×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Слави Несторов: Всичко се вижда от Еверест, но една грешна стъпка може да е фатална (ВИДЕО)


Слави Несторов: Всичко се вижда от Еверест, но една грешна стъпка може да е фатална (ВИДЕО)
В момента, когато бях на Еверест, не можах да усетя енергията му и какво съм направил, споделя алпинистът
25 Май 2018, Петък, 10:59 ч.

Все още не мога да повярвам, че Боян го няма, споделя алпинистът

Всичко се вижда от Еверест. Една грешна стъпка обаче може да е фатална. Това каза в „Тази сутрин“ по бТВ алпинистът Слави Несторов, който изкачи най-високия връх на Земята.
„В момента, когато бях на Еверест, не можах да усетя енергията му и какво съм направил. Усетих го чак като слязох долу, защото адреналинът и стремежът да бъда в безопасност бяха по-силни, отколкото енергията на върха”, разкри той.

„Ние бяхме доста бързи в изкачването и трябваше да престоим 30 минути с моя шерп на 8820 м, малко под върха, на температура от около минус 40 и ужасен вятър. Около 30 минути на едно място, потропвайки с крак, това беше най-трудното в момента преди изкачването”, заяви Несторов.
„Не бих казал, че имаше страх. Преодолявайки всички препятствия по пътя, които бяха наистина много опасни, за мен Еверест има доста технични места, на които много лесно можеш да направиш грешната и фаталната крачка”, посочи той.

Несторов е останал на върха около 10-ина минути. „Опитах се повече снимки, да направя 360-градусова панорамна снимка”, заяви той. „Всичко се вижда от върха. Вижда се, че Земята е кръгла, виждат се много върхове, много е красиво”, разказа алпинистът.
Несторов е изкачил върха с кислород. „1,4% изкачват Еверест без кислород. Аз имах такава идея, преди да се сблъскам с върха, но след 7500 м, ако си без кислород, става много студено. Става убийствено, ставаш много бавен, не мислиш много трезво и през цялото време си замаян”, обясни алпинистът.

Той замина от България на 4 април и изкачването му е отнело 45 дни. Новината за изчезването на Боян Петров под Шиша Пангма го е заварила, след като е слязъл от Еверест.
„Все още не мога да повярвам, че Боян го няма, защото той е човекът, който ми помогна и ме научи за всичко, което се случва по експедиции във височинния алпинизъм”, призна Несторов.
„Слязох от лагер 2 на 6500 м в базов лагер и ми съобщиха, че мой сънародник е изчезнал. Аз казах, че не е възможно, защото точно предишния ден му бях изпратил съобщение и бях получил обаждане на сателитния телефон от него. Казах: Това е невъзможно, аз имам пропуснато обаждане от Боян на 6 май. Оказа се, че той е забравил телефона си и това обаждане е било от някой друг”, допълни той.

„На последното ни виждане в България се разбрахме: Нека да се срещнем на върха. Това беше последният ни план. Той катери от страната на Тибет, имахме уговорка да се срещнем отгоре на Еверест и това да бъде първата българска среща на върха”, каза още Несторов.
„Боян винаги казваше: Момче, вкарай тези мускули в работа”. Мисля, че го правя”, отбеляза алпинистът.
Неговата нова цел ще са седемте континентални първенци. „Вече имам три от тях, надявам се, че в близките години ще мога да събера и останалите”, посочи той.


В категории: Животът


Флагман.БГ Той ли ще е "Ергенът" №4 Той ли ще е "Ергенът" №4 25/05/2024, Събота 16:40 2
0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
"Хамас" складирали оръжия в България за нападение на израелското посолство в Берлин "Хамас" складирали оръжия в България за нападение на израелското посолство в Берлин Немски издания публикуваха информацията, като се позовават на службите за сигурност Възход на десните партии преди евровота, но са възможни обрати Възход на десните партии преди евровота, но са възможни обрати Хипотетични обединения и задкулисни ходове съпътсват борбата за ЕП   Скъпо било в Париж - не сте яли на летище Варна, жена плати 35 лв. за сандвич Скъпо било в Париж - не сте яли на летище Варна, жена плати 35 лв. за сандвич Пътничката останала шокирана от сметката Ф-Студио със Стефан Magic – пътя от хазарта, ръба на смъртта и отчаянието до фокусите и вярата Ф-Студио със Стефан Magic – пътя от хазарта, ръба на смъртта и отчаянието до фокусите и вярата Може ли карта да „изчезне“ пред очите ви и да се появи на друго място? Дигитална изложба, книга с разкази и анимационна работилница съпътстват „Златната липа“ 2024 Дигитална изложба, книга с разкази и анимационна работилница съпътстват „Златната липа“ 2024 Ето какво още да очаквате на филмовия фестивал Три жени и един мъж са откарани в болница след пожара във Варна Три жени и един мъж са откарани в болница след пожара във Варна На място са били изпратени пет пожарни автомобила, механична стълба и автовишка Той ли ще е "Ергенът" №4 Той ли ще е "Ергенът" №4 Актьорът, който коментираше с типичното си чувство за хумор миналия сезон на "Ергенът", отново се шегува с романтичното риалити Кандидатите за депутати на БСП в Айтос: Активността на хората в момента е най-важният фактор за успех Кандидатите за депутати на БСП в Айтос: Активността на хората в момента е най-важният фактор за успех Тодор Байчев призова симпатизантите на БСП към активност в изборния ден и подкрепа с бюлетина номер 24 Защо албанска песен скара жестоко тези двама чалгари Защо албанска песен скара жестоко тези двама чалгари И двамата изпълнители купили правата над една и съща чужда песен Борисов: Кирил Петков пред мен си призна , че ме арестува незаконно Борисов: Кирил Петков пред мен си призна , че ме арестува незаконно На изборите на 9 юни трябва да има отчетлива разлика между ГЕРБ - СДС и ПП-ДБ, смята той
Депутати искат забрана за смартфони за лица под 16 години Депутати искат забрана за смартфони за лица под 16 години Едно на всеки четири деца развива зависимост към телефона Бягащи от мобилизация украинци гърмяха по граничар Бягащи от мобилизация украинци гърмяха по граничар Плюли си на петите заедно с оръжието на ченгето Почина култов режисьор, номиниран за Оскар Почина култов режисьор, номиниран за Оскар Най-известен е с филма си от 2004 г. Super Size Me Тя е най-скандалната певица - "облече" авточасти за премиерата на филма си Тя е най-скандалната певица - "облече" авточасти за премиерата на филма си Певицата заложи и на нова фризура за важното събитие Политици вкараха в кампанията си цената на дюнера, немците плащат 9 евро за турското ястие Политици вкараха в кампанията си цената на дюнера, немците плащат 9 евро за турското ястие Средно на ден в страната се изяждат 3 милиона броя След месеци борба: Лоши новини за Кейт Мидълтън След месеци борба: Лоши новини за Кейт Мидълтън Принцесата на Уелс продължа да се лекува от рак, подлага се на химиотерапия Меган Фокс: Всички в шоубизнеса мислеха само как да правят секс с мен Меган Фокс: Всички в шоубизнеса мислеха само как да правят секс с мен Деца стрелят с автомати в училище Деца стрелят с автомати в училище Отново провеждат военно обучение Жив ли е Евгений Пригожин? (видео) Жив ли е Евгений Пригожин? (видео) Каналите му в Телеграм пуснаха замаскирано видео от тази седмица, на което се вижда човек, приличащ на него Спец части арестуваха известен рапър Спец части арестуваха известен рапър Имението му посиня от полиция, баретите заключиха и майка му
Бойко БОРИСОВ, лидер на ПП ГЕРБ Бойко БОРИСОВ, лидер на ПП ГЕРБ България е един обран бостан в момента, няма ги парите Виц на деня Виц на деня Двама вървят след една засукана мацка и единия казва на дугия:
- Знаеш ли, че с ей тая съм спал?
Тя се обърнала и отговорила:
- Да си е*ал, да не си спал!
Виц на деня Виц на деня - Колега, вярно ли е, че сте направили издателска къща?
- Да!
- И какво издавате?
- Онзи ден издадохме комшията, че вари ракия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Болшинството българи, считат, че болшинството българи са идиоти!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори