×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Що за правосъдие? Как рецидивист, лежал за опит за убийство, се отърва с пробация след заплахи с нож и пистолет


Що за правосъдие? Как рецидивист, лежал за опит за убийство, се отърва с пробация след заплахи с нож и пистолет
Ще те заколя!, Ще ти извадя околото, след което ще те убия!, крещял Маринката размахвайки нож срещу бившата си, но и това не се оказа достатъчно за ареста му
18 Март 2018, Неделя, 04:30 ч.
Автор: Флагман.бг, снимки: архив Флагман

Защо Наказателният кодекс има спешна нужда от сериозен ремонт, вижте най-пресните примери в Бургаско


Случаят с Георги Джевизиов – Жоро Плъха се превърна в нарицателен за правосъдната ни система. Хората излязоха на протести в цялата страна, не толкова в защита на д-р Димитров, а срещу това – как рецидивист със 17 присъди е на свобода и продължава да върши престъпления.

Закони в полза на престъпниците

Подобни примери обаче станаха твърде много. За нормалните хора изглежда, че законите в тази държава са, за да защитават престъпниците, а не мирните граждани.

В Бургас примерите като Жоро Плъха са безброй. Най-пресният е циганинът Харислав, който подлуди цял квартал с набезите си, преди прокуратурата да се сети да поиска постоянния му арест. (ВИЖ ТУК)

Особено интересен е случаят на Стамен Димитров, по прякор Маринката. Преди броени дни лежалият 4 години в затвора за опит за убийство бургазлия се призна за виновен за системен тормоз и заплахи за убийство с нож и пистолет срещу бившата си приятелка и нейни близки и познайте каква присъда получи за подобни провинения? Пробация и 300 часа общественополезен труд! (ВИЖ ТУК)

Към момента на извършване на престъплението Маринката се води осъждан, но все още не реабилитиран. Той признава за 4 различни случая, в които е дебнел ужасената жена и я е заплашвал.

„Ще те заколя!“, „Ще ти извадя окото, след което ще те убия!“

Това са заканите на Димитров. Той признава, че ги е отправял, докато размахвал нож срещу жената. Рецидивистът признава още, че извадил пистолет срещу сина на пострадалата и казал да предаде на майка си, че следващия път като я види ще я убие с два патрона. (ВИЖТЕ ДЕЛОТО ТУК)

След като се признава за виновен, Маринката сключва споразумение с Бургаска районна прокуратура в лицето на Марин Тодоров и получава пробация. То е одобрено като не противоречащо на закона и морала от Районния съдия Петя Георгиева.

В защита на съда и прокуратурата сме длъжни да подчертаем, че наистина законът е такъв. Но тук можеше да се вземе предвид, че се касае за особен случай. За човек, който е излежал присъда за опит за убийство и след като е излязъл на свобода, продължава да заплашва, че ще извърши такова престъпление. Е, трябва да чакаме да го направи ли, преди да се вземат адекватни мерки и да се предотврати подобно деяние?

Странно бе и поведението на съдия Георгиева, която закри за журналисти заседание, на което щяха да се обсъждат единствено параметрите на въпросното споразумение. Магистратът взе това решение след брътвежите на Маринката, че медиите го забъркали в гей афера със съдия.

„Не искам да има журналисти в залата. Имам съображения. Много пъти има публикации, че аз и съдията, не помня името, сме били гей двойка“. Тези думи на Димитров са записани в протокола по делото. След това съдия Георгиева закри заседанието.

Сядаш зад волана пиян и без книжка – убиваш човек, но получаваш условна, ако си непълнолетен

Доста показателен пример за състоянието на родното законодателство е условната присъда на айтозлията Златомир Велчев. Преди дни тийнейджърът се призна за виновен за смъртта на 17-годишния Велислав Вълков. (ВИЖ ТУК)

Във фаталната Новогодишна нощ на 2015 срещу 2016 г. Златомир е шофирал пиян и с висока скорост Пежото-ковчег, което излиза от завоя и се забива в мантинелата на разклона за Българово. Тогава Златомир е едва на 15 години. Възрастта и чистото към този момент съдебно минало го спасяват от затвора. Така той получи за тежкото престъпление 1 година и 6 месеца, която бе отложена с 3-годишен срок. Съдът обяви, че няма как да му вземе книжката, тъй като айтозлията никога не е имал такава!


Златомир (вдясно) дойде в съда само с адвоката си Станко Кралев

Шокиращото в случая е, че след фаталната катастрофа Златомир явно не си взима поука. Той е арестуван в началото на годината да шофира след употребата на амфетамин и метамфетамин. След спецакция в дома му пък полицаите намират забележете: 37 топчета марихуана и електронна везна.

Това се случва само няколко дни преди старта на процеса срещу Златомир за кървавата катастрофа навръх Нова година. Но законът е такъв, че няма как да бъде взето под внимание по делото. Нищо, че случаите са сходни – шофиране без книжка след употреба на алкохол и след употреба на дрога.

Дори и условната присъда за катастрофата няма как да се вземе под внимание от съда при разглеждане на новите провинения. Причината е, че към момента на извършването на всички престъпления Златомир е с чисто съдебно минало.

В момента айтозлията е едва на 18 години. Досега се е разминавал доста леко за поредица от сериозни престъпления. Как да очакваме, че той ще се поправи, а напротив – няма да се почувства недосегаем?

След леката присъда Златомир избухна срещу медиите. „Пълни паляци и помияри! Личният ми живот не ви интересува!“, написа на страницата на Флагман.бг тийнейджърът. Това отново показва, че той изобщо не е наясно със сериозността на ситуацията. С това, че почерни цяло семейство, че заради необмислените му действия Велислав ще остане завинаги на 17.

Знаков бос с 3 условни за търговия с дрога

Емблематичен е и случаят с Пламен Ангелов, по прякор Дебелия. Той получи 3 условни присъди за наркоразпростренение. Знаковата фигура в бургаския ъндърграунд се възползва от вратичка в закона, призна се за виновен и отърва затвора. (ВИЖ ТУК)

Причината отново е една и съща – Дебелия е сгащен в период, когато срещу него няма влязла в сила присъда. Освен това наложеното наказание е под минимума от 3 години и води до прилагането на чл. 66, ал. 1 от НК. (б. р. – такъв е случаят и на Маринката)

„Доволни сме от споразумението. Възползвахме се от възможностите, които ни дава законът”, заяви тогава адвокатът на Дебелия - специалистът по наказателни дела Радослав Николов.


Пламен Дебелия се появи съвсем неглиже в съда

Това са само най-пресните примери и то за Бургаски регион. Иначе случаи като Жоро Плъха има много. Проблемът е, че те няма как да се превъзпитат заради ниските присъди, които получават.

В категории: Темида


Крадец на песни ли е Фики?
Крадец на песни ли е Фики? 25/04/2024, Четвъртък 10:40 3
22
Коментара по темата
22.
БГ резил
20.03.2018 11:50:52
0
3
Гей до гей и до гейчетата - джендър.
Все измекяри...
21.
аз
19.03.2018 12:41:19
0
4
За разните Маринки калдаринки и тем подобни измекяри само затвор.Протежето му Георги Сухия и Капитанов също трябва да гният там защото са долни метадонови НАРКОМАНИ
20.
Trola
19.03.2018 05:30:19
1
8
За тетката нищо не пишете.как го пуснаха вчера,ама нали съдийката е ваш човек.много бързо премахнахте статията.Митко релакса ебал тетката и гочето ,защото дръпнали чантата на майката на релакса.глупости пишете.на релакса му изгниха кокалите много отдавна.лъчо се спаси.дявола не ви е забравил -животни.лъчо ти скоро също ще правиш компания на релакса -в ада
19.
Ето
19.03.2018 02:32:52
0
3
Има си норма на ден трябва да умират по 10 българи не от естествена смърт а от някакви мутри
18.
До 10
18.03.2018 22:49:23
0
2
Ама Дебелия с адвокат Радослава, нали?
17.
кой е садиата гей
18.03.2018 22:19:52
0
2
Кой е дружка на този?
16.
Брата на маринката
18.03.2018 22:15:18
0
4
Да бе .. брата е гей ама не казвайте на никой че ще ми се сърди
15.
Славчо Жеков Ярето
18.03.2018 20:46:10
0
4
Този съм чувал че е гей.
14.
Редактор
18.03.2018 20:33:50
0
5
Околото некадърници! Щял да извади. Хахха
13.
*********
18.03.2018 19:51:36
1
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
12.
Xaxa
18.03.2018 19:36:23
2
12
Това са Европейските ценности!!! Вижте Андеш Брайвик - изби почти 100 човека и си живурка спокойно в затвора, дори претенции предявява. Натам отиваме и ние, след като се съюзихме с извратени политически лидери. Джендърите ще ни се видят най-приятното от тях. Западните политици са доказали с хилядолетия своята перверзия и садизъм - те са избивали с особена жестокост и перверзност чуждите граждани при завоевания, макар че те са били невинни и е нямало смисъл от това. Просто на тях им е в генните да са извратени и жестоки. Тяхните народи са добре, но иКоза Ностра се грижи за своите членове да са добре. Това се прави, защото без народа си с тяхните изобретения, войници и прочие те са безсилни, така както Коза Ностра без членовете си
11.
*********
18.03.2018 19:10:44
2
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
10.
правосъдие
18.03.2018 18:26:26
0
20
мамка ви и правосъдие. Тези малоумни тюфлеци,мястото им е В ЗАТВОРА !!! Там при мангалите. Ама не тук в Бургаския,а в друг затвор. Маринката ще е Мариянката,а Дебелия,ще е дебелата :)
9.
NEULOVIMIQ
18.03.2018 17:59:03
3
3
PURVO RAIONNO 6MATKIIIIIIIIII
8.
старшия комисар Калоян Калоянов
18.03.2018 17:54:09
3
1
ХЪМММ ...
7.
Quokka
18.03.2018 17:52:06
0
9
Законотворците е нужно да вземат необходимите мерки с промени в законите,които магистратите спазват.
6.
GAMERATA
18.03.2018 17:51:10
0
3
POMNI6 POMNI6
5.
Щото
18.03.2018 17:41:31
1
11
Много е просто - едните не могат без другите. Друго си е да имаш абонати.
4.
Ei marinka
18.03.2018 17:13:25
0
10
Ela se probvai da ma zakolish men narkoman prost
3.
но
18.03.2018 17:11:30
0
11
Но вярно и добре казано
2.
да и? какво от това?
18.03.2018 17:10:43
2
44
че какъв е проблема? Прокурор Ангел Георгиев бе арестуван по време на получаване на подкуп и вместо да е в затвора, го върнаха на работа в Бургас.
1.
дълго
18.03.2018 17:09:08
4
4
Много дълго съчинение
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Топ мениджъри от аутсорсинга представиха възможностите за развитие на сектора в Бургас Топ мениджъри от аутсорсинга представиха възможностите за развитие на сектора в Бургас „Бургас е традиционна спирка от националното ни Роудшоу, защото се радваме на голяма подкрепа от местната власт и образователните институции", заяви Наталия Георгиева – изпълнителен директор на АИБЕСТ Свалиха Росен Желязков, изпратиха го с бурни овации Свалиха Росен Желязков, изпратиха го с бурни овации 129 депутати подкрепиха предложението за махането му като председател на парламента Корнелия Нинова зове ГЕРБ да не въвлича БСП в калните си пехливански борби с ПП-ДБ Корнелия Нинова зове ГЕРБ да не въвлича БСП в калните си пехливански борби с ПП-ДБ Бойко Борисов е част от най-голямото зло за България и затова отказах да съм председател на парламента, сподели тя Страхотна инициатива на децата от ДГ "Ален мак" Страхотна инициатива на децата от ДГ "Ален мак" Участниците почистиха парковите пространства в квартала, засадиха дръвчета и поставиха къщички за птички Кметът Димитър Николов съобщи добра новина - започва ремонт на най-окаяната улица в ж.к."Възраждане" Кметът Димитър Николов съобщи добра новина - започва ремонт на най-окаяната улица в ж.к."Възраждане" След цялостния ремонт на “Патриарх Евтимий” ще продължим и с останалите улици във “Възраждане”, каза Димитър Николов ИТН напусна пленарната зала заради фарса с Росен Желязков, сглобката и контрабандистите ИТН напусна пленарната зала заради фарса с Росен Желязков, сглобката и контрабандистите Станислав Балабанов уверява, че хората на Слави в парламента ще гласуват за оставката на парламентарния шеф, защото били истинска опозиция за разлика от ПП-ДБ Крадец на песни ли е Фики? Крадец на песни ли е Фики? Изпълнителят проговори за скандала с Мира  Маги Халваджиян се изложи като кифладжия с Ал Бано, не плати за преводач и... Маги Халваджиян се изложи като кифладжия с Ал Бано, не плати за преводач и... Ал Бано все пак се усети, че преводачът от италиански е аматьор и затова реши да мине предимно на английски език, макар и там преводът да не беше добър Честито! Очакват ни поне още 5-6 нови служебни правителства, обяви Борисов Честито! Очакват ни поне още 5-6 нови служебни правителства, обяви Борисов Честито на „Възраждане“, на БСП, ние се отървахме от ПП-ДБ, обяви Борисов Парламентът събра кворум, започва свалянето на Росен Желязков (на живо) Парламентът събра кворум, започва свалянето на Росен Желязков (на живо) Депутатите от ПП-ДБ все пак се появиха в пленарна зала 
Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Не се събраха достатъчно доказателства срещу него  Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Принц Луис стана на 6 години  Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Киара напусна Ергенът Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Балотажът съвпада с парламентарните избори Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Москва наложи вето в Съвета за сигурност срещу резолюция на САЩ и Япония срещу надпреварата във въоръжаването в Космоса Козирогът и Телецът да си пазят парите, а Стрелецът да внимава с храната! Козирогът и Телецът да си пазят парите, а Стрелецът да внимава с храната! Хороскоп за деня – 25 април 2024, четвъртък Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Вписването на българите в Конституцията с още 12 народи не е никаква опасност за нас, каза той Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Ръководителят на френските съдии бесен от липсата на Стефани Фрапар
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори