×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Минималната работна заплата в Гърция ще бъде над 800 евро
  • Днес ни очаква дъжд и по-ниски температури
  • Израел удари покрайнините на Дамаск
  • Куба обвини САЩ, че подклаждат протести в страната
  • На следващи избори ПП-ДБ няма да съществува, убедна е Мая Манолова
  • Разпитват свидетели по делото за побой срещу прокурорския син
  • Червения пират се изправя пред съда, гледат мярката му за неотклонение
  • Кирил Десподов стана футболист на годината
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Спомени от соца: Ужасът, наречен смъртна присъда


Спомени от соца: Ужасът, наречен смъртна присъда
С труповете правели експерименти, органите и тъканите се продавали в чужбина
17 Март 2018, Неделя, 00:04 ч.

Осъдените на смърт полудявали в очакване на екзекуцията

28 години в България не се изпълняват смъртни присъди. Последните нашенци, осъдени на смърт, се разминаха с черната си участ чрез поредица обжалвания. После настана периодът на мораториума. И когато той приключи, обезумелите от чакане на края си затворници въздъхнаха с облекчение. Днес някои от тях са на свобода, други останаха до живот зад решетките.
Онези, които са навън, не искат за нищо на света да си спомнят за кошмара, преживян в килиите за смъртници, пише socbg.com.

Само един от тях довери, че след 10-годишно ежесекундно очакване на смъртта, вече е бил готов да я приеме като единствен изход и избавление. Но той е изключение. Болшинството от неговите събратя по съдба са правили опити за самоубийство или са полудявали, чакайки вратата да се отвори и надзирателят да ги изведе на "последната разходка". Всъщност става въпрос за цял ритуал, изпълняван стриктно от участниците в "спектакъла" – пазач, директор на затвор, палач (в някои случаи те са били едно и също лице).

В първо действие бившият Държавен съвет потвърждавал "висшата мярка". Във второ специалният куриер носел документа, в който пишело, че присъдата трябва да бъде изпълнена. В действие трето вратата на килията се отваряла и обреченият бивал извеждан оттам. За да скрие възбудата си, тъмничарят пускал няколко псувни, които най-общо звучели така:

- Твойта мамица мръсна, вместо да ти пръснат черепа, те помилват. Събирай си багажа, копеле гадно!^ Естествено, нито един осъден на смърт не се хващал на уловката.

- Това бяха страшни минути, споделя бивш служител на столичния кауш. Смъртниците крещяха с всичка сила. Дращеха стените до кръв с нокти. Опитваха се да побягнат, но охраната се нахвърляше върху тях и ги усмиряваше с жестоки ритници.

Спомням си, че един Васко, цигане, затрило селска баба, за да й вземе пенсията, успя да се изкопчи от надзирателите и хукна по коридора. Един от тях го настигна, но Васко се метна върху него и почна да го души. Сбориха се и в един момент се чу изстрел. Пазачът бе успял да докопа пистолета си и да простреля цигането.

Разследването на инцидента приключи с мнение, че става въпрос за законна самоотбрана. А този тъмничар май беше и награден за проявена самоотверженост при изпълнение на служебния си дълг…"

Но да се върнем към зловещия спектакъл. В действие четвърто и последно смъртникът пристигал в "стаята на ужаса". Тя се намирала в подземията на централния корпус на затвора. Според отлично информирани източници след отмяната на смъртното наказание била превърната в нещо като деловодство, където се кътали стари бумаги. До нея се стигало по дълъг коридор. Отвън изобщо не се виждало какво става вътре, защото плътни червени завеси обгръщали стените на коридора. Помещението било разделено на две от огромна стена-огледало. Така служителите, отговорни за екзекуцията, наблюдавали непрекъснато обречения. Той пък, от своя страна, имал няколко минути, за да се "наслади" на печалния лик отсреща. По думите на бивши пазванти никой не питал жертвата за последното й желание.

Да не говорим за поп, който да я изповяда, или за присъствието на близки. Соцзаконите обричали осъдените на смърт да се преселят в отвъдното изключително в "служебна компания". Самите "екзекутори" не виждали нищо тържествено или символично в разстрела. За тях това била просто работа – кървава, досадна, тежка, но, общо-взето, доходоносна, поне за ония години.

Които били с по-слаби нерви, просто не оцелявали в този занаят. Клюката носи, че двама-трима палачи превъртели и завършили живота си в лудница. Иначе пропиването си било задължително – както при моргаджиите и гробарите.

Как протичала самата екзекуция?

Първо, жертвата била завързвана за стол, застопорен в средата на помещението. Това не било хич лесно, защото се повтаряла сценката при извеждането от килията. Смъртникът почвал да буйства, а когато се окажел прекалено корав, дотърчавал лекарят. Той му хаквал успокоителна инжекция и нещастникът се преселвал в отвъдното, блажено упоен.

Онези обаче, които били в пълно съзнание, виждали всичко. С изключение на едно – насочените към гърдите им дула. Всъщност това била система от няколко пистолета, монтирани в стената. Най-трудното било да се натисне малкото бутонче, което я задействало. Останалото вече не било дело на човешка ръка. При засечка на първия пищов вторият го донапълвал с олово. Обреченият умирал за секунди. След кратката агония докторът на затвора установявал смъртта и трупът се изнасял от помещението. Погребвали го "служебно" – тоест, само директорът на затвора и дежурният надзирател знаели мястото на гроба. Ето защо роднините на разстреляните дълго време си нямали хал-хабер, че човекът не е между живите. В повечето случаи обаче никой не си давал труда да копае специален гроб.
Телата на смъртниците се кремирали, като преди това изпълнявали в моргите функцията на "опитни зайчета". По данни на наши патоанатоми абсолютно незаконно от труповете се взимали ретини и други органи и тъкани, които се изнасяли в чужбина. За целта си имало специална структура, маскирана като външнотърговско дружество за търговия с лекарства и фармацевтични продукти.

Един от най-известните тъмничари на България е о.з. подполковник Гено Юнаков, кмет на пловдивското Ново село. 22 години от живота му са отдадени на "шибания занаят". Започва кариерата си в Сливенския затвор, после го прехвърлят в Пловдивския. Покрай работата си станал свидетел как се изпълняват смъртни присъди.

Юнаков разкри, че до 1982-ра смъртниците били разстрелвани край реки. Няма обаче отговор защо е била възприета тази практика.

В София гърмели жертвите край Искъра, в Пловдив – край Марица.

След това било изградено специално стрелбище ("стаята на ужаса" в Централния софийски затвор), където се изпълнявали присъдите.

"Юначето", както му викат неговите колеги и съселяни, е било очевидец на много екзекуции.
И досега му се присънват някои от тях. Събужда се, облян в пот, и дълго не може да заспи. По-точно – не смее, за да не го връхлети отново кървавият ужас.

До последния детайл се е запечатал в съзнанието му разстрелът на стюардесата от БГА "Балкан" Людмила Равняшка, затрила леля си, за да сложи ръка на имота й. "Беше 26-27-годишна, много красива и интелигентна. Имаше висше образование, знаеше два езика. Нямало да убие леля си, ако възрастната жена не била почнала да пилее пари по млади гаджета.

"Хвърковатата" дама имала перфектен план. Хванала си любовник и така го омаяла, че той бил готов на всичко за нея. Един ден взел чук, отишъл в дома на лелята и я халосал с все сила по главата.
Хванаха ги и двамата и ги осъдиха на смърт – него като изпълнител, нея като подбудителка…", разказва екснадзирателят.

В интерес на истината целият персонал на Сливенския затвор симпатизирал на Людмила. Там било рядкост да се екзекутира жена, да не говорим за такава видна столична красавица. За беда баш на Юнаков се паднало да й свети маслото. Той се разтреперал, дотогава не бил убивал муха, камо ли човек. Но заповедта си е заповед. Отишъл в новите сливенски гробища и платил лев и петдесет на циганите да изкопаят гроб на стюардесата. Петима външни офицери се отказали да я разстрелят.
Най-накрая един старшина кандисал. Преди това Равняшка била прегледана и от трима гинеколози. При жените това било задължително. Ако се окажело, че осъдената на смърт е бременна, веднага следвала помиловка.

"Тя понесе всичко много спокойно. До последния момент не вярваше, че ще я разстрелят. Поиска цигара. Отказа да й кавалерствам, сама си я запали, единствено ръцете й леко трепереха. Изпуши я. Погледна ни един по един и каза:
"Готова съм. Свършвайте по-бързо!"
После затвори очи…" - (тук гласът на пенсионирания военен почва да трепери, личи си, че е силно развълнуван).

Постепенно се окопитва и допълва разказа си с нови подробности за кошмара. Как било тъмно като в рог, към един след полунощ. Как в последния момент старшината стрелял в тила на стюардесата, застанала на ръба на ямата. Как се издънил като последен аматьор и не могъл да я усмърти с един куршум. 16 минути след разстрела докторът напипва пулс.

Започват спор дали е законно да я довършат с втори изстрел. На 17-ата минута лекарят обявява, че жената е мъртва. А нейният палач получил 20 лева премия.

И друга известна българка била на косъм от разстрела, твърди Гено Юнаков. Алпинистката Мария от Пловдив бастисала по особено жесток начин бременна жена. Жертвата била изгора на вуйчо й. Двете въртели семеен бизнес, затова се виждали често. Веднъж обаче се сдърпали и Мария намушкала с чадър ортачката си в корема.

Жертвата издъхнала в страшни мъки. Алпинистката била тикната в килията за смъртници на Сливенския затвор. Но прочутият й колега Методи Савов ходатайствал да я помилват и последния момент присъдата била отменена.

Куршума отървала и баба от Тополовград, метнала в пещта внучето си. Докато си метяла двора, разказва бившият тъмничар, някаква комшийка й подметнала, че внучето й не било от нейния син. Без да каже дума, старата жена тутакси зарязала метлата, влязла вкъщи и хвърлила детето в напалената пещ.

Внучето изгоряло живо, но убийцата се разминала със смъртното наказание, понеже след серия експертизи я обявили за невменяема.

Най-странното е защо не е била екзекутирана и друга жена-убийца. Нейният случай е особено драстичен. Софиянката В. П. решила да се отърве от съпруга си, като го накълца на парчета и и го затвори в буркани. Всеки ден студенокръвната килърка изливала съдържанието на поредната "консерва" в тоалетната. Накрая случката се размирисала в буквалния смисъл на думата. В милицията я притиснали и тя признала всичко от игла до конец. А й оставали само някакви си два-три буркана.

След това благоверния й върви го търси. Всички очаквали, че ще получи смъртна присъда, но жестоката домакиня минала метър.

Лепнали й само 15 години престой на топло. Според Юнаков много помогнали показанията на свидетелите. Комшии и близки я описали като невинна жертва на семеен тормоз. Транжираният съпруг се напивал до безпаметство, след което почвал да я налага, с каквото му падне. За капак си хванал и любовница и почнали да пропиват заедно фамилното имущество. В един момент на В. П. й прикипяло и решила веднъж завинаги да се отърве от насилника.

Парчето олово било "спестено" и на туркиня, погубила двете си деца. Палавата булка си намерила любовник, но той отказвал да се ожени за нея, че уж не можел да изхранва челядта й. Жената плакала и се тръшкала, но без резултат. И един хубав ден като една съвременна Месалина нагостила за последно хлапетата с вкусна гъбена яхния от зелени мухоморки.

"Пречките" предали Богу дух, но туркинята така и не се събрала с възлюбения си. След като я прибрали в кауша, той я зарязал и не искал да чува нищо повече за "оная долна убийца". Изпаднала в отчаяние, жената си пъхнала ръката във фасонката на електрическата крушка и 220-волтовият ток я убил на място. След този случай, твърди о.з. подполковникът, почнали да монтират в килиите крушки с ток 24 волта. "Ама сега пак са върнали стария волтаж", доверява Юначето. Но като цяло самоубилите се смъртници били рядкост. "Живее им се и още как!", подсмихва се бившият МВР-кадър.

Теодор ШОПОВ

ДОСИЕ

– Най-силният аргумент на противниците на смъртното наказание е, че не е редно държавата да отнема чужд живот, както и че не бива в новите времена да се водим от практиката "око за око, зъб за зъб".

"Нали ако някой е запалил къща, не го наказват с опожаряване на дома му?", вдигаха олелия активисти на различни правозащитни организации. Те се мотивираха и с аргумента, че в САЩ например, където в някои щати се изпълняват смъртни присъди, престъпността като цяло не е намаляла, даже точно обратното. Психолозите обясняват този феномен с обстоятелството, че родените убийци изобщо не се замислят за собствения си живот и го жертват със същата лекота като този на жервите си.

Най-силният аргумент против смъртните присъди обаче си остава "съдебната грешка". Ако човек е несправедливо обвинен и въз основа на това го осъдят на смърт, след изпълнението на присъдата съдебната грешка вече ще е под земята.

– И досега се шушука, че получилите "висша мярка" по Татово време са били пращани по урановите мини, вместо да ги усмъртят по кратката процедура. Те бачкали по 14-15 часа дневно, без никакви защитни облекла. Менюто им включвало чаша притоплена вода сутрин и краешник сух хляб, а за обяд и вечеря получавали чиния възрядка каша. Облъчени със смъртоносни дози, нещастниците само след месец-два почвали да мрат като мухи, но пък за сметка на това спестявали огромни средства на държавния бюджет.

– Говори се и друго – че "стаята на ужаса" всъщност била чисто и просто показно помещение, създадено след 10 ноември. Дотогава осъдените на смърт били разстрелвани като кучета по селските кърища. Често ги затривали още в затвора, представяйки убийството за инцидент между съкилийници. Повечето от хубостниците пък, наказани със смърт, незнайно как успявали да заченат в кауша и по закон ги помилвали.

– Без съд и присъда, при това по особено жесток и садистичен начин, трепели хората, озовали се в зловещите лагери край Белене, Ловеч и Скравена. Надзирателите ги пребивали с тояги и хвърляли труповете им на свинете. Де факто изпращането в "трудово-възпитателна колония със строг режим" си било равносилно на смъртна присъда. Единствено късметът или нечия височайша намеса помагали на обречените да оцелеят.

– Най-младият разстрелян българин е католическият свещеник от Града на тепетата отец Павел Джиджев. През 1952-ра 33-годишният мъж е обвинен в шпионаж, понеже "издал", че хубавото месо от Пловдивските хали го изнасяли в СССР, а лошото оставало за народа. Арестуват го, а малко след това го разстрелват. Властта не съобщава нищо на близките. През есента на 1952 г. една от сестрите на отеца – Цанка Рончева, получава вързопче с цървули, дрехи и една бележка: "Да се предаде на сестра ми".

Семейство Джиджеви получават смъртния акт чак през 1996 г. "Дълги години при леля ми идваха десетки жени и мъже да я изнудват, споделя Петър Джиджов, племенник на разстреляния свещеник. Искаха й пари и храна, твърдяха, че брат й не е убит и ще му ги занесат в затвора". Роднините обаче се досещали, че Павел вече не е между живите.

– Стари кримки още разказват за съдебна грешка, изяла главата на невинен столичанин. В края на 70-те съпрузи от София се скарали жестоко. Жената хлопнала вратата и излязла. Мъжът я чакал ден, два, търсил я по приятелки, но без резултат. След седмица трупът на безследно изчезналата бил намерен в землището на село Лозен. Жената била брутално изнасилена, бита и удушена. Органите на реда веднага щракнали белезниците на съпруга като главен заподозрян за убийството. Съседи дали показания, че двамата не се разбирали и често се карали. И човекът бил осъден на смърт. Чак когато го разстреляли, чорапът се разплел. Оказало се, че жената е станала жертва на изнасилвач-садист от софийските села. Той също си получил заслуженото, но несправедливо осъденият на смърт съпруг вече от няколко години бил на оня свят.

– Една от последните смъртни присъди, изпълнена в България преди мораториума, е срещу масовия килър Николай Цайкин. След последните си убийства той бил задържан, но успял да избяга и се скрил в един четириетажен блок в Карлово. По ирония на съдбата точно под него живеела дъщерята на надзирателя Гено Юнаков с новороденото си бебе. И точно когато излязла на балкона с пеленачето, ченгетата отцепили района, разбили вратата на скривалището му и обезвредили рецидивиста. Младата майка обаче се стресирала и кърмата й секнала. "На следващия ден, споделя Юнаков, разправям на една позната как хванали Цайкин пред очите на дъщеря ми. И казвам на шега: "Така е изплашил детето ми, че ще го убия със собствените си ръце. Сега ми дават сто долара да го гръмна, ама ще изчакам да вдигнат мизата и тогава ще му светя маслото". Разговорът се провел в пловдивско заведение. Ненадейно една жена станала и се провикнала: "Ама вие наистина ли ще го убиете?" След което се захлупила по лице на масата и почнала да ридае неудържимо. "Оказа се, че това е жената на Цайкин!", цъка с език пишман палачът.

В категории: Ретро Флагман


11
Коментара
Флагман.БГ Почина уважавана учителка Почина уважавана учителка 19/03/2024, Вторник 09:55 0
11
Коментара по темата
11.
Аркан
18.03.2018 21:10:05
2
1
Смъртните присъди от Бургаския затвор са изпълнявани в аязмото където сега е манастира доло в дерето.
10.
Бай Тошо
18.03.2018 16:53:13
4
12
Само силния страх от смъртното наказание може да респектира и да действа превантивно! Точно това има възпиращ ефект!

Другото е без значение!
9.
ТВЪРДО ПРОТИВ СМЪРТНАТА ПРИСЪДА
18.03.2018 16:07:51
7
4
Против смъртната присъда, именно заради неизбежната съдебна грешка. ПРИМЕР: Доста преди 1989г в София близо до старата тв кула в Парка на свободата(днес Борисовата градина)е убита ученичка-момиче около 10-ти клас. Милицията хваща циганин, и му казват,че ако си признае, ще му дадат 5 години. Той прави пълни самопризнания, и е осъден на смърт, и екзекутиран. След няколко месеца се оказва,че убиецът е съученик на момичето.
8.
Един е извода
18.03.2018 13:23:45
4
17
На времето е имало много повече справедливост.
И преди разни соросоиди и БХК кърлежи да почнат квичат в защита на убийци,
да кажат първо защо в най "демократичната" страна - САЩ, не е отменено смъртното
наказание??
7.
Хаха
18.03.2018 12:44:33
0
21
Аз съм ЗА смъртна присъда на убийци и побойници, които са осакатили жертвата си. Също така и за родители , които са се гаврили с децата си, отглеждали са ги безотговорно, правили са опити или са успели да ги продадът. Иначе за крадци, шпиони, изнасилвачи и подобни трябва да само затвор. Обаче, преди да се убие осъден трябва да се изчакат 5 до 10 години, за да се докаже на 100%, че той е виновния. Само чрез смъртни присъди може да се намали тежката престъпност. В момента затворниците хич не се плашат от затвора защото там има храна, медицинско обслужване, подслон, душ, топличко през зимата. Затворниците масово имат телефони, интернет, телевизори, водят им жени, посещават ги, правят си събиранки и игрички. Абе РАЙ си е тяхното, ако го сравним с грижите , които държавата полага за болни деца и инвалиди!!! Но Евро политиците имат желание да защитават правата на затворниците, защото и те като тях са садисти, крадци, убийци, и прочие. Както се казва - гарван гарвану око не вади!!! Затова Европейските палитици се опитват всеячески да намалят присъдите за убийци и големи крадци - изпитват жал към себеподобните си
6.
цайкин
18.03.2018 11:16:34
0
0
https://www.24chasa.bg/Article/2255707
5.
Турчин
18.03.2018 10:29:35
1
10
В тия времена доносника ахмед доган(агент сава)действаше по въпроса
4.
СПЕЦИАЛИСТЪТ
18.03.2018 10:19:01
6
2
А в най-добрият град за ИМОТНИ ИЗМАМИ С НАСЛЕДСТВЕНИ ИМОТИ / Айтос ?/.....Нито една ИНСТИТУЦИЯ НЕ МОЖЕ ПО БЕЗСПОРЕН НАЧИН ДА УСТАНОВИ И ДОКАЖЕ :
1.НА КОГО Е БИЛ НАСЛЕДСТВЕНИЯТ ИМОТ В гр.АЙТОС на ул.МОСКВА 18
2.КОИ СА ЗАКОННИТЕ НАСЛЕДНИЦИ НА.....ТОДОР КОСТАДИНОВ ТОДОРОВ,брат му ИЛИЯ КОСТАДИНОВ ТОДОРОВ/ ерген без жена и деца и е починал 7дена преди баща си-КОСТАДИН ТОДОРОВ КОСТАДИНОВ.

И НА КОСТАДИН ТОДОРОВ КОСТАДИНОВ който заедно със сина си ИЛИЯ КОСТАДИНОВ ТОДОРОВ през 1974г. си купуват заедно имота в гр.Айтос на ул.МОСКВА 18

НО НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА СИ ОТГОВОРИ ЗАЩО НОТАРИУС БИСЕР ДЕМИРЕВ 324 АЙТОС СИ Е ПОЗВОЛИЛ ДА ПРИЗНАЕ ....СИЙКА ВЪЛКОВА ТЕНЕВА /бивша съпруга по настоящем ВДОВИЦА на ТЕНЮ ТЕНЕВ/ КАТО НАЙ-ГОЛЕМИЯТ СОБСТВЕНИК с 15/48ид.ч. НА ЧУЖДИЯТ НАСЛЕДСТВЕН ИМОТ В гр.АЙТОС ул.МОСКВА 18 ....КАТО СЪПРУГА И ВДОВИЦА НА НЯКОЙ ОТ ТРИМАТА:
1.ТОДОР КОСТАДИНОВ ТОДОРОВ/разведен/
2.ИЛИЯ КОСТАДИНОВ ТОДОРОВ/неженен т.е.ЕРГЕН/
3.КОСТАДИН ТОДОРОВ КОСТАДИНОВ /вдовец от 1994г погрбал и починал преди двамата си сина-ТОДОР и ИЛИЯ КОСТАДИНОВИ ТОДОРОВИ

И ТОВА НЕЩО "ПРОКУРАТУРАТА" ...НЕ МОЖАХА ДА ГО УСТАНОВЯТ 18 месеца т.е. ...ПРИКРИХА ЕДНА ЯВНА ИМОТНА ИЗМАМА С ЕДИН НАСЛЕДСТВЕН ИМОТ В ЦЕНТЪРА НА гр,АЙТОС ул.МОСКВА 18
3.
Държавата на плъховете
18.03.2018 10:16:54
1
29
Колко ли цигани щяха да са погребани и колко ли българи щяха да са сред живите,ако все още имаше смърно наказание.Така се възпитаваше едно време,око за око,а не както сега цигани с влезли няколко присъди да тормозят и убиват нацията ни.
2.
нн
18.03.2018 09:35:02
0
22
Юнака беше снабдител в затвора в Сливен и няма нищо общо със смъртните присъди
1.
A
18.03.2018 09:21:53
3
45
Ужасът от смъртната присъда!!!!А сега като я няма!!!Колко убийци,изналсивачи и оттявлени престъпници са на свобода!!!!Да попитаме близки на жертвите!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Тази фолкаджийка се счита за много умна Тази фолкаджийка се счита за много умна Няма как да се откажа от певческата си кариера, обяви Мария  Христо Иванов преди последния кръг от преговори: Към момента няма съгласие за кабинет Христо Иванов преди последния кръг от преговори: Към момента няма съгласие за кабинет Кой ще отстъпи за Тагарев, е загадката 450 пешеходци от Бургас глобени с по 20 лева за неправилно пресичане 450 пешеходци от Бургас глобени с по 20 лева за неправилно пресичане Полицаите ще патрулират на пешеходни пътеки до средата на април, изтъкна началникът на сектор „Пътна полиция” при ОДМВР – Бургас Пламен Николов Тази учителка допусна голям гаф в "Стани богат" Тази учителка допусна голям гаф в "Стани богат" Все още офциално годината на основаването на България е 861-ва, изцепи се Росица Йовчева  Пенсионира се обичана старша медицинска сестра от УМБАЛ-Бургас Пенсионира се обичана старша медицинска сестра от УМБАЛ-Бургас Младите да знаят, че за тази професия са необходими човеколюбие, сила и огромна отговорност да се грижиш за другия, казва Нина Андонова Дънди в “Dancing Stars” без гащи, Валери Григоров му дал своите Дънди в “Dancing Stars” без гащи, Валери Григоров му дал своите Бяхме Мечо и Клечо, а сега с Елена сме индийска храна и разстройство, сподели актьорът. Тя е индийската храна, а аз съм по-разстроеният, добавя той Живели сме в лъжа, вижте бруталните престъпления през соца Живели сме в лъжа, вижте бруталните престъпления през соца Имало е случаи на ужасни провинения, но не се е знаело, заради елемента на срам, жертвата се мести в друг град и се потулва Почина уважавана учителка Почина уважавана учителка Тони Филипова беше човек с огромно сърце, обичана от ученици, родители и колеги Борисов атакува ПП-ДБ пред съпартийци и поп в София, те обявиха „готови сме за избори“ Борисов атакува ПП-ДБ пред съпартийци и поп в София, те обявиха „готови сме за избори“ Бъдещето на правителството зависело от това дали "Продължаваме промяната - Демократична България" ще преодолеят личните си амбиции Кирил Петков и Николай Денков направили голям гаф, Румен Радев е можел да ги унижи Кирил Петков и Николай Денков направили голям гаф, Румен Радев е можел да ги унижи Влизането на други хора при връчването на мандата е незаконно, коментира доц. Наталия Киселова
Едва на 42 години почина спортна звезда Едва на 42 години почина спортна звезда Новината за смъртта на Константин Колцов беше съобщена първо от руския хокеен клуб Салават Юлаев Овенът може да си увеличи доходите, а Лъвът да внимава с авантюрите! Овенът може да си увеличи доходите, а Лъвът да внимава с авантюрите! Хороскоп за деня – 19 март 2024, вторник Как спокойната Швеция заприлича на България през 90-те Как спокойната Швеция заприлича на България през 90-те Скокът в насилието върви ръка за ръка с имиграцията  На крачка от нас! Култов курорт става най-голямата база на НАТО в Европа На крачка от нас! Култов курорт става най-голямата база на НАТО в Европа 10 000 бойци ще са дислоцирани в Констанца Смъртта на принцеса Даяна беше използвана в "гнусна" реклама на евтаназия Смъртта на принцеса Даяна беше използвана в "гнусна" реклама на евтаназия Рекламната кампания беше свалена заради липсата на съобразителност и вълна от недоволство Наркотрафикант застреля полицай в Белгия, друг е тежко ранен Наркотрафикант застреля полицай в Белгия, друг е тежко ранен Барикадирал се мъж е ранил и други двама души Тръмп каза, че Путин е замесен в смъртта на Навални Тръмп каза, че Путин е замесен в смъртта на Навални Той е млад човек, така че статистически погледнато трябваше да е жив още дълго време, каза Тръмп Мъж загина след падане от балон в Австралия Мъж загина след падане от балон в Австралия Тялото е намерено в жилищен район Тази самолетна компания унизи две жени, защото били прекалено дебели Тази самолетна компания унизи две жени, защото били прекалено дебели Компанията поискала от тях да си резервират по две места заради теглото Пролетта идва с лунно затъмнение Пролетта идва с лунно затъмнение Началото на явлението от полусянката ще бъде в 06:53 ч. на 25 март
Ути БЪЧВАРОВ Ути БЪЧВАРОВ Опелото на патриарх Неофит бе всичко, което той не беше - лицемерие, ужас и грехопадение Виц на деня Виц на деня - Как се казват кучетата ти?
- Калвин и Клайн.
- Ама това са имена на гащи.
- Да, де - кучетата са боксери...
Виц на деня Виц на деня Мъж към жена си:
- Ти мислиш повече за своите рокли, отколкото за мен!
- Разбира се. Без теб мога да се покажа навсякъде, но без рокля...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук „Днес — това е утрешният ден, за който така сме се вълнували вчера.“
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори