×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Путин печели изборите с 87%
  • Путин печели изборите с 87%
  • Жена е намерена мъртва в дома й в Пловдив, задържан е синът й
  • Остават 2 седмици, в които може да платите данъка си с 5%
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

За здравето: Правят шкафчета за всички ученици до 7-и клас


За здравето: Правят шкафчета за всички ученици до 7-и клас
До три години следва да бъдат обхванати всички деца от 1-и до 7-и клас
16 Март 2018, Петък, 12:30 ч.
Автор: Лъчезар Лисицов

До есента половината деца трябва да бъдат обхванати


Максимум до три години всички ученици от 1-и до 7-и клас трябва ще имат шкафчета в училищата. Това обяви министърът на образованието Красимир Вълчев пред журналисти в Народното събрание.
Целта е децата да бъдат разтоварени от тежките раници с учебни пособия, които рушат здравето им.

Вълчев обясни, че съответните програми са подложени на обществено обсъждане. Те вероятно ще бъдат приети в средата на април. След това ще стартира изпълнението. Доставката вероятно ще бъде към края на годината или лятото. Можем да говорим за ефект от тази мярка от началото на следващата учебна година, обясни още просветният министър.

Учениците от 1-и до 7-и клас са приблизително 450 000. Ние прогнозираме, че между 150 000 и 200 000 шкафчета ще бъдат закупени за тази година. В момента в част от училищата, за част от учениците има шкафчета, така че не тръгваме от нула. Надяваме се есента да имаме шкафчета за половината ученици от 1-и до 7-и клас”, заяви Красимир Вълчев.

Принципът, по който ще се избират училищата, ще бъде въз основа на най-ниската стойност на едно шкафче.
„Разбира се, училищата могат да закупят шкафчета и на по-висока стойност, ако дофинансират от своите бюджети. Не е вярно, че малките училища няма да имат достъп, а големите училища ще имат. Малките училища трябва да купят по-малко шкафчета, а и след промените в модела някои малки училища имат повече финансови възможности, отколкото някои големи. На нас ни трябваше някакъв критерий, по който да изберем кои да получат тази година и кои да останат за следващата и евентуално за по-следващата година”
, обясни образователният министър.

Той изрази надежда за две години да успеят да реализират програмата.
В най-лошия случай тя трябва за три години да се реализира, така че да осигурим възможност за закупуване на шкафчета на всички ученици от 1-и до 7-и клас. Всяко училище трябва да заяви желание да участва по тази програма, ще се подредят в един списък и в зависимост от цената, която са предложили, тази година средства ще получат тези, които са заложили по-ниска цена; догодина – тези, които са предложили по-висока цена”, коментира министър Вълчев.

В категории: Просвета , Политика


Флагман.БГ Дете почина в двора на училище в Казанлък Дете почина в двора на училище в Казанлък 18/03/2024, Понеделник 18:51 2
10
Коментара по темата
10.
Знаещ
19.03.2018 09:07:55
0
0
Преди години премахнаха дървените ламперии в училища и институции, във връзка с пожароопасност. Сега по-големи ламперии... Толкова е ясно-напълно ненужно. Тези учебници, те са причината. Представяте ли си какви пари се играят и кой ги взема, че измислят всякакви глупости, а по основната причина не се работи. Кому са нужни при днешните информационни възможности. Погледнете по света- има дори вид циклостилни материали, само като указания. За какво са нужни учебници в къщи, нали трябва да научават материали учениците в училище. Училището май стана забавачница, пък ученето после в къщи. Чрез учебниците много, много крадци. До кога....
9.
до 7
17.03.2018 10:15:48
0
0
Майче, може и да си права! Ама правописа ти е ужасен и за това не ти е виновно училището !!
затроднено
притенции
8.
по-добре е
16.03.2018 23:22:29
0
1
всяко дете да има 2 комплекта учебници-един за училище,друг за у дома.И да са безплатни-ще струват по-малко от едно шкафче.
7.
maika
16.03.2018 17:13:20
0
4
Пак пари и пари ,а когато детето ти е пребито в "училище"и най-възпитано се обади мед.сестрата с думите-""Извинете за безпокойството,но вашия син е при мен след малък инцидент---няколко деца са скачали върху него и той е със затроднено дишане""".....каакво правим ......пак всичко е постановка нали?....Ако имате притенции утре ще извикаме родителите да се разберете,ако не подайте жалба.Училище- какви училища са днес.Пращаш си детето и незнаеш от къде ще ти звъннат,дали от спешното или от моргата.
6.
до 4
16.03.2018 16:47:15
0
5
Това ми беше и на мен в главата. Колко лесно се смята само 200к шкафчета х 200 кинта броя щот са много скъпи понеже са за деца и трябва сигурност .... и хоп едни 40 милиончета и нашите хора. Само че се замислих зашо не са 450к шкафчетата. То ясно, че останалите 250к са мангалчета ама защо не краднем още 50 милиончета от това... е те тва не ми стана ясно.
5.
7887
16.03.2018 16:28:54
0
6
Шкафчета щели да дават само на тези ученици,които могат да напишат "Червената шапчица" без 4 и 6. хаха
4.
Запознат
16.03.2018 15:31:56
0
9
Ся пак обществени поръчки на наши фирми и диво крадене покрай оборудването с шкафченцата. На малките бъдещи разлигавени джендърчета да им се улесни максимално живота.... Не шкафчета, ами казарма трябва и кол в кратуните на тея дето са го измислили включително маймуните от родителските организации дето по цял ден се чудят какванова идиотия да измислят и кой учител да обвинят в насилие над лекетата им, че да се почувстват малко потребни....
3.
-
16.03.2018 15:27:06
1
7
Пак неолиберстки , "модерни" глупости, идиотии по хАмерикански модел, образованието е пълен лешшш, учениците си знаят само правата , но не и задълженията, учителите са виновни на всеки за всичко. Безмозъчни олигофрени и съвременни дебили, навремето бабите и дядовците ви, родителите ви, все щкафчета са ползвали.
2.
фгдф
16.03.2018 15:14:48
2
9
Я стига лигавщини. Сякаш ние като бяхме деца не мъкнехме чанти по-тежки от нас сами. Стига с тея измислени простотии, с които се отвлича вниманието от наистина съществения въпрос в образованието - какво, как и дали въобще се учи в час. Чантите са последният проблем, с които трябва да се занимава министерството и директорите на училищата.
1.
Ена
16.03.2018 14:18:26
4
2
А дотогава какво правим?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Лято 2024: Сянката на морето в Бургас ще струва 1.20 лв. Лято 2024: Сянката на морето в Бургас ще струва 1.20 лв. С вдигането на градусите започнаха да стягат българските плажове за новия сезон Заблудите, които провалят секса и интимния живот Заблудите, които провалят секса и интимния живот Хубавият секс, който ни държи здраво скрепени с половинката, невинаги е свързан толкова с това колко демонстрираме желанието си един към друг, а колко харесваме самия полов акт Какво подсказва, че може би сме част от любовен триъгълник, без да знаем? Какво подсказва, че може би сме част от любовен триъгълник, без да знаем? Ако вашият партньор рядко ви е глезил с цветя и подаръци, но усещате промяна в тази посока и получавате жестове на внимание без причина, тогава си струва да се замислите Зодиите, които са родени да бъдат обожавани Зодиите, които са родени да бъдат обожавани Ето кои са те  Турската бисквитена сладост Сарай сарма, която ще ви подлуди с вкуса си Турската бисквитена сладост Сарай сарма, която ще ви подлуди с вкуса си Нежен, копринено мек и много приятен на вкус Тя стана водеща на "Съдебен спор" и вече се хвали с нова къща Тя стана водеща на "Съдебен спор" и вече се хвали с нова къща Имотът се намира край София, а Ромина Тасевска го определя като своя "мечта" Хората пощуряха от безпаричие: Домашното насилие драстично нарасна Хората пощуряха от безпаричие: Домашното насилие драстично нарасна Най-често мъже бият жените си, синове също посягат на майките „Генерал СВР“: Кремъл планира за лятото да парализира няколко страни от ЕС и НАТО (видео, български субтитри) „Генерал СВР“: Кремъл планира за лятото да парализира няколко страни от ЕС и НАТО (видео, български субтитри) „Това ще е хакерска хибридна операция, в която ще бъдат блокирани всички банки, учреждения, услуги и пътища“, твърди каналът, зад който стоят бивши руски разузнавачи Ергенът избра две лелки, перничанка,  софтуерен инженер и студентка да стигнат до финал Ергенът избра две лелки, перничанка, софтуерен инженер и студентка да стигнат до финал Ясни като бял ден са 5-те финалистки в третия сезон на шоуто Свещеник обяви гладна стачка заради касиран избор Свещеник обяви гладна стачка заради касиран избор Отец Иван Янков е от храм "Св.Троица" в Сливен
Как спокойната Швеция заприлича на България през 90-те Как спокойната Швеция заприлича на България през 90-те Скокът в насилието върви ръка за ръка с имиграцията  На крачка от нас! Култов курорт става най-голямата база на НАТО в Европа На крачка от нас! Култов курорт става най-голямата база на НАТО в Европа 10 000 бойци ще са дислоцирани в Констанца Смъртта на принцеса Даяна беше използвана в "гнусна" реклама на евтаназия Смъртта на принцеса Даяна беше използвана в "гнусна" реклама на евтаназия Рекламната кампания беше свалена заради липсата на съобразителност и вълна от недоволство Наркотрафикант застреля полицай в Белгия, друг е тежко ранен Наркотрафикант застреля полицай в Белгия, друг е тежко ранен Барикадирал се мъж е ранил и други двама души Тръмп каза, че Путин е замесен в смъртта на Навални Тръмп каза, че Путин е замесен в смъртта на Навални Той е млад човек, така че статистически погледнато трябваше да е жив още дълго време, каза Тръмп Мъж загина след падане от балон в Австралия Мъж загина след падане от балон в Австралия Тялото е намерено в жилищен район Тази самолетна компания унизи две жени, защото били прекалено дебели Тази самолетна компания унизи две жени, защото били прекалено дебели Компанията поискала от тях да си резервират по две места заради теглото Пролетта идва с лунно затъмнение Пролетта идва с лунно затъмнение Началото на явлението от полусянката ще бъде в 06:53 ч. на 25 март Няма спасение от него, гласят го за водещ на ново риалити Няма спасение от него, гласят го за водещ на ново риалити Очаква се да се появи в новия формат на бТВ Историята на Азис, когато още беше Васко Историята на Азис, когато още беше Васко Днешният Крал на попфолка е започнал от църковния хор
Христо Иванов, ДБ Христо Иванов, ДБ Ако има разум, шанс винаги има Виц на деня Виц на деня При пластичния хирург:
- А може ли да направите лице, като на Лили Иванова?
- Разбира се! Ето ви каталога, изберете си година...
Виц на деня Виц на деня По време на сватба две жени си говорят:
- Булката има уморен вид!
- Ми ще има я, за това място се бори цели 10 години!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Ако след купон те боли главата, значи си се забавлявала.
Ако те боли задника, значи друг, се е забавлявал!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори