×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честваме паметта на свети Сава Стратилат
  • Пикът на коклюша у нас се очаква до края на май
  • Свещеникът, отслужил панихида в памет на Навални, е отстранен за три години
  • "Сиела Норма" е единственият кандидат по обявената обществена поръчка за осигуряване на машините за предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни
  • Увеличава се с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване
  • Нова руска атака срещу Харков, шестима души са ранени
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Деница Вълкова събра елита на съдебната система в Бургас (СНИМКИ)


Деница Вълкова събра елита на съдебната система в Бургас (СНИМКИ)
Сред гостите на председателя на Апелативния съд по повод 20 години от създаването на институцията бе и губернаторът на Бургас Вълчо Чолаков
14 Април 2018, Събота, 10:08 ч.
Автор: Емел МАХМУД, снимки: авторът

Апелативният съд в Бургас отбеляза  20 години от началото на дейността си

Елитът на съдебната система в България пристигна в Бургас. С тържествено Общо събрание за отчитане дейността през 2017 г. Апелативният съд отбеляза 20 години от своето създаване.
Събитието се проведе в зала „Георги Баев“ на Културен център Морско казино в и бе съпътствано от изпълненията на млади бургаски творци и музиканти.



Представляващият ВСС Боян Магдалинчев връчва плакет на председателя на Апелативния съд Деница Вълкова от ВСС

Честването на светлата годишнина уважиха областният управител на Бургас Вълчо Чолаков, Кети Маркова - съдия от Конституционния съд на Република България, представляващият Висшия съдебен съвет Боян Магдалинчев, председателят на Върховния административен съд  Георги Чолаков, членовете на ВСС – Атанаска Дишева, Боряна Димитрова, Даниела Марчева, Вероника Имова, Калина Чапкънова,  Олга Керелска, Севдалин Мавров и Георги Кузманов, главният инспектор от ИВСС Теодора Точкова, зам.- председателят на ВКС Светла Димитрова, председателите на апелативните съдилища в страната, Административният ръководител на Апелативен район –Бургас апелативен прокурор Любомир Петров губернатрите на  Сливен и Ямбол - Чавдар Божурски и Димитър Иванов, ръководители на съдилища и прокуратури от апелативния район, представители на адвокатурата, в това число - Висшият адвокатски съвет, Съюза на юристите в България и Адвокатска колегия – Бургас, бивши и настоящи съдии и съдебни служители. Сред гостите на председателя на Апелативния съд Деница Вълкова беше и секретарят на Община Бургас Божидар Кънчев.

В началото на тържеството председателят на съда Деница Вълкова представи кратка историческа справка за създаването на апелативните съдилища в страната и за техните правомощията. Тя подчерта ролята на видния български юрист Мелкон Мелконян за създаването на Бургаския апелативен съд. Мелкон Мелконян ръководи Апелативният съд на Бургас от март 1998 г. до края на май 2004 г.



„Преди да поеме кормилото на Апелативния съд съдия Мелконян е бил съдия на районно и окръжно ниво в Бургас, през януари 1991 г. е избран за председател на Окръжен съд - Бургас от Великото народно събрание. Една година по-късно е избран за член на Висшия съдебен съвет от квотата на съдиите, а на 1 април 1992 г. Висшия съдебен съвет го избира за заместник-председател на Върховния съд на Република България. Съдия Мелконян участва активно в държавните обсъждания за ситуирането на апелативните съдилища по места и най-отговорно може да се отчете неговата заслуга за това в Бургас да има въззивна инстанция“, посочи Деница Вълкова.



Плакет по случай 20-годишнината на съда, от името на съпругата на  покойния съдия Мелконян, получи неговият родственик – инспектор Ивайло Драгиев, началник на РУ-Средец. 


Инспектор Ивайло Драгиев получава плакета от името на съпругата на покойния съдия Мелкон Мелконян

Персонални плакети по повод юбилея бяха връчени  на ръководителите на Апелативния съд на Бургас през годините - Дора Чинева (от нейно име плакетът получи съдия Златина Иванова) и Яни Бахчеванов.


Съдия Златина Иванова с плакета за съдия Дора Чинева, председател на АС- Бургас от май 2004 г. до октомври 2009 г.

Признание за заслуги получиха и Веселина Костадинова - първият служител на съда, работила до 2006 г. като главен счетоводител,  както бившият съдебен секретар Желязка Дачева, отдала 43 години професионален живот на съдебната система, от които 20 години на Апелативен съд – Бургас.


Съдия Яни Бахчеванов, председател на АС-Бургас от април 2010 г. до август 2015 г.


Преди същинската делова работа на събранието съдии и гости се насладиха на „Менует“ на Бетовен, представен от  квинтет от НУМСИ „Проф.Панчо Владигеров“.


Веселина Костадинова - първият назначен служител на АС-Бургас


Бургаският артистичен дух се понесе в залата с изпълнената от младия  Стефан Куманов песен по текст на Недялко Йорданов “Момчето, което говори с морето“ и актьорския прочит на стихотворението на бургаския поет Недялко Йорданов „Младостта се завръща“ от артиста и режисьор Пламен Каров.


Група "Изгревчета"  заедно с маестро Стефан Диомов

Участниците в събитието бяха поздравени и от вокална група „Изгревчета“. Малките таланти изпяха заедно с маестро Стефан Диомов емблематичната  бургаска песен „Ах, морето“ и предизвикаха буря от аплодисменти.


Главният инспектор Теодора Точкова връчва плакета на ИВСС

Отчитането на дейността на съдилищата от апелативния район на Бургас за 2017 г. премина с кратка презентация, събрала в графики, диаграми и снимки най-важните моменти  от Доклада, задълбочен и наситен с предложения към ВСС, ИВСС и МП. Съдия Вълкова акцентира върху добрите резултати за качество и бързина на правораздаването на съдилищата и отразените постижения на българското правосъдие в Информационното табло на ЕК и подчерта, че това не са произволни цифри, а данни от достоверни официални документи, които са леснодостъпни и могат да бъдат проверени от всекиго. (ВИЖ ТУК)

По повод юбилея съдиите и служителите от Апелативен съд-Бургас получиха поздравления от конституционния съдия Кети Маркова, представляващия ВСС Боян Магдалинчев, който връчи на съдия Вълкова плакета на Висшия съдебен съвет, председателя на ВАС – Георги Чолаков. Сърдечни пожелания по повод годишнината и добрата работа на съдиите поднесоха още главният инспектор на ИВСС Теодора Точкова, зам.-председателят на СЮБ г-н Йосиф Герон, г-жа Светла Димитрова, зам.-председател на ВКС, председателят на Апелативен съд- Варна, Ванухи Арекелян,  апелативният прокурор на Бургас Любомир Петров и др.



На финала Деница Вълкова покани присъстващите да разгледат картините на  бившия съдия Димитър Димитров, специално подредени  в залата за честването на юбилея  на Апелативен съд – Бургас.


Апелативния прокурор Любомир Петров връчва поздравителен адрес на съдия Деница Вълкова




Младият талант Стефан Куманов изпълни песента на Панайот Панайотов "Момчето, което говори с морето"




Акьорски прочит на стихотворенито "Младостта се завръща" от Пламен Каров


Квинтет от НУМСИ „Проф.Панчо Владигеров“ представи „Менует“ на Бетовен








В категории: Темида


България Всички новини
ГЕРБ и ДПС предлагат ограничаване на рекламата на хазарт ГЕРБ и ДПС предлагат ограничаване на рекламата на хазарт Лазарки ще огласят и изпъстрят Камено Лазарки ще огласят и изпъстрят Камено На откритата сцена в града на 28.04.2024 г. 10:00 часа ще се проведе конкурс на лазарски групи и песни Тръгват жестоки проверки в хипермаркетите за Великден Тръгват жестоки проверки в хипермаркетите за Великден По време на почивните дни и дните на официалните празници от 1 до 6 май включително ще бъдат осигурени дежурни инспектори във всички ОДБХ Полиграф уличи подпалвача на "Аудито" на бургаски бизнесмен в ж.к."Меден рудник", известен е и поръчителят Полиграф уличи подпалвача на "Аудито" на бургаски бизнесмен в ж.к."Меден рудник", известен е и поръчителят Калин Стайков и Величко Тачев са уличени в лъжа от детектора  Дамска рокада в ръководството на ДПС в парламента Дамска рокада в ръководството на ДПС в парламента Ертен Анисова стана зам.-председател на групата за сметка на Хатидже Георгиева Ще ни олекнат джобовете: Глобяват пешеходците с телефон Ще ни олекнат джобовете: Глобяват пешеходците с телефон Санкционират шофьорите и за таблет зад волана, колоездачи и тротинетки ще слизат на зебрата Утре честваме рождението на незабравимата Петя Дубарова Утре честваме рождението на незабравимата Петя Дубарова На 25 април се навършват 62 години от рождението на слънчевото момиче на Бургас Мъж отиде да регистрира колата си с 2,3 промила алкохол в кръвта Мъж отиде да регистрира колата си с 2,3 промила алкохол в кръвта Нямал и шофьорска книжка Иван Капитана помете жена на паркинг в Пловдив, дрегерът отчел 3.31 промила алкохол Иван Капитана помете жена на паркинг в Пловдив, дрегерът отчел 3.31 промила алкохол Пострадалата е в болница с множество травми, а известният рокер отказал да даде кръв за химичен анализ Велико Минков настоява да отглежда сина си, а Габриела да бъде лишена от родителски права Велико Минков настоява да отглежда сина си, а Габриела да бъде лишена от родителски права  В момента момчето е при родителите на Пейо Пеев, които не са биологични баба и дядо, каза бившият депутат
Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна
Бойко Борисов Бойко Борисов Осъждам и не подкрепям поведението на журналисти или хора, които влизат в НС да се държат по подобен начин с който и да я депутат Виц на деня Виц на деня За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?
Виц на деня Виц на деня - Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Пазете Земята! У целийо Космос само тук вариме рикия...


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори