Спомени от соца: Когато „правоимащите” пазаруваха от „Кореком”, а останалите се редяха на опашки за портокали


Спомени от соца: Когато „правоимащите” пазаруваха от „Кореком”, а останалите се редяха на опашки за портокали
Само отговорните другари имаха достъп до стоките „II направление”
11 Март 2018, Неделя
Източник: retro.bg

По нормалната логика останалото население, мнозинството, бяха "правонямащи", макар че тази дума не се употребяваше, защото при социализма всички бяха "равни"По времето на Бай-Тошовия зрял социализъм хората бяха свикнали с постоянната оскъдица на така наречените "дефицитни стоки" - понятие, което днес е непознато за нашия свободен пазар и на потребителите. Стоките се деляха според произхода си на "I направление", тоест наше или чуждоземно, но социалистическо производство, и "II направление" - стоки от капиталистическите страни, които можеха да се купят само от „Кореком”. Такава възможност имаше едно малцинство от "отговорни другари" на ръководни партийни или държавни длъжности. Те сами се наричаха "правоимащи". По нормалната логика останалото население, мнозинството, бяха "правонямащи", макар че тази дума не се употребяваше, защото при социализма всички бяха "равни".

Търговското обслужване в етичен план бе непреодолим проблем: продавачките бяха надути, стояха зад щанда като мумии, без специално внимание към клиента и го "обслужваха" с досада. Когато по официални или църковни празници по магазините се появяваха екзотични продукти, бързо се разнасяше мълва: "Знаеш ли, пуснали са портокали?", и веднага за тях ставаха дълги опашки. Явно някой неизвестен фактор отгоре "пуща" в търговската мрежа въпросните цитрусови плодове или друг дефицитен продукт, в това число и резервни авточасти. В много случаи снабдяването с дефицитна вещ ставаше с връзки с някой "отговорен другар". Ако обикновен потребител попиташе някой продавач за такава стока, той отговаряше: "Всеки ден не е Великден".

След демократичните промени нещата се промениха революционно, магазините се напълниха с отдавна мечтани cтоки, продавачките се усмихнаха и посрещаха слисания отначало клиент като желан гост. Но едновременно с изобилието частният вече пазар донесе една странна мода, която има подчертано психологическо измерение: цените не бяха закръглени, а се появи феноменът "99". Вече няма стока с цена 100 лв., а вместо кръглата сума се мъдри 99,99 лв. И човек се пита: "Ало, подигравате ли ми се, че от 10,000 стотинки ми "отстъпвате" 1 стотинка, т.е. нищо, и ме кандърдисвате: "Хайде бе, будала! Юруш на голямата далавера от една стотинка, побързай, да не изтървеш авантата!". На такава подигравка старите хора казват: „Абе, ние сма алъщисали (свикнали) на всичко, ние Втора световна война изкарахме, че това ли няма да изтърпим, защото знаем две и двеста”. Щем не щем, ще се примирим и с този дар на демокрацията - феноменът "99".

В категории: Ретро Флагман


34
Коментара по темата

Добавете коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 
34.
Кънчо до 32
13.03.2018 01:02:07
0
0
Ако беше се понапънал още мъничко,щеше да имаш правописна грешка във всяка дума от изумителната ти реч!!!!Но и сегашният ти резултат е категоричен.Пиши,какво да ти донеса от Корея.Макар,че те чета с мъка....
33.
До 32
11.03.2018 16:16:47
1
1
Ти отивай в Индия и Конго щом толкова се кефиш на демокрацията мр*сник
32.
От Русия с любов
11.03.2018 15:29:30
4
3
Отивайти в Северна Корея, фатмаци и дъртаци дету ва кефи комунизма!!! Мам'ито ви скупену ))))
31.
До 30
11.03.2018 13:53:39
5
2
Ппц 60те и 70те години са си били истински кеф за повечето западняци. Аз харесвам САЩ само през 60те и 70те, и малко през 80те. Тогава наистина на Запад е имало по-истински храни, повече морал, и повече благоденствие. Но всичко това е било част от един огромен световен заговор. Комунизма е създаден от демократите с една единствена цел - комунизма трябва да се разпадне и да се докаже с измама, че социалността е лошо нещо и никой повече на света да не може да създава социална политика. Така завинаги света да е под диктата на демокрацията и асоциалността. САЩ през 60те и 70те бяха повече социални от комунистите, но те имаха нужда от комунистите, за да ги използват като лош пример, а ти да са добрия пример да бъдещите поколения. САЩ винаги е контролирала Русия, дори по комунизма. Когато падна комунизма и вече нямаше нужда западните държави да се правят на по-добрички, те показаха рогата си. В момента в САЩ е пълно с бездомници и наркомани. В Германия е пълно с турци и араби. Англичаните са масово алкохолизирани ид*оти. Но вече семето е посяо, социалността е дескредитирана и оттук нататък само филмите на ужасите ще са реалността. На мен спора комунизъм и демокрация не ме интересува, защото знам, че социалната политика повече няма да просъществува, просто искам да видя глупостта, наглостта и лошотията на някой хора, затова коментирам
30.
КГБ
11.03.2018 13:39:06
13
0
По време на соца запада си беше истинска мечта, защото там всичко беше подредено, спокойно и сигурно. Сегашния запад е един разграден двор пълен с всякакви чернилки и нулева сигурност.
29.
До 27
11.03.2018 13:26:57
7
5
Моя баща също има имущество за 1 милион. Знам за какво ми говориш и кви куфарчета, ама пределно ми е ясно. Недей бърка ТАРИКАТЛЪКА с умнотата!!! Моя баща е двойкаджия, но направи милиони с тарикатлък! Бас хващам, че и твоя баща има знания за 2ка по физика и химия, ама си е тарикатче. В демокрацията има и забогатели умни хора, но то си е повече до късмет и постоянство. Това, да защитаваш бедните, не значи, че си прошляк, а се нарича СЪЧУСТВИЕ! Но ти няма как да ме разбереш. Някой хора искат да живеят в нормална държава! Аз не съм комунист, но за разлика от теб знам накъде върви БГ, и за разлика от теб аз не съм бандит. На теб явно ти е през к*ра за умиращите деца и милионите болни, но не всички са като теб бездушни. Аз защитавам комунизма заради определени принципи. В демокрацията БГ трябваше да е супер развита и всички да живеят като в приказка, но навсякъде боклук, дупки, мрачни хора, мутри, к*рви, наркомани, и усмихнати до уши олигафрени с пари. Най-лошото е, че това няма да се оправи, а ще става по-зле. На мен само част от детството ми е минало в комунизма. Но все пак знам, че нормалните хора тогава бяха по-щастливи. Знам и вкуса на плодовете. Моя чичо имаше (той умря) къща в Аспен и Тенерифе, живееше в САЩ и можех там да отида. Но на мен ми харесва БГ природата. Защо трябва да бъда емигрант и да бягам оттам където ми харесва?? Защо БГ трябва да запада??? БГ не я чака нищо добро и затова аз казвам, че през комунизма е било по-хубаво. Но аз не сравнявам БГ комунизма с Швейцарската демокрация, както ти правиш и лъжеш по този начин. По твойта логика можем да сравняваме с никога небилата в комунизъм Индия с Германия. И кво излиза? И двете са били винаги демокрация, тогова защо има такава жестока разлика?? Аз сравнявам БГ демокрацията с БГ комунизма, а ти даваш фалшиви примери, защото, явно си фалшив човек. Няма кво да се спори, защото от тарикати тази държава запада, а западняците точно това искат, защото в БГ има мн суровини за грабене и е добра държава за пробутване на 3то качество храни и 3та ръка дрехи
28.
Долу ГРОБ
11.03.2018 13:16:09
8
7
ДОЛУ БОЙКО, ДА ЖИВЕЕ КОМУНИЗМА
27.
до 24
11.03.2018 13:03:44
11
0
Много си прав с това изречение"Някой хора, колкото и да се напъват, ще са простовати, защото такъв им е генът. Също така има и мозъчни болести водещи до деменция, което в днешновреме не е само старческа болест.Виждаме през ежедневието си децата на властимащите,колко са простовати и неориентирани като цяло.Виждаме постигнатите им успехи в училище ,навярно дължащи се на лоши гени ,слабоумие или къса памет.Такива са,защото такива са били и техните родители.Излишно е да обясняваш на хора,без занимание ,че през 90те години се въртеше най-успешния бизнес и лично моя баща се прибирше с 1 куфар оборот пари,всеки ден внасяше пари в банката,а тогава властимащите ив съда и тем подобни бяха кръгла нула и дори се отказваха да бъдат съдии и ставаха адвокати за повече кинти.Ако мислиш,че като си завършил 1 више с 300 зора и работиш на държавна работа си нещо,значи си малоумник.Няма нищо по добро от това да си си сам шеф и да си свободен по всяко едно време.Ама това ще се дължи на лошите ви гени.Чешете си езиците по форумите,а ние ще си живуркаме с паричките ни.
26.
Дрън,
11.03.2018 13:02:45
7
4
дрън чи пляс!Като няма какво да се пише, пак се пуска стръвта соц-корекоми,банани и прочие.Станахте банални вече!Стига с тия банани бе,това е най евтиния и тъп плод, внушавате го все едно е черен хайвер.И в Кореком всеки който имаше валута си купуваше каквото иска.От къде я е имал,колко му е струвала, си е негова работа!
25.
*********
11.03.2018 13:01:36
1
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
24.
До 20
11.03.2018 12:47:53
3
4
Виждам, че и ти си уреден. Явно с връзки сред властимащите и се облагодетелстваш на народен гръб. В Мексико и Колумбия си е песен да пееш, стига да си част от властимащите или техен приближен. Ти сам го каза, че повечето не могат да изучат децата си, защото доброто образование е пари! Само за отличници има минимални стипендии, но истината е, че умът е като мускулатурата - не всеки има генът да бъде Шварценегер! Някой хора, колкото и да се напъват, ще са простовати, защото такъв им е генът. Също така има и мозъчни болести водещи до деменция, което в днешно време не е само старческа болест. Нима те не заслужават да учат и да се опитват да постигнат нещо? Демокрацията е създадена само за хора на определени доминиращи държави, и за властващи и бандити от колонизираните държави. Затова защитавам комунизма, защото знам, че БГ е определена да бъде Мексико и Колумбия на Балканите. Относно за Японците - те са 100 години и пред Гърците, Испанците, Португалците и прочие държави, които никога не са били комунистически. Също са 50 години пред Шведите, Италианците, Финландците и прочие. Недейте изопачавайте истината, не пред всеки ви минават номерата!!! Истината е, че вие сте облажените тарикати , които грабят, убиват, изнасилват и експлоатират безнаказано, затова обожавате тази система. То и аз можех да съм така, но не ми е кеф да съм бандит. Не всеки има вашето мислене на престъпници
23.
dd
11.03.2018 12:42:19
6
3
Ходи обяснявай какво е дефицит на комунистическите примати и бръснати татуирани националистчета набор 90, които лайкват постове с лика на тато във фейса без дори да са закачили и ден от това време.
ГМО бил проблема на някой си по-долу а тоя чугун дори си няма представа какво е значението му. И това го казват хора тровени безконтролно с отдавна забранени силно канцерогенни пестициди и набивали чернобилски марули докато техните лидери се хранеха с чиста продукция.
22.
Саян
11.03.2018 12:36:39
7
1
Тези,който бяха добре през соца и крадаха и се образоваха,че образоваха и отрочетата си,а след това ги сложиха на големи длъжности,сега аз им виждам и лекувам наркотизираните внучета.Така,че като дойде Видовден ,не прощава да знаете.ВНУЦИТЕ ИМ ЩЕ ПРЕКЪСНАТ КРАДЛИВАТА И ВРЪЗКАРСКА НИШКА.Виждали ли сте мозък на наркоман,наполовина е черен и го няма .
21.
До 20
11.03.2018 12:24:58
2
6
Правилно го каза - демокрацията я мразят прецаканите, които нямат връзки за да правят бизнес, и тези , които са бели роби за по 500 лева стигащи им за хляб и сол!!! Това доказва, че демокрацията е създадена само за благоденствието на определена малка група от хора!!! Също така, демокрацията я мразят и тези, като мен, които не искат да са бандити и да живеят сред наркомани, к*рви, мутри и лицемери!!! Отностно мисълта ти, че имало бол работа - има, но няма пари в нея!!!! А мисълта ти да се напуска ТАЗИ ПРЕКРАСНА ПО ПРИРОДА ДЪРЖАВА и да се бачка в чужбина, си е УНИКАЛНА ПРОСТОТИЯ, доказваща колко неосъзнати са демократите. Има хора , които искат тук да живеят, а не в гнусната по природа Германия. Тодор Живков изрече тази мисъл по 2 причини : 1вата е, че лъжливо му обещаха да е лидер и в демокрацията, ако предаде комунизма. 2рата е, че социализма е недоносче, и това така си беше, затова се искаше реформа, но вместо да направят реформата западняците им платиха и те просто свалиха системата. Аз също искам демокрация, но като Швейцарската! Аре направи я тази демокрация! Истината е, че това никога няма да стане и БГ ще бъде демакрация от типа на Мексико и Колумбия. Това ще е така, защото за да изживееш хубава демокрация трябва да си част от елита , който граби планетата!!!! БГ няма как да е от този елит
20.
Хахаааа
11.03.2018 11:56:40
10
1
Много празен спор! Как не разбрахте,че тези които бяха ”патрони” и сега! Сегашното време го мразят само дъртаци и нереализирани прошляци! Никой истински облажил се от комунистическо време,не плюе демокрацията.Защото уредените по комунизма имаха връзките,образованието и ”маята” за участие във бизнес,политика и заграбване. Уредените по комунизма изучиха и децата си,и те пак са добре. Тези които величаят онова време и мразят сегашното,са ”фалирали” злобни шушумиги,нереализирани в сегашно време,бивши бачкатори и селяндури необразовали децата си. Така омразата и завистта им е още по-голяма тъй като и порасналите им деца,също са нереализирани и мързеливи клошове бачкащи за 500лв. Днешното време е песен да пееш,само да ри се учи и работи! Ако в България не ти провърви,има и чужбина,свят голям и успели хора много. Недоволни прошляци-ракиджии,миришещи на чесън,ако толкова искат онова време,има Северна Корея! И не забравяйте епохалната мисъл на Тато,изречена от него и останала във вечността:
- Социализмът се оказа едно недоносче!!!
И още нещо казано от Тодор Живков при завръщане от ФРГ И ЯПОНИЯ,къде с делегацията си посещава няколко завода. Виждайки жестоката действителност Живков заявява на приближените си:
-Тези хора са 100год преди нас!
Така че разни бачкатори битови алкажи да не са ”по- католици от Папата” или иначе казано за ограничени хора като тях:
-Не разбирайте социализма повече и по-добре от Тодор Живков! Все пак за онова време и геополитическа обстановка,Живков е и ще остане голям,и прозорлив Управник!
19.
До 16
11.03.2018 11:45:43
9
2
Запада не е истинска демокрация, в повечето западни държави си е комунизъм с една част частен бизнес! В Индия, Бразилия, Конго, там е истинската демокрация! Демократите да отиват там да живеят!!!! То е много кеф да отидеш в Западна Европа или САЩ, които са 50% комунизъм с държавни предприятия, държавни помощи, високи данъци за богатите предприемачи, кредити с ниски лихви и кво ли не, всичко подпомогнато от държавата. Друго си е да отидеш в Конго, където наистина трябва да се справяш сам. Това хленчещите за западна демокрация са много гн*сни създания! Ами вижте в БГ - Теленор е собственост на Норвежката държава. ЕВН е собственост на Австрийската държава. ЧЕЗ е собственост на Чешката държава. Кви са тия комунистически държавни бизнеси ве? Що тия норвежци и австрийски комунисти не са като БГ с 100% частен бизнес, супер ниски данъци за богатите и никви социални помощи?? Това българския демократ е някво психичноболно създание, което явно живее в паралелен свят, защото не мога да им проумея мисленето, освен ако не са тролове или бандити
18.
kinder-сюрприз
11.03.2018 11:35:28
8
3
кон за кокошка, разменихме кремиковци за киндер сюрприз и тик-так
17.
Спомен
11.03.2018 11:15:18
9
5
Цяла седмица някакво леке измисля простотии и иска да ми обяснява как съм живял при социализма.
Всичките ми колеги си купуваха дънки от Корекома.
Известно време живях над него - нищо интересно - бонбони, тублерони, сапуни и дънки. В магазина миришеше на магазин втора употреба.
16.
Бургас Р.Х. до N 9
11.03.2018 11:11:22
11
6
Много си далече от истината. Не зная кой ти е промил мозъка, но всъщност като си помисля, те всички комунисти са с промити мозъци. Може и демокрацията да си има недостатъци, но през комунизма бяхме като пиле в клетка, никой не можеше и да помисли за излизане в чужбина, освен приближените на Тато, които летяха с правителствения самолет да играят комар по ас Вегас с нашите, народните пари. На нас тогава ни промиваха мозъците, че в гнилия запад живота е лош.
15.
До 9
11.03.2018 11:04:51
5
6
Ти си толкова д*лен, че нямам думи да те опиша. Или рускините не ти пускат и затова мразиш всичко руско, или си някъв от днешната номенклатура, или си тролче пишещо по сайтовете. Ти профилактичен преглед знаеш ли кво е? Това да отидеш при лекар и да те пита дали те боли нещо, си е чиста простотия и загуба на време!!! Истински профилактичен преглед означава да ти се направи магнитен резонанс, кръвен тест, ехограф. През 70-те и началото на 80-те, кви ехографи и магнитни резонанси бълнуваш??? Знаеш ли колко трудни са били лабораторните изследвания?? Държавата ни е слаба от б*ндити като теб, които само грабят и се оправдават с несъществуващите вече комунисти!!! Изтъркаха ви се номерата. Измислете нещо ново или не ви достига акъл?? Никъв комунист не съм аз, просто ме отвращавате крадливите и нагли демократчета, затова предпочитам да защитавам комунистите, те поне бяха по -кротки
14.
Р.Х. Бургас
11.03.2018 11:04:31
10
1
На автора на статията ще поясня, че правоимащите не бяха партийни другари, а моряците, които пътуваха зад граница и техните семейства. Аз и съпругът ми никога не сме били партийни другари. В корекома и шапшандъра се пазаруваше с бордеро.На свободния пазар нямаше нищо, редяхме се на опашка пред ,, показния магазин'' за плодове и зеленчуци, който беше на място9то на сегашното кафе Бакарди.И защо се наричаше показен.Когато партийните другари изнасяха плодове, а там не ги харесваха и ги връщаха, на нас ни се предлагаха като стока първо качество. Редяхме се на опашка за банани, тъй- като се полагаше само 1 кг на човек, често използвахме този трик да се нареждаме всички членове на семейството. Хубави години бяха:(
13.
правоимащите?
11.03.2018 10:49:32
12
2
демек моряците и всички които притежаваха валута? И какво продаваха в кореком тик-так, цигари и дънки рифле?
12.
Иван..
11.03.2018 10:46:04
14
5
Всеки можеше да пазарува в кореком стига да имаш валута.....не само ,,другарите,,....много хора параходчии,тираждии и тези които работеха в Либия и дори в СССР....можеха да пазарят от там....
11.
Саян
11.03.2018 10:34:43
6
2
Време е за хапчето.
10.
До 9
11.03.2018 10:34:36
8
7
Ти, твоята рода и приятели, може да сте нямали зъби по комунизма, но моята рода и приятели имаха много по-здрави зъби отсега!!! Като в БГ упрявляват комунисти, защо западните лидери ги галят по главиците, прегръщат се с тях, и правят бизнес с тях?? Защо запада не отритне БГ лидерите, както отритнаха Башар Асад и Ким Чен Ун? Щом БГ е в ръцете на комунисти, защо по времето на БСП ни приеха в НАТО и ЕС??? Изключително гнусен ТРОЛ СИ, с няколко изтъркани израза!!! Само ми кажи кво работиш?? Бас хващам, че си някво мамино хрантутниче, трол, бизнесмен бандит, държавен чиновник, или прост дъртак-извратеняк с наследства
9.
До 3ти
11.03.2018 10:27:18
14
7
Спирай пикото,защото ти е изпържило мозъка! Ти си чисто луд и недей да се криеш зад оостановката,че не си комунист! Ти си върл комунист,защото само толкова прост човек може да твърди "по комунизма инономиката била по западен модел" Хората по-дълголетни хахааа те нямаха зъби в устата и то масово. Германсккте пенсионери идваха на море тогава и лесно можеше да се види разликата с наще грохнали ше пенсионери. По селата само баби и тук таме някой дядо,мъжете умираха по-рано. А това да не се ходи на профилактични прегледи е точно останка от онова време. Изкукал комунисте,това сега у нас не е демокрация,зашото ушравляват децата и внуците на същите онези некадърници. Щом каоитализма го има,а твоя "социализмо-ко унистически идиотизъм фалира,значи престави си колко си болен,щом не си разбрал. Ама това е нормално,от Ганьо по-слабоумен няма,виж му само държавата!
8.
ALF
11.03.2018 10:26:48
8
2
КОРЕКОМ - корекция на комунизма.
7.
до 5
11.03.2018 10:24:50
12
8
С платени тролове и бандити не говоря!!! Уж си умен, а по цял ден пишеш простотии, вместо да работиш и да създаваш благини и работни места. Това сте вие демоНкратите - мързеливи и крадливи плямпала. Най-лесно е друг да работи, а вие само да нареждате, нали? Яд ви е на комунизма, щото там не се краде с двете шепи, нали? И аз не съм комунист, но как да го обясниш на трол и бандит
6.
*********
11.03.2018 10:19:00
2
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
5.
до малоумника - ха, ха
11.03.2018 10:10:47
18
12
Другарю примитивен комунист - и ГМО е имало, но ти не си го знаел. Затова твоите началници - комунистически престъпници се хранеха от отделно, специално снабдяване. Навярно това ГМО ти е изпържило мозъка. Изпържило го е заедно с радиацията дошла тук от Съветска Русия (Чернобил, сега в Украйна). Тогава комунистическите престъпници си споделяха помежду си информация за заразата, но не казваха дори на комшиите си. И хората маршируваха под заразата - искарани на принудителна манифестация от такива комунистически престъпници като теб. Знаеш ли колко хора умряха от рак, заради вас? Престъпници! Болни мозъци! И сега сте си същите. Не сте се покаяли! И сте готови пак да убивате. Това си личи от глупостите, които пишеш, като изтъркана грамофона плоча. Болни хора сте вие комунягите. Болни и скверни!
4.
Xaxa
11.03.2018 09:58:41
16
10
Относно Корекомите , това си беше една СУПЕР ДОБРЕ ИЗМИСЛЕНА СТРАТЕГИЯ, която доказва, че комунистите са имали АКЪЛ!!! Благодарение на Корекомите, имаше пазар за БГ продукцията и се предпазваха хората от възможността за биологична и химична атака, чрез западните храни и напитки. Най-важното нещо беше, че Корекомите стимулираха българските учени и изобретатели да гонят постиженията на своите колеги от запад. Благодарение на Корекомите , много българи бяха добре обучени, докато сега почти няма умен българин. Най-лесно е чуждите държави да създават, а ти да си простата държава консуматор. В момента БГ е точно това - проста държава консуматор, с почти никаква БГ продукция. Обаче, докато при комунизма се продаваше само качествена западна стока, сега, в демокрацията, се продават най-нискокачествените западни стоки. В Германия Кока-Колата е по-различна от тази в БГ. Това говори всичко за прецакването на БГ иди*тите, които си мислят, че демокрацията е по-добра за народа. Демокрацията е по-добра, но само за бандитите!!!!
3.
Xaxa
11.03.2018 09:34:03
21
15
Само примитивния човек би се жалвал, че нямало оцветени портокали и ГМО банани при наличието на супер разнообразие от качествени БГ плодове. Комунизма не беше идеален, защото икономиката работеше по западен модел, който дърпаше надоло системата, но вместо частен капитализъм, беше държавен. Американците казаха как са победили комунистите - с 20 или 30 трилиона дълг, който никога няма да върнат!!!! Не съм комунист, защото има много косури в системата, като липсата на частното предприемачество, свободната критика и т.н. Обаче да се сравнява комунизма с демокрацията си е подигравка! В комунизма имаше безплатно образование и здравеопазване, евтини и по-качествени храни, евтин градски транспорт, почти никаква престъпност, хората се пенсионирваха рано и бяха с 20 години по-дълголетни. В демокрацията, въпреки хиляди пъти по-добрите технологии, се правят много повече медицински грешки, качеството на храните е много по-лошо, престъпността е огромна, и в най-добрия случай се пенсионираш 1-2 години преди да умреш. Място за сравнение няма, защото комунизма беше създаден с полза към гражданите, а демоНкрацията е създадена във вреда на гражданите. Все пак демокрацията е измислена и прокарана от МОНАРСИТЕ, а тъй наречената Френса Революция е един добре режисиран бунт, подобие на 2014 година, когато някой умишлено предложи #КОЙ и предизвика предварително уговорения и платен метеж. Защитници на демокрацията са неосведомени невежи, извратеняци, платени тролове и бандити-чиновници
2.
""ПРАВОИМАЩИТЕ""
11.03.2018 09:02:10
25
13
КОМУНИСТИТЕ БЯХА ПРАВОИМАЩИ НО БЯХА ВЗЕЛИ ВЛАСТА ЧРЕЗ ОРЪЖИЕ И КРЪВ И СИ НАПРАВИХА СПЕЦИАЛНИ МАГАЗИНИ ЗА ТЕХНИТЕ НУЖДИ––ВЕЧЕН ПОЗОР НА ПРЕСТЪПНАТА ИМ ВЛАСТ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
1.
бай Иван
11.03.2018 08:59:53
22
13
Скапаното време, наречено СОЦ и описано по-горе в статията не е българско изобретение. то е привнесено изкуствено отвън и нареди страната ни сред изостаналите държави. Свинщината дойде върху съветските танкове, управлявани от пияни руснаци с промити мозъци. Не случайно ги наричат "орки". Те и техните подлоги - българските комунисти избиха повечето от читавите хора в България и така увредиха генетичният фонд на страната ни. Затова сега се въртим в кръг и нещата не вървят. Всичко в скапаният СОЦ беше по руски модел - дори магазините Кореком, които се описват в статията са по модел на техните - Берьозка. Определението - "Империя на злото" е много сполучливо. Безнадеждна свинщина. Затова тия от тях, които се сдобиха с някакви пари (дадени им от лошия Запад срещу суровини) гледат да избягат оттам, включително и у нас. Само, че практиката показва, че от отровата посята в главите им няма как да избягат.


Новините
EU2018BG
Вашият сигнал до ФЛАГМАН
Животът
Политика
Крими
Темида
Бизнес
Разследване
Просвета
Здраве
Лична драма
Лайфстайл
Астро
Пътна обстановка
Ретро Флагман
Спорт
Животът
Всички политически сили в европарламента поздравиха България за успешното председателство
Всички политически сили в европарламента поздравиха България за успешното председателство

„Браво! Отлично! Много ви благодаря!“. Това каза председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер


Всичко в категорията
Защо Българското председателство е успешно Борисов представя резултатите от българското европредседателство на среща на върха Борисов към Европейския съюз: Пожелавам ви и занапред така да ни помагате! Исторически момент! Българското председателство домакин на първия дебат за кохезионните политики след 2020. Как ще се разходват 300 млрд.евро? Министрите на туризма от държавите членки на ЧИС се срещат във Варна Петър Кънев брани малкия и средния бизнес на форум от Европредседателството, приветства инициативи на ЕС Обсъждат как ще се разпределят парите на ЕС след 2020 година Бургас посреща стотици гости като домакин на Европейския морски ден Министър Павлова: Дигитализацията осигурява по-добри услуги за гражданите Стани „делегат“ на Българското председателство в Деня на отворените врати в НДК на 21 май Политическият елит на Европа се среща с лидери на Западните Балкани в София
Внимание! Стара къща в широкия център на Бургас на крачка от срутване(СНИМКИ)
Внимание! Стара къща в широкия център на Бургас на крачка от срутване(СНИМКИ) Преди 10-ина дни собственикът демонтира покрива и я изостави, алармират читатели на Флагман

Всичко в категорията
Бургазлия алармира: Асансьорът на пасарелката до „Мираж“ е опасен, притисна като в менгеме количката заедно с бебето ми! Туристи помислиха фонтана пред Община Бургас за Ди Треви, циганка обра стотинките им Извънредно! Червена Хонда пламна до Ритуалната зала в Бургас (СНИМКИ/ВИДЕО) Само във Флагман! Дърво премаза автомобил заради бурята в Бургас Огромни опашки от автомобили блокираха границата с Гърция (СНИМКИ) Вижте състоянието на плочките на най-използваната автобусна спирка в Бургас Ще можем ли да си носим туби с бензин в колата? Парламентът прие изцяло новия Закон за горивата Много разсеян дядо подкара старата си шкодичка по бул.”Алеко Богориди” Вижте какво причини силният дъжд в бургаския ж. к. „Зорница“ (ВИДЕО) Това момче обра колата на бургазлийка, познавате ли го? (ВИДЕО) Това момче обра колата на бургазлийка, познавате ли го? (ВИДЕО)
Американският посланик се срещнал с Доган в централата на ДПС - говорили за политика ЕС към Фейсбук: Търпението ни се изчерпва Депутатите забравиха за оставките: Заразителен смях, нападки и заключението: Само тези, които работят, може да ходят на СПА 20-те хил.незаети места в туризма доведоха до революционна промяна. Две министерства стиснаха ръце, за да решат проблема БСП представи "Визия за България" с поглед към "Визия за Бургас" (ВИДЕО) МВР ще прикотква синдикатите, МРРБ иска Нанков за зам.-министър, транспортът ще се съветва с Московски "Борисов 3" с трима нови министри, опозиционен депутат мина към властта Унгария – политически изолирана, но икономически процъфтяваща Парламентът ще гласува промените в правителството Тръмп бесен на министър, отказал да контролира разследването на руска намеса в изборите В детските заведения на Бургас не се допускат храни с хидрогенирани мазнини и консерванти
Цацаров: Не мисля, че екстрадицията на Димитър Желязков-Очите ще повтори случая „Цветан Василев”
Цацаров: Не мисля, че екстрадицията на Димитър Желязков-Очите ще повтори случая „Цветан Василев” Нямам смелостта да предвиждам действията на турските съдебни власти, заяви обаче още главният прокурор
Всичко в категорията
Ще се кандидатира ли Деница Вълкова за нов мандат в Апелативния съд в Бургас или отива във ВКС? (ВИДЕО) Съдия Стойков след 8-годишната присъда за убийството на Никол: Децата ни растат в агресивна среда, губят морални ценности Лозан Панов вбеси депутатите – обвини ги в ниска институционална култура, чете им лекция по демокрация С водосвет за здраве откриха новата съдебна година в Бургас (СНИМКИ) Кой е новият ръководител на Районния съд в Бургас (снимка) Шефката на Районен съд-Бургас подаде оставка Мариан, който екзекутира жестоко майка си: Искам вкъщи, адвокатът не ми дава надежда Арестуван след екшън в Бургас каналджия лъсна в касапница с 10 трупа на "Тракия" (СНИМКИ) Турски съд осъди българката Мира Яшар на година и 10 месеца затвор Заподозреният за тероризъм швейцарец остава в ареста Джигитът, блъснал и убил балетиста във Варна, имал проблеми със зрението
Изтича срокът, в който КФН трябваше да внесе доклад за „Олимпик” в парламента
Изтича срокът, в който КФН трябваше да внесе доклад за „Олимпик” в парламента Кипърската компания фалира, а над 200 хил. застраховки на автомобили се оказаха невалидни


Всичко в категорията
Ново разкритие: Свидетели, карали зад автобуса - ковчег край Своге, разказаха с колко км/ч се е движел Нощни проверки на такситата в Бургас Мегавзрив във военен завод: Най-малко трима души са загинали Дончо Атанасов и Лазар Лазаров на разпит в Националното следствие Спецпрокуратурата влиза в офисите на два от най-луксозните хотели БНТ уволнява пияния Цветан Николов, който едва не умря в катастрофа Хакнаха Търговския регистър, прекратен е достъпа до него Дейвид Хаселхоф ще се жени за трети път Брутална агресия в училищен двор! Деца се млатят пред учители, вдигнаха на крак полиция и Бърза помощ (СНИМКИ) Разследване на Флагман.БГ показа: Странно е, че никой няма интерес от палежа „Адам и Ева” Конфискуваните артефакти при спецакцията в Сарафово предизвикаха сензация в научните среди. Какъв е произходът им? (СНИМКИ)
Ани Петрова показва в Бургас колекция фотоси  на български артисти, поети, писатели и художници
Ани Петрова показва в Бургас колекция фотоси на български артисти, поети, писатели и художници Експозицията част от Порт Прим Арт Фест ще бъде официално открита на 10 октомври в Експо център "Флора"

Всичко в категорията
Запознават още 3 училища в Бургас с киберпрестъпността Показват късометражни филми от 14 държави от 10 до 13 октомври във "Флора"-та Филиалът на НХА в Бургас открива учебната година на 3 октомври Полезни съвети как да се справим с първолака През новата година в Бургас: 64 деца ще учат чрез работа по швейцарски модел Първият звънец призова стотици деца на училище в Приморско и Ново Паничарево Първият учебен звънец събра над 2300 ученици в Община Несебър Професор съм в Софийския университет, а нямам право да преподавам в училище – абсурдно е #ВърниОбратно: Ето как бивши възпитаници на ППМГ „Акад. Никола Обрешков“-Бургас помогнаха на любимото си училище Само във Флагман.бг: Скандал тресе Английската гимназия в Бургас, ученици на протест в черно заради отстранен класен Ето как бургаското ОУ „Отец Паисий“ посрещна първия учебен ден (СНИМКИ)
Кампанията „От мама за мама“ сплоти бургаските майки
Кампанията „От мама за мама“ сплоти бургаските майки Освен бургаските майки в дарителската кампания се включиха и майки от София, Сливен и Стара Загора

Всичко в категорията
УМБАЛ-Бургас представя високоефективен метод за диагностика и предотвратяване на инсулт "Мисис Бургас 2018" Вержиния Иванова помага за лечението на пациенти с редки заболявания в барокамера Ето кой грабна приза за „Най-добър специалист по здравни грижи“ за 2018 г. Доц. Михайлова от лаборатория „ЛИНА“ е единственият български учен, награден на международен симпозиум в Словения 7-те стъпки за силен имунитет през есента Д-р Ангелина Скръчкова, УМБАЛ „Дева Мария“: Почти 20% от хората умират от исхемична болест на сърцето Става страшно! Стадото на Ани от Болярово, която стотици бранеха, започна да измира, четири овце са мъртви Проф. Тодор Кантарджиев: 30% от разболелите се от Близкоизточния респираторен синдром умират (ВИДЕО) Искате як секс? Тогава имате нужда от тези витамини! Никога не игнорирайте тези очни проблеми, може да са предвестник на много страшна болест Това са най-честите причинители на хранителни алергии
Трагична новина! Не успяха да спасят младия рокер, смазан при зверската катастрофа (СНИМКИ) Извънредно! Самоуби се бившият шеф на баретите Филко Славов Огромна трагедия! Директорка на училище загина в зверска катастрофа преди първия учебен ден (СНИМКА) Тригодишният Никола от Бургас се нуждае от $120 000, започна кампания „Дарение вместо цветя“(ВИДЕО) Трагична новина! Почина известният цигулар, който се бореше за живот след зверска катастрофа на "Тракия" Виваком се гаври с дъщерята на покойничка трети месец Побоища, стригане, обиди - семейният ад на красивата Михаела Трагедията е огромна! Малкият Сашко се задушавал часове наред при 50 градуса жега в затворената кола Роднина на Шумахер със сензационни разкрития за състоянието му Млад мъж с ампутирани крака търси работа (ВИДЕО) Мъж в инвалидна количка живее в павилион без вода и тоалетна, добри хора му помагат (ВИДЕО)
Живот по време на социализъм
Живот по време на социализъм Това беше система, която държеше да знае всичко за всеки и да се грижи за правилното му идеологическо израстване


Всичко в категорията
Станимир Димитров от ФК "Нефтохимик": Оставката ни е в знак на подкрепа Фенове на Нефтохимик с убийствено писмо: Футболна революция или закопаване? Скандалът се разраства: Цялото треньорско ръководство на Нефтохимик подаде оставки Николай Тодоров: Отстъпвам позицията си на всеки, способен да поведе Нефтохимик в по-добра посока Бербатов - тук, Бербатов - там, ама май накрая – бам! Шампионска лига се завръща с куп зрелищни битки Мегасблъсък между волейшампиона "Нефтохимик" и турския гранд "Галатасарай" в Бургас Фенове на Нефтохимик: Писна ни от гаври! Закрийте ни, ако ни използвате за политически цели Марадона: Оставих наркотиците преди 15 години Радослав Димитров от Велико Търново е победител в 17-тото издание на международния турнир по шахмат „Мемориал Кесаровски-Станчев“ Раева: Преди състезанието влязох в съблекалнята и казах на момичета, че ще станат шампиони (ВИДЕО)
http://www.AVTOCHASTIonline24.Bg
Общините
Бургас Бургас
Меден Рудник Меден Рудник
Айтос Айтос
Карнобат Карнобат
Несебър Несебър
Поморие Поморие
Созопол Созопол
Царево Царево
Приморско Приморско
Средец Средец
Малко Търново Малко Търново
Камено Камено
Сунгурларе Сунгурларе
Руен Руен
Бургас
В петък двама професори изнасят концерт за цигулка и роял в експоцентър „Флора“ Закопчаха Иван Альошата, откраднал питбул от дома на бургазлия Момиче, целунато от Путин, се яви на кастинга в Бургас за „Гласът на България“ И атентатът на летище „Бургас” влезе в парламентарния дебат за министерските рокади Бургас се оказа национален лидер по ползване на PVC дограма, топлоизолация и дял на стоманобетонните жилища Научи ли се бургаският шофьор да спира на зебра, а знаят ли как пешеходците да пресичат? Децата ги учат (СНИМКИ) Запознават още 3 училища в Бургас с киберпрестъпността Станимир Димитров от ФК "Нефтохимик": Оставката ни е в знак на подкрепа Благотворителен концерт подпомага лечението на 10-годишния Антонио Бургас посреща най-силния плувен турнир за 2018 г. Каква е визията за вид и функция на ул. „Ал. Константинов“, пита общинският съветник Георги Дракалиев
Потресаващо! Тийнейджъри се награбиха на улицата, задоволяват се до блок в жк "Меден рудник" (СНИМКА)
Потресаващо! Тийнейджъри се награбиха на улицата, задоволяват се до блок в жк "Меден рудник" (СНИМКА) Еротичната сцена е от оживената част на комплекса, откъдето минават деца и възрастни


Всичко в категорията
Eто как ж.к."Меден рудник" ще отбележи празника си Заслужават ли бургазлии нови и красиви съоръжения? Вижте какво сътвориха вандали с площадката на ДГ "Детелина" Съни маркет открива днес магазин в Меден рудник! Пуска всички продукти на сензационни цени в новия обект Спешно! Търсят дарители с кръвна група “АБ-“ за Жеката, който изхвърча от мотора си в "Меден рудник" Моторист лежи на кръстовище в бургаския жк. „Меден рудник” след катастрофа (ВИДЕО) Три часа оглеждат мястото, където се разцепи пистов мотор в ж.к.”Меден рудник”, водачът – в тежко състояние Помогнете! Спешно търсят кръв за пострадалия при касапницата моторист в жк "Меден рудник" Градският стадион на Бургас ще е от английски тип, морски платна ще спират розата на ветровете край ж.к.”Меден рудник” Ето кой е арестуваният наркодилър в жк. “Меден рудник“ Белезници за оборотен наркодилър от бургаския ж.к.”Меден рудник”, откриха 90 грама марихуана в дома му Новите улици в районния център на "Меден рудник" ще бъдат завършени, нека хората не се притесняват
Училището в айтоското село Карагеоргиево посрещна учениците с чисто нов спортен комплекс (СНИМКИ)
Училището в айтоското село Карагеоргиево посрещна учениците с чисто нов спортен комплекс (СНИМКИ) Новите спортни полщадки ще се ползват не само от учениците, но и от младите хора в селото напълно безплатно

Всичко в категорията
Извънредно! Пламна Сеатът на млада айтозлийка, разследват палеж Обрат: Прекратиха търга за ремонт на Айтоския проход – сметката била грешна Прехвърлят на държавата всички язовири в община Айтос, кметът Васил Едрев застана зад концесионерите Шокиращо! Локомотив започна да се разпада при 130 км/ч край Айтос Нанков към Али за Айтоския проход: Сигурен съм, че задавате този въпрос за последен път Златомир се разциври, че влиза зад решетките. Затворът бързо го пречупи! Шест фирми в битката за реконструкцията на автогарата в Айтос Хората не вярваха, че ще се случи. Но ето, че парк „Славеева река“ в Айтос се превърна в зелената перла на Бургаско Айтос с бебе-шампион – Любомира се роди с тегло 5700 грама Айтоското Караново настръхна срещу педофила Живко, искат да изселят фамилията му от селото Изродът Живко от айтското село Караново, изнасилил 9-годишната си дъщеря. Твърдял, че имат връзка
Ученици от СУ „Христо Ботев” в Карнобат: Училището ни помага да си сбъднем мечтите (ВИДЕО) 213 деца в първи клас ще посрещнат училищата в община Карнобат Изгорелият Голф в Карнобат е на 24-годишен младеж, умишлен палеж ли е? Огнена вендета! Запалиха колата на карнобатлия пред дома му (СНИМКА) Диреният на Апенините карнобатлия с чудато обяснение за бягството си от Италия (ОБНОВЕНА) Безочливост! Карнобатлийка изостави пеленачето си, но 11 години по-късно го "припозна" заради 100 хил.лева Мечтата на Карнобат се сбъдна! Градът ще има нова пожарна за близо 2 млн. лв. (СНИМКИ) Ад на пътя в неделя! Тир се преобърна на магистрала „Тракия”, водачът загина на място (СНИМКИ) Само във Флагман! ГДБОП разкри нелегална фабрика за цигари в бивша мандра край Карнобат "Карнобат" тръгна с водосвет и торта с емблемата на футболния клуб Уникално! Фолклорни ритми, разтърсващ рок и огнено шоу в петото издание на Балканския фестивал на изкуствата в Карнобат
Цацаров: Не мисля, че екстрадицията на Димитър Желязков-Очите ще повтори случая „Цветан Василев”
Цацаров: Не мисля, че екстрадицията на Димитър Желязков-Очите ще повтори случая „Цветан Василев” Нямам смелостта да предвиждам действията на турските съдебни власти, заяви обаче още главният прокурор
Всичко в категорията
Огняна Вълканова: Не мога да си обясня защо управителката на хотела в Слънчев бряг ме нападна (ВИДЕО) Похвално! Столична фирма дари свои златни 45 кв.м за кръстовище в Несебър Несебър отбелязва 80 години от рождението на великия Висоцки Поморие атакува Несебър с дружина от 101 малки рицари в невиждан досега турнир на тамплиерите Районната прокуратура в Несебър подхваща екшъна с камериерките в хотел „Сънсет“ на Слънчев бряг Близо 50 тона отпадъци събраха в Несебър в кампанията „Да изчистим България заедно“ Община Несебър удължи срока за дървата за огрев за най-старите хора Облекчават приема в детските градини на Несебър Първият учебен звънец събра над 2300 ученици в Община Несебър Президентът намекна, че Младен Маринов не е подходящ за министър на вътрешните работи Само във Флагман.бг: Ето кой получи уникалната книга на Царя на пчелите за подарък
Собствена бензиностанция и спасително ремонтно корабче за поморийските рибари
Собствена бензиностанция и спасително ремонтно корабче за поморийските рибари Община Поморие внесе проекта за втория етап на изграждане на Рибарско пристанище - Поморие

Всичко в категорията
Поморие атакува Несебър с дружина от 101 малки рицари в невиждан досега турнир на тамплиерите Кметът Иван Алексиев и зам.-посланикът на САЩ Джон Фридман и откриха новото крило на ДГ „Детелина” в Поморие 100 първокласници прекрачиха прага на обновеното Начално училище „Иван Вазов” в Поморие (СНИМКИ) Добрата новина! Ремонтират спортни площадки в Поморие за близо 300 хил.лв. Откриват нова детска градина за 1 млн. лв. в Поморие Поморие празнува Съединението, полагат венци и цветя пред монумента на Левски Сигнал до Флагман.бг: Бесен таксиджия щеше да ме помете В Поморие група Булгара ще изнесе празничен концерт в деня на Съединението Луд се прави на терорист в Поморие, награби сатър, но си намери майстора Кметът Иван Алексиев проведе среща с директорите на учебните заведения от общината Започва XIII фестивал на духовите оркестри и мажоретни състави „Ритъмът на морето 2018“ в Поморие
Кой подведе премиера за "Силистар" и защо се огъна при най-слабия натиск? Кметът на Царево: План за вилно селище до Силистар няма, но хората се бият там, за да стигнат до плажа Ето как партийно-грантаджиите "зИлени" превърнаха в кенеф плажа „Корал” (ВИДЕО) БСП - Бургас настоява областният управител да се произнесе по казуса "Силистар" Борисов разпореди на Чолаков да спре решението на местната власт по казуса „Силистар“ Котка помогнала на учените да открият новия биологичен вид в село Велика (ВИДЕО) Георги Лапчев: В Община Царево не е внасян инвестиционен проект за вилно селище до Силистар Кметът на Царево: Фалшива новина е, че ще се застроява Силистар Борисов към кмета на Царево: Не бързайте с решение на ОбС за Силистар Порожанов: „Клиника“ за чума имаше, оставки от моя страна надолу няма да има Дивокъмпингуващите показаха мизерията на плаж Корал, но защо не казаха чия е вината
Първият звънец призова стотици деца на училище в Приморско и Ново Паничарево За пример! Доброволци от Приморско събраха 1 т боклук за няколко часа Приморско събира отбора, за да се включи в кампанията „Да изчистим България за един ден” Огнеборец номер 1 на Приморско облепи сградата на пожарната с пъзели (ВИДЕО) Археолози пред сензационно разкритие! Светилището на богинята Бастет и акропол с хилядолетно послание заровени в Странджа Кметът на Приморско: Съединението прави силата С кръшно хоро завършиха фолклорните празници "Приморска перла" Приморско с хуманен жест, кръводарителска акция спасява десетки човешки животи Див купон на Южното Черноморие! Девойки мятат гюбеци върху хладилник на брега на морето (ВИДЕО) Завърши ултра крос триатлонът „Лъвско сърце”, кметът на Приморско също получи награда (СНИМКИ) Преди 50 г. в Приморско се е случило нещо уникално, паметна плоча увековечи голямото събитие (СНИМКИ)
Вижте програмата за официалния празник на община Средец Обявиха извънреден вот за селски кмет в община Средец - ще има ли политически сблъсък? Ужасяващо! Човек виси на бесилото на публично място в Средец Добра новина! Държавата отпусна 1,2 млн. лв. за ремонт на ключова улица в Средец Скандал! Инвеститор заплаши да се изтегли от Средец, ако не му продадат 1800 дка на безценица Започва пълната промяна на уличната мрежа в Средец по проект за близо 1,5 млн. лв. Новото бижу на Средец е почти завършено, откриват го за празниците на града (СНИМКИ) Трагедия! 13-годишно момче се удави в язовир край Средец Иван Жабов за скандала с екскмета на с. Орлинци: Прокуратурата разследва, но при нас няма нито един сигнал за нарушение! Кметът на Средец: Продаваме земеделски земи, за да стимулираме бизнеса и да задържим хората тук Стар футболен спец с 2-годишна военна служба в битка за районен прокурор на Средец с временната шефка Соня Петрова
За първи път държавата отпусна 800 хил.лв. за ремонти на улици в Малко Търново Археолози пред сензационно разкритие! Светилището на богинята Бастет и акропол с хилядолетно послание заровени в Странджа Посетители превърнаха най-красивата част на Странджа в сметище, но бургазлии им дадоха добър урок! (СНИМКИ) Как тържествено-етичните отношения на районния прокурор на Малко Търново с местните власти смутиха Цацаров Гард от НСО помрачи празника на Петрова нива, не „разпозна“ вицепремиера Валери Симеонов (ВИДЕО) Румен Радев идва на Петрова нива за 115-ата годишнина от Илинденско-Преображенското въстание Петрова нива чества 115 години от Илинденско-Преображенското въстание, вижте програмата на националния събор Тайнствено заклинание пази гробницата на Мишкова нива Партийната лидерка Заячка: Правителството да покани Заев на Петрова нива на 18 август Внимание, шофьори! Пътят между Малко Търново и Звездец - блокиран от… крави (СНИМКИ) Местни ченгета и общинари в Малко Търново укриват големец от ГЕРБ, вижте защо
Кметът на Сунгурларе Васил Панделиев с поздравително писмо за първия учебен ден ГЕРБ дари средства за паметна плоча в с. Дъбовица Невръстна челяд спаси от ареста 27-годишния Христо, закопчан при полицейска блокада след бясна гонка (СНИМКА) Стана известна самоличността на убитата от кола жена в Прилеп Нанков отряза Сунгурларе за ремонт на Върбишкия проход, трасето трябвало да се измести Пролетното почистване в Сунгурларе е в разгара си, общината с призив към гражданите Мъж подхвърли стотачка на катаджии в Бургаско, но вижте какво му се случи Екшън в Сунгурларе! Щерю убил своя приятел Панайот, ударил го с вила в главата Маратонецът Шабан Мустафа организира състезание за планинско бягане в Сунгурларе Истина ли е? Контролен „орган” помлял пиян личното си БМВ, бракува го набързо Жители на сунгурларски села: Тук е снежен капан, не пътувайте!
Трагедия край Руен: Мицубиши блъсна Хонда, прати я в крайпътно дърво и уби шофьора Намериха изчезналата 17-годишната ученичка от Вресово, пила кафе на „Кашмир“-а с гаджето си Мистерията се заплита: 17-годишната синеока красавица от Вресово избягала с гаджето си? Издирват 17-годишно момиче, в неизвестност е четвърти ден Как „турската” община Руен се превърна в символ на толерантност и спази завета на Апостола (ВИДЕО) Румен Радев откри паметник на Левски в Руен, нарече общината пример за толерантност Историческо! Откриват паметник на Апостола на свободата в сърцето на крепостта на ДПС Руен (СНИМКИ) Кръв на пътя: Хонда се заби в мантинела край Руен, лекари се борят за живота на жена Ужасяващи подробности за сблъсъка между тир и бус на Ришкия проход Драмата след мелето на Ришкия проход е неописуема: Ниязи дошъл от Турция при болната си баба, а ще го върнат в ковчег Екшън в Руен: Маскирани "нахлуха" в СУ "Елин Пелин" и взеха заложник (СНИМКИ/ВИДЕО)
Професор съм в Софийския университет, а нямам право да преподавам в училище – абсурдно е Интервю Всички интервюта Даниел Вълчев пред „Флагман“: Професор съм в Софийския университет, а нямам право да преподавам в училище – абсурдно е
Образованието не е приоритет за българските правителства напоследък, след 2010 г. здравеопазването го изпреварва драматично като разходи, казва бившият просветен министър
Глас отвътре Всички Емел МАХМУД, международен редактор, публицист, журналист Емел МАХМУД Клавиатурните хулигани изляха помия върху инициатива за по-чиста България. Евтин хейт или старт на предизборна кампания Троловете са си получили хонорарите, борбата за кметските столове ще е жестока
Вашият сигнал до Флагман Всички сигнали Внимание! Стара къща в широкия център на Бургас на крачка от срутване(СНИМКИ) Бургазлия алармира: Асансьорът на пасарелката до „Мираж“ е опасен, притисна като в менгеме количката заедно с бебето ми! Туристи помислиха фонтана пред Община Бургас за Ди Треви, циганка обра стотинките им Извънредно! Червена Хонда пламна до Ритуалната зала в Бургас (СНИМКИ/ВИДЕО) Само във Флагман! Дърво премаза автомобил заради бурята в Бургас
Вижте какво Ви очаква днес - здраве, работа, учение, пари, любов
Дневен хороскоп за 20.09.2018на Стефка Добрева - астролог, нумеролог и лечител
Овен Телец Близнаци Рак Лъв Дева
Въоръжете се с търпение и не се кланяйте на идоли! Не вървете след никого, вървете само след себе си. Това са думи на Буда. Не разчитайте на помощ от никого! Вслушайте се във вътрешния си глас! С всички препятствия ще се справите, ако се оставите да ви води интуицията. Енергийният ви потенциал достига високи нива. Това обаче не е достатъчно, за да постигнете целите си. Ако край вас има дразнители, които ви губят времето и нервите, постарайте се тактично да ги разкарате! Мъжете да не се заглеждат в чужди жени, за да не пострадат! Добре е да намалите очакванията си спрямо околните. Обърнете внимание на собствените си мисли, изяснете си желанията! Възможно е да получите неприлично предложение или удар под кръста. Запазете спокойствие! Опасно е да се поддавате на гняв и лакомия. Тъмни облаци сякаш са надвиснали над вас. Вашето спасение е в молитвите и въздържанието. Склонни сте към авантюри, а в този ден сексуалната енергия може да ви разстрои здравето. Избягвайте споровете и се борете с апетита си! Нека има повече плодове в менюто ви. Неочаквани срещи и разговори могат да повлияят върху вашата активност, но се налага да пестите силите си, защото трудно ще може да се справите с всички задачи. Заемете се първо с тези, които не търпят отлагане! Ако имате чувство за тежест или болки в стомаха, започнете диета! Насочете се към това, което желаете да постигнете и не се разсейвайте! Ще имате успех в службата, ако сте наблюдателни. Може да се наложи да потърсите алтернативни решения. Нестандартният подход ще ви издигне и в очите на любимия. Не бягайте от прегръдките му (й)! Бъдете съсредоточени в действията си! Внимавайте, ако се налага да водите преговори или да подписвате договори, защото впоследствие може да се окаже, че условията са неизгодни за вас! Стремете се към справедливо разпределение на отговорностите и облагите! Добре да направите някои важни връзки за бъдещето, да се срещнете с евентуални работодатели и партньори, да сключите нови сделки, но е желателно това да стане сутринта. След това ще сте доста разсеяни и емоционално нестабилни. Вечерта разпускайте с приятели! Всяко излишество е порок. Това са думи на Сенека. В този ден внимавайте, трябва да се борите със своя апетит и най-вече със стремежа за бързо забогатяване! Ако днес постъпите нечестно или обидите някого, много ще съжалявате, защото съдбата тъпкано ще ви го върне. Каквото и да ви сервира съдбата в този ден, не губете надежда! Вярвайте на интуицията си! Тя е шепот на духа, както казва лечителят Петър Димков. Може би ще осъзнаете, че болестите са следствие от вашите мисли и действия. Ако потърсите помощ, ще намерите лек. Ако ви предстоят важни преговори, е по-добре да ги отложите, защото или ще ви поставят неприемливи условия, или сами ще изисквате повече, отколкото другият може да ви даде. В този ден може да ви изненадат с любовно обяснение или с предложение. Обмислете го внимателно! Това е ден, в който ще сте неуверени и трудно ще вземате решения. Не се захващайте с важни дела! Не е време за лъжи или полуистини. Марк Твен е казал: „Когато се колебаеш, кажи истината!“. Кажете я и ще се чувствате по-добре! Възможни са любовни разочарования.
Везни Скорпион Стрелец Козирог Водолей Риби
Автори Флагмани
Маркетинг Екип