×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честваме паметта на свети Сава Стратилат
  • Пикът на коклюша у нас се очаква до края на май
  • Свещеникът, отслужил панихида в памет на Навални, е отстранен за три години
  • "Сиела Норма" е единственият кандидат по обявената обществена поръчка за осигуряване на машините за предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни
  • Увеличава се с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване
  • Нова руска атака срещу Харков, шестима души са ранени
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Искате световна война? Няма проблем, издирете си професор


Искате световна война? Няма проблем, издирете си професор
Специалисти по черни пророчества и плашилки проф.Иво Христов(вляво), проф.Михаил Константинов(горе вдясно) и Валентин Вацев
24 Април 2018, Сряда, 00:01 ч.
Източник: Вестник Сега

Плашилото “Иде глобален конфликт” е чиста пропаганда. Едни я разпространяват нарочно, втори - за спорта, трети – от страх

Спеченото международно положение най-после роди новина - световната война се отлага за 2030 г. Съобщи ни я депутатът професор Иво Христов тези дни.

Прогнозата му отвсякъде е новина, при това прекрасна, защото според по-стари негови изказвания войната отдавна трябваше да е факт. Русия следваше да бъде нападната, от Варна да се изстрелват ракети срещу Крим.

Беше 2015 г., имаше украинска криза, ситуацията бе зле. Христов най-официално ги говореше тези работи. Война не настъпи, обаче от доцент той се превърна в професор и въпреки световната гибелна безнадежност влезе в листа и стана депутат. На такъв сериозен човек следва да се вярва.

Да бе само Христов черен пророк, добре щеше да е. В началото на 2016 г. и Велизар Енчев най-отговорно заяви, че НАТО се готви за война с Русия. Повод този път бе сваленият руски самолет. Една зима по-рано пък заради Украйна Волен Сидеров провидя месец май за стартов на войната, а като настъпи април разкри театъра на военните действия -

всъщност Русия щяла да нападне Шабла,

където щяло да има строени лоши натовци. БСП проведе митинг срещу атаката, но не на Русия срещу Шабла, а на НАТО срещу Русия. В София се изграждаше команден център на пакта и всички бяха решени да не се позволи инсталиране на червено копче срещу Кремъл. По едно време алиансът проведе конференция в Мюнхен и интерпретататори от всякакъв калибър видяха в нея Мюнхенската конференция от навечерието на Втората световна война - понеже историята се повтаряла като фарс. След това никой не се потруди да свери повтори ли се историята, нито се запита дали случайно сегашната конференция не е ежегодна.

Няма смисъл да се припомнят стотиците интервюта и "експертни мнения" от този период, в които се описваше как адът всеки момент ще пламне на земята...То не беше НАТО 2 (втори пакт с участието на България, който щял да нападне Русия, а САЩ да оцелеят в НАТО 1), новини "българите ги викат запас"..."Анализите" си имаха нюанси. Ако някой любопитен журналист запиташе съответния оратор толкова ли са глупави западните лидери, че сами да умрат, щурмувайки Русия, следваха пояснения:
"Е, може да се воюва не пряко, а чрез посредници"; или: "Ама тя войната вече е факт, на прага сме на горещ сблъсък".

Тези уточнения оставаха под линия, защото на медии и оратори не им бе изгодно да занимават публиката с банално ежедневие. Войните чрез посредници не са спирали, а горещ сблъсък между НАТО и Русия имаше съвсем скоро - сваленият самолет, без обаче да произлезе нещо драматично. "Уважаеми българи, предстои страшна война, ама вие отдавна живеете в нея. НАТО и Русия ще си свалят самолети, но вашият шеф все така ще ви нервира, а съседите от горе пак ще са шумни" - що за чудо би била подобна прогноза? Непродаваема. Откак свят светува най-големият ужас за гадателя е да предрече тривиално настояще, затова прави обратното.

Ескалацията на сирийския конфликт сега на нов глас озвучи тези апокалиптики: "Близо сме до гореща война, която да сложи край на цивилизацията", рече на 19 март друг професор, Михаил Константинов. Малко след като Иво Христов ни даде отсрочка, Валентин Вацев (несправедливо още доцент) напоително поразсъждава как планетарната разстановка копира навечерието на Първата световна война. И той споменава 2030 г. (май чете от същото листче; Първа, Втора...- аналогии следва да има).

След ракетния удар нови и стари медии трескаво умуват почна ли глобален конфликт, забрявяйки, че точно преди година имаше аналогична атака на САЩ, която не изведе кризата извън регионалните граници. Очевадни факти се пренебрегват, като например, че Западът анонсира ударите, за да се изтеглят руснаците, а после също тъй настоятелно декларира, че не цели дълготрайна намеса в Сирия (бон тон към Кремъл, че ще го остави да си води игрите там). Всичко това показа, че НАТО, Тръмп, Мей и компания

не целят и всячески избягват пряк конфликт с Русия, не биха го допуснали


за нищо на света. Не ще и Русия, поради което заедно измислиха частни армии и прочее "доброволци". Отде тогава са всичките тези черни сценарии? Защо са? Острото противоборство между Запада и Русия е факт, но за първи път ли се случва? Чак пък световна война? Няма нужда от разяснения - продукт са на пропаганда.

Живеем в информационен век, информацията е най-важният ресурс. Затова "надпреварата" и "въоръжаването" текат именно при нея. Тъй както Путин е виновен непрекъснато за всичко според едната пропаганда, така и другата, щом е засегнат нейде руският стратегически интерес, се провиква: "Иде световна война".

Някои хора викат нарочно, втори - за спорта, трети - защото искрено се страхуват. Според тази контрапропаганда (или без "контра") Русия винаги е заплашена, а щом е заплашена, ще бъде атакувана, следователно пламва третият обект в Слънчевата система. "Искате ли всички да измрем? Не. Тогава не подкрепяйте САЩ и останалите" - това е ядката на тази пропаганда. Добре е внимателно да се проследи изричаното тези дни от викащите нарочно. Истинска забава е. "Русия е добра, Тръмп е малко лош, много лоша е "дълбоката държава", тя го подвежда или изнудва" - това е актуалната опорна точка. "Дълбоката държава" са служби, олигархия, Хилъри и други тъмни субекти. Много от пропагандаторите допреди десетина дни бяха видни български тръмписти, затова все още не е изстинал в сърцата им.

Битката на информационния терен е наистина жестока. След като човечеството прекарва много време в интернет и масова комуникация, въздействието върху сетива и ум става чрез тях, а на по сборове, седенки и в бирарии, както в минали епохи. Съвсем резонно пак в интернет смятаният за луд Тръмп оповести сегашното нападение и в свой стил предупреди руснаците, да не би да се разсеят. И разбира се, не само Русия извършва пропаганда. В пълна степен го прави и другият лагер, вкл. у нас чрез наместниците си. В този уж информационен свят истината има все малко значение.

Но пък е важно да имаш мнение.

тук, сега, на часа. Човек и да иска, няма как да узнае кой извършва химически атаки, кой не, кой кого отровил, изстрелва или прехваща ракети...И преди бе енигма, но масовата комуникация дава възможности за масови въздействия - пропагандаторите са по-свирепи от всякога. Свирепа е и Русия, след като се изправи от нокдаун в последното десетилетие. Силна е на всички фронтове. Такава пропаганда роди плашилото "Иде световна война". А държавни ръководители (Бойко Борисов и подобни) нямат против да го развяват, защото е прекрасно хората да са изплашени от световни, не от вътрешни проблеми. Какво стана, проверихме ли скривалищата, както уж бе наредил премиерът? Къде ще се крием?

По същото това време в Швеция се обсъжда да заделили бюджетът 5 млрд. крони за интеграция на деца бежанци без родител или придружител (без общо с ударите в Сирия). В Унгария, където населението традиционно е враждебно към руснаците, се дискутира победата на Орбан. "Световната война" не е тема при тях, тъй като гореописаната пропаганда не вирее.

Дете ме попита вярно ли е, че предстои световна война. Само за това се говори, каза изплашено то. Отвърнах, че светът и друг път е бил в подобни кризи, разликата е, че в информационния век всички съпреживяваме всичко, налага се да правим изводи за неща, за които нито имаме толкова акъл, нито са ни работа; плашим се.

Но ситуацията не прилича ли като при Първата световна,

повтори чутото от телевизора то. Добави, че и при Втората хората не са предполагали, че ще се стигне до чудовищен ужас. Отговорих, че тогава стотици хиляди обикновени люде са били готови да умрат за род, територия, идеи, записвали са се доброволци във войни, което личи и от българската история. И това е било причина за кървищата, а не само алчните им лидери. Водачите също не са предполагали в какъв ужас се забъркват.

Днес за щастие, добавих, никой не ще да умира, а и водачите добре знаят, че в световен мач всички са губещи. Лошото е, казах накрая, че същите тези водачи постоянно провокират по-малки войни далеч от тях, при които загиват невинни хора. Така се е устроил светът, че България и Европа са се спасили в това "далеч" и докато сме членове на блок, война при нас няма да има - иначе би значело наистина да е световна. Завърших, че Карибската криза и безметежният ни живот след безпрецедентно сваления от Турция (НАТО ) руски самолет показаха, че в ядрената епоха такава война е малко вероятна. Може да бъде прогнозирана, но ако се опираме не на опит, а на ясновидство.

Не знам дали детето ми повярва. Знам обаче, че хората, които говорят обратните неща, са абсолютно безотговорни.

Източник: Вестник СЕГА

В категории: Политика


16
Коментара
Флагман.БГ Кои храни ни причиняват кариеси Кои храни ни причиняват кариеси 24/04/2024, Сряда 20:00 0
16
Коментара по темата
16.
До 15
25.04.2018 14:57:02
0
1
Виж как си запознат с работното му време, нали си му редовен клиент!
15.
Do 10
25.04.2018 13:25:39
3
2
Пич, доктор Диян Стоянов приема пациенти днес в центъра за психическо здраве. Най-учтиво моля всеки, който има наклонност към параноични преживявания свързани с конспирации да посети центъра под стадиона. Благодаря.
14.
Така
25.04.2018 12:59:36
0
1
БГ е в огромна опасност защото Запада (Ънглия) иска да сложи ръка на Босфора и се готви за пердах с Търция. Войнъта ще е жестока и 90% от нея ще се води на БГ територия, а останалата на Гръцка територия. В момента Ънглия държи Гибралтар , но това не е достатъчно за тях. Също така битките и подмолните деяния на Ънглия за Суецкия канал са известни на всички
13.
mdaaa
25.04.2018 11:54:38
0
2
За автора на статията, който дори не посмя да си напише името, а се скри зад фасадата на "Вестник СЕГА", ще кажа три думи: ЩРАУС-ГЛАВА-ПЯСЪК. Но това не означава, че Слънцето не огрява задните му части.
12.
Конкурс за простотия
25.04.2018 11:44:17
2
3
Тя войната като дойде ще търсите професори и ще пеете онези песнички "нямаше кой да ни каже", но ще има само фатмаци и арести. Ако има нещо от което трябва да се пазим то е точно войната, а не да се правим че риск от така няма и да заклеймяваме хората които предупреждават за поредната национална катастрофа, която може и да е последна.
11.
*********
25.04.2018 11:16:42
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, тъй като съдържаше обидни квалификации към Флагман.бг или членове на редакционния екип.
10.
Дааа
25.04.2018 10:45:40
1
6
П*аляцииии, Че ТЯ ВОЙНАТА ВЕЧЕ ЗАПОЧНА!!!! Тези икономически санкции, обграждане с ракетни комплекси , настаняването на ВМС в Черно Море, големи военни учения, Военен Шенген, огромно превъоражаване, според вас какво означава??? Вие очаквате войната да започне за един ден ли??? Това не са малки държави и подготовката до започване на БАШ войната отнема поне едно десетилетие!! Война ще има в периода около 2025 и БГ плюс Литва ще са най-големите жертви. В момента се прочистват терените на БГ и Литва, които са 2ри и 3ти по смъртност в света, за да няма много живи граждани, които да пречат на военните. БАШ Войната наближава с пълна газ. Сегашното е като симулация с пръсти преди БАШ ч*укането. Тези см*ешни автори да се метнат от някой блок!!! Аман всеки втори ид*иот вече стана журналист и пише ли, пише простотии
9.
Така де
25.04.2018 10:44:50
1
3
Унгария, Чехия, Швеция и прочие страни е абсурдно да говорят за война, защото при тях няма да има такава. Война ще има в БГ , Литва, Украйна и може би малко Полша. Другите държави ще оказват само логистична и хуманитарна подкрепа
8.
Smqqqh
25.04.2018 10:42:07
0
3
П*аляцииии, Че ТЯ ВОЙНАТА ВЕЧЕ ЗАПОЧНА!!!! Тези икономически санкции, обграждане с ракетни комплекси , настаняването на ВМС в Черно Море, големи военни учения, Военен Шенген, огромно превъоражаване, според вас какво означава??? Вие очаквате войната да започне за един ден ли??? Това не са малки държави и подготовката до започване на БАШ войната отнема поне едно десетилетие!! Война ще има в периода около 2025 и БГ плюс Литва ще са най-големите жертви. В момента се прочистват терените на БГ и Литва, които са 2ри и 3ти по смъртност в света, за да няма много живи граждани, които да пречат на военните. БАШ Войната наближава с пълна газ. Сегашното е като симулация с пръсти преди БАШ ч*укането. Тези см*ешни автори да се метнат от някой блок!!! Аман всеки втори ид*иот вече стана журналист и пише ли, пише простотии
7.
Axaaaxa
25.04.2018 10:39:26
0
1
П*аляцииии, Че ТЯ ВОЙНАТА ВЕЧЕ ЗАПОЧНА!!!! Тези икономически санкции, обграждане с ракетни комплекси , настаняването на ВМС в Черно Море, големи военни учения, Военен Шенген, огромно превъоражаване, според вас какво означава??? Вие очаквате войната да започне за един ден ли??? Това не са малки държави и подготовката до започване на БАШ войната отнема поне едно десетилетие!! Война ще има в периода около 2025 и БГ плюс Литва ще са най-големите жертви. В момента се прочистват терените на БГ и Литва, които са 2ри и 3ти по смъртност в света, за да няма много живи граждани, които да пречат на военните. БАШ Войната наближава с пълна газ. Сегашното е като симулация с пръсти преди БАШ ч*укането. Тези см*ешни автори да се метнат от някой блок!!! Аман всеки втори ид*иот вече стана журналист и пише ли, пише простотии
6.
Axaxa
25.04.2018 10:37:45
1
3
П*аляцииии, Че ТЯ ВОЙНАТА ВЕЧЕ ЗАПОЧНА!!!! Тези икономически санкции, обграждане с ракетни комплекси , настаняването на ВМС в Черно Море, големи военни учения, Военен Шенген, огромно превъоражаване, според вас какво означава??? Вие очаквате войната да започне за един ден ли??? Това не са малки държави и подготовката до започване на БАШ войната отнема поне едно десетилетие!! Воъна ще има в периода около 2025 и БГ плюс Литва ще са най-големите жертви. В момента се прочистват терените на БГ и Литва, които са 2ри и 3ти по смъртност в света, за да няма много живи граждани, които да пречат на военните. БАШ Войната наближава с пърна гоз. Сегашното е като симулация с пръсти преди БАШ ч*укането. Тизи смешни автори да се метнат от някой блок!!! Аман всеки втори ид*иот вече стана журналист и пише ли, пише простотии
5.
Вая
25.04.2018 10:37:22
2
6
Колко аристократично е написано. Презрените ватници и благородните каубои. Личи си че е написано от османофил живял 500 години в околностите на султанската столица Цариград - например Странджа или Сакар или Мугрис гьол
4.
ислямска мастия
25.04.2018 10:22:39
4
5
това комуне Иво Христов е такъв рубладжия
3.
българин
25.04.2018 09:39:31
5
10
Дааа, тия юнаци наговориха много глупости. Особено роденият в Съветска Русия "професор" Иво Христов. И той е същият трагикомичен персонаж като Сергей Станишев (също роден в СССР). Сбъркана работа - да живееш в България, а да се дупиш на Русия. Да носиш дънки, а да хвалиш ватенките. Влияние върху особеното душевно състояние на тия юнаци е оказало семейното възпитание. Родителите им в Русия със сигурност не са били строители или заварчици а, сещайте се....! "Матушката" не взема случайни хора под крилото си. Като добавим и идеологическата отрова, която в Русия се налива в главите на учениците още от 1-ви клас, нещата идват на мястото си. Резултатът е Иво Христовци и Сергей Станишевци. По-възрастните навярно си спомнят, че в Политбюро на комунистическата кочина имаше един екземпляр, също така роден и израснал в СССР. Казваше се Гриша Филипов, който така и не се научи да говори правилен български език.
Винаги, когато чуя подобни юнаци да "ръсят мозък" се сещам за поговорката - "Комунизмът превръща човека в шибан идиот".
2.
Цеца
25.04.2018 07:23:06
9
6
Няма смисъл да говорим за война.
Напротив при война България печели най много защото ние няма да се бием.
Първите които ще си отидат вече са Кремъл.
Скоро Чеченците ще им спретнат такъв терористически акт че никой няма да може да оцелее в Москва.
1.
Васил Левски говори
25.04.2018 07:17:09
7
4
Политиците да актьори.
Само в страните където те действат и имат резултати не се чува за тях.

Вижте например глупостите на Патриотите напоследък - че имало два различни шоколада във Германия и България. Ето това е фалшива новина.
Естествено че от фабрика до фабрика има малко разлика но рецептата е една. Патриотите обаче яхват довода без факти за да си правят промоция и да печелят избори.

Другите смешници от Кремъл са редовни в новините със “заплахи” а брутния им резултат е по малък от Белгия или Италия. Някой да е чул президента на Белгия да говори за война? Някой да е чул Италия да заплашва Македония за нещо?

Не разбирате ли че Русия открито показва пак че е враг не само на Европейска България ами на човечеството. Когато тя заплашва Македония, тя заплашва България. Защото Македония Сърбия и България са де факто едни хора само че разделени от политиците.

Прави сте Флагман че професорите ни са боклуци. Няма как да не са боклуци.
Една книга е 20 лева а професора няма пари А никаква книга. Така че затова аз чета западни и азиатски книги. Защото в България сме по назад със информацията и образованието.

Мит е това че сме образовани. Напротив ако бяхме образовани по главната улица на Бургас щеше да е пълно със западни офиси. Първо ние нямаме пари да им се продадем. Второ, те ги е страх да дойдат.

Така че Флагман —- искаме резултати от вас.
Направете международен панаир на бизнеса.
Направете бизнес конференции.
Бъдете по глобални.
Отворете офис в Щатите и Китай.
Действайте.
Дайте резултати!!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Топ готвачът бе доведен до отчаяние от безсилието на двата отбора 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените Да кажеш на една жена, че говори глупости или да я репликираш с: „Това, което казваш, няма смисъл“, е като да хвърлиш граната в разговор – тя непременно ще избухне Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Помогнете на другите, когато можете Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Водолеят трябва да теглите черта в отношенията си с близък човек Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Асиметричната война е вид конфликт, който Щатите доказано не са способни да водят Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Стават много вкусни Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Това лекарство премахва петна по дрехите, избелва спалното бельо и ефективно премахва мръсотията от прозорците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Депутатите с амбиции да ги гласуват на две четения на ръба на правилата ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията Остават четири партии, не са включени нови субекти след отцепването на "Зелено движение" и СЕК Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Малцина помнят участието й в риалити формат преди 15 години
Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Вписването на българите в Конституцията с още 12 народи не е никаква опасност за нас, каза той Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Ръководителят на френските съдии бесен от липсата на Стефани Фрапар Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години
Бойко Борисов Бойко Борисов Осъждам и не подкрепям поведението на журналисти или хора, които влизат в НС да се държат по подобен начин с който и да я депутат Виц на деня Виц на деня За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?
Виц на деня Виц на деня - Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Пазете Земята! У целийо Космос само тук вариме рикия...


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори