×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Минималната работна заплата в Гърция ще бъде над 800 евро
  • Днес ни очаква дъжд и по-ниски температури
  • Израел удари покрайнините на Дамаск
  • Куба обвини САЩ, че подклаждат протести в страната
  • На следващи избори ПП-ДБ няма да съществува, убедна е Мая Манолова
  • Разпитват свидетели по делото за побой срещу прокурорския син
  • Червения пират се изправя пред съда, гледат мярката му за неотклонение
  • Кирил Десподов стана футболист на годината
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Странният случай "Анка" и заслужава ли втори шанс от Община Бургас


Странният случай "Анка" и заслужава ли втори шанс от Община Бургас
Майката заминала да работи в чужбина, твърди, че за да издържа момчетата си
26 Март 2018, Понеделник, 15:17 ч.
Автор: Светлозария КИДЕРОВА

Жената не е плащала сметките за общинско жилище повече от 10 месеца, ток в имота няма от началото на 2017 година, но моли за милост



Анка Михайлова, която се представи за самотна майка на две деца, потърси Флагман.бг, за да сигнализира, че е изхвърлена от общинското жилище, което ползва от години в бургаския ж.к."Меден рудник". Става въпрос за двустаен апартамент в блок 80 в най-големия жилищен комплекс.

В жилището Анка е от 1984 година, когато е настанена там заедно с майка си. През 2013 година, когато майка й умира, настанителната заповед е издаде на името на Анка.

Анка разказа пред наш репортер сърцераздирателна история - има двама синове, които по-късно стана ясно, че са от различни бащи. Едното момче е на 17 години, а по-малкият е на 12. Жената твърди, че да им осигури по-добри домашни условия теглила заем от 6 хил. лева, с които ремонтирала външната дограма на жилище, купила бойлер и друго обзавеждане за имота.

После останала без работа и твърди, че заминала за чужбина, за да има пари за децата си.
Преди седмица се върнала в Бургас и установила, че Общината и е пратила предизвестие за напускане.  

Историята, която Анка ни разказа, е способна да трогне всеки, защото тя бе убедителна, а и тежката, но това се оказа само едната страна на монетата, другата бе коренно различна.


Флагман.бг се свърза с Община Бургас, за да провери защо Анка е изгонена от апартамента. Оказа се, че жената не е плащала сметките по жилището -  наемът за 10 месеца, както и неизвестен брой фактури за ток и вода. ЕВН е дръпнало шалтера още през януари 2017 г. - преди година и три месеца.  

И ако се питате как тези деца живеят без ток толкова време. Отговорът е, че те изобщо не помещават въпросния имот. Голямото дете е в с. Звездец и учи в Малко Търново, а по-малкият син - при свекърва от двегодишно в ж.к. „Меден рудник”. Бабата на голямото дете твърди, че единствено двете възрастни жени  се грижат за децата, а не майката, която "си веела полата из чужбина". 

Според съседи в имота неправомерно влизал познат на наемателката, а тя самата не живеела там от 2014 година. 

От Община Бургас уточниха, че предвид факта, че бургазлийката не е плащала наем, разноски към етажната собственост и не е осигурявала достъп до жилището и дори реално не живее в него, е напълно нормално да й бъде отнето. В същото време има 400 картотекирани лица, които чакат за настаняване и са готови да си плащат разходите. Това са наистина нуждаещи се лица - с деца и малки доходи.

След като узнахме какъв е мотивът Общината да изгони Анка от апартамента, отново я потърсихме, за да изясним казуса. Самата тя се разкая и чрез Флагман.бг помоли да й бъде даден шанс.

Всеки греши. Ще намеря пари да платя за тези месеци. Досега винаги съм си плащала сметките с кръв и сълзи. Но как като съм безработна да живея. Да пратя децата ми да крадат ли? Ето затова хората се бесят, именно заради такива неща. Какво да правя сега , оставам сама майка с децата си на улицата”, жалва се Анка.




В категории: Меден Рудник


12
Коментара
Флагман.БГ Каква е минималната заплата в Гърция Каква е минималната заплата в Гърция 19/03/2024, Вторник 08:11 0
12
Коментара по темата
12.
Az
06.04.2018 13:30:55
3
1
Убаво цигане , искам го дайте телефонче плащам
11.
Do 6.
28.03.2018 12:02:08
0
7
Dobro mnenie po temata. Bravo!
10.
СИГНАЛ ДО ФЛАГМАН
27.03.2018 17:40:27
0
11
ПИТАЙТЕ КОПЧЕВА ОТ ОБЩИНСКИ ИМОТИ, ЗАЩО ПРИКРИВА НЕЗАКОННО ЖИВЕЕЩ В ОБЩИНСКО ЖИЛИЩЕ В М. РУДНИК БЛ. 63 ВХ. Б ЕТ. 3 СРЕДЕН АП. САМОНАСТАНИЛИЯТ СЕ Е АТАНАС ДИШКОВ. КРАДЕЦ И НАРКОМАН. ЗАПОВЕДТА СЕ ВОДИ НА БИВШИЯ СЪПРУГ НА МАЙКА МУ, КАЗВА СЕ БАСРИ. БАСРИ Е В ГЕРМАНИЯ ОТ ГОДИНА И ПОЛОВИНА, И Е ПРЕОСТЪПИЛ ЖИЛИЩЕТО НА АТАНАС ДИШКОВ КОЙТО Е ПРЕВЪРНАЛ АПАРТАМЕНТА В СБОРИЩЕ НА КРАДЦИ И НАРКОМАНИ. СЪСЕДИТЕ НЯКОЛКО ПЪТИ СЕ ОБАЖДАХА НА КОПЧЕВА, НО ТЯ КАТЕГОРИЧНО ОТКАЗВА ДА НАПРАВИ ПРОВЕРКА С МОТИВА ЧЕ АТАНАС БИЛ АГРЕСИВЕН И ОПАСЕН. СПРАВКА, ПРЕДИ 2 ГОД. АТАНАС БУТНА МАЙКА СИ ОТ ТЕРАСАТА НА 3-ИЯ ЕТАЖ И ТЯ ПОЧИНА. НО ПОНЕЖЕ БЕШЕ ПСИХИЧНО БОЛНА НИКОЙ НЕ СИ НАПРАВИ ТРУДЪ ДА РАЗСЛЕДВА СЛУЧАЯ. И ВСИЧКО МИНА И ЗАМИНА. МОЛЯ ОБЩИНА БУРГАС И КМЕТА НИКОЛОВ СЕ САМОСЕЗИРАТ, И ВЗЕМАТ НЕОБХОДИМИТЕ МЕРКИ АПАРТАМЕНТА ДА СЕ ОСВОБОДИ, СЛЕД КОЕТО ДА СЕ НАСТАНИ НЯКОЕ НОРМАЛНО СЕМЕЙСТВО.!
9.
Познат
27.03.2018 00:29:34
3
6
Сега флагман чете добре товае е цялата история на тази жена аз съм нейн братовчед. Тя роди от първият си мъж ного заряза заради друг мъжзарязаго със детето и въопше нея беше грижа за детето омъжисе за вторият роди и от него дете и заряза и вторият си мъжа детето го остаеи пред врата му буквално на земята детето беше на 5 месеца още кърмеше но тяго заряза оред вратата на плочките но вторият и мъж взема детето си и до ден днешен се гриже за него маиката на вторият и мъж така че тази курветина хич нее за съжеление остави децата си и умиращата си маика и отиде в чужбина не да работи а да проституира тя е проститутка във берлин ;) и тук в бг си беше курва спеше със всеки срелнат но тук и даваха по една цигара за свирка едно кафе за секс и 5 лв за пълна програма ;) и това неи стигна и отиде в чужбина пък до като беше омъжена доста често изневерявале на мъжете си със техните приятели така пе тази курвичка е за растрел или бита със камани всипкия знаят що за стойа е аве просто боклук всичките в меден рудник я знаят папата курвата така и викат папата сега седнала дасе оправдава със децата си които нито веднъж нея виждала търсела и нищо те дори самите деца нея познават товае цялата истина за тази папата курвата ;) разпитаите в меден рудник и ще разберете всичко
8.
Комшия
26.03.2018 21:26:52
3
15
Познавам я от както се помня от 7/8 години никой не живее в апартамента а тя никога не е гледала децата си и двете са при бабите от както са се родили . Мисля че има хора който наистина се нуждаят от жилището
7.
Европеец
26.03.2018 21:24:54
2
23
Махайте тази зган от общинските жилища. По улиците има измамени от банки, останали без дом заради наследени лоши кредити и др. Такива току що навършили пълнолетие деца, по възрастни инженери, доктори и др. Просещи по улиците! Ползвайте капацитета им. Разкарайте тези множащи се ракови образувания, които дърпат назад целият ни НАРОД!
6.
Xaxa
26.03.2018 21:22:57
20
10
Това е безобразие, да изгонят децата заради лошите им родители. Държавата строи мега уютни кучкарници за милиони и плаща още милиони за храна и гледачи на кучета, а децата ги оставя на улицата, като че ли те са виновни кви са бащите и майките им. Затова децата ще стават наркомани, убийци, крадци, темерути, защото получават отвратително отношение от околните и най вече от държавата. Разбирам да изгонят майката, но да оставят децата - единия е достатъчно голям да се грижи за малкия. Това е доказателство как ПОЛИТИЦИТЕ РАБОТЯТ СРЕЩУ ХОРАТА, ОСОБЕНО СРЕЩУ ДЕЦАТА. Утре тези деца ще крадят и убиват, защото нямат друг избор в живота, докато уличните кучета ще ядат, пият и серат в мега луксозните си кучкарници платени с народна пара. НАРОДЕН СЪД БЕЗ СЪД И ПРИСЪДА ЗА ДНЕШНИТЕ ПОЛИТИЦИ И ПИШМАН ИНТЕЛИГЕНЦИЯ
5.
Манолов
26.03.2018 21:15:45
1
11
Ако Общината си вършеше работата не „по приятелски” чакащите 400 щяха да са 100. Нагледен пример при нас е след всеки сигнал да се „предупреждава” наемателката от „съвестна” служителка!
4.
Nqkoq
26.03.2018 20:23:43
2
12
Vanka mangalkata,zaradi teZi cigani sme na tova polojenie,s tqx eabota da si nqmaah......
3.
Радан
26.03.2018 20:09:34
2
16
Супер е циганката! Вероятно работи като финансов анализатор за някоя чужда банка!
Общината веднага да и връща жилището!
2.
Doc
26.03.2018 20:03:16
3
14
Дузпата! Веднага! Взема жилище, заради децата и ги зарязва! Няма да питам, какво работи в чужбина, сигурно е директор на фирма! Защо са я чакали толкова време? Заради децата, които е хвърлила на други за отглеждане! Няма право да се нарече майка! Жени в много по-трудно положение гледат децата си със сетни сили, а този паразит иска съчувствие? Шут!
1.
Детето е малолетно
26.03.2018 19:39:35
8
35
Махнете снимките и на двете момчета. Малкото е малолетно, нямате право да му показвате лицето. Давате ли си сметка утре в училище обект на какви подигравки може да стане? Големият също няма 18 години.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Каква е минималната заплата в Гърция Каква е минималната заплата в Гърция От 1 април става 800 евро  Маскиран обра заведение във Варна Маскиран обра заведение във Варна Откраднатите пари са около 1000 лева Върнаха книги на библиотека в Русе с 50 години закъснение Върнаха книги на библиотека в Русе с 50 години закъснение  Жената, която ги изпратила по пощата, пожелала анонимност. Тя признава, че постъпката й не е за пример и е написала извинение Изправят Червения пират пред съда Според съда обвиняемият е автор на множество електронни писма Ще има ли ротация? „Промяната“ и ГЕРБ преговорят за съдбата на сглобката до 12 часа Ще има ли ротация? „Промяната“ и ГЕРБ преговорят за съдбата на сглобката до 12 часа Очаква се отговор на въпроса ще има ли правителство или предстоят извънредни парламентарни избори Гавриил Ловченски и варненският владика в спор за патриарх, митрополит Николай развя бялото знаме Гавриил Ловченски и варненският владика в спор за патриарх, митрополит Николай развя бялото знаме Не желая да съм кандидат за патриаршеския престол, каза духовникът от града под тепетата Лято 2024: Сянката на морето в Бургас ще струва 1.20 лв. Лято 2024: Сянката на морето в Бургас ще струва 1.20 лв. С вдигането на градусите започнаха да стягат българските плажове за новия сезон Заблудите, които провалят секса и интимния живот Заблудите, които провалят секса и интимния живот Хубавият секс, който ни държи здраво скрепени с половинката, невинаги е свързан толкова с това колко демонстрираме желанието си един към друг, а колко харесваме самия полов акт Какво подсказва, че може би сме част от любовен триъгълник, без да знаем? Какво подсказва, че може би сме част от любовен триъгълник, без да знаем? Ако вашият партньор рядко ви е глезил с цветя и подаръци, но усещате промяна в тази посока и получавате жестове на внимание без причина, тогава си струва да се замислите Зодиите, които са родени да бъдат обожавани Зодиите, които са родени да бъдат обожавани Ето кои са те 
Как спокойната Швеция заприлича на България през 90-те Как спокойната Швеция заприлича на България през 90-те Скокът в насилието върви ръка за ръка с имиграцията  На крачка от нас! Култов курорт става най-голямата база на НАТО в Европа На крачка от нас! Култов курорт става най-голямата база на НАТО в Европа 10 000 бойци ще са дислоцирани в Констанца Смъртта на принцеса Даяна беше използвана в "гнусна" реклама на евтаназия Смъртта на принцеса Даяна беше използвана в "гнусна" реклама на евтаназия Рекламната кампания беше свалена заради липсата на съобразителност и вълна от недоволство Наркотрафикант застреля полицай в Белгия, друг е тежко ранен Наркотрафикант застреля полицай в Белгия, друг е тежко ранен Барикадирал се мъж е ранил и други двама души Тръмп каза, че Путин е замесен в смъртта на Навални Тръмп каза, че Путин е замесен в смъртта на Навални Той е млад човек, така че статистически погледнато трябваше да е жив още дълго време, каза Тръмп Мъж загина след падане от балон в Австралия Мъж загина след падане от балон в Австралия Тялото е намерено в жилищен район Тази самолетна компания унизи две жени, защото били прекалено дебели Тази самолетна компания унизи две жени, защото били прекалено дебели Компанията поискала от тях да си резервират по две места заради теглото Пролетта идва с лунно затъмнение Пролетта идва с лунно затъмнение Началото на явлението от полусянката ще бъде в 06:53 ч. на 25 март Няма спасение от него, гласят го за водещ на ново риалити Няма спасение от него, гласят го за водещ на ново риалити Очаква се да се появи в новия формат на бТВ Историята на Азис, когато още беше Васко Историята на Азис, когато още беше Васко Днешният Крал на попфолка е започнал от църковния хор
Христо Иванов, ДБ Христо Иванов, ДБ Ако има разум, шанс винаги има Виц на деня Виц на деня При пластичния хирург:
- А може ли да направите лице, като на Лили Иванова?
- Разбира се! Ето ви каталога, изберете си година...
Виц на деня Виц на деня По време на сватба две жени си говорят:
- Булката има уморен вид!
- Ми ще има я, за това място се бори цели 10 години!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Ако след купон те боли главата, значи си се забавлявала.
Ако те боли задника, значи друг, се е забавлявал!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори