×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Започна премахването на старите и опасни дървета до храма "Свети Александър Невски" в столицата
  • Израелски танкове обкръжиха източната част на Рафах
  • Официалният правописен речник на българския език вече е онлайн
  • Над 190 служители на 6 институции влязоха в данъчните складове на "Лукойл Нефтохим Бургас" АД и "Лукойл България" ЕООД, почна инвентаризация
  • Сърбия ще построи с китайски компании слънчева електроцентрала и петролопровод
  • Русия започна настъпление в Харковска област – това е нов фронт във войната
  • Повишението на пенсиите от 1 юли няма да е с 11 %, а с 10%, заради по-ниската инфлация
  • Днес започват Младежките музикални дни "СоЛиСиМи" - фестивал, насочен към класическата музика
  • ПП-ДБ ще дадат мощен старт на кампанията си, в 18 часа водачът за Бургас акад. Николай Денков се среща със симпатизанти в експоцентър Флора
  • Водачът на листата на БСП за 2 МИР Бургас инж. Петър Кънев днес ще открие кампанията на социалистите в региона в 18:00 часа на шатрата на Часовника
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бизнес асоциация от Слънчев бряг скочи срещу новия закон за шума: Щял да доведе до тежки последици


Бизнес асоциация от Слънчев бряг скочи срещу новия закон за шума: Щял да доведе до тежки последици
Предложените от вицепремиера Валери Симеонов мерки били крайни, а санкциите - абсолютно непосилни, твърдят от асоциация, зад която стоят Ангел Палийски и Малина Стратиева
03 Април 2018, Вторник, 11:01 ч.
Автор: Емел МАХМУД, снимка: Флагман.бг

Тя предлага да се създаде механизъм за контрол, който да не се отрази на приходите от туризъм в страната

Бизнес асоциация от Слънчев бряг, зад която стоят Ангел Палийски, Малина Стратиева, Костадин Ралев, написа гневно отворено писмо срещу предложените промени в Закона за защита от шума в околната среда.

Припомняме, че вицепремиерът Валери Симеонов и министърът на здравеопазването Кирил Ананиев изготвиха проект, който да сложи край на дългогодишен проблем по родните курорти – а именно спокойствието заради висока денонощна музика по увеселителните заведения. (ВИЖ ТУК)

Отвореното писмо е адресирано до всички туристически сдружения и неправителствени организации, които са призовавани да проявят гражданска активност и да не допуснат това да се случи.

Предвидено е до 28 април да се организират обществени обсъждания, на които заинтересованите страни да изразят мнение и възражения, ако имат.

Бизнес асоциацията обаче смята, че тези промени са необмислени, но за сметка на това ще доведат до тежки последици за малкия и средния бизнес.

В законопроекта се предвиждат забрани за озвучаването на открити площи в зони и територии, предназначени за жилищно строителство, както и в рекреационни зони, за времето между 14 и 16 ч. и между 23 и 8 ч. Към момента тази забрана важи между 23 и 7 ч.

„Както виждате, в предложенията не се прави разлика между нормална градска среда и среда в курорти с национално значение, норми за дневен шум и норми за нощен шум. Предложенията са построени и обосновани на принципа: "няма шум - няма проблем". За този строг господин почивката е само здрав сън, тишина и отново тишина... Явно не може да допусне, че хората искат и да се забавляват по време на почивката си, искат да слушат музика и да се наслaждават на шоу програми!“, пишат в отвореното писмо.

Според тях повече от необходимо е да се разграничат селищните образувания от курортите с национално значение, а не да бъдат поставяни всички под общ знаменател. Предложението пък да се монтират уреди за контрол на децибелите в заведенията на открито било имагинерно, лишено от логика. Мярката била наказателна за бизнеса и лишавала хората от възможност за организиране на развлечения на открито. Бизнес асоциацията се оплаква, че тоталната забрана на музика след 23:00 ч. ще доведе до отлив на български и чуждестранни туристи, като предлагат създаване на механизъм, според който да се замерва нивото на шум на входа на заведение и ако надхвърля определените децибели, тогава да бъдат налагани санкции.

Промените, предложени от вицепремиера Валери Симеонов и здравният министър Кирил Ананиев, предвиждат завишаване на санкциите спрямо лицата, които не спазват ограниченията и забраните. Целта е постигане на превенция и ефективна санкция. Предлага се минималните глоби да се увеличат до 1000 лв., а максималните да достигнат до 20 хиляди лева.

Тези суми били абсолютно непосилни, твърдят Бизнес асоциация Слънчев бряг.

„Въвеждането на подобни санкции може би цели да причини икономическата смърт на малкия и средния бизнес и така всичко да остане в ръцете на определен кръг големи хотелиери в обкръжението на г-н Вицепремиера. Няма как да не се наложи от само себе си един такъв извод! Промените, които г-н Валери Симеонов иска да направи, са изключително крайни!“, пишат в гневното си писмо от асоциацията на Ангел Палийски, Малина Стратиева, Костадин Ралев.

Като завършек те предлагат да се създаде механизъм за контрол, който да бъде така, че да не се отрази на приходите от туризъм и от леката индустрия в страната, а в същото време да се постигне желания покой за почиващите.

В категории: Бизнес


21
Коментара по темата
21.
Елена
04.04.2018 00:31:07
2
2
ДА ,СПРЕТЕ ВЕДНЪЖ ЗАВИНАГИ ТОЗИ НЕВЪЗМОЖЕН ШУМ ОТ ДИСКОТЕКИТЕ В СЛЪНЧЕВ БРЯГ,КОЙТО ВСЯКО ЛЯТО НИ УБИВА! НЕ СЕ ТРАЕ! САМО ТУКА СЕ ДОПУСКА ТАКОВА БЕЗУМИЕ .
20.
*********
03.04.2018 23:02:18
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
19.
Viktor
03.04.2018 22:40:56
0
1
vinkela niama da ima 6tastieto da nabludava zakona
18.
Цирк
03.04.2018 22:23:08
0
1
Слънчев бряг АД да го няма... Заедно с тези двамата....
Има си община Несебър и толкова.
А пък тази малинка и стана много
17.
Подкрепа за Симеонов
03.04.2018 22:16:10
2
2
Дано успее да се пребори със среднощния шум. Подкрепяме го от името на хотелиерите и почиващите . Подкрепяме го и в борбата за ликвидиране на АД Слънчев бряг, виновникът за неугледния вид на комплекса .
16.
доверие за Симеонов
03.04.2018 20:36:51
2
5
Цялата признателност и огромно доверие в Симеонов. Желая му крепко здраве и професионални успехи. Повече иновативни закони. Следващият закон да е срещу свободното движение на животните в селата без пастири че унищожихме българското село.
15.
от Несебър
03.04.2018 19:36:02
5
10
ПОДКРЕПЯМЕ НОВИЯТ ЗАКОН.
ИСКАМЕ ДА СЕ СПРЕ ШУМА ОТ ЗАВЕДЕНИЯТА.
ВЪЗМУТЕНИ СМЕ ОТ ТАЗИ БИЗНЕС АСОЦИАЦИЯ.
ПОДКРЕПЯМЕ ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ.
14.
Морски
03.04.2018 19:33:14
1
10
Шума не го "правят"малкия и среден бизнес а "добре облечените нови"бизнесмени гравитиращи около силовите групировки.Шоу програмите и музиката в нощните часове трябва да е като по цяла Европа в обезшумени помещения и далече от хотели и жилища.Колкото и да не ми е приятен Вицепримиера за това е безупречно прав,а всички сложили подписа си срещу мерките за шум са подвласни и зависими от мутренските структуриШза съжаление) !
13.
Морски
03.04.2018 19:31:43
1
8
Шума не го "правят"малкия и среден бизнес а "добре облечените нови"бизнесмени гравитиращи около силовите групировки.Шоу програмите и музиката в нощните часове трябва да е като по цяла Европа в обезшумени помещения и далече от хотели и жилища.Колкото и да ми е приятен Вицепримиера за това е безупречно прав,а всички сложили подписа си срещу мерките за шум са подвласни и зависими от мутренските структуриШза съжаление) !
12.
До 10-“адвоката на Симеонофф”
03.04.2018 18:59:06
6
5
Ами кой да дойде тука бе умник? Ами нали такива Алчни като Валери позволиха комплекса да се презастрои от Алчност!!! И какво сега и тези ли ще Гоним? Ти морето освен на картичка виждал ли си го? Валери ще оправя Туризма бе?
11.
Бург
03.04.2018 18:11:02
5
8
В тази държава има отрасъл-туризма , който все още работи и дава поминък на десетки хиляди хора от цяла България и вие се опитвате да го съсипете . Спрете с геноцида над собствения си народ ! Колко хора трябва да останат тук , че да ви дойде акъла в главата ?
10.
dsf
03.04.2018 17:09:39
3
13
ще доведе до отлив на български и чуждестранни туристи- ще доведе до отлив на алкохолици, основно и наркомани от чужбина...
9.
Мъка
03.04.2018 16:59:38
3
16
Малинка е такъв деен участник в съсипването на курорта, че седи ли зад някоя идея, тя със сигурност е вредна за сл. Бряг.
8.
Tripadvisor
03.04.2018 16:42:07
4
17
АГИЯ НАПАпоулярен кипьрски курорт
20 НОШНИ КЛУБОВЕ-ДИСКОТЕКИ =20 -те от ЗАТВОРЕН тип или под земята ШУМ=0-нулев
7.
Въпрос
03.04.2018 15:37:28
4
22
Защо Не забраните шума над преминаващите самолети над Славейков,те също пречат на нощната тишина,защото през пет минути прелитат ниско над блоковете и шумът е в пъти по-силен!!! Но там Личен интерес няма,и парички също,нали Валери???
6.
А ба
03.04.2018 14:59:20
2
7
Руските туристи ще избягат ба
5.
Hm
03.04.2018 14:59:11
7
15
По-скоро подобен закон ще увеличи и без това високата корупция в курорта. Вярно е, не можеш да срарняваш населените места с курортите. Хората идват да се забавляват, не да им е тихо. Ако искам да има тишина и спокойствие отивам на село. Ще си копам градината и ще ми е спокойно. Не всички туристи са ба възрастта на Валери Симеонов. Но пък от друга страна Какао Бийч например наистина си тормози яко Несебърлии, по-точно тези около плажната ивица и стария град. Все пак някакви регулации трябва да има. Чак такива драстични мерки не са нужни. Това само ще унищожи малките барове и пъбове. Причината няма да е невъзможност да сложиш шумоизолации, не става дума за това, става дума за това, че хората искат да са на открито. На въздух, не да се затворят в някой малък бар без въздух. Директно работата на малките заминава в киреча. Остават големите дискотеки. В крайна сметка до 1-2 години и те ще пострадат. Като спааднат туристите които идват с цел забавление.
И все пак спокойствие в Слънчев Бряг има. Всеки който се е разхождал по улиците вечерно време е забелязал, 100 метра в страни от флауър стрийт и е гробница. Всички тези глупости които се случват са с цел електорат. Един вид дисциплинираме мутрите и онези лоши бизнесмени които правят пари. Нищо повече.
4.
До 1 коментар
03.04.2018 14:32:26
17
12
Абе “местен” като даваш под Наем магазини и капанчета и ресторанти и лапаш Пачки,тогава Не мрънкаш??!!!! А Вие щото хич пари нямате,а само ревете!!! Е няма да окачите,щото ще ви избягат наемателите и тогава няма лъскави коли,няма стойки и правежи,така че я Недейте да се правите на “горките”!!!!!?
3.
Чичо
03.04.2018 14:28:57
6
14
Далаверката що Не написа в проекта,че засяга пристанищата-яхтените???? Защото са “наши хора” -и за тях можеееее???? Действа пак избирателно и в Личен интерес???!!!
2.
xxl
03.04.2018 14:27:41
4
15
С две думи, нека свинщините да продължат.
1.
Несебърлия
03.04.2018 14:26:00
11
47
Майната им на бизнес асоциацията. До преди 10 години и повече в Несебър и околноста не можеше да се спи. Търпете си загубите! Месното население не ви е длъжно с нищо! И без това изкупихте комплекса за жълти стотинки и при вас работят основно чубани. Вече имате натрупани толкова пари, че от глад няма да умрете вие,внуците ви, правнуците и пра пра :)
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Kои са най-харесваните зодии - любимците на всички Kои са най-харесваните зодии - любимците на всички Първият в нашия списък е Лъвът, сияйният лъв на зодиака Украинка прати в болница 18-годишно момче, блъсна с Туксона си тротинетката му Украинка прати в болница 18-годишно момче, блъсна с Туксона си тротинетката му Младежът също е украински гражданин, с фрактура на лъчевата кост на лявата ръка е Рецепта за суши рулца с тофу и в оризова хартия Рецепта за суши рулца с тофу и в оризова хартия Сервират се със соев сос за потапяне и много добро настроение БСП откри кампанията си в Бургас под мотото „За достойна България в мирна Европа“ БСП откри кампанията си в Бургас под мотото „За достойна България в мирна Европа“ Партията призова избирателите да се доверят на опита Заради топлото време сафридът остана тук, не тръгна към Босфора, заради това мрежите са пълни Заради топлото време сафридът остана тук, не тръгна към Босфора, заради това мрежите са пълни Най-хищната риба в Черно море е леферът, той не спира да убива по-малките риби, с които се храни, дори когато се е наситил, реже ги с острите си зъби като с ножица, разказа Димитър Янчев Лимон срещу излишни килограми: Защо е полезно да го ядете през нощта Лимон срещу излишни килограми: Защо е полезно да го ядете през нощта Той насърчава дренажа на излишната течност от тялото, помага в борбата с подуването и дава усещане за лекота Тази актриса сватосала Алекс Богданска с новото ѝ гадже Тази актриса сватосала Алекс Богданска с новото ѝ гадже Сестрата на Мартин Иванов споделила на Ваня Щерева, че той си търси гадже Антибългарският патос на Силяновска ще се пренесе и върху политиката й към нас* Антибългарският патос на Силяновска ще се пренесе и върху политиката й към нас* София не разполага със значими ресурси за промяна на двустранните отношения Стартират областните състезания на младежките противопожарни отряди “Млад огнеборец” Стартират областните състезания на младежките противопожарни отряди “Млад огнеборец” Основен приоритет в дейността на Регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” – Бургас е свързана с повишаване на противопожарната култура на подрастващите Внимание! Най-мощната магнитна буря удря Земята Внимание! Най-мощната магнитна буря удря Земята Заради силното слънчево изригване ще се появят и северни сияния
Какво можем да научим от едно пресъхващо море за живота след еко катастрофа Какво можем да научим от едно пресъхващо море за живота след еко катастрофа Преди 60 години Аралско море започна да пресъхва, оставяйки солена, безплодна земя след себе си Клиентите на ОББ ще изтръпнат от тази новина Клиентите на ОББ ще изтръпнат от тази новина Ще има куп проблеми с мобилните приложения и онлайн банкирането в следващите два дни  Автобус с пътници падна в река в Санкт Петербург, има жертви Автобус с пътници падна в река в Санкт Петербург, има жертви Според местната прокуратура, жертвите са четири Шок! Булка се оказа младоженец Шок! Булка се оказа младоженец 27-годишна китайка от провинция Хубей неочаквано преди да сключи брак научи, че всъщност е биологичен мъж Сериозен недостиг на работна ръка в туризма и в Гърция Сериозен недостиг на работна ръка в туризма и в Гърция Сезонът започна с около 80 000 свободни работни места Стана ясно кой печели "Хелс Китчън" Стана ясно кой печели "Хелс Китчън" Железни договори на участниците ги карат да пазят мълчание, но... Отнемат книжката за хвърлен фас Отнемат книжката за хвърлен фас Забранено е да спите с колата си Всички го пием, цената му скача драстично заради... Всички го пием, цената му скача драстично заради... Има глобален недостиг Почина легенда в бойните спортове Почина легенда в бойните спортове Роденият през 1963 г. боец е починал в дома си заобиколен от близки Северна Македония се отдалечава от ЕС? Присъединява ли се към Сърбия? Северна Македония се отдалечава от ЕС? Присъединява ли се към Сърбия? Европейските политици не разбират голямата опасност която се крие от смяната на посоката на Скопие, коментира проф. Христо Матанов
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня - Да ти се похваля, наредих пъзела само за 2 дни!
- И какво от това!?
- Ми, на кутията пише - за 3-4 год.
Виц на деня Виц на деня Влиза шефът в офиса, води трима чужденци и казва на секретарката:
- Миме, направи кафета за тия тримата педе*аси!
- Глас от групичката:
- Двама са педе*астите, аз съм преводачът.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Разликата между колата и жената е, че ако чукнат колата ще забележиш...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори