×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Командир на „Хизбула” е убит при израелско нападение с дрон в Ливан
  • Хванаха товарен автомобил в Свищов, издирван от властите в Белгия
  • Днес е Световен ден за борба с хипертонията
  • Плевен отбелязва градския си празник днес, 15 май
  • Държавният департамент на САЩ придвижи помощ от 1 млрд. долара за Израел към Конгреса
  • Регистрираха поредното мощно слънчево изригване, очакват ни силни магнитни бури
  • Жълт код за обилни валежи е обявен в областите Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Смолян, Пловдив, област София и София-град
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Конфронтацията с Русия: Вие мен уважавате ли ме?!


Конфронтацията с Русия: Вие мен уважавате ли ме?!
По всяка вероятност на изборите в неделя Владимир Путин ще бъде преизбран с огромен процент
16 Март 2018, Събота, 00:02 ч.

Студеният полъх от Изток няма да спре скоро


Последния път, когато Русия гласуваше за президент, страната имаше сериозен вътрешен проблем. Връщането на Путин в Кремъл беше съпътствано от мащабни протести в големите градове начело с Москва. Сега в Русия отново има избори, но този път проблемите не са вътре, а вън. Днес протести няма, но в последните пет години страната успя да започне една локална война (Украйна), да влезе в друга (Сирия) и да подпали глобална хибридна война. В същото време се изолира до такава степен от Европа, че днес политиците, които искат дори малко да подобрят отношенията с Москва, трябва да се оправдават, че не са купени и да не говорят срещу санкциите. Със САЩ пък връзките са толкова влошени, че на моменти изглеждат по-лоши дори от тези по време на Студената война. Преди две седмици Путин заплаши почти открито американците с ядрения арсенал на Русия, а във Вашингтон да те смятат за близък с Кремъл е почти престъпление, пише capital.bg

На изборите в неделя Владимир Путин ще бъде преизбран с огромен процент. Това, разбира се, няма особено значение, защото избори в Русия има само проформа - опозицията отдавна е смазана, всеки, който има дори минимален шанс да получи опозиционен вот, като например Алексей Навални, е удобно отстранен, медиите са изцяло контролирани. По-важното е дали Кремъл ще продължи да играе на единствената карта, която му гарантира вътрешно спокойствие - конфронтацията навън.

Показният опит за убийство на бившия руски агент Сергей Скрипал с химическо оръжие разтърси Великобритания дотолкова, че страната поиска спешно съвещание на Съвета за сигурност на ООН, експулсира 23 руски дипломати и обеща действия срещу активите на руски олигарси, намерили убежище в Лондон. Това е важен нов момент в руско-британските отношения, които се движат предимно по дъното още от убийството на Александър Литвиненко насам. Ако Лондон получи подкрепата на ЕС и на Вашингтон, Москва ще претърпи нов кръг от изолация на Запад.

Погледнато откъм Кремъл, вероятно става дума за нова победа - Русия е извършила нещо, което не може да бъде свързано с нея с ясни доказателства, но е достатъчно показно, за да е ясно. Има вероятност акцията да не е съгласувана с Путин - различните структури в Русия обичат във важни моменти да доказват лоялността си към царя. Но реакцията на Москва след това беше продължение на тона на агресия, надменност и конфронтация, който в последните години бележи отношението на Кремъл. "Температурата в отношенията ни падна до -23, но ние не се страхуваме от студеното време", написа в туитър руското посолство в Лондон. Това отношение ще носи само неприятности и на двете страни.

Потопени в атмосферата на враждебност, която излъчва Русия напоследък, дори политиците в държави като България, които обикновено се стараят да не я ядосват, изпитват желание да се дистанцират. Само погледнете реакциите на Румен Радев и Илияна Йотова след неочаквания и неразбираем скандал с руския патриарх Кирил. Българското посолство в Москва дори е изпратило преведена речта на Радев в руското външно министерство с искане да бъде раздадена на журналистите на брифинг там (което е било направено). Външният министър Екатерина Захариева съобщи, че планираното за идните месеци посещение на Владимир Путин виси в неизвестното заради "ангажираност на Бойко Борисов".

Има два изхода от тази ситуация. Първият - и по-вероятен - е студената война да продължи да се засилва. Това ще означава нови вълни на напрежение и нови атаки по целия фронт. А България е фронтова държава. Натискът ще расте по всички линии - от АЕЦ "Белене", през военните договори, оръжейните лицензи, газовата връзка. Той ще бъде придружен с хибридни атаки, подобни на тази покрай Истанбулската конвенция.

Втората е след изборите Русия да реши, че иска да свали градуса на кризата и да се опита да възстанови диалога - както направи след разгарянето на конфликта в Украйна. За това може да помогне идващото домакинство на световното първенство по футбол - след изключването й от олимпиадата в Южна Корея Москва иска световно признание. За съжаление тази опция може да не се окаже възможна. От подобни публични конфронтации трудно се излиза с достойнство. Водещите политици в Европа и дори Доналд Тръмп в САЩ няма как да покажат благосклонност от страх да не бъдат заклеймени, а Русия демонстрира, че за нея няма нищо по-важно от това да я взимат насериозно. Да я уважават. Или, както обобщава изследователят на Русия Димитър Бечев, "Путин може и да иска да се измъкне от тази ситуация, но не на всяка цена". А цената трудно ще бъде свалена.

В категории: Политика


28
Коментара
28
Коментара по темата
28.
дядо
17.03.2018 18:44:50
0
0
Алоу джендърите, я по-спокойно !Има ли отишли на друго място освен в Русия,хора да отидат да живеят там,барабар с територията си!ФАКТ
Джендърчета нещо за Крим А!
27.
До 25
17.03.2018 16:38:08
1
3
Ти явно участваш в грабежа на държавата, или си тролче драскащо за пари, или си дете на някой партиен член, или на държавен чиновник. Много странно защо защитаваш сегашната престъпна система. Когато Русия започне да краде БГ, тогава ще стане богата като Англия и Германия, и всеки ще иска да ходи да бачка там, както навремето българите са бачкали по Коми и на още места в Русия!!! Никой не иска сега да ходи в Русия защото е студено и са бедни. В Швеция са богати, ама пак никой не иска да ходи там, освен в краен случай!!!! В Германия, Англия и САЩ се ходи , защото са много богати. Отностно руснаците , които идват в БГ, те са държавни служители, бандити и наследници, които искат да пътуват из Европа, евентуално да въртят бизнес, и да отседнат на някое по-топло местенце, като харчат парите окраднати от Русия. Не защитавам Русия, ама стига примери с най-злите държави на света, които ограбиха планетата и оставиха милиарди в мизерия. Вече 4 месеца има Европредседателство и не сме чули нищо за тая изм*т, а струват десетки милиони на народа. По цял ден ядът и пият на народен гръб, те затова са богати ЗАПАДНЯЦИТЕ
26.
до №2
17.03.2018 15:02:40
0
3
Те "рептилите" нямат политическа окраска.
В България има много от този вид нечовеци-"рептили"
Така че наздраве браТчет и както се казва -ти мен уважаваш ли ме!
25.
до 24 ВЕЧНИЯ ВЪПРОС–ФАКТ
17.03.2018 13:59:18
7
4
НА КОЙТО ОЛИГОФРЕНИТЕ И ПЛАТЕНИТЕ//КОМУНИСТИЧЕСКИ ПРОМИТИ МОЗЪЦИ//НЕ МОГАТ ДА ДАДАТ ДРУГ ОСВЕН ЛИЦЕМЕРЕН ОТГОВОР ФАКТ –НА КУРНЕЛИЯ ОТРОЧЕТО В САЩ НЕ В МОСКВА///КОГАТО ФАКТИТЕ ГОВОРЯТ И БОГОВЕТЕ МЪЛЧАТ–НО НЕ И ПЛАТЕНИТЕ И ОЛИГОФРЕНИТЕ""""простака е непобедим"""
24.
българин
17.03.2018 13:22:57
7
9
само човек, който не разсъждава може да защитава Русия. Единият щял да изкупи цялото черноморие и да го присъединява към Русия. Само че те не искат. по-добре им е да си живеят тука, защото се намират в цивилизована държава. ако искаха да е руско, щяха да си стоят там. масово руснаците се изнасят в германия и англия. защо ли. както и българите. как пък един не се изнесе в москва, ами все на запад отиват.
23.
До бургаския русофил
17.03.2018 12:57:57
11
8
Пак ли искаш режим на тока и опашки за всичко ве, късопаметен плиткоумнико?!
22.
Бургазлия
17.03.2018 12:33:21
1
3
Лаковете показват мнението на хората които не се хранят от политиката на временновластващите
21.
Xaxa
17.03.2018 12:05:38
3
12
Деление, деление и пак деление - Разделяй и Владей!!! Русия и Китай бяха изкуствено създадени от Запада като врагове, с които да плашат народите си и да ги държат в политическо подчинение. Комунизма също беше създаден от Запада и свален от Запада, когато вече се изтърка плочата, че комунистите ще дойдат на Запад и ще ги завладеят и затова всички трябва да треперят. Има 4 вида подчинение на народите : първото и най-успешното е чрез изкуствени болести ; второто е икономическото подчинение ; третото е политическото подчинение чрез заплахи от други партии, държави или етноси ; четвъртото е религиозното подчинение, но то вече е супер неефективно, освен в единични случаи с фанатици. Въобще не съм фен на Русия, но вече ми втръсна да се говори за Русия и Путин, защото дори децата научиха, че проблемите на Европа идват от политиците- джендъри, нихилисти и клептомани. Европа е затънала в политическа мафия, корупция и бездушност. Европа се намира в КЛЕПТОКРАЦИЯ и тия лек*та правят всякакви опити да отклонят вниманието от тях и да ги насочат към Русия, така хем да си продължат далаверите, хем народите им да падат на колене за защита от измисления враг. Русия също участват в тази игра, като те от своя страна плашат собствения си народ. Всички политици са маскари, но най - много и долни са западните политици. Северна Корея е 100% поддържана от Запад и използвана като заплаха, че лошия чичко Ким ще дойде да ги утрепе и те трябва да слушат своите вождове, които ще ги пазят от него
20.
дядо
17.03.2018 11:49:15
4
10
Леле мале,поредната джендърска простотия!
19.
От читателите с любов
17.03.2018 11:13:15
1
14
Аве Флагман ,
Няма да е лошо тавиз писания да бъдат етикирани като "платено съобщение" !
Ако пък държите да е безплатно , то тогава заглавието трябва да е :
ПРОПАГАНДА !!!
18.
психиатрия Карлуково
17.03.2018 11:12:56
8
9
Такива комунистически тролове като №6 са учебникарски пример за човек с психични проблеми. Психиатричните клиники са пълни с такива като него. Това е поредното доказателство, че комунизмът превръща човека в шибан идиот!
17.
8ииии
17.03.2018 11:06:21
3
9
160000,бяха убити за да станем близо 9млн.Сега без да ни убиват сме 6,5млн.И ти духай на руснаците във Флорида
16.
9тииии
17.03.2018 11:02:48
2
5
Ти във Флорида на руснаци ли духаш за да не фалираш?
15.
me
17.03.2018 10:55:47
1
13
" хибридни атаки, подобни на тази покрай Истанбулската конвенция."

Какви хибридни атаки бе боклуци?!?! Никой не ви ще гей конвенцията!!! И няма нужда от Путин, за да не я щем! Тъпаците само говорят "Или се кефиш на хейчетата, или си с Путин и чемодан, вокзал, в Масква". Искам силна и независима от Русия, Щатите и ЕС България! С традиционни семейни ценности и без ЛБГТ пропаганда!
14.
ДО 4
17.03.2018 10:51:52
3
11
Ей,болен мозък,пак ли не си взимал лекарствата си ???? Я гълтай и марш в помийната яма,от която си изпълзял...КРЕТЕН ПРАЗНОГЛАВ
13.
FREE BULGARIA
17.03.2018 10:50:34
1
1
Търся работници:Пълначи на газов хъб.Срещу отлично заплащане.
12.
Дернев
17.03.2018 10:47:58
4
10
ЕС носи сериозна отговорност за състоянието в Европа, а и в света. Трябва веднъж за винаги да реши дали ще бъде обединена и силна или ше разчита на САЩ за да я защитава срещу заплащане и до колко това й дава сигурност. Ако ще е така връщането на Вършавският договор е по-добрия вариант за Източна Европа.
11.
СС
17.03.2018 10:47:40
10
19
ПУТИН Е ГОСПОДАРЯ НА СВЕТА.......ЕСИЧКИ ОСТАНАЛИ МОГАТ САМО ДА МУ ЛИЖАТ ПОДМЕТКИТЕ.....ДЖЕНДЪРИ МРЪСНИ
10.
Хахаха
17.03.2018 10:46:04
6
17
ПОРЕДБАТА ПОРЪЧКОВА ПОМИЯ......КРАВАРИТЕ И ТЕХНИТЕ ГЪЗОЛИЗАЧИ ДА ГО ДУХАТ...
9.
Еa
17.03.2018 10:40:54
17
11
Цяла Флорида е пълна с Руснаци които бягат от Путлер ситуацията там е банкрут и санкции.
8.
Истината
17.03.2018 10:38:54
17
10
50 години геноцид срещу България стигат.
Руснаците ни банкрутираха 2 пути и ни взеха златото. Убиха над 160,000 българи интелигенцият и офицери във Белене.
Никога повече с Масква.
7.
До 6
17.03.2018 10:36:18
16
9
До 6 руския трол обратно във Масква да лиже подметките на олигарските.
6.
до 4
17.03.2018 10:30:58
8
23
много си се объркал, при евентуална война запада ще бъде чукан яко като малка к***а. Тъпите хамериканци ако можеха нещо да направят щяхме да сме във война вече. Лошото е че една война на американците се развива в европа. Като цяло аз не знам война дето американците да не бъркат говната и да е на тяхна територия. А путин ако реши американци няма да има повече. Не случайно определиха китай и русия за най-големите си врагове. Едните ще ги оставят без пукнат цент ако решат, а руската мечка ще ги сгази и ще са изравнени със земята. Томно това им трябва на тия утрепки да бъдат заличени. Светът ще стане по-добро място. Америка е държава на лайнари, които с интрига, машинации и насилие прикрито като отбрана разбирай НАТО, искат да завземат блага които не им се полагат, точно като марионетките им от герб които го правят тук, само че там мащаба е по-голяма. Тъпите продажни коври от герб са в лайната дето ги бъркат САЩ, О К, и т.н. Само че това няма как да го видиш когато главата ти е дълбото в гъза, тогава мирогледа ти се стеснява рязко и хоризонта който виждаш напред е неясен
5.
U
17.03.2018 10:29:51
3
14
Аве лек,пий си хапчетата!
4.
От бюрото на Васил Левски и Роберт Лорд
17.03.2018 10:17:05
22
8
Слабаците като не могат с култура и цивилизация почват да се пенят със петрол и войска — типично като северни Иранци или точно като Африканско племе.

Нямаме нищо общо с тях.
Ние сме империя по стара и от Римската.
Може да сме препатили но не сме се претопили.
Време е да се обединим с братята ни на Балканския и около черно море.
Ние сме Европейци за разлика от степна Русия.
При следваща война Запада ще разпердушини Москва до дупка.

На нас не ни трябват войни.
Ние сме Швейцария на Балканите.
Да се бият другите да мрат.
ЗА нашите деца най важно е да сме независими.
Най важно е да имаме търговия.
Най важно е да всяваме ум и в Руска и в Турция и в Европа.
Ние сме вече възрастна и мъдра държава.
Няма никакъв смисъл нито от Атака нито от утопията на БСП.
Ако трябва да имитираме някой това е Швейцария и Скандинавските страни.
Дайте пистолети на народа да се защитава.
Но дайте му да чете Американска и Еврооейски книги и да се учи на свобода, толерантност и бизнес.

Няма време да се правим на военни.
Ние сме центъра на света и майка на народите.
Ние трябва да сме пазара и пазачите на бизнеса във Европа.
Добре са дошли всички имигранти от Европа Русия и Турция.
Ние искаме бизнес не войни.
Ние искаме капитализъм не мурзилкализъм.
Ние искаме пазари и търговия.
Ние искаме образование и мъдрост.
Ние искаме да произвеждаме.
Ние искаме чист въздух и мир.
Ние искаме обединение и мир на Балканите.
Време е да не ни мърсите и да ни биете.
Време е света да види Българската Светлина и Правда. Време е за Ренесанс.
Сваляйте паметника на окупатора на Тройката.
Нека църквата и Университетите да са най високотр сгради в Бургас.
Изметете всички коли от тротоарите.
Направете директни полето до Щатите и Китай.
Нека България да води като лидер.
Цар Борисов, газ напред!!!!
С Бога всичко може!!!!!
България център на цяла Европа и Азия!!!!!
3.
E
17.03.2018 10:12:53
6
18
Абсолютна простотия е тази статия.
2.
Бургаски русофил
17.03.2018 09:57:53
12
24
Хвърляй атома, Владимире! Изпърли рептилите Сорос и Ротшийлд. Руски ботуш да набива крак пред Пентагона.
Референдум за Черноморието, анексиране и присъединяване към Русия. Ние БГ русофилите ще заселим още 1 милион руснаци от Дуранкулак до Резово, ще изкупим всички имоти край морето, за следващите избори ще се присъединим към майка Russia!
Спасибо, товарищи!
1.
Минчев
17.03.2018 09:55:19
7
28
Този пасквил или Александър Йорданов ,или Иво Инджев го е писал ,ама защо не са се подписали под произведението си?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Средната заплата нарасна, ето колко става Средната заплата нарасна, ето колко става В кои сектори увеличението е най-голямо и в кои най-малко Важен пост за кмета на Царево Важен пост за кмета на Царево Марин Киров е избран за представител на Регионалния съвет в Комитета по наблюдение на Програмата за морско дело, рибарство и аквакултури Стана ясно бил ли е пиян Кристиян Енмекчиян по време на катастрофата Стана ясно бил ли е пиян Кристиян Енмекчиян по време на катастрофата Сметната палата поиска проверка на две министерства от АДФИ Сметната палата поиска проверка на две министерства от АДФИ Одитни доклади са изпратени по компетентност и на други органи за сведение или за предприемане на съответни действия Тя е на 52 и е първата българка в „Плейбой“, кърти с перфектна фигура Тя е на 52 и е първата българка в „Плейбой“, кърти с перфектна фигура Общата любимка на братя Аргирови буди завист у 20-годишните, с дъщеря ѝ са като близначки Близо 50 000 дружества и еднолични търговци от Бургаска област вече обявиха доходите си пред НАП Близо 50 000 дружества и еднолични търговци от Бургаска област вече обявиха доходите си пред НАП Повече от 46 000 граждани от региона подадоха годишните си декларации в срок до 30 април Каруца се вряза в камион на кръговото в Айтос, конят Виктор е тежко пострадал Каруца се вряза в камион на кръговото в Айтос, конят Виктор е тежко пострадал Сблъсъкът е само с материални щети, но състоянието на кончето е критично Нови цени на парното от 1 юли, но обосновани ли са? Нови цени на парното от 1 юли, но обосновани ли са? На места ще продължи да има постъпване Абитуриенти от ПМГ сведоха глава пред непрежалимата г-жа Тонка Михова - математика, запалил любовта им към числата Абитуриенти от ПМГ сведоха глава пред непрежалимата г-жа Тонка Михова - математика, запалил любовта им към числата В деня на изпращането дванайсетокласниците от Випуск 2024 отдадоха почит към учителката Тази Ергенка се оказа доста богата. Вижте с какво се занимава семейството й Тази Ергенка се оказа доста богата. Вижте с какво се занимава семейството й Бащата на Надежда се оказа виден бизнесмен
Предците на Хомо сапиенс са ловували с бягане на дълги разстояния Предците на Хомо сапиенс са ловували с бягане на дълги разстояния Книгите, посветени на праисторията, показват множество илюстрации на групи ловци, въоръжени с копия, приближаващи бавно към плячката, или обкръжили капан Пожар унищожи 22 яхти Пожар унищожи 22 яхти Местни медии казаха, че някои собственици са скочили в морето, за да избягат Мъж спипа жена си, че го трови ВИДЕО Мъж спипа жена си, че го трови ВИДЕО На кадрите се вижда как Мелъди Фелисиано Джонсън доближава кафемашината и изсипва вътре пликче с неясно съдържание Гърция забрани мобилните телефони в гимназиите Гърция забрани мобилните телефони в гимназиите Целта е да се ограничи психическият тормоз в училищата Путин: Русия е готова за преговори за решаването на конфликта с Украйна Путин: Русия е готова за преговори за решаването на конфликта с Украйна Путин подкрепи плана на Китай за мирно уреждане на кризата в Украйна И проститутките ще стават хорат, ще имат социални придобивки И проститутките ще стават хорат, ще имат социални придобивки Ще имат социални придобивки като право на пенсия, отпуск по майчинство и трудов договор Катастрофа с частния самолет на Доналд Тръмп Катастрофа с частния самолет на Доналд Тръмп Мощни взривове в Крим, а Путин изненадващо подкрепи китайския план за мир в Украйна Мощни взривове в Крим, а Путин изненадващо подкрепи китайския план за мир в Украйна Руски блогъри пък тръбят за масово бягство на украински войници от Волчанск, след като руснаците превзеха кметството  Блинкен отправи послание с китара в ръка в киевски бар Блинкен отправи послание с китара в ръка в киевски бар Битката не е само за Украйна, но и за свободния свят, коментира той Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада В последните години гей парадът събира над 300 000 участници
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня Млад тираджия слиза от камиона и пита стария:
- Защо като слизаш от кабината, риташ гумите на камиона?
- Да ми се отлепят топките.
Виц на деня Виц на деня - Докторе, в депресия съм!
- Най-доброто лекарство е да се потопите в работата си!
- Ама докторе, аз карам лайнарка...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Безалкохолната бира е като сутиен на простора - най-хубавото го няма вътре.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори