×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кога ще се премахне незаконното сметище край Руен, сеещо зарази, пита депутатът от ГЕРб Ася Пеева


23 Април 2018, Понеделник, 19:02 ч.
Автор: Флагман.Бг

Сметище толкова близо до населено място заплашва здравето на хората и създава условия за екологични проблеми, казва депутатът


Има ли нерегламентирано сметище до село Руен и предприети ли са мерки за извозване на отпадъците до друго депо, попита депутатът от ПП ГЕРБ-Бургас Ася Пеева в рамките на днешния Парламентарен контрол. Въпросът  ѝ бе отправен към министъра на околната среда и водите Нено Димов. 

В началото на април Ася Пеева се натъква на сметище непосредствено до изхода на с. Руен по  пътя към с. Добра поляна и с. Снягово. Купищата битови, биологични и строителни отпадъци са изхвърлени видимо скоро и се простират до самия банкет на пътя. В приемния ден на народния представител местните жители споделят опасения, че бездомни кучета и диви животни разнасят биологични отпадъци, което води до опасност от зарази. Пролетните ветрове и дъждове създават условия за замърсяване на почвите, водите и въздуха.

Жители на Руен алармираха още, че през топлите месеци на годината в района се разнася зловонна миризма, а височината на купчините смет затруднява видимостта на пътя. Село Руен е общински център и трафикът от и към него е активен целогодишно. Пътят, около който се намира нерегламентираното сметище, свързва планинските населени места с автомагистрала "Тракия" и черноморските туристически центрове.

“Наличието на сметище в такава близост до населено място, заплашва здравето на местните жители, създава предпоставки за екологични проблеми, уронва имиджа на страната ни пред преминаващите чуждестранни туристи“ – добави още Ася Пеева.

Общинското депо край с. Руен е експлоатирано в периода 1995-2015 г., след което започва пренасочване на отпадъците от община Руен към регионалното депо край с. Братово. 
В отговора си министър Нено Димов се позова на писма между РИОСВ Бургас и Община Руен от април 2018 г., в които се казва, че предстои третиране на останалите отпадъци на терен и рекултивация на територията. Това ще се случи по проект, за който има положително становище от РИОСВ Бургас и е изпратен за изпълнение към Дирекция „Управление на отпадъците и опазване на почвите“ в Министерството на околната среда и водите.

„РИОСВ Бургас ще продължи да извършва стриктен контрол върху състоянието на депо Руен, в това число и развитието на проекта за рекултивация“ – обеща още министър Димов след изказването на бургаския депутат.

В категории: Политика


4
Коментара по темата
4.
Изненадан
24.04.2018 09:07:50
0
1
Тя нямашели отговорности към образованието, защо се насочи към боклука.
3.
Специалистът до РДНСК
23.04.2018 21:02:22
0
1
Кога ще се премахне НЕЗАКОННАТА КЪЩА с административен адрес Айтос ,ул МОСКВА 18

С КОЯТО СА ПРАВЕНИ ИМОТНИ ИЗМАМИ ПРИ НОТАРИУС БИСЕР ДЕМИРЕВ 324
2.
hahaha
23.04.2018 19:02:25
0
0
госпожо депутат от герб, вашия кмет от герб панайот рейзи кога ще махне незаконното сметище между санта марина и созопол и незаконните катуни с цигани влачещи вторичните суровини от царево, приморско, черноморец, атия и т.н села?????
1.
Turchin
23.04.2018 18:04:44
0
2
Za tova smeti6te e vinoven komunista Durhanski i DPS. Ot nego iskayte obyasnenie. No da ima posledici.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори