×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Юношите на Черноморец - носители на пет шампионски титли


29 Май 2018, Вторник, 13:18 ч.
Автор: Флагман.бг

Нови пет титли шампионски отпразнува най-продуктивната футболна академия в Бургаска област, тази на Черноморец (Бургас). Акулите можеха да имат 6 първенци през сезона, но нямаха късмет в един от наборите 2003, водени от Нено Ненов в края на шампионата.

Елитната юношеска група U19 на акулите, водена от Владимир Вълчев, също се представи добре, макар и да изпадна от първенството, но това се дължи на структурата на клуба преди години. Както вече знаете Черноморец направи селекция в движение, а през първата половина на сезона, "акулите" в старшата възраст играеха с по-малки момчета. Това даде отражение, но не трябва да служи като оправдание. През втория дял, Черноморец стегна и този набор, но точките бяха твърде малко, а голяма част от отборите в долната половина на таблицата играеха комбинативно срещу бургаските акули.

Елитната юношеска група U15 на акулите –зона Пловдив, завърши на 2-а позиция, а същата съдба имаха и юношите младша възраст набор 2002, водени от Росен Кавръков, които финишираха на 2-о място след края на сезона в областното първенство. И двете формации на акулите обаче се представиха блестящо, като родените през 2003 до последно бяха в люта битка с „канарчетата” от Ботев Пловдив, които в крайна сметка завършиха на върха с точка пред акулите. Черноморец всяка година надгражда в школата, а това се вижда и от резултатите в края на шампионата. Въпреки разочарованието при 2003, те изпълниха целта, която бе поставена преди началото на сезона от Нено Ненов и ръководството –класиране на Републиканско първенство, а жребият е на 04-и юни. Сините завършиха с 10 победи от 10 мача през есента, а през пролетта финишираха с 48 точки - 5 победи, 3 равенства и 2 поражения - голова разлика 39:9, докато канарчетата събраха 49 на върха. Черноморец остана непобеден от шампиона, след като и на "Коматево", акулите завършиха наравно 0:0 в последния кръг. Пораженията бяха от Спартак Пловдив с 1:0 и Нефтохимик с 2:0.

Шампиони в своите групи са възрастите 2004, 2005, 2006, 2007 и 2008, което отново прави акулите най-успешната школа в областта.

Родените през 2004 година, водени от Росен Кавръков и Нено Ненов завършиха сезона без поражение в областна група Бургас - деца-първа група с 15 победи и 3 равенства – 48 точки и 79:14 голова разлика. В тази възраст няма Републиканско първенство, но това не попречи на сините таланти да разкрият своя потенциал и да се представят по най-добрия начин. Това се вижда и от специалистите, а все повече таланти от този набор получават повиквателни за националния отбор. Родените през 2005, водени от Стефан Трайков също имаха същата съдба. Сините завършиха сезона на върха след 14 победи и 1 поражение - 42 точки и 79:13 голова разлика. Акулите се открояваха в тези две възрасти, като оставиха на 11 и 10 точки след себе си отборите на Ямбол и Карнобат, а при 2005 на 10 от отбора на Ропотамо Приморско. Титли спечелиха и интересните набори 2006, 2007 и 2008, които без никакво съмнение доказаха, че са най-добрите в региона.

Родените през 2006 година завършиха сезона без поражение на "Футбол 9", след 20 победи и 2 равенства с по 1:1 с градския съперник Нефтохимик. – 62 точки 168:11 голова разлика, оставяйки преследвача ФК Бургас спорт на 7 точки от акулите. Черноморец успяха да се класират за Републиканското първенство и за финалите в София на турнира "Данониада", след като във Варна отвяха бургаската конкуренция в средата на месец май - Звездичка, Нефтохимик и Бургас спорт. Момчетата на Ивайло Иванов ще се опитат да спечелят турнира на 01-и юни, както го направиха набор 2002 през 2014 година изавършиха на престижното 10-о място в Бразилия. Сините таланти ще се опитат да представят подобаващо страната ни в Испания, където тази година ще се провежда турнира. В сряда на стадиона в Речица са и баражите за Републиканското първенство, където съперник е ФК Респект Хасково.

Силно представяне и за двата набора на Черноморец 2007 и 2008 на "Футбол 7", водени от Петър и Пламен Младенови. Родените през 2007 година –основна група, които миналия сезон все още не бяха окомплектовани, успяха да се преборят с конкуренцията –Звездичка и Нефтохимик, спечелвайки титлата. Макар и с равен брой точки 72 с ДФК Звездичка, сините таланти и тук завършиха сезона без поражение, след 23 победи и 3 равенства по 0:0 с градския съперник Нефтохимик и в последния кръг -2:2 с ФК Камено /Звездичка/. Черноморец спечели титлата, благодарение на двете си победи срещу Звездичка с 2:1 и 5:0, а головата разлика на акулите след сезона е 179:10. "Акулите:" успяха да се класират и за Републиканското първенство, каквато бе и целта преди началото на кампанията. В сряда на стадиона в Речица са и баражите за Републиканското първенство, където съперник е Берое Стара Загора.

Родените през 2008 година – подготвителна група пък продължават с фурора в своите първенства. Сините таланти са единствените в региона, които две години поред нямат загубена точка. След 43 победи, сините може да се считат за един от най-продуктивните набори в школата на Черноморец. Нефтохимик пък спря серията от 43 мача на акулите , след равенство 1:1 в последния кръг, а Черноморец пропусна и дузпа, след удар в страничната греда на Иван Дейков. През миналата кампания на "Футбол 5", сините загатнаха с изявите си, след 22 успеха, а тази година в подготвителната група на "Футбол 7", затвърдиха това след още 21 победи – 64, оставяйки на 5 точки градския съперник Нефтохимик, а головата разлика е впечатляваща 189:27. В тази подготвителна група няма Републиканско първенство. Това не попречи на сините таланти да докажат на опонентите си, че няма да им е никак леко и през следващата година, когато акулите ще играят важна роля в основното първенство на "Футбол 7", а целта отново ще е лидерската позиция и класиране за Републиканско първенство.

Най-малките акули от генерация 2009 пък са трети в шампионата на "Футбол 5". И там възпитаниците на Петър и Пламен Младенови се представиха отлично, нареждайки се след най-добрите отбори в първенството - Звездичка и Бургас спорт, които от ранен етап селектират деца от детските градини. Въпреки това сините таланти завършиха сезона с 19 точки -6 победи и 1 равенство, като пораженията бяха от лидерите в първенството и 1 от ФК Атлетик Несебър.

Силно представяне и за родените през 2010/11 година, водени от Ивайло Иванов. В подготвителната група на "Футбол 5", сините нямаха отбор през първия полусезон, а през втория "акулите" се обиграваха с програмата на ФК Бъдеще и под тяхното име. Талантите на Черноморец загатнаха с изявите си, като през следващия сезон в основното първенство на "Футбол 5", ще имат за цел шампионската титла и да бъдат най-добрия отбор в групата като качество.

Както знаете, бургаската академия държи на качествени кадри, които един ден да заиграят в първия отбор или да имат развитие зад граница.

В категории: На терена , Спорт


Коментари
0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Какви са мерките срещу епидемията от кокльош Какви са мерките срещу епидемията от кокльош Най-засегнати от заболяването са децата Ученици от СУ „Епископ Константин Преславски“ взеха участие в традиционната инициатива „Ден на отворени врати“ на Районна прокуратура-Бургас Ученици от СУ „Епископ Константин Преславски“ взеха участие в традиционната инициатива „Ден на отворени врати“ на Районна прокуратура-Бургас Младежите разиграха импровизиран съдебен процес Силви ще съди участничките в Ергенът Силви ще съди участничките в Ергенът Сплетните в любовното риалити обещават нестандартно продължение Симона показа защо е откритието на риалити форматите Симона показа защо е откритието на риалити форматите Хоби готвачката се самоиронизира по забавен начин Козичино празнува „Голямо Лазари“ на 28 април Козичино празнува „Голямо Лазари“ на 28 април Вижте каква е програмата Всички обичат тази храна, но знаете ли, че предизвиква депресия Всички обичат тази храна, но знаете ли, че предизвиква депресия Депресията не е настроение, не е просто умора или меланхолия, а опасно заболяване С финансовия министър гасихме два „пожара” тази седмица, обяви премиерът Димитър Главчев С финансовия министър гасихме два „пожара” тази седмица, обяви премиерът Димитър Главчев Единият от тях беше в сектор „Земеделие”, а другият - с миньорите и енергетиците от Мини „Марица Изток” и Бобов дол, каза служебният премиер  Автомобил пропадна в огромна дупка в Пловдив Автомобил пропадна в огромна дупка в Пловдив Нямаше никакви индикации, че мястото е опасно, казва шофьорът Кампанията ще бъде безмилостно черна, Сглобката се разведе по най-скандалния начин Кампанията ще бъде безмилостно черна, Сглобката се разведе по най-скандалния начин Ако в тази кампания изнасянето на мръсно бельо не престане, това ще гарантира рекордно ниска избирателна активност 7 коли се нанизаха във верижна катастрофа на пътя Варна-Бургас 7 коли се нанизаха във верижна катастрофа на пътя Варна-Бургас Няма пострадали, щетите са само материални 
Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ 76-годишната комедийна легенда наскоро пак имаше перипетии със здравето, но се надявал до есента да бъде в отлична кондиция, за да не се провали екскурзията на живота му Лихвите тръгнаха нагоре Лихвите тръгнаха нагоре Средните лихвени проценти по депозитите, договорени за ползване след предизвестие в левове и в евро се запазват на нивата от предходния месец съответно 0.10% и 0.15% Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Още повече от мъж, в когото е влюбена Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Спортният мениджър се шири в просторен апартамент в Сентрал парк, който е на минути от София Защо Маги от "Ергенът" се разрева Защо Маги от "Ергенът" се разрева Тя не получи покана за мечтаната среща с Алек Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Лидерът на ГЕРБ е капитан на отбора  „Розова луна“ над Флорида „Розова луна“ над Флорида Индианците наричали пълнолунието така, защото съвпадало с цъфтежа на първите пролетни цветя
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори