×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Крокодила в съда: Отвлечен съм от диктатор Цацаров, искам отвод на всички! Боли ме корема, не мога да стана… (снимки)


06 Март 2018, Вторник, 13:48 ч.
Автор: Флагман

Емил Милев продължава да лежи в ареста след ново обвинение - за обир на магазин от веригата "Била" през 2008 г.


Арестантът Емил Милев, известен в медиите като Крокодила, сътвори поредното си „шоу” в съдебна зала. Във вторник Апелативният специализиран наказателен съд гледа мярката му за неотклонение. Милев бе задържан в момента, в който бе пуснат през януари, след като спецсъдът го оправда по едно от делата срещу него.

Формално, на 11 януари т.г. той е привлечен като обвиняем за обир на магазин от веригата „Била”, извършен през далечната 2008 г. За целта спешни показания е дал свидетелят Николай Генов. Той обяснил пред разследващите, че Крокодила се похвалил пред него за престъплението, при което са обрани 194 000 лева.
Въоръжената банда, облечена в полицейски униформи, на 30 декември 2008 г. нахлула в обекта и отмъкнала парите. Тънкият момент е, че лицата са били маскирани и не се виждат на видеозаписите от камерите, запечатали престъплението.
Обвиняеми са още Мартин Димитров и Калоян Бацов. Те обаче не са задържани
, претендираше защитата на Емил Милев.

Адвокат Теодора Гинчева предупреди, че няма да говори много, тъй като това ще направи клиентът й.
В пледоарията си Крокодила претендираше, че е обвинен и задържан вече 5 години по слухове и „показания по чужди думи”. Той настрои тричленния състав срещу себе си още в началото, като обяви, че им иска отвод. Милев нападна съдиите Даниела Врачева, Димчо Георгиев и Красимира Райчева.
„Четири години съм отвлечен от вас, подал съм жалби. Вие сте в една система за саморазправа с мен. Затова ви искам отвод. (…) Държите ме от 2013 г. в затвора по слухове. Вие сте нечестни, некоректни и враждебно настроени към мен”,
нареждаше Емил Милев.
Крокодила поиска отвод и на прокурорката. Съдът отхвърли претенциите му.

Обвиняемият връчи няколко жалби, като поиска и преюдициално произнасяне на Европейския съд по правата на човека, което също не бе одобрено като процесуално недопустимо.

Емил Милев раздаде на съдиите и разпечатки от учебници по европейско право, за да разберат, че го държат в ареста незаконно. Съдия Георгиев обаче му ги върна с аргумента, че са ги чели и ги познават.
В своята защита Крокодила цитира неколкократно и прецедентни дела на „Феркандели и Сантанджело”, „Томас срещу Обединеното кралство” и др. под.
Според Емил Милев, Николай Генов е „професионален лъжесвидетел” срещу него.


Съдът обаче не се смили и го остави окончателно в ареста, като потвърди определението на долната инстанция. Основният аргумент е, че обвиняемият може да извърши и друго престъпление, въпреки че е реабилитиран и се води неосъждан.

Докато съдът произнасяше решението, Емил Милев се оттегли назад и седна.
„Къде отидохте? Станете”, заповяда съдия Георгиев. Милев обаче не се подчини и обяви: „Боли ме корема, не мога да стана, лошо ми е”.


„Не е истина какво се случва”, недоволстваше още тихо обвиняемият. След като заседанието приключи, Крокодила скочи и попита: „Г-н съдия, а на въпросите защо не ми отговорихте?... Тишина.”
Срещу Емил Милев в съдебна фаза са две други дела.

Преди заседанието той позира пред медиите със собственоръчно написан сигнал „От Емил Милев S.O.S.”.
На него се чете: „Отвлечен – 4 г. 3 месеца от диктатор Сотир Цацаров, МВР, ВКП, АСНС, СНС, СпП, СГП, САС (…). Злоупотребяват с власт всеки ден (…) В РБ има диктатура. Деспотизъм. Тирания на МВР и диктатора Цацаров – ВКП. Репресиран съм от С. Цацаров.”

В долната част на „плаката” Милев завършва с обръщение към Висшия съдебен съвет: „ОТВЛЕЧЕН СЪМ, ПОМОЩ”.

Той обясни, че прякорът Крокодила е измислен от медиите. „Как някой ще ми каже „ей, крокодил”? Един път ще търпя, два пъти, но на третия…”, коментира обвиняемият преди началото на делото.
Заради „спектакъла” му мярката се гледа повече от 2,5 часа и забави графика на Апелативния спецсъд, който разполага само с една съдебна зала.







В категории: Темида , Крими


От какво е болен този певец
От какво е болен този певец 28/04/2024, Неделя 20:00 1
7
Коментара по темата
7.
!!!
07.03.2018 01:41:11
1
3
А в белите държави с работещи институции си невинен до доказване на вина.
6.
Обективен
06.03.2018 21:18:52
0
2
В съда в Бургас,работи един като този,само че този изглежда по добре от него.Ония е много мощен.
5.
Abe
06.03.2018 20:56:03
0
1
Abe toz 25 godini 6te mu stignat..Toi prez jivota si nee rabotil samo e kral i iska da go pusnat pak da krade..Ne znam.krokodil li e ili aligator no takiva hira njamat mjasto v ob6testvoto.tam dokato umre
4.
DJARO
06.03.2018 20:24:53
0
1
Sega 6et bude OSUDEN.....znaete li kvo se slu4va v Strasburg kato RAZBERAT samo 4e 4ovek e ZADURJAN POD STRAJA...4g.i 3meseza....bez prisuda...se pitat KAKAVO S PRAVILI prez tova vreme Razsledva6tite organi i suda...i VINAGI pe4eli potarpev6iq????
3.
DJARO
06.03.2018 20:20:25
0
1
Ne moje 4god. i 3meseza da si OBVINQEM...taka be6e predi mnogo godini STATUTA NA VE4NIQ OBVINQEM...na pokazaniqta na IZMISLEN SVIDETEL....za tova Bulgriq e 1vo mqsto po OSUJDANIQ v STRASBURG...nai-malkoto za zabaveno pravosudie 6te spe4eli6 VINAGI edno takova delo.......zaradi NEKADURNOSTA na BG-prokurori-sudii....
2.
ТТТ
06.03.2018 19:51:06
0
2
тоя го дайте на ДОКТОРА! той ще го излекува!
1.
Гошо
06.03.2018 19:22:38
1
4
Измет !
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кирил Петков пред пълна зала в Бургас: Видяха, че не могат да ни купят и започнаха да заливат с помия Кирил Петков пред пълна зала в Бургас: Видяха, че не могат да ни купят и започнаха да заливат с помия „Ако имахме една забежка с публичен ресурс – щяхме да сме в затвора, чакат ни отдавна, нямаше да ни го простят“, категоричен е съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Новите изисквания за спасителите може да блокират летния сезон Новите изисквания за спасителите може да блокират летния сезон Най-сериозната промяна в Наредбата е свързана с двойно увеличаване на броя на медицинските специалисти, които трябва да се осигурят на всяка една такава водна площ Бойко Борисов не е в положение да поставя условия, каза Асен Василев в Бургас Бойко Борисов не е в положение да поставя условия, каза Асен Василев в Бургас Ако се освободи от зависимостите бихме седнали да преговаряме с него, обяви съпредседателят на Промяната Пролет ли? През май ни очакват температури до 35 градуса Пролет ли? През май ни очакват температури до 35 градуса За съжаление обаче най-студено се очаква да е именно по празниците От какво е болен този певец От какво е болен този певец Мистериозно заболяване мъчи Галин Първият ми съпруг ме подари на втория, призна тази певица Първият ми съпруг ме подари на втория, призна тази певица Двамата баджанаци и до днес били близки приятели  Това е най-големият стратег в "Един за друг" Това е най-големият стратег в "Един за друг" Сияна играе умно  Каква е цената на агнешкото от ферма до магазина Каква е цената на агнешкото от ферма до магазина Kъм мoмeнтa пpи пoĸyпĸи oт фepмитe цeнитe "нa eдpo" ca 8-9 лв/ĸг живo тeглo, a "нa дpeбнo" (1-2 aгнeтa) ca 10-12 лв/ĸг живo тeглo Нещо невероятно се случва с планетите Нещо невероятно се случва с планетите В личен план съвпадът на двете планети ще се отрази най-много на родените в трета декада Телци, Раци, Деви, Козирози и Риби Комунистически диктатор твърдял, че видял извънземни в България Комунистически диктатор твърдял, че видял извънземни в България Бившият Първи притежавал строго секретни записи и снимки на НЛО
Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Ефектните сценични тоалети са проектирани специално за всеки състезател, създадени са за конкретната хореография и осигуряват пълна свобода на движението, каза стилистката на предаването Августина Маркова-Тути Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Движението се отклонява през Владая и се е образувала колона от автомобили "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка Това обаче очевидно няма да се случи точно сега Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Пиърс Броснан вече е на 70 години  Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Клетите гости на предаването, което се излъчва на живо всеки вторник, съжалиха многократно, че са се паднали именно до тях Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Протест посрещна президента на САЩ преди вечерята с кореспондентите   Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори