Спомени от соца: Когато „правоимащите” пазаруваха от „Кореком”, а останалите се редяха на опашки за портокали


Спомени от соца: Когато „правоимащите” пазаруваха от „Кореком”, а останалите се редяха на опашки за портокали
Само отговорните другари имаха достъп до стоките „II направление”
11 Март 2018, Неделя
Източник: retro.bg

По нормалната логика останалото население, мнозинството, бяха "правонямащи", макар че тази дума не се употребяваше, защото при социализма всички бяха "равни"По времето на Бай-Тошовия зрял социализъм хората бяха свикнали с постоянната оскъдица на така наречените "дефицитни стоки" - понятие, което днес е непознато за нашия свободен пазар и на потребителите. Стоките се деляха според произхода си на "I направление", тоест наше или чуждоземно, но социалистическо производство, и "II направление" - стоки от капиталистическите страни, които можеха да се купят само от „Кореком”. Такава възможност имаше едно малцинство от "отговорни другари" на ръководни партийни или държавни длъжности. Те сами се наричаха "правоимащи". По нормалната логика останалото население, мнозинството, бяха "правонямащи", макар че тази дума не се употребяваше, защото при социализма всички бяха "равни".

Търговското обслужване в етичен план бе непреодолим проблем: продавачките бяха надути, стояха зад щанда като мумии, без специално внимание към клиента и го "обслужваха" с досада. Когато по официални или църковни празници по магазините се появяваха екзотични продукти, бързо се разнасяше мълва: "Знаеш ли, пуснали са портокали?", и веднага за тях ставаха дълги опашки. Явно някой неизвестен фактор отгоре "пуща" в търговската мрежа въпросните цитрусови плодове или друг дефицитен продукт, в това число и резервни авточасти. В много случаи снабдяването с дефицитна вещ ставаше с връзки с някой "отговорен другар". Ако обикновен потребител попиташе някой продавач за такава стока, той отговаряше: "Всеки ден не е Великден".

След демократичните промени нещата се промениха революционно, магазините се напълниха с отдавна мечтани cтоки, продавачките се усмихнаха и посрещаха слисания отначало клиент като желан гост. Но едновременно с изобилието частният вече пазар донесе една странна мода, която има подчертано психологическо измерение: цените не бяха закръглени, а се появи феноменът "99". Вече няма стока с цена 100 лв., а вместо кръглата сума се мъдри 99,99 лв. И човек се пита: "Ало, подигравате ли ми се, че от 10,000 стотинки ми "отстъпвате" 1 стотинка, т.е. нищо, и ме кандърдисвате: "Хайде бе, будала! Юруш на голямата далавера от една стотинка, побързай, да не изтървеш авантата!". На такава подигравка старите хора казват: „Абе, ние сма алъщисали (свикнали) на всичко, ние Втора световна война изкарахме, че това ли няма да изтърпим, защото знаем две и двеста”. Щем не щем, ще се примирим и с този дар на демокрацията - феноменът "99".

В категории: Ретро Флагман


34
Коментара по темата

Добавете коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 
34.
Кънчо до 32
13.03.2018 01:02:07
0
0
Ако беше се понапънал още мъничко,щеше да имаш правописна грешка във всяка дума от изумителната ти реч!!!!Но и сегашният ти резултат е категоричен.Пиши,какво да ти донеса от Корея.Макар,че те чета с мъка....
33.
До 32
11.03.2018 16:16:47
1
1
Ти отивай в Индия и Конго щом толкова се кефиш на демокрацията мр*сник
32.
От Русия с любов
11.03.2018 15:29:30
4
3
Отивайти в Северна Корея, фатмаци и дъртаци дету ва кефи комунизма!!! Мам'ито ви скупену ))))
31.
До 30
11.03.2018 13:53:39
5
2
Ппц 60те и 70те години са си били истински кеф за повечето западняци. Аз харесвам САЩ само през 60те и 70те, и малко през 80те. Тогава наистина на Запад е имало по-истински храни, повече морал, и повече благоденствие. Но всичко това е било част от един огромен световен заговор. Комунизма е създаден от демократите с една единствена цел - комунизма трябва да се разпадне и да се докаже с измама, че социалността е лошо нещо и никой повече на света да не може да създава социална политика. Така завинаги света да е под диктата на демокрацията и асоциалността. САЩ през 60те и 70те бяха повече социални от комунистите, но те имаха нужда от комунистите, за да ги използват като лош пример, а ти да са добрия пример да бъдещите поколения. САЩ винаги е контролирала Русия, дори по комунизма. Когато падна комунизма и вече нямаше нужда западните държави да се правят на по-добрички, те показаха рогата си. В момента в САЩ е пълно с бездомници и наркомани. В Германия е пълно с турци и араби. Англичаните са масово алкохолизирани ид*оти. Но вече семето е посяо, социалността е дескредитирана и оттук нататък само филмите на ужасите ще са реалността. На мен спора комунизъм и демокрация не ме интересува, защото знам, че социалната политика повече няма да просъществува, просто искам да видя глупостта, наглостта и лошотията на някой хора, затова коментирам
30.
КГБ
11.03.2018 13:39:06
13
0
По време на соца запада си беше истинска мечта, защото там всичко беше подредено, спокойно и сигурно. Сегашния запад е един разграден двор пълен с всякакви чернилки и нулева сигурност.
29.
До 27
11.03.2018 13:26:57
6
5
Моя баща също има имущество за 1 милион. Знам за какво ми говориш и кви куфарчета, ама пределно ми е ясно. Недей бърка ТАРИКАТЛЪКА с умнотата!!! Моя баща е двойкаджия, но направи милиони с тарикатлък! Бас хващам, че и твоя баща има знания за 2ка по физика и химия, ама си е тарикатче. В демокрацията има и забогатели умни хора, но то си е повече до късмет и постоянство. Това, да защитаваш бедните, не значи, че си прошляк, а се нарича СЪЧУСТВИЕ! Но ти няма как да ме разбереш. Някой хора искат да живеят в нормална държава! Аз не съм комунист, но за разлика от теб знам накъде върви БГ, и за разлика от теб аз не съм бандит. На теб явно ти е през к*ра за умиращите деца и милионите болни, но не всички са като теб бездушни. Аз защитавам комунизма заради определени принципи. В демокрацията БГ трябваше да е супер развита и всички да живеят като в приказка, но навсякъде боклук, дупки, мрачни хора, мутри, к*рви, наркомани, и усмихнати до уши олигафрени с пари. Най-лошото е, че това няма да се оправи, а ще става по-зле. На мен само част от детството ми е минало в комунизма. Но все пак знам, че нормалните хора тогава бяха по-щастливи. Знам и вкуса на плодовете. Моя чичо имаше (той умря) къща в Аспен и Тенерифе, живееше в САЩ и можех там да отида. Но на мен ми харесва БГ природата. Защо трябва да бъда емигрант и да бягам оттам където ми харесва?? Защо БГ трябва да запада??? БГ не я чака нищо добро и затова аз казвам, че през комунизма е било по-хубаво. Но аз не сравнявам БГ комунизма с Швейцарската демокрация, както ти правиш и лъжеш по този начин. По твойта логика можем да сравняваме с никога небилата в комунизъм Индия с Германия. И кво излиза? И двете са били винаги демокрация, тогова защо има такава жестока разлика?? Аз сравнявам БГ демокрацията с БГ комунизма, а ти даваш фалшиви примери, защото, явно си фалшив човек. Няма кво да се спори, защото от тарикати тази държава запада, а западняците точно това искат, защото в БГ има мн суровини за грабене и е добра държава за пробутване на 3то качество храни и 3та ръка дрехи
28.
Долу ГРОБ
11.03.2018 13:16:09
8
7
ДОЛУ БОЙКО, ДА ЖИВЕЕ КОМУНИЗМА
27.
до 24
11.03.2018 13:03:44
11
0
Много си прав с това изречение"Някой хора, колкото и да се напъват, ще са простовати, защото такъв им е генът. Също така има и мозъчни болести водещи до деменция, което в днешновреме не е само старческа болест.Виждаме през ежедневието си децата на властимащите,колко са простовати и неориентирани като цяло.Виждаме постигнатите им успехи в училище ,навярно дължащи се на лоши гени ,слабоумие или къса памет.Такива са,защото такива са били и техните родители.Излишно е да обясняваш на хора,без занимание ,че през 90те години се въртеше най-успешния бизнес и лично моя баща се прибирше с 1 куфар оборот пари,всеки ден внасяше пари в банката,а тогава властимащите ив съда и тем подобни бяха кръгла нула и дори се отказваха да бъдат съдии и ставаха адвокати за повече кинти.Ако мислиш,че като си завършил 1 више с 300 зора и работиш на държавна работа си нещо,значи си малоумник.Няма нищо по добро от това да си си сам шеф и да си свободен по всяко едно време.Ама това ще се дължи на лошите ви гени.Чешете си езиците по форумите,а ние ще си живуркаме с паричките ни.
26.
Дрън,
11.03.2018 13:02:45
7
4
дрън чи пляс!Като няма какво да се пише, пак се пуска стръвта соц-корекоми,банани и прочие.Станахте банални вече!Стига с тия банани бе,това е най евтиния и тъп плод, внушавате го все едно е черен хайвер.И в Кореком всеки който имаше валута си купуваше каквото иска.От къде я е имал,колко му е струвала, си е негова работа!
25.
*********
11.03.2018 13:01:36
1
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
24.
До 20
11.03.2018 12:47:53
3
4
Виждам, че и ти си уреден. Явно с връзки сред властимащите и се облагодетелстваш на народен гръб. В Мексико и Колумбия си е песен да пееш, стига да си част от властимащите или техен приближен. Ти сам го каза, че повечето не могат да изучат децата си, защото доброто образование е пари! Само за отличници има минимални стипендии, но истината е, че умът е като мускулатурата - не всеки има генът да бъде Шварценегер! Някой хора, колкото и да се напъват, ще са простовати, защото такъв им е генът. Също така има и мозъчни болести водещи до деменция, което в днешно време не е само старческа болест. Нима те не заслужават да учат и да се опитват да постигнат нещо? Демокрацията е създадена само за хора на определени доминиращи държави, и за властващи и бандити от колонизираните държави. Затова защитавам комунизма, защото знам, че БГ е определена да бъде Мексико и Колумбия на Балканите. Относно за Японците - те са 100 години и пред Гърците, Испанците, Португалците и прочие държави, които никога не са били комунистически. Също са 50 години пред Шведите, Италианците, Финландците и прочие. Недейте изопачавайте истината, не пред всеки ви минават номерата!!! Истината е, че вие сте облажените тарикати , които грабят, убиват, изнасилват и експлоатират безнаказано, затова обожавате тази система. То и аз можех да съм така, но не ми е кеф да съм бандит. Не всеки има вашето мислене на престъпници
23.
dd
11.03.2018 12:42:19
6
3
Ходи обяснявай какво е дефицит на комунистическите примати и бръснати татуирани националистчета набор 90, които лайкват постове с лика на тато във фейса без дори да са закачили и ден от това време.
ГМО бил проблема на някой си по-долу а тоя чугун дори си няма представа какво е значението му. И това го казват хора тровени безконтролно с отдавна забранени силно канцерогенни пестициди и набивали чернобилски марули докато техните лидери се хранеха с чиста продукция.
22.
Саян
11.03.2018 12:36:39
7
1
Тези,който бяха добре през соца и крадаха и се образоваха,че образоваха и отрочетата си,а след това ги сложиха на големи длъжности,сега аз им виждам и лекувам наркотизираните внучета.Така,че като дойде Видовден ,не прощава да знаете.ВНУЦИТЕ ИМ ЩЕ ПРЕКЪСНАТ КРАДЛИВАТА И ВРЪЗКАРСКА НИШКА.Виждали ли сте мозък на наркоман,наполовина е черен и го няма .
21.
До 20
11.03.2018 12:24:58
2
6
Правилно го каза - демокрацията я мразят прецаканите, които нямат връзки за да правят бизнес, и тези , които са бели роби за по 500 лева стигащи им за хляб и сол!!! Това доказва, че демокрацията е създадена само за благоденствието на определена малка група от хора!!! Също така, демокрацията я мразят и тези, като мен, които не искат да са бандити и да живеят сред наркомани, к*рви, мутри и лицемери!!! Отностно мисълта ти, че имало бол работа - има, но няма пари в нея!!!! А мисълта ти да се напуска ТАЗИ ПРЕКРАСНА ПО ПРИРОДА ДЪРЖАВА и да се бачка в чужбина, си е УНИКАЛНА ПРОСТОТИЯ, доказваща колко неосъзнати са демократите. Има хора , които искат тук да живеят, а не в гнусната по природа Германия. Тодор Живков изрече тази мисъл по 2 причини : 1вата е, че лъжливо му обещаха да е лидер и в демокрацията, ако предаде комунизма. 2рата е, че социализма е недоносче, и това така си беше, затова се искаше реформа, но вместо да направят реформата западняците им платиха и те просто свалиха системата. Аз също искам демокрация, но като Швейцарската! Аре направи я тази демокрация! Истината е, че това никога няма да стане и БГ ще бъде демакрация от типа на Мексико и Колумбия. Това ще е така, защото за да изживееш хубава демокрация трябва да си част от елита , който граби планетата!!!! БГ няма как да е от този елит
20.
Хахаааа
11.03.2018 11:56:40
10
1
Много празен спор! Как не разбрахте,че тези които бяха ”патрони” и сега! Сегашното време го мразят само дъртаци и нереализирани прошляци! Никой истински облажил се от комунистическо време,не плюе демокрацията.Защото уредените по комунизма имаха връзките,образованието и ”маята” за участие във бизнес,политика и заграбване. Уредените по комунизма изучиха и децата си,и те пак са добре. Тези които величаят онова време и мразят сегашното,са ”фалирали” злобни шушумиги,нереализирани в сегашно време,бивши бачкатори и селяндури необразовали децата си. Така омразата и завистта им е още по-голяма тъй като и порасналите им деца,също са нереализирани и мързеливи клошове бачкащи за 500лв. Днешното време е песен да пееш,само да ри се учи и работи! Ако в България не ти провърви,има и чужбина,свят голям и успели хора много. Недоволни прошляци-ракиджии,миришещи на чесън,ако толкова искат онова време,има Северна Корея! И не забравяйте епохалната мисъл на Тато,изречена от него и останала във вечността:
- Социализмът се оказа едно недоносче!!!
И още нещо казано от Тодор Живков при завръщане от ФРГ И ЯПОНИЯ,къде с делегацията си посещава няколко завода. Виждайки жестоката действителност Живков заявява на приближените си:
-Тези хора са 100год преди нас!
Така че разни бачкатори битови алкажи да не са ”по- католици от Папата” или иначе казано за ограничени хора като тях:
-Не разбирайте социализма повече и по-добре от Тодор Живков! Все пак за онова време и геополитическа обстановка,Живков е и ще остане голям,и прозорлив Управник!
19.
До 16
11.03.2018 11:45:43
9
2
Запада не е истинска демокрация, в повечето западни държави си е комунизъм с една част частен бизнес! В Индия, Бразилия, Конго, там е истинската демокрация! Демократите да отиват там да живеят!!!! То е много кеф да отидеш в Западна Европа или САЩ, които са 50% комунизъм с държавни предприятия, държавни помощи, високи данъци за богатите предприемачи, кредити с ниски лихви и кво ли не, всичко подпомогнато от държавата. Друго си е да отидеш в Конго, където наистина трябва да се справяш сам. Това хленчещите за западна демокрация са много гн*сни създания! Ами вижте в БГ - Теленор е собственост на Норвежката държава. ЕВН е собственост на Австрийската държава. ЧЕЗ е собственост на Чешката държава. Кви са тия комунистически държавни бизнеси ве? Що тия норвежци и австрийски комунисти не са като БГ с 100% частен бизнес, супер ниски данъци за богатите и никви социални помощи?? Това българския демократ е някво психичноболно създание, което явно живее в паралелен свят, защото не мога да им проумея мисленето, освен ако не са тролове или бандити
18.
kinder-сюрприз
11.03.2018 11:35:28
8
3
кон за кокошка, разменихме кремиковци за киндер сюрприз и тик-так
17.
Спомен
11.03.2018 11:15:18
9
5
Цяла седмица някакво леке измисля простотии и иска да ми обяснява как съм живял при социализма.
Всичките ми колеги си купуваха дънки от Корекома.
Известно време живях над него - нищо интересно - бонбони, тублерони, сапуни и дънки. В магазина миришеше на магазин втора употреба.
16.
Бургас Р.Х. до N 9
11.03.2018 11:11:22
11
6
Много си далече от истината. Не зная кой ти е промил мозъка, но всъщност като си помисля, те всички комунисти са с промити мозъци. Може и демокрацията да си има недостатъци, но през комунизма бяхме като пиле в клетка, никой не можеше и да помисли за излизане в чужбина, освен приближените на Тато, които летяха с правителствения самолет да играят комар по ас Вегас с нашите, народните пари. На нас тогава ни промиваха мозъците, че в гнилия запад живота е лош.
15.
До 9
11.03.2018 11:04:51
5
6
Ти си толкова д*лен, че нямам думи да те опиша. Или рускините не ти пускат и затова мразиш всичко руско, или си някъв от днешната номенклатура, или си тролче пишещо по сайтовете. Ти профилактичен преглед знаеш ли кво е? Това да отидеш при лекар и да те пита дали те боли нещо, си е чиста простотия и загуба на време!!! Истински профилактичен преглед означава да ти се направи магнитен резонанс, кръвен тест, ехограф. През 70-те и началото на 80-те, кви ехографи и магнитни резонанси бълнуваш??? Знаеш ли колко трудни са били лабораторните изследвания?? Държавата ни е слаба от б*ндити като теб, които само грабят и се оправдават с несъществуващите вече комунисти!!! Изтъркаха ви се номерата. Измислете нещо ново или не ви достига акъл?? Никъв комунист не съм аз, просто ме отвращавате крадливите и нагли демократчета, затова предпочитам да защитавам комунистите, те поне бяха по -кротки
14.
Р.Х. Бургас
11.03.2018 11:04:31
10
1
На автора на статията ще поясня, че правоимащите не бяха партийни другари, а моряците, които пътуваха зад граница и техните семейства. Аз и съпругът ми никога не сме били партийни другари. В корекома и шапшандъра се пазаруваше с бордеро.На свободния пазар нямаше нищо, редяхме се на опашка пред ,, показния магазин'' за плодове и зеленчуци, който беше на място9то на сегашното кафе Бакарди.И защо се наричаше показен.Когато партийните другари изнасяха плодове, а там не ги харесваха и ги връщаха, на нас ни се предлагаха като стока първо качество. Редяхме се на опашка за банани, тъй- като се полагаше само 1 кг на човек, често използвахме този трик да се нареждаме всички членове на семейството. Хубави години бяха:(
13.
правоимащите?
11.03.2018 10:49:32
12
2
демек моряците и всички които притежаваха валута? И какво продаваха в кореком тик-так, цигари и дънки рифле?
12.
Иван..
11.03.2018 10:46:04
14
5
Всеки можеше да пазарува в кореком стига да имаш валута.....не само ,,другарите,,....много хора параходчии,тираждии и тези които работеха в Либия и дори в СССР....можеха да пазарят от там....
11.
Саян
11.03.2018 10:34:43
6
2
Време е за хапчето.
10.
До 9
11.03.2018 10:34:36
8
7
Ти, твоята рода и приятели, може да сте нямали зъби по комунизма, но моята рода и приятели имаха много по-здрави зъби отсега!!! Като в БГ упрявляват комунисти, защо западните лидери ги галят по главиците, прегръщат се с тях, и правят бизнес с тях?? Защо запада не отритне БГ лидерите, както отритнаха Башар Асад и Ким Чен Ун? Щом БГ е в ръцете на комунисти, защо по времето на БСП ни приеха в НАТО и ЕС??? Изключително гнусен ТРОЛ СИ, с няколко изтъркани израза!!! Само ми кажи кво работиш?? Бас хващам, че си някво мамино хрантутниче, трол, бизнесмен бандит, държавен чиновник, или прост дъртак-извратеняк с наследства
9.
До 3ти
11.03.2018 10:27:18
14
7
Спирай пикото,защото ти е изпържило мозъка! Ти си чисто луд и недей да се криеш зад оостановката,че не си комунист! Ти си върл комунист,защото само толкова прост човек може да твърди "по комунизма инономиката била по западен модел" Хората по-дълголетни хахааа те нямаха зъби в устата и то масово. Германсккте пенсионери идваха на море тогава и лесно можеше да се види разликата с наще грохнали ше пенсионери. По селата само баби и тук таме някой дядо,мъжете умираха по-рано. А това да не се ходи на профилактични прегледи е точно останка от онова време. Изкукал комунисте,това сега у нас не е демокрация,зашото ушравляват децата и внуците на същите онези некадърници. Щом каоитализма го има,а твоя "социализмо-ко унистически идиотизъм фалира,значи престави си колко си болен,щом не си разбрал. Ама това е нормално,от Ганьо по-слабоумен няма,виж му само държавата!
8.
ALF
11.03.2018 10:26:48
8
2
КОРЕКОМ - корекция на комунизма.
7.
до 5
11.03.2018 10:24:50
12
8
С платени тролове и бандити не говоря!!! Уж си умен, а по цял ден пишеш простотии, вместо да работиш и да създаваш благини и работни места. Това сте вие демоНкратите - мързеливи и крадливи плямпала. Най-лесно е друг да работи, а вие само да нареждате, нали? Яд ви е на комунизма, щото там не се краде с двете шепи, нали? И аз не съм комунист, но как да го обясниш на трол и бандит
6.
*********
11.03.2018 10:19:00
2
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
5.
до малоумника - ха, ха
11.03.2018 10:10:47
18
12
Другарю примитивен комунист - и ГМО е имало, но ти не си го знаел. Затова твоите началници - комунистически престъпници се хранеха от отделно, специално снабдяване. Навярно това ГМО ти е изпържило мозъка. Изпържило го е заедно с радиацията дошла тук от Съветска Русия (Чернобил, сега в Украйна). Тогава комунистическите престъпници си споделяха помежду си информация за заразата, но не казваха дори на комшиите си. И хората маршируваха под заразата - искарани на принудителна манифестация от такива комунистически престъпници като теб. Знаеш ли колко хора умряха от рак, заради вас? Престъпници! Болни мозъци! И сега сте си същите. Не сте се покаяли! И сте готови пак да убивате. Това си личи от глупостите, които пишеш, като изтъркана грамофона плоча. Болни хора сте вие комунягите. Болни и скверни!
4.
Xaxa
11.03.2018 09:58:41
16
10
Относно Корекомите , това си беше една СУПЕР ДОБРЕ ИЗМИСЛЕНА СТРАТЕГИЯ, която доказва, че комунистите са имали АКЪЛ!!! Благодарение на Корекомите, имаше пазар за БГ продукцията и се предпазваха хората от възможността за биологична и химична атака, чрез западните храни и напитки. Най-важното нещо беше, че Корекомите стимулираха българските учени и изобретатели да гонят постиженията на своите колеги от запад. Благодарение на Корекомите , много българи бяха добре обучени, докато сега почти няма умен българин. Най-лесно е чуждите държави да създават, а ти да си простата държава консуматор. В момента БГ е точно това - проста държава консуматор, с почти никаква БГ продукция. Обаче, докато при комунизма се продаваше само качествена западна стока, сега, в демокрацията, се продават най-нискокачествените западни стоки. В Германия Кока-Колата е по-различна от тази в БГ. Това говори всичко за прецакването на БГ иди*тите, които си мислят, че демокрацията е по-добра за народа. Демокрацията е по-добра, но само за бандитите!!!!
3.
Xaxa
11.03.2018 09:34:03
21
15
Само примитивния човек би се жалвал, че нямало оцветени портокали и ГМО банани при наличието на супер разнообразие от качествени БГ плодове. Комунизма не беше идеален, защото икономиката работеше по западен модел, който дърпаше надоло системата, но вместо частен капитализъм, беше държавен. Американците казаха как са победили комунистите - с 20 или 30 трилиона дълг, който никога няма да върнат!!!! Не съм комунист, защото има много косури в системата, като липсата на частното предприемачество, свободната критика и т.н. Обаче да се сравнява комунизма с демокрацията си е подигравка! В комунизма имаше безплатно образование и здравеопазване, евтини и по-качествени храни, евтин градски транспорт, почти никаква престъпност, хората се пенсионирваха рано и бяха с 20 години по-дълголетни. В демокрацията, въпреки хиляди пъти по-добрите технологии, се правят много повече медицински грешки, качеството на храните е много по-лошо, престъпността е огромна, и в най-добрия случай се пенсионираш 1-2 години преди да умреш. Място за сравнение няма, защото комунизма беше създаден с полза към гражданите, а демоНкрацията е създадена във вреда на гражданите. Все пак демокрацията е измислена и прокарана от МОНАРСИТЕ, а тъй наречената Френса Революция е един добре режисиран бунт, подобие на 2014 година, когато някой умишлено предложи #КОЙ и предизвика предварително уговорения и платен метеж. Защитници на демокрацията са неосведомени невежи, извратеняци, платени тролове и бандити-чиновници
2.
""ПРАВОИМАЩИТЕ""
11.03.2018 09:02:10
25
13
КОМУНИСТИТЕ БЯХА ПРАВОИМАЩИ НО БЯХА ВЗЕЛИ ВЛАСТА ЧРЕЗ ОРЪЖИЕ И КРЪВ И СИ НАПРАВИХА СПЕЦИАЛНИ МАГАЗИНИ ЗА ТЕХНИТЕ НУЖДИ––ВЕЧЕН ПОЗОР НА ПРЕСТЪПНАТА ИМ ВЛАСТ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
1.
бай Иван
11.03.2018 08:59:53
22
13
Скапаното време, наречено СОЦ и описано по-горе в статията не е българско изобретение. то е привнесено изкуствено отвън и нареди страната ни сред изостаналите държави. Свинщината дойде върху съветските танкове, управлявани от пияни руснаци с промити мозъци. Не случайно ги наричат "орки". Те и техните подлоги - българските комунисти избиха повечето от читавите хора в България и така увредиха генетичният фонд на страната ни. Затова сега се въртим в кръг и нещата не вървят. Всичко в скапаният СОЦ беше по руски модел - дори магазините Кореком, които се описват в статията са по модел на техните - Берьозка. Определението - "Империя на злото" е много сполучливо. Безнадеждна свинщина. Затова тия от тях, които се сдобиха с някакви пари (дадени им от лошия Запад срещу суровини) гледат да избягат оттам, включително и у нас. Само, че практиката показва, че от отровата посята в главите им няма как да избягат.


Новините
Вашият сигнал до ФЛАГМАН
Животът
Политика
Крими
Темида
Бизнес
Разследване
Просвета
Здраве
Лична драма
Лайфстайл
Астро
Пътна обстановка
Ретро Флагман
Спорт
Животът
Цигани подлудиха карнобатски квартал, полицията не може да ги спре (ВИДЕО)
Цигани подлудиха карнобатски квартал, полицията не може да ги спре (ВИДЕО) От сутринта са започнали с грозни кючеци и силна музика, недоволстват жителите на кв.“Люляците“

Всичко в категорията
Сигнал до Флагман.бг: Наперена дама с този джип гази закона в Бургас Върховна наглост: Ето как паркират истинските джигити на Меден рудник (СНИМКИ) Внимание! Ледени късове висят от покрива на сградата на НАП в Бургас Кошмар в Граматиково: Селото е без ток от 24 часа, не е ясно кога ще възстановят захранването Гнусно! Жена си купи торта от магазин в Слънчев бряг и изпадна в потрес от това, което откри (СНИМКА) Мистерия! Неадекватен младеж обикаля Лондон и твърди, че е от Бургас, познавате ли го? (СНИМКИ) Сигнал до Флагман.бг! Зловеща находка стресна хората на плажа в Слънчев бряг (СНИМКИ) Сигнал до Флагман.бг! Половината ж.к."Възраждане" без ток, ЕВН нехае Майки от Свети Влас: Вижте в какво превърнаха детската ни площадка, сложете камери (СНИМКИ) 4 месеца няма кой да оправи опасна шахта на бул."Демокрация", днес тя вече е капан за пешеходците(СНИМКИ) Бургаски майки с апел: Направете нормална рампа за детски колички в ДКЦ II (СНИМКИ)
Изплува нова гореща новина около принц Хари и Меган, след като актрисата лъсна по ц*ци в мрежата! (СНИМКИ +18) Погребват Ради и Илиана далеч един от друг завинаги Борещата се с рак Нана се включи в ефира от Израел и каза какво се случва с нея Ужас: Жена пострада при страшен взрив на газова бутилка Кръв на пътя! 30-годишен мъж е между живота и смъртта заради зверска катастрофа Ураганният вятър отнесе покриви (ВИДЕО) Скандално! Молели родители на деца със СОП да не ги водят на тържества, за да не развалят насладата на другите Злокобно: Четири трупа в блока на закланите съпрузи Ради и Илияна в Пловдив Огромна трагедия: Пожар в хотел в Манила взе четири жертви (ВИДЕО) Празник е! Почитаме светец, борел се за християнската истина и църковните обреди Шокираща агресия в училище! Майка на хиперактивно дете твърди: Даскалка блъскала главата на детето ми в чин
Що за правосъдие? Как рецидивист, лежал за опит за убийство, се отърва с пробация след заплахи с нож и пистолет
Що за правосъдие? Как рецидивист, лежал за опит за убийство, се отърва с пробация след заплахи с нож и пистолет Защо Наказателният кодекс има спешна нужда от сериозен ремонт, вижте най-пресните примери в Бургаско


Всичко в категорията
БЧК приютява оръжейна фирма в централата си (ВИДЕО)
БЧК приютява оръжейна фирма в централата си (ВИДЕО) Председателят на хуманитарната организация обясни, че за тях са важни парите, които получават от отдадените под наем помещения

Всичко в категорията
Шест вида поведение, които разрушават връзката Сигнал до Флагман.бг! Защо тази сграда в сърцето на Бургас функционира без АКТ 16 Собствениците и наемателят на "Ред Корнер" с ексклузивни разкрития пред Флагман Банка притиска хотел в Приморско - иска му парите от клиент, платил с чужда кредитна карта Само във Флагман.бг! Вижте как експолицай овладя бизнеса с трупове в Бургаско Траурни агенти или злодеи? Вижте как 16-годишният мъртвец Костадин сам поръча погребението си Само във Флагман! Потопът, отнел 4 човешки живота и червената компания от Камено Бургазлията Станислав Панайотов-Тачо – свиреп наркобос или примерен съпруг и баща, преценете сами (СНИМКИ) Вижте как гард на самоубилия се Кристиян Коджуклиев превърна семейната къща в наркоферма (СНИМКИ) Само във Флагман.бг! Лейтенант в новата наркобанда се оказа зет на съдружник в „Аркус”, сменил убития гард на Очите Само във Флагман.бг! Кой е Недялко Гетов: От очевидец на разстрела на Костов до лидер на новата наркобанда в Бургаско
За здравето: Правят шкафчета за всички ученици до 7-и клас
За здравето: Правят шкафчета за всички ученици до 7-и клас До есента половината деца трябва да бъдат обхванати
Всичко в категорията
София филм фест на брега стартира днес с шведска сатирична драма номинирана за "Оскар" На 27 март показват първо в Бургас истинската история на Стефан Данаилов Наказват дисциплинарно учителка след жалба на ученици, че им дърпа ушите Бургаски ученици спечелиха три приза в Осмото национално състезание по творческо писане на английски език Красимир Попов: Видеонаблюдението в детските градини е безсмислено, превръща децата в актьори (ВИДЕО) Ето го победителя в конкурса за лого на IT гимназията в Бургас Прехвърлят управлението на блок 46 в жк „Зорница“ на Спортното училище за ремонт, какво ще се случи с ЛУСКА? Конкурс за изящно и приложно изкуство дава шанс за прием във филиала на НХА в Бургас Матурата по български – на 21 май, втората задължителна матура – на 23 май Ще има ли ваканция за учениците и утре, вижте отговора тук Техническа грешка превърна Механото в първото джендър училище в Бургас, ето я истината
Манекенката Кристин Илиева е била с Дивна при катастрофата, ранена е тежко
Манекенката Кристин Илиева е била с Дивна при катастрофата, ранена е тежко 20-годишната красавица е поставена в барокамера, предстоят й още две операции


Всичко в категорията
Скръбна вест! Почина известна българска журналистка Тъжна вест! Почина една от най-големите легенди в бокса, беше треньор и на Кубрат Пулев Неописуема трагедия! Ученик се самоуби с пушката на баща си, подозират играта "Син кит" Вижте ексклузивни кадри от огнения ад, при който загинаха Антон, Ана и двете им деца (ВИДЕО) Жестока трагедия! Ана стана четвъртата жертва на огнения ад в Средец, едно от децата й е с 88% изгаряния Невероятната история на 93-годишна баба трогна целия свят (СНИМКИ) Огромна трагедия! Радослав си сложи бесилото заради дългове Разкритие! Джипът-ковчег, с който загина моделката Асиана, е на семейство строителни предприемачи Огромна мъка! Красива актриса зове загиналата Асиана: Идвам, мила моя! Чакай ме! Яна Маринова с покъртително признание: Станах жертва на насилие на 16 години - биеха ми шамари и стреляха по мен! Приятелите на красивата Асиана Митева потънаха в скръб, не могат да повярват в трагичния й край
Астролог: Ако се съмнявате в нещо, по-добре не го започвайте
Астролог: Ако се съмнявате в нещо, по-добре не го започвайте Хвърляйте монети на кръстопът, за да ви даде Бог богатство, съветва Ивелина Пенчева
Всичко в категорията
Спомени от соца: Ужасът, наречен смъртна присъда
Спомени от соца: Ужасът, наречен смъртна присъда Осъдените на смърт полудявали в очакване на екзекуцията

Всичко в категорията
http://www.AVTOCHASTIonline24.Bg
Общините
Бургас Бургас
Меден Рудник Меден Рудник
Айтос Айтос
Карнобат Карнобат
Несебър Несебър
Поморие Поморие
Созопол Созопол
Царево Царево
Приморско Приморско
Средец Средец
Малко Търново Малко Търново
Камено Камено
Сунгурларе Сунгурларе
Руен Руен
Бургас
Вижте какво направиха учениците от Строителния техникум, за да възстановят мозайката на Кольо Фичето
Вижте какво направиха учениците от Строителния техникум, за да възстановят мозайката на Кольо Фичето На благотворителна изложба представят картини, изработени от настоящи и бивши ученици, както и родители

Всичко в категорията
Амортизирани язовири в Бургаско, има ли опасност от наводнения? Огромна трагедия! Бялата чума уби бургазлия Ето ги големите герои от доброволческото сдружение за морско спасяване Късмет или съдба? Почистване разкри автора на единствения паметник на войника в Бургас (СНИМКИ) Отлична новина! Проектът за жп връзката между Бургас и летището е готов, осигурено е финансиране от 55 млн.лева Внимание! Кърлежите атакуваха парковете в Бургас, лаймска болест порази един Мнима фирма търси балъци в Бургас, предлага екскурзии до екзотичен остров за цялото семейство срещу 850 лв. Държавата очаква бум на туристическите полети за Бургас и Варна през лятото Костадин предаден от приятелите си, свидетелствали срещу него за дръзкия обир в Поморие (СНИМКИ) МЦ „Стайков и фамилия“ поставя нови стандарти в Бургас! Ще лекува с апаратура, използвана от най-престижните клиники в Европа Изхвърлиха над 50 тона боклук от Северния плаж в Бургас, подготвят ивицата за Лято 2018 (СНИМКИ)
Удар на полицията! Хванаха Христина от бургаския ж.к. "Меден рудник" в подли интернет номера Ужас в "Меден рудник"! Бандит нападна и ограби млада бургазлийка Шок в „Меден рудник”! Бургазлия отиде на гости на приятел, прости се с портфейл, пълен с пари и кредитни карти Върховна наглост: Ето как паркират истинските джигити на Меден рудник (СНИМКИ) Екшън край ез. Мандра! Пребиха служител на ИАРА-Бургас Снежен апокалипсис ли? Този бургазлия не се оплаква, а просто... кара ски (ВИДЕО) Търсят малкия Шапрон, виждали ли сте го? Внимание: Пропадна част от пътя Малко Търново-Царево (СНИМКИ/ВИДЕО) Паника в ОУ "Елин Пелин" в жк Меден рудник: Късо съединение в ел.табло предизвика пожар по време на родителска среща Търсят директор на гимназията по иновации в Бургас, вижте какви са изискванията Нов рекорд: Кукерски костюм на бургазлия с най-дълъг косъм в България (СНИМКА)
Само във Флагман.бг! Започва мащабен ремонт на улици в Айтос, кметът Васил Едрев подписа договор за 2 млн. лв.
Само във Флагман.бг! Започва мащабен ремонт на улици в Айтос, кметът Васил Едрев подписа договор за 2 млн. лв. С други 600 хил. лв., предвидени в капиталовата програма, ще бъдат обновени улични и тротоарни настилки във всички населени места в общината


Всичко в категорията
Невероятна трагедия в Айтос: 82-годишна жена остана на улицата, измамена от собствения си внук Златомир след присъдата за убийство на пътя: Пълни паляци и помияри Майката на убития Велислав със скандални разкрития: Скри се, че е имало пети човек, който отказва да се качи в колата! Внимание! Не ходете в парк „Славеева река“, опасно е заради тежките машини Жестоко: Айтозлийка откри мъжа си увиснал на бесилото Зверска катастрофа! Бургазлията Георги оцеля по чудо, след като БМВ-то му се преобърна няколко пъти и се заби в скат Само във Флагман.бг! Освободиха Свилен и Мариян – признаха всичко. Николай оставя две сирачета Само във Флагман.бг: Свилен крещял обезумял: „Убихме приятел!“. Но кой е шофирал злополучната кола след банкета? (СНИМКИ) Само във Флагман.бг: Николай от Айтос премазан от двамата си приятели. Правели си майтап Трагедия в Айтос: Фолксваген премаза и уби млад мъж, шофьорът избяга БДЖ обезщетява пътниците от закъсалия край Айтос влак с безплатни билети, обещават да не закъсват пак
Най-възрастният жител на Община Карнобат баба Джена стана на 102 години Депутатът Николай Тишев с приемна в Карнобат След купон на 8 март: Ченгета спипаха 72-годишен мъртво пиян шофьор в Созопол и напушен младеж зад волана в Поморие Закриват училището с мъртвите души в Соколово, 29 деца-емигранти крепели школото Снежна ваканция за учениците в Айтос и Карнобат Смел шофьор кръстосва карнобатските улици, носи храна и провизии на закъсали по пътищата жители Обновяват държавните сгради в 28 общини, в Бургаско - само в три Президентът на „Карнобат“ Теодор Иванов: Обещаваме на феновете по-добри игри и победи Жестока съдба след изпепелената къща в Карнобат: Баба Мария и семейството й остават на улицата (СНИМКИ) В „Карнобат“ са готови за съботната среща с „Асеновец“, новите са трима Огнен ад: Изгоря Аудито на карнобатлия, Фиат пламна в движение в Руенско
Несебърски Шумахер заби БМВ-то си в други 4 коли, бързал да завие
Несебърски Шумахер заби БМВ-то си в други 4 коли, бързал да завие Мъжът искал да изпревари чакащата колона от автомобили, но возилото излязло от пътя
Всичко в категорията
Защо отцепиха цяла улица пред руския клуб в Несебър? Да не би да са докарали мумията на Ленин? Само във Флагман.бг: Съдят сина на Сава Чоролеев и гарда му Божидар Георгиев за бой в дискотека „Вижън” Ученици от Несебър грабнаха 6 медала от V-ия международен турнир „Математика без граници” Арестуваха братя от Равда с незаконно оръжие и марихуана Парче мазилка падна от тавана на училището в Стария град в Несебър, местят децата в основната сграда Слънчев бряг е шестата най-достъпна дестинация за покупка на имот от американци Най-голямото училище в Несебър отбеляза 136-тата годишнина от основаването си (СНИМКИ) Над 500 жители и гости на Несебър изпълниха централния площад за 3 март (СНИМКИ) Очите vs. Кравата - 120 свидетели и 10 подсъдими в сложно дело със стрелба, дрога, рекет и убийство Несебър остава без синя зона, засега Баба Марта зарадва малчугани от три детски градини в Несебър
Вадят потъналото в Поморие корабче „Кук“, затвориха главна улица в морския град Ахелойци към инвеститорите на асфалтовата база: Не искаме да се превърнем в промишлена зона, а да развием туризма! Само във Флагман.бг: Разширението на пътя Поморие-Ахелой приключва предсрочно, Бойко Борисов първи ще го тества Предстои обществено обсъждане на намерението за изграждане на асфалтова база в Ахелой Жителите на Ахелой са готови на протест срещу изграждане на асфалтова база в града Поморие ще отбележи годишнината от Освобождението на България Учениците в Поморие също в снежна ваканция за три дни Тежка зимна обстановка в Поморие: Автомобили закъсаха в преспите, села са без ток Райони в община Малко Търново и Поморие останаха без ток Бурята нанесе сериозни щети на емблематичен кораб в Поморие (СНИМКИ) Обновяват държавните сгради в 28 общини, в Бургаско - само в три
Пазач ограби базата на „Артистите на България” в Ахтопол, отмъкна 30 легла
Пазач ограби базата на „Артистите на България” в Ахтопол, отмъкна 30 легла 38-годишният пазвант задигнал покривни ламарини и слънчеви батерии
Всичко в категорията
Супер скандал в Царево: Намеси ли се кметът Лапчев в сблъсък за златен имот край морския плаж Знаете ли къде се намира „Мъртвият град”? Вижте призрачния Коста дел Кроко край Царево Пчелари искат странджанският цветен прашец да стане защитено наименование за произход Царево на бунт заради циганина, пребил учителка (ВИДЕО) След алармата на Флагман.бг! Царево завря: Питат кмета Лапчев защо натроши и къде скри паметника - емблема на града Къде сбъркахме? Петокласник от Царево нападна учител, заби му юмрук Премахнаха и изпочупиха символ на Царево от сърцето на града при ремонта на площада (СНИМКИ) Прокуратурата проверява добиват ли се назаконно инертни материали от р. Велека Шефът на базата в Резово вземал рушвети, жалбите са потулвани? (ВИДЕО) С пирончета ли хванаха коледната елха на Царево? Вятърът я помете и провали тържествата в морската община Кольо Върбанов: Лицензите за риболов се дават под масата, вземат ни ги заради варненци (ВИДЕО)
Каратисти донесоха злато и бронз на Приморско от национално първенство
Каратисти донесоха злато и бронз на Приморско от национално първенство Младите надежди на морския град отново демонстрираха отлична подготовка в поредното престижно състезание
Всичко в категорията
Ромите от Средец: Нашите съседи изгоряха живи, защото пожарната дойде с 40-минутно закъснение (ВИДЕО) Ужас! Баща и двете му деца изгоряха живи при пожар в Средец Живко Гърков: Не искаме повече да гласуваме нагласени план сметки и продажби, а нашите бащи и майки да няма къде да се лекуват! Скандал в Средец! Опозицията напусна сесията на ОбС, обвини кмета за колапса на здравеопазването Кметът Иван Жабов и "Царя на виното" благословиха лозите на Средец за Трифон Зарезан Със закон: Закриват опитните станции по земеделие в Поморие и Средец – вливат ги в ново държавно предприятие Средец с 15,8 млн. лв. бюджет, акцентират върху инфраструктурата Опозицията в Средец бламира кмета Иван Жабов за чистотата и пътните на учителите Четири училища в Бургаско излязоха в грипна ваканция Подменят част от канализацята, за да сложат край на реките от боклуци след всеки порой в Средец Със съдействието на Валери Симеонов: 325 000 лева отиват за благоустрояване на община Средец
Кметът на М.Търново със силни думи заради бедствието: Виновни ли сме, че избрахме да останем тук – в нашата Странджа?! Николай Тишев организира приемна за жители на Малко Търново Райони в община Малко Търново и Поморие останаха без ток Отпускат средства за ремонт на социалните центрове в Малко Търново Обновяват държавните сгради в 28 общини, в Бургаско - само в три Традицията в Странджа е жива: Бял кукер носи благоденствие и берекет в Малко Търново (СНИМКА) Пенсионерите в Малко Търново с повече информация и още един телефон срещу алоизмамите Около 3 500 000 лв. е проектобюджетът на Община Малко Търново за 2018 г. Защо депутат-русофил обяви Странджа за българската Камчатка Само във Флагман.бг! Вижте пълния абсурд на самонастанените в домовете на военните в Странджа (ВИДЕО) Вадят ромите от военните имоти в с. Звездец, те молят за отсрочка
Лидерът на ДПС в Камено: БСП ме клевети за стрелбата снощи, 2 пъти са викали полиция
Лидерът на ДПС в Камено: БСП ме клевети за стрелбата снощи, 2 пъти са викали полиция Димитър Николов твърди, че снощи спял, а униформените светели с фенерчета да търсят дупки от куршуми


Всичко в категорията
Истина ли е? Контролен „орган” помлял пиян личното си БМВ, бракува го набързо Жители на сунгурларски села: Тук е снежен капан, не пътувайте! Измамник метна баба, че й дава златен пендар, взе й 2400 лева Бургаският депутат Петър Кънев се срещна с кмета на Сунгурларе: Умуват как да намалят безработицата в района Ако някой иска да добие най-голямата сила - нека дари камбана на храма в с. Есен Община Сунгурларе налива близо 100 хил. лв. в три села: Чубра се сдобива с нов площад, ремонти в Садово и Манолич Брутално зверство в Сунгурларе: Циганин-рецидивист изнасили 70-годишна баба Ето какво отговориха от Община Сунгурларе за масовата сеч в с. Славянци Масова сеч съсипва Сунгурларско, общинари гонят очевидци от парка на село Славянци Сунгурларе иска 1,3 млн. лв. за ремонт на пътищата Освобождават от данъци, ако инвестираш в Руен, Сунгурларе и Средец (ВИДЕО)
Пожар изпепели две къщи и почивна станция в Бургаско
Пожар изпепели две къщи и почивна станция в Бургаско По първоначална информация става въпрос за късо съединение
Всичко в категорията
Учениците в Руен във ваканция заради снега, в Тополица – заради паднал комин Защо Руен се военизира и за какво използват този бронетранспортьор (ВИДЕО) Погром! Крадци атакуваха и потрошиха къща от яд (СНИМКИ) 10-годишният Васил се бори за живота си, микробус го помете, докато кара велосипед Жълто-кафява вода потече от чешмите в Руенско (ВИДЕО) Парламентът аплодира 43-ма руенски началници от ДПС (снимки) Освобождават от данъци, ако инвестираш в Руен, Сунгурларе и Средец (ВИДЕО) Само във Флагман.бг! Селска кметица от Руенско се мисли за недосегаема, превърна в ад живота на цяло семейство Кошмар! Крава изскочи на пътя Айтос-Руен, предизвика зверско меле 65-годишната жена е с опасност за живота, след като бе блъсната от лек автомобил Ексклузивно! Емурла: Съжалявам за ударения ролс-ройс. Бенчо: Прощавам ти, важно е да сме здрави!
Край на шуробаджанащината в университетите, професор ще се става само с точки Интервю Всички интервюта Проф.Станислав СТАНИЛОВ, депутат от Обединени патриоти за Флагман.бг: Край на шуробаджанащината в университетите, професор ще се става само с точки
Заварените професори остават с титлите, но ако не работят, им се отнемат права

Глас отвътре Всички Флагман.БГ, Флагман.БГ Що за правосъдие? Как рецидивист, лежал за опит за убийство, се отърва с пробация след заплахи с нож и пистолет Защо Наказателният кодекс има спешна нужда от сериозен ремонт, вижте най-пресните примери в Бургаско


Вашият сигнал до Флагман Всички сигнали Цигани подлудиха карнобатски квартал, полицията не може да ги спре (ВИДЕО) Сигнал до Флагман.бг: Наперена дама с този джип гази закона в Бургас Върховна наглост: Ето как паркират истинските джигити на Меден рудник (СНИМКИ) Внимание! Ледени късове висят от покрива на сградата на НАП в Бургас Кошмар в Граматиково: Селото е без ток от 24 часа, не е ясно кога ще възстановят захранването
Вижте какво Ви очаква днес - здраве, работа, учение, пари, любов
Дневен хороскоп за 18.03.2018на Стефка Добрева - астролог, нумеролог и лечител
Овен Телец Близнаци Рак Лъв Дева
Денят е добър за любов, но не и за бизнес. Внимателно наблюдавайте това, което се случва и бъдете готови да реагирате веднага, ако интересите ви са застрашени. Трябва гласът ви да се чуе, ако промяната не ви устройва! Дарявайте на хората, които обичате, сладки емоции! Това е един от дните, в който е най-добре да оставите парите в портфейла ви да се множат, а завистниците – да си злобеят. Преди да купите нещо, внимателно го прегледайте, защото може да се окажете измамен! Не се сърдете, ако любимия човек е по-пасивен и няма желание за ласки! Ще получите много предложения. Някои от тях може и да са неприлични. Ако не се научите да казвате „стоп“, може да си изпатите. Грешките ви в този ден лесно ще се забелязват, а тайните ви може да бъдат разкрити. Избягвайте досадниците! Въздържайте се и от пазаруване! Избягвайте натоварването, възможни са травми! Това е ден на хармония и любов. Прекарайте повече време с любимия! Ако сте се скарали с някой, сега е момента да се сдобрите. Препоръчва се да почистите дома си. Противопоказни са силните миризми. Не си правете никакви планове, защото ще се объркат. Може обаче да обмислите офертите, които сте получили и да вземете съдбоносно решение. С финансовите дела бъдете по-внимателни. Не инвестирайте, ако имате някакви съмнения! Вероятно до обяд ще ви е трудно да намерите общ език с  приятелите, но не давайте заден! Сега е момента да реализирате плановете си. Отнасяйте се повече уважение към по-възрастните! Добре е да поискате прошка от близките си, ако сте ги засегнали. Хубаво би било, ако днес може да си позволите да загърбите грижите и да се забавлявате. Творците сред Девите ще имат шанс да очароват околните с дарбата си. В този ден е добре да сте с хората, които ви обичат и ценят. Храната трябва да е лека. Избягвайте конфликтите у дома! Ако не правите от мухата слон, ще имате успех. Тези от вас, които обичат да злословят за околните, ще бъдат наказани. Въздържайте се от злобни коментари! Доволни ще е и любимия човек, ако проявите малко повече въображение и го изненадате приятно. Въздържайте се от рисковани действия! По-добре да ви нахокат, че не се справяте бързо със задълженията ви, отколкото да оплескате всичко! Проявете търпение и внимателно осъществявайте това, което сте замислили! Заемете се с това, което не търпи отлагане. Самотните може да срещнат човека, заради който сърцето им да затупти от вълнение. Не бързайте обаче с изводите, защото след седмица ще имате различен поглед върху света около вас! Желателно е днес да завършвате всички започнати през последните 3-4 седмици дела. Направете си равносметка и помислете какво трябва да промените. Добре е да си върнете дълговете. Възможно е обостряне на язви и колити. Денят е чудесен за реализирането на идеи, които досега не сте се решавали да осъществите. Сега никой не е в състояние да ви устои.  Лесно ще постигате споразумения. Не се намесвайте обаче в спорове, по-добре да си останете само страничен наблюдател!
Везни Скорпион Стрелец Козирог Водолей Риби
Автори Флагмани
Маркетинг Екип