Спомени от соца: Когато „правоимащите” пазаруваха от „Кореком”, а останалите се редяха на опашки за портокали


Спомени от соца: Когато „правоимащите” пазаруваха от „Кореком”, а останалите се редяха на опашки за портокали
Само отговорните другари имаха достъп до стоките „II направление”
11 Март 2018, Неделя
Източник: retro.bg

По нормалната логика останалото население, мнозинството, бяха "правонямащи", макар че тази дума не се употребяваше, защото при социализма всички бяха "равни"По времето на Бай-Тошовия зрял социализъм хората бяха свикнали с постоянната оскъдица на така наречените "дефицитни стоки" - понятие, което днес е непознато за нашия свободен пазар и на потребителите. Стоките се деляха според произхода си на "I направление", тоест наше или чуждоземно, но социалистическо производство, и "II направление" - стоки от капиталистическите страни, които можеха да се купят само от „Кореком”. Такава възможност имаше едно малцинство от "отговорни другари" на ръководни партийни или държавни длъжности. Те сами се наричаха "правоимащи". По нормалната логика останалото население, мнозинството, бяха "правонямащи", макар че тази дума не се употребяваше, защото при социализма всички бяха "равни".

Търговското обслужване в етичен план бе непреодолим проблем: продавачките бяха надути, стояха зад щанда като мумии, без специално внимание към клиента и го "обслужваха" с досада. Когато по официални или църковни празници по магазините се появяваха екзотични продукти, бързо се разнасяше мълва: "Знаеш ли, пуснали са портокали?", и веднага за тях ставаха дълги опашки. Явно някой неизвестен фактор отгоре "пуща" в търговската мрежа въпросните цитрусови плодове или друг дефицитен продукт, в това число и резервни авточасти. В много случаи снабдяването с дефицитна вещ ставаше с връзки с някой "отговорен другар". Ако обикновен потребител попиташе някой продавач за такава стока, той отговаряше: "Всеки ден не е Великден".

След демократичните промени нещата се промениха революционно, магазините се напълниха с отдавна мечтани cтоки, продавачките се усмихнаха и посрещаха слисания отначало клиент като желан гост. Но едновременно с изобилието частният вече пазар донесе една странна мода, която има подчертано психологическо измерение: цените не бяха закръглени, а се появи феноменът "99". Вече няма стока с цена 100 лв., а вместо кръглата сума се мъдри 99,99 лв. И човек се пита: "Ало, подигравате ли ми се, че от 10,000 стотинки ми "отстъпвате" 1 стотинка, т.е. нищо, и ме кандърдисвате: "Хайде бе, будала! Юруш на голямата далавера от една стотинка, побързай, да не изтървеш авантата!". На такава подигравка старите хора казват: „Абе, ние сма алъщисали (свикнали) на всичко, ние Втора световна война изкарахме, че това ли няма да изтърпим, защото знаем две и двеста”. Щем не щем, ще се примирим и с този дар на демокрацията - феноменът "99".

В категории: Ретро Флагман


34
Коментара по темата

Добавете коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 
34.
Кънчо до 32
13.03.2018 01:02:07
0
0
Ако беше се понапънал още мъничко,щеше да имаш правописна грешка във всяка дума от изумителната ти реч!!!!Но и сегашният ти резултат е категоричен.Пиши,какво да ти донеса от Корея.Макар,че те чета с мъка....
33.
До 32
11.03.2018 16:16:47
1
1
Ти отивай в Индия и Конго щом толкова се кефиш на демокрацията мр*сник
32.
От Русия с любов
11.03.2018 15:29:30
4
3
Отивайти в Северна Корея, фатмаци и дъртаци дету ва кефи комунизма!!! Мам'ито ви скупену ))))
31.
До 30
11.03.2018 13:53:39
5
2
Ппц 60те и 70те години са си били истински кеф за повечето западняци. Аз харесвам САЩ само през 60те и 70те, и малко през 80те. Тогава наистина на Запад е имало по-истински храни, повече морал, и повече благоденствие. Но всичко това е било част от един огромен световен заговор. Комунизма е създаден от демократите с една единствена цел - комунизма трябва да се разпадне и да се докаже с измама, че социалността е лошо нещо и никой повече на света да не може да създава социална политика. Така завинаги света да е под диктата на демокрацията и асоциалността. САЩ през 60те и 70те бяха повече социални от комунистите, но те имаха нужда от комунистите, за да ги използват като лош пример, а ти да са добрия пример да бъдещите поколения. САЩ винаги е контролирала Русия, дори по комунизма. Когато падна комунизма и вече нямаше нужда западните държави да се правят на по-добрички, те показаха рогата си. В момента в САЩ е пълно с бездомници и наркомани. В Германия е пълно с турци и араби. Англичаните са масово алкохолизирани ид*оти. Но вече семето е посяо, социалността е дескредитирана и оттук нататък само филмите на ужасите ще са реалността. На мен спора комунизъм и демокрация не ме интересува, защото знам, че социалната политика повече няма да просъществува, просто искам да видя глупостта, наглостта и лошотията на някой хора, затова коментирам
30.
КГБ
11.03.2018 13:39:06
13
0
По време на соца запада си беше истинска мечта, защото там всичко беше подредено, спокойно и сигурно. Сегашния запад е един разграден двор пълен с всякакви чернилки и нулева сигурност.
29.
До 27
11.03.2018 13:26:57
7
5
Моя баща също има имущество за 1 милион. Знам за какво ми говориш и кви куфарчета, ама пределно ми е ясно. Недей бърка ТАРИКАТЛЪКА с умнотата!!! Моя баща е двойкаджия, но направи милиони с тарикатлък! Бас хващам, че и твоя баща има знания за 2ка по физика и химия, ама си е тарикатче. В демокрацията има и забогатели умни хора, но то си е повече до късмет и постоянство. Това, да защитаваш бедните, не значи, че си прошляк, а се нарича СЪЧУСТВИЕ! Но ти няма как да ме разбереш. Някой хора искат да живеят в нормална държава! Аз не съм комунист, но за разлика от теб знам накъде върви БГ, и за разлика от теб аз не съм бандит. На теб явно ти е през к*ра за умиращите деца и милионите болни, но не всички са като теб бездушни. Аз защитавам комунизма заради определени принципи. В демокрацията БГ трябваше да е супер развита и всички да живеят като в приказка, но навсякъде боклук, дупки, мрачни хора, мутри, к*рви, наркомани, и усмихнати до уши олигафрени с пари. Най-лошото е, че това няма да се оправи, а ще става по-зле. На мен само част от детството ми е минало в комунизма. Но все пак знам, че нормалните хора тогава бяха по-щастливи. Знам и вкуса на плодовете. Моя чичо имаше (той умря) къща в Аспен и Тенерифе, живееше в САЩ и можех там да отида. Но на мен ми харесва БГ природата. Защо трябва да бъда емигрант и да бягам оттам където ми харесва?? Защо БГ трябва да запада??? БГ не я чака нищо добро и затова аз казвам, че през комунизма е било по-хубаво. Но аз не сравнявам БГ комунизма с Швейцарската демокрация, както ти правиш и лъжеш по този начин. По твойта логика можем да сравняваме с никога небилата в комунизъм Индия с Германия. И кво излиза? И двете са били винаги демокрация, тогова защо има такава жестока разлика?? Аз сравнявам БГ демокрацията с БГ комунизма, а ти даваш фалшиви примери, защото, явно си фалшив човек. Няма кво да се спори, защото от тарикати тази държава запада, а западняците точно това искат, защото в БГ има мн суровини за грабене и е добра държава за пробутване на 3то качество храни и 3та ръка дрехи
28.
Долу ГРОБ
11.03.2018 13:16:09
8
7
ДОЛУ БОЙКО, ДА ЖИВЕЕ КОМУНИЗМА
27.
до 24
11.03.2018 13:03:44
11
0
Много си прав с това изречение"Някой хора, колкото и да се напъват, ще са простовати, защото такъв им е генът. Също така има и мозъчни болести водещи до деменция, което в днешновреме не е само старческа болест.Виждаме през ежедневието си децата на властимащите,колко са простовати и неориентирани като цяло.Виждаме постигнатите им успехи в училище ,навярно дължащи се на лоши гени ,слабоумие или къса памет.Такива са,защото такива са били и техните родители.Излишно е да обясняваш на хора,без занимание ,че през 90те години се въртеше най-успешния бизнес и лично моя баща се прибирше с 1 куфар оборот пари,всеки ден внасяше пари в банката,а тогава властимащите ив съда и тем подобни бяха кръгла нула и дори се отказваха да бъдат съдии и ставаха адвокати за повече кинти.Ако мислиш,че като си завършил 1 више с 300 зора и работиш на държавна работа си нещо,значи си малоумник.Няма нищо по добро от това да си си сам шеф и да си свободен по всяко едно време.Ама това ще се дължи на лошите ви гени.Чешете си езиците по форумите,а ние ще си живуркаме с паричките ни.
26.
Дрън,
11.03.2018 13:02:45
7
4
дрън чи пляс!Като няма какво да се пише, пак се пуска стръвта соц-корекоми,банани и прочие.Станахте банални вече!Стига с тия банани бе,това е най евтиния и тъп плод, внушавате го все едно е черен хайвер.И в Кореком всеки който имаше валута си купуваше каквото иска.От къде я е имал,колко му е струвала, си е негова работа!
25.
*********
11.03.2018 13:01:36
1
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
24.
До 20
11.03.2018 12:47:53
3
4
Виждам, че и ти си уреден. Явно с връзки сред властимащите и се облагодетелстваш на народен гръб. В Мексико и Колумбия си е песен да пееш, стига да си част от властимащите или техен приближен. Ти сам го каза, че повечето не могат да изучат децата си, защото доброто образование е пари! Само за отличници има минимални стипендии, но истината е, че умът е като мускулатурата - не всеки има генът да бъде Шварценегер! Някой хора, колкото и да се напъват, ще са простовати, защото такъв им е генът. Също така има и мозъчни болести водещи до деменция, което в днешно време не е само старческа болест. Нима те не заслужават да учат и да се опитват да постигнат нещо? Демокрацията е създадена само за хора на определени доминиращи държави, и за властващи и бандити от колонизираните държави. Затова защитавам комунизма, защото знам, че БГ е определена да бъде Мексико и Колумбия на Балканите. Относно за Японците - те са 100 години и пред Гърците, Испанците, Португалците и прочие държави, които никога не са били комунистически. Също са 50 години пред Шведите, Италианците, Финландците и прочие. Недейте изопачавайте истината, не пред всеки ви минават номерата!!! Истината е, че вие сте облажените тарикати , които грабят, убиват, изнасилват и експлоатират безнаказано, затова обожавате тази система. То и аз можех да съм така, но не ми е кеф да съм бандит. Не всеки има вашето мислене на престъпници
23.
dd
11.03.2018 12:42:19
6
3
Ходи обяснявай какво е дефицит на комунистическите примати и бръснати татуирани националистчета набор 90, които лайкват постове с лика на тато във фейса без дори да са закачили и ден от това време.
ГМО бил проблема на някой си по-долу а тоя чугун дори си няма представа какво е значението му. И това го казват хора тровени безконтролно с отдавна забранени силно канцерогенни пестициди и набивали чернобилски марули докато техните лидери се хранеха с чиста продукция.
22.
Саян
11.03.2018 12:36:39
7
1
Тези,който бяха добре през соца и крадаха и се образоваха,че образоваха и отрочетата си,а след това ги сложиха на големи длъжности,сега аз им виждам и лекувам наркотизираните внучета.Така,че като дойде Видовден ,не прощава да знаете.ВНУЦИТЕ ИМ ЩЕ ПРЕКЪСНАТ КРАДЛИВАТА И ВРЪЗКАРСКА НИШКА.Виждали ли сте мозък на наркоман,наполовина е черен и го няма .
21.
До 20
11.03.2018 12:24:58
2
6
Правилно го каза - демокрацията я мразят прецаканите, които нямат връзки за да правят бизнес, и тези , които са бели роби за по 500 лева стигащи им за хляб и сол!!! Това доказва, че демокрацията е създадена само за благоденствието на определена малка група от хора!!! Също така, демокрацията я мразят и тези, като мен, които не искат да са бандити и да живеят сред наркомани, к*рви, мутри и лицемери!!! Отностно мисълта ти, че имало бол работа - има, но няма пари в нея!!!! А мисълта ти да се напуска ТАЗИ ПРЕКРАСНА ПО ПРИРОДА ДЪРЖАВА и да се бачка в чужбина, си е УНИКАЛНА ПРОСТОТИЯ, доказваща колко неосъзнати са демократите. Има хора , които искат тук да живеят, а не в гнусната по природа Германия. Тодор Живков изрече тази мисъл по 2 причини : 1вата е, че лъжливо му обещаха да е лидер и в демокрацията, ако предаде комунизма. 2рата е, че социализма е недоносче, и това така си беше, затова се искаше реформа, но вместо да направят реформата западняците им платиха и те просто свалиха системата. Аз също искам демокрация, но като Швейцарската! Аре направи я тази демокрация! Истината е, че това никога няма да стане и БГ ще бъде демакрация от типа на Мексико и Колумбия. Това ще е така, защото за да изживееш хубава демокрация трябва да си част от елита , който граби планетата!!!! БГ няма как да е от този елит
20.
Хахаааа
11.03.2018 11:56:40
10
1
Много празен спор! Как не разбрахте,че тези които бяха ”патрони” и сега! Сегашното време го мразят само дъртаци и нереализирани прошляци! Никой истински облажил се от комунистическо време,не плюе демокрацията.Защото уредените по комунизма имаха връзките,образованието и ”маята” за участие във бизнес,политика и заграбване. Уредените по комунизма изучиха и децата си,и те пак са добре. Тези които величаят онова време и мразят сегашното,са ”фалирали” злобни шушумиги,нереализирани в сегашно време,бивши бачкатори и селяндури необразовали децата си. Така омразата и завистта им е още по-голяма тъй като и порасналите им деца,също са нереализирани и мързеливи клошове бачкащи за 500лв. Днешното време е песен да пееш,само да ри се учи и работи! Ако в България не ти провърви,има и чужбина,свят голям и успели хора много. Недоволни прошляци-ракиджии,миришещи на чесън,ако толкова искат онова време,има Северна Корея! И не забравяйте епохалната мисъл на Тато,изречена от него и останала във вечността:
- Социализмът се оказа едно недоносче!!!
И още нещо казано от Тодор Живков при завръщане от ФРГ И ЯПОНИЯ,къде с делегацията си посещава няколко завода. Виждайки жестоката действителност Живков заявява на приближените си:
-Тези хора са 100год преди нас!
Така че разни бачкатори битови алкажи да не са ”по- католици от Папата” или иначе казано за ограничени хора като тях:
-Не разбирайте социализма повече и по-добре от Тодор Живков! Все пак за онова време и геополитическа обстановка,Живков е и ще остане голям,и прозорлив Управник!
19.
До 16
11.03.2018 11:45:43
9
2
Запада не е истинска демокрация, в повечето западни държави си е комунизъм с една част частен бизнес! В Индия, Бразилия, Конго, там е истинската демокрация! Демократите да отиват там да живеят!!!! То е много кеф да отидеш в Западна Европа или САЩ, които са 50% комунизъм с държавни предприятия, държавни помощи, високи данъци за богатите предприемачи, кредити с ниски лихви и кво ли не, всичко подпомогнато от държавата. Друго си е да отидеш в Конго, където наистина трябва да се справяш сам. Това хленчещите за западна демокрация са много гн*сни създания! Ами вижте в БГ - Теленор е собственост на Норвежката държава. ЕВН е собственост на Австрийската държава. ЧЕЗ е собственост на Чешката държава. Кви са тия комунистически държавни бизнеси ве? Що тия норвежци и австрийски комунисти не са като БГ с 100% частен бизнес, супер ниски данъци за богатите и никви социални помощи?? Това българския демократ е някво психичноболно създание, което явно живее в паралелен свят, защото не мога да им проумея мисленето, освен ако не са тролове или бандити
18.
kinder-сюрприз
11.03.2018 11:35:28
8
3
кон за кокошка, разменихме кремиковци за киндер сюрприз и тик-так
17.
Спомен
11.03.2018 11:15:18
9
5
Цяла седмица някакво леке измисля простотии и иска да ми обяснява как съм живял при социализма.
Всичките ми колеги си купуваха дънки от Корекома.
Известно време живях над него - нищо интересно - бонбони, тублерони, сапуни и дънки. В магазина миришеше на магазин втора употреба.
16.
Бургас Р.Х. до N 9
11.03.2018 11:11:22
11
6
Много си далече от истината. Не зная кой ти е промил мозъка, но всъщност като си помисля, те всички комунисти са с промити мозъци. Може и демокрацията да си има недостатъци, но през комунизма бяхме като пиле в клетка, никой не можеше и да помисли за излизане в чужбина, освен приближените на Тато, които летяха с правителствения самолет да играят комар по ас Вегас с нашите, народните пари. На нас тогава ни промиваха мозъците, че в гнилия запад живота е лош.
15.
До 9
11.03.2018 11:04:51
5
6
Ти си толкова д*лен, че нямам думи да те опиша. Или рускините не ти пускат и затова мразиш всичко руско, или си някъв от днешната номенклатура, или си тролче пишещо по сайтовете. Ти профилактичен преглед знаеш ли кво е? Това да отидеш при лекар и да те пита дали те боли нещо, си е чиста простотия и загуба на време!!! Истински профилактичен преглед означава да ти се направи магнитен резонанс, кръвен тест, ехограф. През 70-те и началото на 80-те, кви ехографи и магнитни резонанси бълнуваш??? Знаеш ли колко трудни са били лабораторните изследвания?? Държавата ни е слаба от б*ндити като теб, които само грабят и се оправдават с несъществуващите вече комунисти!!! Изтъркаха ви се номерата. Измислете нещо ново или не ви достига акъл?? Никъв комунист не съм аз, просто ме отвращавате крадливите и нагли демократчета, затова предпочитам да защитавам комунистите, те поне бяха по -кротки
14.
Р.Х. Бургас
11.03.2018 11:04:31
10
1
На автора на статията ще поясня, че правоимащите не бяха партийни другари, а моряците, които пътуваха зад граница и техните семейства. Аз и съпругът ми никога не сме били партийни другари. В корекома и шапшандъра се пазаруваше с бордеро.На свободния пазар нямаше нищо, редяхме се на опашка пред ,, показния магазин'' за плодове и зеленчуци, който беше на място9то на сегашното кафе Бакарди.И защо се наричаше показен.Когато партийните другари изнасяха плодове, а там не ги харесваха и ги връщаха, на нас ни се предлагаха като стока първо качество. Редяхме се на опашка за банани, тъй- като се полагаше само 1 кг на човек, често използвахме този трик да се нареждаме всички членове на семейството. Хубави години бяха:(
13.
правоимащите?
11.03.2018 10:49:32
12
2
демек моряците и всички които притежаваха валута? И какво продаваха в кореком тик-так, цигари и дънки рифле?
12.
Иван..
11.03.2018 10:46:04
14
5
Всеки можеше да пазарува в кореком стига да имаш валута.....не само ,,другарите,,....много хора параходчии,тираждии и тези които работеха в Либия и дори в СССР....можеха да пазарят от там....
11.
Саян
11.03.2018 10:34:43
6
2
Време е за хапчето.
10.
До 9
11.03.2018 10:34:36
8
7
Ти, твоята рода и приятели, може да сте нямали зъби по комунизма, но моята рода и приятели имаха много по-здрави зъби отсега!!! Като в БГ упрявляват комунисти, защо западните лидери ги галят по главиците, прегръщат се с тях, и правят бизнес с тях?? Защо запада не отритне БГ лидерите, както отритнаха Башар Асад и Ким Чен Ун? Щом БГ е в ръцете на комунисти, защо по времето на БСП ни приеха в НАТО и ЕС??? Изключително гнусен ТРОЛ СИ, с няколко изтъркани израза!!! Само ми кажи кво работиш?? Бас хващам, че си някво мамино хрантутниче, трол, бизнесмен бандит, държавен чиновник, или прост дъртак-извратеняк с наследства
9.
До 3ти
11.03.2018 10:27:18
14
7
Спирай пикото,защото ти е изпържило мозъка! Ти си чисто луд и недей да се криеш зад оостановката,че не си комунист! Ти си върл комунист,защото само толкова прост човек може да твърди "по комунизма инономиката била по западен модел" Хората по-дълголетни хахааа те нямаха зъби в устата и то масово. Германсккте пенсионери идваха на море тогава и лесно можеше да се види разликата с наще грохнали ше пенсионери. По селата само баби и тук таме някой дядо,мъжете умираха по-рано. А това да не се ходи на профилактични прегледи е точно останка от онова време. Изкукал комунисте,това сега у нас не е демокрация,зашото ушравляват децата и внуците на същите онези некадърници. Щом каоитализма го има,а твоя "социализмо-ко унистически идиотизъм фалира,значи престави си колко си болен,щом не си разбрал. Ама това е нормално,от Ганьо по-слабоумен няма,виж му само държавата!
8.
ALF
11.03.2018 10:26:48
8
2
КОРЕКОМ - корекция на комунизма.
7.
до 5
11.03.2018 10:24:50
12
8
С платени тролове и бандити не говоря!!! Уж си умен, а по цял ден пишеш простотии, вместо да работиш и да създаваш благини и работни места. Това сте вие демоНкратите - мързеливи и крадливи плямпала. Най-лесно е друг да работи, а вие само да нареждате, нали? Яд ви е на комунизма, щото там не се краде с двете шепи, нали? И аз не съм комунист, но как да го обясниш на трол и бандит
6.
*********
11.03.2018 10:19:00
2
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
5.
до малоумника - ха, ха
11.03.2018 10:10:47
18
12
Другарю примитивен комунист - и ГМО е имало, но ти не си го знаел. Затова твоите началници - комунистически престъпници се хранеха от отделно, специално снабдяване. Навярно това ГМО ти е изпържило мозъка. Изпържило го е заедно с радиацията дошла тук от Съветска Русия (Чернобил, сега в Украйна). Тогава комунистическите престъпници си споделяха помежду си информация за заразата, но не казваха дори на комшиите си. И хората маршируваха под заразата - искарани на принудителна манифестация от такива комунистически престъпници като теб. Знаеш ли колко хора умряха от рак, заради вас? Престъпници! Болни мозъци! И сега сте си същите. Не сте се покаяли! И сте готови пак да убивате. Това си личи от глупостите, които пишеш, като изтъркана грамофона плоча. Болни хора сте вие комунягите. Болни и скверни!
4.
Xaxa
11.03.2018 09:58:41
16
10
Относно Корекомите , това си беше една СУПЕР ДОБРЕ ИЗМИСЛЕНА СТРАТЕГИЯ, която доказва, че комунистите са имали АКЪЛ!!! Благодарение на Корекомите, имаше пазар за БГ продукцията и се предпазваха хората от възможността за биологична и химична атака, чрез западните храни и напитки. Най-важното нещо беше, че Корекомите стимулираха българските учени и изобретатели да гонят постиженията на своите колеги от запад. Благодарение на Корекомите , много българи бяха добре обучени, докато сега почти няма умен българин. Най-лесно е чуждите държави да създават, а ти да си простата държава консуматор. В момента БГ е точно това - проста държава консуматор, с почти никаква БГ продукция. Обаче, докато при комунизма се продаваше само качествена западна стока, сега, в демокрацията, се продават най-нискокачествените западни стоки. В Германия Кока-Колата е по-различна от тази в БГ. Това говори всичко за прецакването на БГ иди*тите, които си мислят, че демокрацията е по-добра за народа. Демокрацията е по-добра, но само за бандитите!!!!
3.
Xaxa
11.03.2018 09:34:03
21
15
Само примитивния човек би се жалвал, че нямало оцветени портокали и ГМО банани при наличието на супер разнообразие от качествени БГ плодове. Комунизма не беше идеален, защото икономиката работеше по западен модел, който дърпаше надоло системата, но вместо частен капитализъм, беше държавен. Американците казаха как са победили комунистите - с 20 или 30 трилиона дълг, който никога няма да върнат!!!! Не съм комунист, защото има много косури в системата, като липсата на частното предприемачество, свободната критика и т.н. Обаче да се сравнява комунизма с демокрацията си е подигравка! В комунизма имаше безплатно образование и здравеопазване, евтини и по-качествени храни, евтин градски транспорт, почти никаква престъпност, хората се пенсионирваха рано и бяха с 20 години по-дълголетни. В демокрацията, въпреки хиляди пъти по-добрите технологии, се правят много повече медицински грешки, качеството на храните е много по-лошо, престъпността е огромна, и в най-добрия случай се пенсионираш 1-2 години преди да умреш. Място за сравнение няма, защото комунизма беше създаден с полза към гражданите, а демоНкрацията е създадена във вреда на гражданите. Все пак демокрацията е измислена и прокарана от МОНАРСИТЕ, а тъй наречената Френса Революция е един добре режисиран бунт, подобие на 2014 година, когато някой умишлено предложи #КОЙ и предизвика предварително уговорения и платен метеж. Защитници на демокрацията са неосведомени невежи, извратеняци, платени тролове и бандити-чиновници
2.
""ПРАВОИМАЩИТЕ""
11.03.2018 09:02:10
25
13
КОМУНИСТИТЕ БЯХА ПРАВОИМАЩИ НО БЯХА ВЗЕЛИ ВЛАСТА ЧРЕЗ ОРЪЖИЕ И КРЪВ И СИ НАПРАВИХА СПЕЦИАЛНИ МАГАЗИНИ ЗА ТЕХНИТЕ НУЖДИ––ВЕЧЕН ПОЗОР НА ПРЕСТЪПНАТА ИМ ВЛАСТ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
1.
бай Иван
11.03.2018 08:59:53
22
13
Скапаното време, наречено СОЦ и описано по-горе в статията не е българско изобретение. то е привнесено изкуствено отвън и нареди страната ни сред изостаналите държави. Свинщината дойде върху съветските танкове, управлявани от пияни руснаци с промити мозъци. Не случайно ги наричат "орки". Те и техните подлоги - българските комунисти избиха повечето от читавите хора в България и така увредиха генетичният фонд на страната ни. Затова сега се въртим в кръг и нещата не вървят. Всичко в скапаният СОЦ беше по руски модел - дори магазините Кореком, които се описват в статията са по модел на техните - Берьозка. Определението - "Империя на злото" е много сполучливо. Безнадеждна свинщина. Затова тия от тях, които се сдобиха с някакви пари (дадени им от лошия Запад срещу суровини) гледат да избягат оттам, включително и у нас. Само, че практиката показва, че от отровата посята в главите им няма как да избягат.


Новините
Вашият сигнал до ФЛАГМАН
Животът
Политика
Крими
Темида
Бизнес
Разследване
Просвета
Здраве
Лична драма
Лайфстайл
Астро
Пътна обстановка
Ретро Флагман
Спорт
Животът
Бургаска фирма изби рибата: На п.дераси и политици дограма не монтираме! Читател на Флагман.бг: Купих си нова помпа, след дни се развали, върнах я в сервиза, а те ми взеха пари за ремонт Внимание! Пасарелката до хотел "Мираж" в Бургас се превърна в ледена пързалка (ВИДЕО) Сигнал до Флагман.Бг. Паркомясто за инвалиди нарушава закона и създава хаос в центъра на Бургас Сигнал до Флагман.бг: Въздуховодът на ресторант в ж.к."Зорница" тресе кооперация, десетки семейства не могат да спят от шума Базата на „Ален Мак” в Бургас е под вода, няма свободни пожарни, за да я отводнят Тотална анархия в центъра на Бургас! Вижте къде най-много псуват, бият и трошат ламарини на коли (СНИМКИ) Резил! Нагъл мъж краде от кола на метри от Община Несебър (СНИМКИ, ВИДЕО) Има ли частни тротоари в ж.к."Възраждане" и как паякът вдигна БМВ-о на Георги Колев Читател на Флагман.бг показа мизерията на гробищата: Очи затварят мъртвите, но и живите спим вечния си сън Ужас! Бургаски деца смучат шоколад от спринцовки
Борисов: До 2024 г. България ще отдели 2% от БВП за отбрана
Борисов: До 2024 г. България ще отдели 2% от БВП за отбрана Това обяви премиерът Бойко Борисов по време на срещата си със заместник-държавния секретар на САЩ Джон Съливан
Всичко в категорията
Общинската конференция на БСП – Бургас прие резолюция по проекта „Визия за България” Борисов се разви, не е авторитарен лидер, но прекалено се влияе от медии и протести на маргинали Зам.-шефът на НФСБ Валентин Касабов: Спряхме втора турска партия да управлява България Премиерът: Искам геостратегически проекти, защото където има газопроводи и ядрени реактори, война няма (ВИДЕО) Ще стигне ли времето за машинно гласуване на изборите през 2019 г. БСП и ГЕРБ в лют спор: Краде ли се бюджетният излишък Хорейшио ли? Институтът по криминология: Филм на ужасите Валери Симеонов е номиниран за „Човек на годината – 2018“ от българите в Украйна Разпръснаха протестиращи срещу Виктор Орбан със сълзотворен газ Споразумението за Брекзит няма да бъде предoговaряно Депутатът от ГЕРБ Ивелина Василева: Глобите за нарушения, свързани със замърсяване на въздуха, ще отиват при засегнатите общини
Свидетел от „4 you”: Божидар подаде ръка, Димитър Желязков посегна да го удари, после имаше изстрели и суматоха Ужас в затвора в Дебелт! Пандизчия опита да се обеси, състоянието му е критично Сигнал за бомба във влака за Бургас вдигна на крак полиция и жандармерия Предколедна изцепка: Бургазлия с Опел седна зад волана без книжка и нафиркан, но сгреши жестоко Извънредно: Откриха мъртъв шефа на КАТ-Казанлък, който изчезна мистериозно! Умишлен палеж в колектор остави без ток 6 квартала Военен изкарва над 5 бона от огромна далавера в интернет, вижте кой е и се пазете Баща чу от стаята на дъщеричката си страшен писък, когато отиде да провери, кръвта му се смрази Бизнесмен преби до смърт елитна проститутка и се престори на заспал до нея Първи снимки (18+) на мъртвия джихадист, окървавил Страсбург! Изчезналият шеф на КАТ – Казанлък е имал здравословни проблеми
Бургазлията Асен Козаров, закопчан заради наркотици, се размина с хиляда лева глоба
Бургазлията Асен Козаров, закопчан заради наркотици, се размина с хиляда лева глоба Адвокатът му и прокуратурата сключиха споразумение, кримигероят се отърва от решетките
Всичко в категорията
Единодушно: Избраха Асен Радев за шеф на Районен съд-Бургас като „правилен“ и „мислещ човек“ със самообладание Зърнен бос отива на съд за присвояване на стока за 2,5 млн. лева Варненци излизат на шествие заради леката присъда на убиеца на балетиста Мартин Чикалов Апелативният съд остави Баневи в ареста Върховният съд похвали Бургаската съдебна палата за образователните инициативи Александър Ваклин: Иванчева ме рекетираше, изтеклите разговори отразяват случилото се (ВИДЕО) Бомба във Флагман.бг: Съдия Дарина Йорданова оттегли документите си за председател на Районния съд в Бургас Апелативният спецсъд решава дали да остави Баневи за постоянно в ареста Проф. Проданов: Не сравнявайте местата за лишаване от свобода с домашния уют! (ВИДЕО) Прокуратурата обвини Румен Овчаров в тежко престъпление! Районният прокурор на Бургас получи втори мандат – работел прекрасно и безшумно
„Булгаргаз” поиска запориране на сметките на ТЕЦ  Бургас, Плевен и Враца
„Булгаргаз” поиска запориране на сметките на ТЕЦ Бургас, Плевен и Враца Подаването на газ към въпросните топлофикации няма да бъде спряно въпреки натрупаните задължения, заяви изпълнителният директор на дружеството Николай Павлов
Всичко в категорията
Задържаха 20-годишен кримигерой, обрал апартамент и откраднал колата на бургазлийка
Задържаха 20-годишен кримигерой, обрал апартамент и откраднал колата на бургазлийка Младежът първо се промъкнал в дома на 24-годишен бургазлия, задигнал му чантичката и компютъра
Всичко в категорията
Нов Коледен подарък за бургазлии - разказът "Изкупление" , насладете му се Родители недоволни: Защо бавят резултатите от Коледното математическо състезание? Бургаски ученици заподозряха заговор между две елитни училища в града “Големи автори за малки библиотеки” стигна до София, бургазлии могат да я подкрепят на няколко места в града Концерт-спектакъл „Зимна приказка“ представя зимните обредни празници в Странджа Най-малките музиканти на Бургас с концерт в НУМСИ "Проф. Панчо Владигеров", вижте кога Ученици съдят Руската гимназия, наказали ги за фалшиви медицински бележки НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров”: От Шуберт до Сен Санс ще звучат на традиционния концерт в сряда Най-старият университет в Бургас „Проф. д-р Асен Златаров” връчи дипломи на стотици абсолвенти (СНИМКИ) В Бургас всеки панаир е обявен за фестивал, но кои са истинските събития, променящи града ИТ гимназия в жк "Меден рудник" и Стопанската камара подписаха меморандум за сътрудничество
Проф. Кантарджиев: Пикът на грипа се очаква през януари
Проф. Кантарджиев: Пикът на грипа се очаква през януари Процентът на ваксинираните е смешно нисък, каза той
Всичко в категорията
Актриса, изгубила девствеността си на 12, изкара $9,5 милиона от шегичка за изнасилване
Актриса, изгубила девствеността си на 12, изкара $9,5 милиона от шегичка за изнасилване Шоуменът Майкъл Уетърли се пошегувал, че ще я изнасили и направил коментар, че си я представя в тройка
Всичко в категорията
Астролог: Дръжте емоциите под контрол!
Астролог: Дръжте емоциите под контрол! Необходимо е да се очистим от всичко старо и излишно, съветва Ивелина Пенчева
Всичко в категорията
Какво бе здравеопазването по време на соца? Из спомените на една пациентка
Какво бе здравеопазването по време на соца? Из спомените на една пациентка Всеки ден идваше линейка със сестра, която поставяше болкоуспокояващ серум, лечението бе безплатно
Всичко в категорията
Ексклузивно! Ето как преди 35 години Несебър влезе в книгата на ЮНЕСКО (СНИМКИ) Мръсните тайни на социализма: Престъпността в НРБ, за която никой не говореше Спомени от соца: Историята на пл. "Тройката", който е трябвало да прилича на парижкия „Етоал“ Спомени от соца: 5 райски кътчета по Южното Черноморие, вижте Ропотамо и залива на Несебър Стачка през социализма? Спомени от соца: През 1985 г. моряци от Бургас донасят вируса на СПИН в България Само във Флагман.бг: "Партизански завет" вграден в архитектурното бижу на морсикя бул. „Алеко Богориди“ (СНИМКИ) Екскурзовод в Слънчев бряг осъден на две години затвор за клевети срещу държавата и народната власт Спомени от соца: За уличните графити в края на 80-те Какво се случи на 10 ноември 1989 г. Ако знаят какви забрани и абсурди имаше по времето на социализма, младите направо няма да повярват
"Берое" стъжни празниците на "Левски"
"Берое" стъжни празниците на "Левски" Това е трета загуба за “сините“ в последните шест мача
Всичко в категорията
http://www.AVTOCHASTIonline24.Bg
Общините
Бургас Бургас
Меден Рудник Меден Рудник
Айтос Айтос
Карнобат Карнобат
Несебър Несебър
Поморие Поморие
Созопол Созопол
Царево Царево
Приморско Приморско
Средец Средец
Малко Търново Малко Търново
Камено Камено
Сунгурларе Сунгурларе
Руен Руен
Созопол
Поетеса от Бургас представя „В очите на птиците”
Поетеса от Бургас представя „В очите на птиците” В тази книга поезията на Яна Вълчева е на птичи полет от земята, коментира редакторът на стихосбирката Ива Спиридонова
Всичко в категорията
Лайфстайлът на Бургас вече е далеч от „Adidas“, градът има ново лице (СНИМКИ) Вдигнаха цените на живите елхи, бургазлии плащат до 50 лв. за коледно дръвче (СНИМКИ) Авиомузей Бургас ще открие свой членски клуб през 2019-та Единодушно: Избраха Асен Радев за шеф на Районен съд-Бургас като „правилен“ и „мислещ човек“ със самообладание В призив до Флагман: Дайте образа на вандала, който надраска пешеходен надлез в Бургас Духовият оркестър изнася коледен концерт в НХК Хитовият club Famous надмина очакванията, пръска се по шевовете и през седмицата Бургаски ученици заподозряха заговор между две елитни училища в града 183 подаръка закупиха благодетели за кампанията "Подари от сърце" в Бургас Извънредно! Гей-бордовете в Бургас премахнати, фирмата доброволно ги свалила Преизбраха Павлин Ковачев от ОДМВР-Бургас на важен пост в Международната полицейска асоциация
Бургазлията Асен Козаров, закопчан заради наркотици, се размина с хиляда лева глоба
Бургазлията Асен Козаров, закопчан заради наркотици, се размина с хиляда лева глоба Адвокатът му и прокуратурата сключиха споразумение, кримигероят се отърва от решетките
Всичко в категорията
Екшън в жк "Меден рудник"! Трима непълнолетни задигнаха Пежо от паркинг Избраха фирмата, която ще внедри видеонаблюдението в ж.к.”Меден рудник” С голям фолклорен концерт и рибен курбан жк "Меден рудник" посрещна Никулден European Air Quality Index: За последните 24 часа най-чист е въздухът във Враца и ж.к."Меден рудник" Циганска банда тараши серия от кафемашини в „Меден рудник“, но последният им удар ги прати директно да търкат нара Зрелищна акция в жк „Меден рудник“! Ченгета събориха Асен по очи и му сложиха белезниците Опасна банда е закопчана при зрелищната спецакция в жк „Меден рудник“ Разбиха зоната за кучета в ж.к.Меден рудник, заляха я с моторно масло. Съветници искат монтирането на камери Три коли се нанизаха във верижна катастрофа край жк "Меден рудник” Наркоготвачът на мъртвия ромски барон Иско се призна за виновен. Каква ще бъде присъдата му? Спецполицаи нахлуха в дома на Константин от жк „Меден рудник“ в Бургас, отриха 2 кг канабис
Айтозлии, имате последен шанс да гласувате за любимия си спортист! Пожален ли бе Качето от BG правосъдието и кога ще си плати 300-те хил.евро глоба Качето май ще се размине само с условна присъда след ареста си с кокаин Заковаха Данчо Качето с кокаин, грозят го до 8 години затвор Паника сред жителите на Съдиево, спряха да източват язовира им Брутално! Циганин нахлу в дома на дядо в Айтос, удари го с пръчка и заплаши, че ще го убие, ако не му даде 40 лв. Абсурд: Семейство от Айтос живее три месеца без вода, багер им прекъснал водоподаването (ВИДЕО) Айтос ремонтира бюджета си за нови улици и тротоари Мащабни ремонти в Айтос: Сменят водопроводните мрежи преди реконструкцията на важни улици Внимание, айтозлии! Автобусите за и от Бургас с нов маршрут заради ремонтите Айтос вече има си "Голямото сърце", пълнят го с капачки за реанимобил
Полицията разкри кой открадна суджука в Карнобат, от луканката обаче нямаше и следа Ето как карнобатски ромчета чевръсто задигнаха наръч със суджуци Карнобатлия се напи като мотика и направи голяма глупост Бургаски топ-кардиолог откри кабинет в Карнобат БСП обяви в Карнобат 9% ДДС за лекарствата и 5% ДДС за хляба и стартира предизборната си кампания за кмет Загиналият при пожара в карнобатското село Сигмен бил клошар Организират благотворителен кулинарен базар тази събота в Карнобат Алекс се покая за катастрофата в Карнобат, но съдът го остави зад решетките (ВИДЕО) Издъхна тезата на адвокат Марковски за дупка – виновна за двойното убийство в Карнобат 18-годишният ром, който уби две жени в Карнобат, е 12-класник в техникум, но не ходи на училище Алекс карал курсовете за шофьор в карнобатска школа, потил се здраво за изпитите, твърди адвокатът му (ВИДЕО)
Бомба със закъснител! Опасно свлачище гризе брега край хотел в Равда Приключи традиционният коледен базар в несебърското училище „Артиум“ в Несебър стана „Сграда на годината 2018” Двама катаджии първи се отзовали след стрелбата във „4 you” – заварили туристи под масата, един ранен и труп Кметът на Несебър подкрепи нова благотворителна инициатива Как уведомяват частния обвинител Митьо Очите за делото „4 you”, като е в турски затвор, чудят се адвокати Мъж от Свети Влас се бори за живот, след като газова бутилка избухна в дома му Ексклузивно! Ето как преди 35 години Несебър влезе в книгата на ЮНЕСКО (СНИМКИ) Второкласници от Равда участваха в „Големия лов на растения” След проверка в Несебър: ВСС образува дисциплинарка срещу млада прокурорка от Бургас Пенсионерският клуб в Равда добави още една година от създаването си
Министерството на културата с идея да превърне Свети Кирик в остров на изкуствата Биг Брадър в Созопол: Ще ловят престъпниците със супермодерна система за видеонаблюдение Благотворителни коледни базари в Созопол и Черноморец, даряват средствата с кауза Созопол празнува Никулден, стотици участват в ритуала по хвърляне на венци и цветя в морето Инициативата „Голямото сърце“ в Созопол даде начало на Коледните празници Ангелина Недин реди юбилейна изложба в Созопол Созопол отваря "Голямото си сърце" и грейва празнично Заради застудяването горивото в потъналия „Мопанг” се сгъстило, не можем да източим останалото в резервоара Опасна сграда в Созопол се руши, общината чака разрешение да я събори (ВИДЕО) Кап. Живко Петров: Имаше риск за замърсяване не само на Созопол, но и на цялото Южно Черноморие (ВИДЕО) Една година след трагичната смърт на 16-годишния Костадин Апелативният съд потвърди присъдата му
Извънредно! Река Велека заля и затвори пътя Ахтопол-Синеморец
Извънредно! Река Велека заля и затвори пътя Ахтопол-Синеморец В останалата част на област Бургас обстановката е спокойна, пътищата са проходими при зимни условия

Всичко в категорията
Огромна опасност! Река Ропотамо вдигна рязко нивото си след проливните дъждове, а идва сняг!(ОБНОВЕНА) Геодезистът Йоан Каратерзиян: Има път до плаж Силистар и не би трябвало да е в частен имот (ВИДЕО) АПИ ремонтира над 117 км пътища в Бургаска област, ето кои са Държавата не прави почти нищо за Странджа през последните години – поредно доказателство, че живеем в разпад Представят утре съкровището от Калиакра и още разкрития на Сдружение „Черноморска Странджа“ Голямото сърце на Лозенец събра над 150 кг любов Представят на кръгла маса в Ахтопол историко-археологическите проучвания в Черноморска Странджа 30-годишен сливналия прати две момичета в болница след тежка катастрофа на пътя Царево-Приморско Спипаха 25-годишен софиянец, задигнал каяк от к-г „Арапя” край Царево ВМС чакат млади кандидати за 32 вакантни длъжности в Бургаско при заплата поне 780 лева Огнен ад изпепели две каравани в Лозенец! Умишлен палеж или инцидент?
Даниел се парализира след падане от водна пързалка в Приморско. Да му помогнем! Високо отличие! Приморско стана община номер 1 за морски туризъм Вижте как кметът Димитър Германов поздрави жителите на Приморско за Никулден Приморско почете покровителя на рибарите и моряците. Тази вечер ще грейне в очакване на Коледа Кървава драма в Китен: Двама се клаха след лют скандал Празнични изненади на Никулден в община Приморско, вижте богатата програма Екшън! Среднощна акция срещу дилъри в Бургаско, изкараха двама от БМВ Огромна опасност! Река Ропотамо вдигна рязко нивото си след проливните дъждове, а идва сняг!(ОБНОВЕНА) Жителите на Приморско пред БСП: Лишени сме дори от най-необходимата спешна помощ 64-годишен пияндурник се нафирка до козирката и седна зад волана Приморско влиза в годишните награди за туризъм, ето как да подкрепите общината
Акция в ромските махали в Дебелт и Средец: Иззети са огромни количества незаконно добита дървесина
Акция в ромските махали в Дебелт и Средец: Иззети са огромни количества незаконно добита дървесина По време на масираната проверка бяха конфискувани трактор, два велосипеда, две резачки, няколко брадви и бяха съставени над 15 акта
Всичко в категорията
Авторите на снимките на падналата ограда край Малко Търново може да отидат на съд
Авторите на снимките на падналата ограда край Малко Търново може да отидат на съд Щом законодателят е преценил, това застрашава националната сигурност, смята вътрешният министър
Всичко в категорията
Щетите по огратата на границата са вследствие на обилни валежи, отстраняват ги светаквично Паднала ограда до Малко Търново доведе до политически сблъсък в парламента (снимки) „Голямото сърце на Малко Търново“ от днес подкрепя инициативата за закупуване на реанимобил Колко дават общините в Бургаска област за снегопочистване И Малко Търново се включи в проекта за борба срещу отпадъците в черноморското крайбрежие АПИ ремонтира над 117 км пътища в Бургаска област, ето кои са В Малко Търново ще си разменят книги в Деня на народните будители 81-годишен старец прати дете в болница след челен удар на пътя за Малко Търново Откриха паметник на ген.-майор Алекси Попов в Малко Търново (СНИМКИ) Навръх 105-годишнината от освобождението на Малко Търново: Откриват паметник на ген.майор Алекси Попов С грандиозен концерт-спектакъл Малко Търново отбеляза Европейската година на културното наследство
В Камено се обединиха за изграждането на паметник на Апостола
В Камено се обединиха за изграждането на паметник на Апостола Бюстът на Васил Левски ще се издигне в центъра на града с помощта на дарители
Всичко в категорията
Коледната елха в Камено грейна в ослепителна премяна Община Камено със специална презентация в Словения по проект „Малките общини срещу евроскептицизма“ Заблуден мъж от с. Равнец попадна в лапите на Йорданка, измъкнала му 1120 лева Проблем! Водата в селата Трояново и Константиново негодна за пиене, ВиК и тази година не си мръдна пръста Инвестират 1,2 млн.лв. за възстановяването на замъка в крепостта „Русокастро” Безсънна нощ за хората в Ливада (ВИДЕО) Бандитите Йордан и Петър обрали имот в Камено, опитали да скрият следите с палеж Областният управител Вълчо Чолаков вкара тежки машини да почистват деретата в Община Камено За пример! Жители на каменското село Желязово сами си ремонтираха пътя Ходене по мъките: Валентин от Камено над 10 години чака за българско гражданство Нов фонд с пряк контрол ще помага на бедни и болни в Камено
70-годишна рускиня отнесе с автомобила си жена в сунгурларско Джигит с Фолксваген помете велосипедист край Сунгурларе и избяга Пенсионер от Сунгурларе влезе в ролята на пожарникар, обаче не успя да спаси трактора си 50 семейства от село Славянци живеят в страх и ужас. Къщите им се наводняват при всеки дъжд 34-годишен направи нещо немислимо и пострада жестоко, за да спаси колата си от уличен стълб Стадионът в Сунгурларе вече си има име Екшън на пътя! Каруца предизвика зверски удар край Сунгурларе, жена е в болница На прага на зимата: Община Сунгурларе бави дървата за огрев След "Винпром Поморие" днес митничарите удариха и "Винекс Славянци" Бизнесменът Кирил Кленовски наема 51 военни склада в село край Сунгурларе срещу 450 000 лв. на година Едноетажна къща се изпепели като факла в Лозарево, 31-годишният Асен е с изгаряния по лицето и тялото
Най-накрая! Разбитият Айтоски проход ще бъде ремонтиран за 20 млн. лв. Колко дават общините в Бургаска област за снегопочистване Пратиха за 12 години в затвора убиеца Петър, размазал черепа на Станчо в с. Вресово Изправят пред съда 20-годишния Петър, смазал с дървен кол главата на Станчо в с. Вресово Огромна трагедия! Пежо се заби с бясна скорост в дърво край Руен, загина 18-годишната шофьорка Трагедия край Руен: Мицубиши блъсна Хонда, прати я в крайпътно дърво и уби шофьора Намериха изчезналата 17-годишната ученичка от Вресово, пила кафе на „Кашмир“-а с гаджето си Мистерията се заплита: 17-годишната синеока красавица от Вресово избягала с гаджето си? Издирват 17-годишно момиче, в неизвестност е четвърти ден Как „турската” община Руен се превърна в символ на толерантност и спази завета на Апостола (ВИДЕО) Румен Радев откри паметник на Левски в Руен, нарече общината пример за толерантност
Замених Пловдив за Бургас заради възможността за модерна онкология Интервю Всички интервюта Д-р Майя МИЛЕВА, новото попълнение в екипа на отделението по медицинска онкология към университетска болница „Дева Мария“ Замених Пловдив за Бургас заради възможността за модерна онкология
Oт ноември Д-р Милева е част от екипа на отделението по медицинска онкология на университетска болница „Дева Мария“
Глас отвътре Всички Флагман.БГ, Флагман.БГ Зоофилия, няма нищо лошо, това е просто любов! Това ли е следващото "нормално" нещо Вашият сигнал до Флагман Всички сигнали Speedy с честитка към бургазлийка: Плати две такси и се оплачи на арменския поп за забавената пратка Бургаска фирма изби рибата: На п.дераси и политици дограма не монтираме! Читател на Флагман.бг: Купих си нова помпа, след дни се развали, върнах я в сервиза, а те ми взеха пари за ремонт Внимание! Пасарелката до хотел "Мираж" в Бургас се превърна в ледена пързалка (ВИДЕО) Сигнал до Флагман.Бг. Паркомясто за инвалиди нарушава закона и създава хаос в центъра на Бургас
Вижте какво Ви очаква днес - здраве, работа, учение, пари, любов
Дневен хороскоп за 16.12.2018на Стефка Добрева - астролог, нумеролог и лечител
Овен Телец Близнаци Рак Лъв Дева
Вашата интуиция ще работи на пълни обороти. Опитайте се да не замъглявате усещането си с логични обяснения и съмнения! Ако успеете да се доверите напълно на себе си, ще вземете важно решение и нещата ще потръгнат. Любовта ви носи изненади. Възможно е да чувствате напрежение или несигурност. Това обаче не е причина да се отказвате от реализацията на това, което сте планирали. Търпение ще ви е нужно, но това не означава и да бездействате. Може да намерите нещо, което сте загубили. Любовта ще ви съпътства. Възможни са трудности в общуването и комуникацията. В сутрешните часове може да се окаже, че сте доста изнервени. Смяна на средата пък, може да ви зареди с нови сили и идеи. Хората около вас ще ви помогнат да си вдигнете самочувствието. Любовта ще ви окриля. Настроенията ви са променливи, но хората около вас могат да ви повлияят добре. Любовта ще ви навести по интересен начин. Носете тоалети във виолетов цвят! Това ще ви помогне в стремежа да следвате целите си. Добре е да сте с хематит. Този минерал освобождава от гнева. Отворете си широко очите за възможностите, които съдбата ви предоставя! Голяма е вероятността в този ден да срещнете хора с подобни на вашите разбирания. Ако имате дежа вю за нещо, което вече са преживели, усетили или видели заедно, това е знак за кармична връзка. Заредете се с търпение! Днес бързите действия могат само да ви отдалечат от изпълнението на целта, която сте си поставили. Възможни са разногласия с любимия човек. Избягвайте конфликтите, защото отношенията с близките ви може да се влошат! В живота ви настъпват промени, които обаче са свързани с миналото. Това, което не сте разбирали или не сте постигнали, или не сте поискали, сега можете да го осмислите. Ако не приемете промените доброволно, ще стане доброзорно. Не претоварвате стомаха си! Напрежението в отношенията ви с близките расте без ясна причина. Не се опитвайте да им натрапите своите мисли и чувства! Дайте им право на избор! В този ден забравете за авантюрите, защото всяка грешка се наказва! Ако изневерите, ще ви сложат и на вас рога. Денят е чудесен за тези, които са готови да усвоят нещо ново, да учат или да експериментират. Някои от вас може да си сменят хобито. Ако сега започнете изучаването на чужд език, ще имате успех. Имунната ви система е слаба, избягвайте кашлящите и кихащите хора! Имате план за деня!? Чудесно! Придържайте се към него строго, но ако възникне съмнение, че няма да си изпълните целта, по-добре се откажете и изчакайте момента, в който сте готови за действия. Ако се налага да пазарувате, купувайте само това, което ви е крайно необходимо! Искате да срещнете някого!? Не разчитайте на случайността да ви събере! Обади му (й) се! Не умувайте дали си струва! Просто наберете номера и си признайте, че ви липсва, уредете си среща и се забавлявайте! Денят е добър и за запознанства, и за любов, и за лечение. Има риск монотонният ритъм да оцвети ежедневието ви в сиво, но от вас зависи дали ще скучаете или ще се забавлявате. Ако в стоманобетонната джунгла се чувствате като в клетка, излезете на свобода! Разходка сред природата с приятели ще ви се отрази добре.
Везни Скорпион Стрелец Козирог Водолей Риби
Автори Флагмани
Маркетинг Екип