×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • 3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места
  • Главчев и Гвоздейков обсъдиха как протича подготовката за изборите
  • „Зелената зона“ в Бургас става целогодишна
  • На 30 април изтича срокът за данъчните декларации
  • Пожар избухна близо до военноморска база на остров Крит
  • Започна проверка по случая с арестанта, който скочи от етаж на Районното управление в Казанлък
  • 43% недостиг на офицери в румънската армия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кметът на Средец за скандалите в ОбС: Опозицията си направи измислен пиар


Кметът на Средец за скандалите в ОбС: Опозицията си направи измислен пиар
Не съм съгласен с обвиненията на колегите, че ние сме оставили нашите майки и бащи без здравеопазване, обяви Гошо Атанасов от ГЕРБ (вдясно)
21 Март 2018, Сряда, 13:00 ч.
Автор: Петър ПЕТРОВ, снимки: авторът

Ако не е Общината, здравеопазване в града няма да има, заяви Иван Жабов


Общинските съветници увеличиха с близо 50% годишната субсидия на Медицински център I в Средец. Така по предложение на кмета Иван Жабов средствата за изпадналата в сериозен финансов колапс болница се вдигат от 60 000 на 100 000 лв.

Докладната бе приета само месец след бурния скандал, с който завърши последната сесия на местния парламент. Тогава представителите на опозиционната коалиция НФСБ-СЕК: Живко Гърков, Петър Джермов, Светла Джермова и Таня Тодорова напуснаха демонстративно заседанието и заплашиха с бойкот, след като предложението им за спешни мерки за спасяване на двете лечебни заведения в града беше отхвърлено от мнозинството от ГЕРБ и ЗС „Ал. Стамболийски”. (ВИЖ ОЩЕ ТУК)

Кметът Иван Жабов обаче отрече, че докладната е свързана със заплахите на опозицията. Градоначалникът уточни, че средствата са крайно необходими на болницата и те ще бъдат похарчени за покриване на стари задължения като: заплати, ток, вода, данък сгради, такса смет и др. 

„На предходната сесия опозицията си направи един измислен пиар, който си е за тяхна сметка. Мисля, че днешното решение на общинските съветници е правилно, тъй като няма кой друг да изплати задълженията на МЦ. Единственият собственик на активите е Общината. Ние сме длъжни да ги подпомогнем, така че те да заработят нормално, да подпишат през април Рамковия договор и постепенно да започнат да се издържат самостоятелно. Мисля, че всички в този град знаят, че независимо от това кой е кмет, Общината поддържа болницата и МЦ. Ако не е Общината, здравеопазване в града няма да има. Аз искам да уверя хората, че докато съм кмет, тук ще има здравеопазване”, заяви за Флагман.бг Иван Жабов.


Мястото на Живко Гърков остана празно днес

Един от най-активните общински съветници в Средец Гощо Атанасов от ГЕРБ също остана подразнен от действията на колегите си от опозицията. Той директно хвърли вината за тежкото състояние на болницата върху бившия управител на МЦ – д-р Милчо Георгиев.

„Аз не съм съгласен с обвиненията на колегите, че ние сме оставили нашите майки и бащи без здравеопазване. МЦ е управляван некадърно. Половината от парите, които отпускаме днес, ще отидат за заплатите на управителя и на счетоводителя на болницата. Как да обясня на моите родители, че трябва да платим 13 000 лв. на този некадърен управител? Как да им обясня, че счетоводителят ще вземе 10 000 лв.?”, попита Атанасов.

Въпреки заплахите за бойкот от страна на опозицията на днешната сесия не присъства единствено Живко Гърков. Негови колеги обаче твърдяха, че причината за отсъствието му е болест.

В категории: Средец


8
Коментара
8
Коментара по темата
8.
*********
22.03.2018 07:39:40
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
7.
Ана
21.03.2018 23:13:32
2
4
Схемата беше за едно лекарство за разреждане на кръвта на баба ми.Ходих аз в работното време и това беше резултатът.На третия път стана работата.Личната не отговаря,а заместничката й я нямаше:). А аз минах 150 км. За тази работа.Пълен хаус беше преди 2 години.Още го помня.
6.
До Ана
21.03.2018 23:08:17
0
5
Търси си личния лекар това е негово задължение затова им се плаща на тях






Търси си личния лекар ,а не да ходиш от врата на врата Какви схеми ще ти правят?
5.
Средец
21.03.2018 20:35:50
1
9
Истината е Жабов се уплаши от опозицията и подкрепата в гражданската подписка която още се подписва. Инсталация по труда ще затвори МЦ 1 в Средец. Те съветниците гласуват субсидии но той не ги плаща. Там е проблема. Жабов сам се компрометира и оплита в лъжи. А обвинява други за пиар. Твойте циркове кмете и на твоите съветници които не смяташ за хора а за пионки са лошия ти пиар. Падаш всеки ден в очите на малкото останали хора в Средец.
4.
Ана
21.03.2018 20:33:17
5
7
В Грудовската болница е ад.Заради баба ми се наложи да ходя.2 пъти бих път и не свърших работата.Докторката имаше заместничка.Заместничката пък беше хукнала с родилка към Бургас.Никой не искаше да направи една схема за лекарства,а имах и резултат в мен от изследвания.Чукам на една врата, на която пише началник да намери решение на казуса с липсата на доктор в работно времеи хоп-и там никой няма.Асансьора не бачкаше.Пред педиатрията имаше 105 мучащи мангалки,чиито деца бяха прегледани безплатно от нас осигуряващите се.Пълни простаци.Как сестра с мед.образование може да е толкова неадекватна не знам? Утре да съм отишла.Ами,ако някой умира?А загубеното време и пари за гориво,които дадох.....
3.
Демагог
21.03.2018 19:17:51
3
13
Жабов, Жабоооооов....жалък си! Я кажи кой сега е демагога? А на предната сесия обвиняваше в демагогия опозицията! Твоето сега какво е? Що не си признаеш, че точно декларацията и напускането на сесията от опозицията те принуди да предложиш отпускането на допълнителната субсидия за МЦ? Както и подписката на гражданите за спасяване на здравеопазването и готвените в тази връзка протести!
2.
Значи,едно разбрах
21.03.2018 18:37:50
6
12
Щом го няма Гърков,няма опозиция
1.
1
21.03.2018 18:26:10
2
15
Тоя Гошо Атанасов що не дойде в Грудово да живее . Голяма защита на Жабов. Сина му в Общината работи. Разбирач за всичко. Само акушер не е бил . Аман от подлоги и лизачи . Хората много добре знаят кой какво прави за тях. А Атанасов дори не срещат по улиците. Бургазлия. Тръгнал града-селото да оправя. Мишо.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Съдът окончателно върна отнетите лицензи на охранителна фирма „Делта гард“ Съдът окончателно върна отнетите лицензи на охранителна фирма „Делта гард“ Един от собствениците - Димитър Спасов бе привлечен като обвиняем през 2019 г., но не е знаел, и се наложи да прекрати участието си в дружеството на фирмата   Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Православно сдружение с остра декларация заради отстраняването на епископ Йеротей Агатополски Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ През годините Средна Европейска Класа винаги се е противопоставяла на порочните практики в модела на управление на ГЕРБ и ДПС, се казва в прессъобщение до медиите  Има причина Бургас да е домакин на 34-ия Конвент на тамплиерите, предстои прием на 21 рицари и дами Има причина Бургас да е домакин на 34-ия Конвент на тамплиерите, предстои прием на 21 рицари и дами Великият Приорат на България не е само най-големият в международния Орден на тамплиерите, но и най-младият. В събота ще създадем и втора пловдивска командерия - "Филипопол" Инвестират в хотели и търговски обекти Инвестират в хотели и търговски обекти Нарастват вложенията в жилища Община Бургас ще санкционира „ЛАЙМ”, ако тротинетките им навлизат в пешеходните зони Община Бургас ще санкционира „ЛАЙМ”, ако тротинетките им навлизат в пешеходните зони Глобите ще са в размер между 500 и 5000 лв. Полицията пък държи отговорни нарушителите на ЗДвП Кроношпан ще представи новата Глобална колекция Kronodesign в София Кроношпан ще представи новата Глобална колекция Kronodesign в София KRONOSPAN DESIGN CENTER SOFIA  обяви Седмица на отворените врати Марин и Стефан Димитрови влизали в МФ, без да са регистрирани, според отговорник за охраната Марин и Стефан Димитрови влизали в МФ, без да са регистрирани, според отговорник за охраната Били са и в сградата на Централното управление на Агенция "Митници" Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Ще продължим да работим конструктивно с всички вас, можете да разчитате на мен, подчерта проф. Мария Нейкова Тази верига отваря първия си аутлет за нехранителни стоки с до 70 % намаление Тази верига отваря първия си аутлет за нехранителни стоки с до 70 % намаление Селекцията от продукти в аутлета се различава от останалите обекти, като включва и артикули от предишни колекции
Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Трусът е усетен и в столицата Тайпе (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно Полковник Роман Червински бе цяла година в ареста заради злоупотреба с власт след провала на операция за задържане на руски пилот Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Хороскоп за деня – 23 април 2024, вторник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник В материала се подчертава, че през 2019 година лекарите за първи път са диагностицирали Кадиров с панкреатична некроза Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Въпреки че херцогът на Съсекс наскоро прекъсна всички връзки с Великобритания, шансовете за помирение с роднините му остават Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Доста е пристрастяващо пазаруването в приложението, където постоянно получавате предложения за сделки
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Интервю за хигиенистка в Слънчев бряг.
- Име?
- Станка.
- Националност?
- Казахстанка.
- Добре, бе. Чух те и първия път! Питам те за националност!
Виц на деня Виц на деня Между приятели:
- Мисля, че жена ми ми изневерява. Да я заведа ли на гинеколог?
- И какво ще види гинекологът - списък на посетителите ли?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нищо не краси жената повече от чаша водка в стомаха на мъжа.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори