×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Тестват сирените в София на 1 април
  • Откриха труп до детска ясла в Русе
  • Енергийната система на Украйна е разрушена на 50%, според източник от Киев
  • Експлозия в най-голямата румънска рафинерия Петромидия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Национализмът в Корнелия Нинова рецидивира - левичари скочиха срещу „фюрера от Крушовица“


Национализмът в Корнелия Нинова рецидивира - левичари скочиха срещу „фюрера от Крушовица“
Тази снимка с този надпис е публикувана в профила на комунистическия лидер Павел Иванов
11 Март 2018, Неделя, 14:40 ч.
Автор: Флагман.бг

Лидерката на БСП пак се насочи към националистическия електорат, това може да е много опасно


Участието на Корнелия Нинова и БСП в митинг, организиран от националисти, предизвика възмущение в лявото политическо пространство. Нинова системно демонстрира националистически уклони, откакто оглави партията.

Припомняме, че преди президентските избори през 2016 г. тя атакува властта с груби манипулации по повод правителствено постановление, свързано с бежанците у нас.

Тогава Нинова поде мощна кампания в тон с националистическите партии в цяла Европа. Анализатори предполагат, че по тази причина БСП загуби парламентарния вот през 2017 г. Смята се, че с антиевропейската си реторика Нинова е наплашила много от противниците на Бойко Борисов, които са щели да гласуват за партията й.

След това лидерката на БСП като че ли се взе поука и понамали националистическите „децибели“. От началото на тази година обаче национализмът в Корнелия Нинова отново рецидивира.
Първо тя атакува Истанбулската конвенция за защита на жените от насилие със  странни аргументи, характерни за нашите и руските националисти и в разрез с целия социалистически свят.

Последната й проява бе да присламчи голямата си опозиционна парламентарна партия към националистическите маргинали от „Възраждане“ - прохождаща формация, която се ръководи от Костадин Костадинов, който през годините премина през всички партии от този сектор – ВМРО, НФСБ и „Атака“.

Нинова и Костадинов застанаха един до друг на антиправителствения митинг на 7 март по повод събитията с ЧЕЗ.

Това накара бившият военен министър и ексдепутат от БСП Ангел Найденов да попита във „Фейсбук“: „Все още не виждам опровержение или обяснение на думите на Цветанов в "Панорама", че на протеста на 07.03.18 г. БСП е редом с хора, подкрепили и организирали "Луков марш"! Това твърдение не тревожи ли ръководството...?”
До момента от БСП действително не са излезли с позиция по темата.

Реакция дойде и от „Български социалдемократи“. Формацията, ръководена от Георги Анастасов, бе коалиционен партньор на БСП, но отношенията между двете партии приключиха, след като Корнелия Нинова стана лидер.

От „Български социалдемократи“ излязоха с декларация „по повод протеста срещу ЧЕЗ, в който редом застанаха председателката на БСП Корнелия Нинова, крайни националисти и представители на Военния съюз, извършил фашистките преврати през 1923 г. и 1934 г.”.

В нея се казва: 
„Изпълнителното бюро и Консултативният съвет на БЪЛГАРСКИТЕ СОЦИАЛДЕМОКРАТИ на 10 март 2018 година приеха следната ПОЗИЦИЯ:
СТИГА ДЕМАГОГИЯ !
През последните два-три месеца ставаме свидетели на абсурдна подмяна на дневния ред на БЪЛГАРСКОТО общество.
Цяла БЪЛГАРИЯ на 7 март 2018 година на митинга против ЧЕЗ видя един нов съюз.
Да докараш твои членове с автобуси от страната на протест, организиран от ултра-националистически десни формации, е безпринципно и съсипващо лявата социалдемократическа идея.
Съюз между:
- един краен националист - защитник на Луков марш, съюзник на Военния съюз - извършил превратите на 9 юни 1923 и 19 май 1934 г., и
- председателката от Позитано 20...“


В декларацията се припомня още и миналото на генерал Луков, след което се казва: „Двамата председатели - националистът и жената-социалистка-приватизатор от Позитано 20 стояха един до друг. Каква по-голяма гавра с жертвите на кървавия монархо-фашистки режим!“

Партия „Български социалдемократи“ смятат, че в БСП са лицемерни по отношение на позицията им за ЧЕЗ.

„Искрени ли са хората от Позитано 20, които са обвързани с приватизираната част от енергетиката в България и получават стотици хиляди и милиони левове доходи от нея, когато предлагат да се одържави ЧЕЗ?
И след като от самото начало са били против продажбата на ЕРП-та, защо са слагали свои хора в бордовете на приватизираните вече дружества?
За да се убедят БЪЛГАРИТЕ, че няма демагогия, която да е на принципа „Моето си е мое, чуждото е наше“, предлагаме:
Всички от Позитано 20, които имат частна собственост в енергетиката, да дадат личен пример, като се откажат доброволно в полза на БЪЛГАРСКАТА държава от своята частна собственост в енергетиката.
Така ще разберем дали техните изявления са искрени или са лицемерни!

И за да бъдат принципни, трябва да се отговори на един въпрос – с какви пари бе приватизирано Външно търговското дружество „Техноимпекс“ и каква е съдбата му след това“, пише още в декларацията на „Български социалдемократи“

Реакция дойде и от председателя на партия „Съюз на комунистите в България“ Павел Иванов.

Нинова демонстрира как може да привърже БСП към национализма. Щом вчера госпожата се изправи редом с един откровен апологет на фашиста Христо Луков, какъвто е К. Костадинов; щом забрани червените знамена и символите на митингите на БСП; след като разруши изграждането на обединена Левица в България и насъска глутницата си срещу социалистите и комунистите в БСП - тази личност е на крачка от пълната подмяна на историческата идеология на БСП“, недоволства комунистът Павел Иванов във „Фейсбук“.

Може би следващата крачка на този крушовишки фюрер е някаква гнусна приватизационна форма на национал-социализъм! Спите ли или съвсем ослепяхте, уважаеми членове на БСП?????“, пита още Иванов.

Корнелия Нинова явно отново се е насочила към националистическия електорат, откъдето вероятно тя се надява да добави за БСП още няколкостотин хиляди гласа. Подобно рисково поведение обаче може да нанесе непредвидими последици както за държавата, така и за партията й.

Пропагандата на национализъм от системна социалистическа партия е опасно, ако наистина намери добра почва. От друга страна, БСП може и да загуби електорално много повече, отколкото ще спечели, от това политическо поведение.

В категории: Политика


19
Коментара по темата
19.
do NINOVA I 4ERVENITE PROKURORI V BURGAS...
13.03.2018 13:07:02
0
3
NINOVA E ZA NAKAZATELEN SAD ,ZA6TOTO VSIAVA AGRESIA I DIVERSIONNA POLITIKA ..
18.
говори итар тасс
13.03.2018 11:03:56
1
3
Корнелия Нинова е срам за българската политическа система.
17.
Оня с коня
12.03.2018 20:44:37
0
3
ВЪЗРАЖДАНЕ на всички от Бургас
16.
До 15
12.03.2018 17:51:31
2
2
Владо, излагаш се.
15.
Весито
12.03.2018 17:24:43
1
3
Флагман, откак Касабов седна в парламента, пък и управляващ стана, започнахте да триете мнения, които не отговарят на опорните ви точки. Станахте абсолютен парцал, защото който бърше гъза на Бойко не е нищо друго, освен пачавра. Време му е за Възраждане! БСП и ГЕРБ на боклука!
14.
Георги Георгиев
12.03.2018 13:40:31
3
6
Автора на статията е толкова жалък ,че просто няма на къде.Щом се е стигнало да оплюва една чиста организация като Възраждане.Не знам каква поръчка изпълнява ,но явно поръчителя на статията нещо взе да го тресе шубето.Относно драскача на статията ще кажа ,че е олигофрен, който трябва да пие коктейл с белина.Време е за Възраждане.
13.
Що бе да се спрем
12.03.2018 10:02:48
2
4
Що бе не е ли време за нова национализация или приватизация или някоя КТБ да гушнем.30 години минаха ,Време е.
12.
N
12.03.2018 09:59:13
2
3
Айде спрете се ,Другари, с тези ваши циркове, изтъркахте се вече от критики и самокритики!!!
11.
?
12.03.2018 09:44:15
1
12
Как пък един път не казахте, че Възраждане е против крадците от ГЕРБ и ОП, против измамите и конфликта на интереси във всички общини. Как не казахте, че тези 'маргинали' са за това България, българския интерес да е над всичко, а не да сме лакейте и лизачите на Европа...Националисти били? А вие какви сте? Не сте ли българи? Или това е срамно вече....
10.
Правилно
12.03.2018 09:17:12
3
7
Големи специалисти изказвачи ,Ами огледайте се бе тъпунгери,ако и БСП се хвани с ГЕРБ ,то тогава всички партии ще са на власт .Опозиция няма и ще духате супата до следващата револция ,ама пак друга държава ще ни освобождава .
9.
Пандира
12.03.2018 09:12:07
0
9
Не ви ли е срам да пишете против воля и душа продажници смотани? Не ви ли е срам? Вие семейства имате ли? Деца имате ли? Продавате се за жълти стотинки... и цената не си знаете. Вие нямате място в подредена България каквато ще е един ден!!!
8.
наколенки
12.03.2018 07:52:04
4
14
Тази статия не е подписана от никого.... Дали не го е срам от нея, угаждайки по слугински на силния на деня ?
7.
me
12.03.2018 07:44:19
4
15
Стига плюхте по Възраждане, бе! Лайномета на макс го включихте! Страх ви тресе май....

Колкото до това "
Припомняме, че преди президентските избори през 2016 г. тя атакува властта с груби манипулации по повод правителствено споразумение, свързано с бежанците у нас." - целият ви материал е изсмукан като него. Щото споразумение имаше!
6.
Един българин
12.03.2018 01:46:51
8
9
Защо е гласувала за ратифициране на Конвенцията в този вид на конгреса на ПЕС? Тогава още не са и били израснали топките ли? Бабите в Крушовица може да ги баламосва, но се съмнявам малко, защото са отрудени хора и не гърчат из облаците
5.
Ужас
12.03.2018 01:37:55
3
6
Свинята навсякъде ще влезе.
4.
една българка
12.03.2018 01:27:46
6
17
Льльооо,Нинова има по-големи топки от Боко.Скара се с ПЕС за да подкрепи народа и да спре ратификацията на извратената ви конвенция
3.
Obojatelka
11.03.2018 21:35:48
0
5
Nikolai ,obi4am te.
2.
пенсионер
11.03.2018 21:29:56
2
21
Не случайно Томито напоследък по рядко се вижда по парламентарната трибуна за му остане време да се изявява по телевизийте и социалните мрежи че не изключено да е съавтор и на това скалъпено изложение .
1.
Име
11.03.2018 20:14:24
5
29
Това все едно тома биков го е писал
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Ученик бере душа в болница след катастрофа Ученик бере душа в болница след катастрофа В болница с опасност за живота е настанен 16-годишен неправоспособен тийнейджър, управлявал мотора, който е с прекратена регистрация Ангел Стойков удължи договора си с "Черноморец 1919" Ангел Стойков удължи договора си с "Черноморец 1919" Ръководството на клуба иска да изрази своята вяра и подкрепа в младия бургаски треньор и неговия екип Злати влезе кютюк пиян в офис на ул. "Крайезерна", вдигна панаир на служителките, двама работници прати в болница Злати влезе кютюк пиян в офис на ул. "Крайезерна", вдигна панаир на служителките, двама работници прати в болница 23-годишният бургазлия започнал да буйства без причина, ченгета от Второ РУ го озаптили Той ще наследи имотите на патриарх Неофит Той ще наследи имотите на патриарх Неофит Той е един от хористите, които създават неповторимата тържествена атмосфера по време на църковните служби в катедралата „Св. Александър Невски“, която му е като втори дом Карнобат също подкрепи Фонда за стимулиране на полети Карнобат също подкрепи Фонда за стимулиране на полети Вноската за общината ще е около 14 хил.лева годишно, но добавената стойност – много висока Радев за консултациите с възможните кандидати за служебен премиер: Опциите са изключително стеснени Радев за консултациите с възможните кандидати за служебен премиер: Опциите са изключително стеснени Разговорите вървят спокойно и конструктивно, отбеляза държавният глава Тя съкруши мъжа си с думите си тази сутрин Тя съкруши мъжа си с думите си тази сутрин Не е ясно как се е почувствал Стефан и какво ще последва, щом блондинката се прибере у дома след днешния ефир Кого ядоса, за да я изгонят от Ергенът Кого ядоса, за да я изгонят от Ергенът Васка влезе супер драматично - маскирана като гримьорка Не съм подписвала пътна карта за „Турски поток“, а паметна бележка за „Балкански поток“ Не съм подписвала пътна карта за „Турски поток“, а паметна бележка за „Балкански поток“ Ако я поискате, може би ще ви бъде предоставена, заяви бившата енергийна министърка Започна трети етап от обновяването на пътя от Българово към АМ "Тракия" Започна трети етап от обновяването на пътя от Българово към АМ "Тракия" По-голямата част от трасето вече е обновено
Илон Мъск се друса с дрогата на Матю Пери Илон Мъск се друса с дрогата на Матю Пери Създателят на „Тесла“ обясни, че понякога има лошо настроение и депресивни епизоди, а кетаминът му помага Това е най-важният човек в живота на Мони от Хелс Китчън Това е най-важният човек в живота на Мони от Хелс Китчън Баба Шейде е най-близката й Правителството подава хиляди жилища на атрактивни цени Правителството подава хиляди жилища на атрактивни цени Целта е да се реализират възможно най-много стари и необитаеми от дълго време апартаменти Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Капитанът на кораба, който събори съоръжението, съобщил за неизправности в управлението, за да си осигури „алиби“ Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Най-добрият български тенисист ще спори за място на финала с №5 в световната ранглиста Александър Зверев Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Следите водят към Киев, обявиха от руския Следствен комитет Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Защо културната жена мълчи по време на с*кс?
- Защото културната жена никога не разговаря с непознати мъже!
Виц на деня Виц на деня - Тате, тате защо редиш тези зелки в бидон?
- Виж сега, детето ми, идва зимата. Сняг, студ, киша - стоим си вкъщи. За да изкарам до пролетта, ми е нужно нещо по-кисело от физиономията на майка ти...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Женените мъже са си най-добре! Имат си сигурна охрана, която ги наблюдава, следи и пази от зли жени.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори