×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Прокоба избива ВИП българи


05 Март 2018, Понеделник, 14:23 ч.

17 популярни личности си отидоха само за два месеца
Само от началото на 2018 г. от този свят си отидоха 17 души, сред които актьори, футболисти, певци, бизнесмени и общественици, анализира вестник Ретро.

Набива се на очи плашеща закономерност - всяка от последните няколко седмици започваше с тъжната вест за поредната смърт – сбогувахме се със Стефан Шарлопов, Дядо Добри, футболните легенди Павел Панов, Георги Марков, Цветан Веселинов-Меци...
Познавачи в астрологията са песимисти, че такава ще бъде цялата 2018 г., която в китайския календар е годината на Кучето.

Според вярванията тази година често е свързана със смърт и съдбовни поврати. В такива прокълнати "кучешки" години светът е преживял много важни и определящи съдбата на милиони хора събития: през 1934 г. Адолф Хитлер става фюрер на Германия и разпалва най-кървавата война в историята на човечеството, на 5 май 1946 г. Уинстън Чърчил произнася реч, с която се дава началото на Студената война, през 1994 г. започна Втората Чеченска война - една от най-кръвопролитните вътрешни войни в Русия, през 2006 г. е изпълнена смъртната присъда над Саддам Хюсеин и в Ирак започва тотална криза, която не е изживяна и до днес...

Миналия понеделник последната черна вест почерни футболния клуб "Левски". На 70-годишна възраст почина "синята" легенда Цветан Веселинов-Меци. Любимецът на няколко поколения фенове се пренесе в звездния отбор на безсмъртните, където само преди седмица се преселиха завинаги други двама бивши футболисти на тима от "Герена" - Павел Панов и Георги Марков. По зла ирония на съдбата треньорът и неговият ученик издъхнаха в един ден с няколко часа разлика. Марков почина в неделя, 18 февруари, от инфаркт у дома си. Същата вечер, докато гледа мача с двата отбора, белязали живота му – „Левски“ и "Ботев" (Пловдив), го последва и Панов, който навремето го наложи в тима край Бирената фабрика под Тепетата.

На 22 февруари и фолкът изгуби един от своите пионери в зората на най-популярния жанр у нас - Панайот Найденов, известен още под псевдонима Панко. Легендарният попфолк изпълнител остави във фонотеката на любими хитове на мутрите като "Али Баба и 40-те бойци", "Скитнице", "Хитрата лисица", а феновете и до днес помнят култовата му песен "Евала, Живков", с която Панко възпя бившия първи в държавата Тодор Живков.

В черния списък попадна и моделката и майка на петмесечно момиченце Асияна Митева. Смъртта застигна 29-годишната красавица на магистрала "Струма". Заради несъобразена скорост беемвето ѝ с благоевградска регистрация изхвърча от пътя, прескача мантинелата, преобръща се в крайпътно дере, а шофьoрката на автомобила загива на място.

Двойно фатален се оказа 13 февруари. В късните часове след дълго боледуване на 84 години почина Петър Междуречки, политик и бивш кмет на София от 1978-1986 г. Денят бе последен от земния му път и на 103-годишния Добре Добрев, когото цяла България познаваше като Дядо Добри. Три дни миряните се сбогуваха със Светеца от Байлово, който през целия си живот събира пари за реставрирането и поддържането на православните храмове. Най-големият частен дарител на храм-паметника "Св. Александър Невски" за последните 100 години, чийто живот премина в смирение и събиране на милостиня, бе погребан край църквата в родното си село.

Предния ден, 12 февруари, тъга завладя и киносредите - на 86 години почина кинорежисьорката Ирина Акташева, която стои зад едни от най-емблематичните български филми - "Лавина", "Само ти, сърце", "Като песен" и забранения от тоталитарната власт "Понеделник сутрин".
Внезапната смърт на 5 февруари на един от най-богатите българи - Стефан Шарлопов, хвърли в шок близките и приятелите му. 55-годишният бизнесмен от Бургас издъхна в съня си от инсулт и остави зад себе си огромно наследство - многомилионни банкови сметки, седем проспериращи хотела, един от които в Швейцария, бижутерска компания, стоково тържище, хеликоптер, луксозна къща във Владая. Цялата империя на Шарлопов ще бъде поделена между шестимата му наследници - петте деца и вдовицата му Бояна Шарлопова.

Журналистическите среди пък изпратиха бившия главен редактор на вестниците "Дума", "Народна младеж", "КЕШ" и "Поглед" Евгений Станчев. Един от първите журналисти, посетили района на Чернобилската АЕЦ една година след аварията, доживя до 78 години.
На 25 януари на 83 години почина известната тракийска народна певица Кичка Савова. Повече от 65 години тя бе професионален радио- и телевизионен изпълнител и съосновател на ансамбъл "Загоре", а репертоарът ѝ наброяваше над 600 песни.

Само за два дни, на 15 и 17 януари, родната театрална сцена загуби двама от най-обичаните си актьори. Първо си отиде Мариана Аламанчева, само седем месец след самоубийството на дъщеря ѝ Зорница. Кака Мариана, както я наричаха с обич, стана известна на широката зрителска публика с участието си в незабравимото детско предаване "Сладкарница „Захарно петле", в което си партнираше с Николай Николаев - Бате Николай. След Аламанчева почина и големият актьор и дългогодишен председател на Съюза на артистите Стефан Илиев-Чечо.

Поколения зрители го помнят от театралните му превъплъщения, както и от филмите "Господин Никой", "На всеки километър", "Васко да Гама от село Рупча", "Куче в чекмедже", "Петък вечер" и много други.

В 12-ия ден от годината почина простреляният на 18 декември 2017 г. данъчен шеф Иво Стаменов. След стрелбата на ул. "Дунав" в центъра на столицата Стаменов бе настанен във ВМА в тежко състояние, като месец се бори за живота си.
Предният ден почерня семейството на футболната легенда Наско Сираков. Славният нападател на "Левски" изпрати в последния ѝ път майка си Славея.
Една от емблематичните фигури за последното столетие на Бургас – легионерът Иван Григоров, почина на 94-годишна възраст на 9 януари. Без аутокю той водеше "Другата история" - собствено предаване по СКАТ тв и не е слезе от екран цели 20 години. Григоров с право бе известен като най-стария тв водещ в света.

Допреди Коледа бил в отлично здраве, но преживял инцидент - такси едва не го убило на пътя. От удара слабото тяло на Григоров, който тежеше около 50 кг, отхвръкнало във въздуха и се стоварило върху велосипедист. Ветеранът в журналистиката издъхна след 14 дни битка за живота си в болница, където го приемат с жестоко счупена тазобедрена става.
Черната година започна още на 6 януари, когато Сатиричният театър изпрати 83-годишния Вели Чаушев.

В категории: Животът


3
Коментара
Слънце по морето днес
Слънце по морето днес 26/04/2024, Петък 09:27 0
3
Коментара по темата
3.
гггггггггггггггггггггггггг
05.03.2018 13:07:50
2
0
измират ВИП-овете станали такива в комунизма - това не е прокоба а естествено вече са над 80 години
2.
гробаря
05.03.2018 12:27:52
5
6
Ебахти VIP-a . Шарлопов и разни други неизвестници. А дядото си беше просяк с деменция. Все още има членове в НК по въпроса. И апропо ,айде и другите VIP да мрат бързо,че няма места на гробищата!!
1.
Златко
05.03.2018 11:53:16
4
5
Винкела и тои е ВИП
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Появи се първата ясновидска къща в България, врачуват по интернет за 250 евро Появи се първата ясновидска къща в България, врачуват по интернет за 250 евро Гадателките рекламират дейността си в социалните мрежи чрез предсказания, които публикуват Олигархът Георги Гергов налива 7 милиона в политическия стартъп на Ваня Григорова? Олигархът Георги Гергов налива 7 милиона в политическия стартъп на Ваня Григорова? Партийното строителство у нас е бизнес с висока принадена стойност, но е нужен солиден първоначален капитал Той бе кандидат Ерген, а тя - звезда от Игри на волята... Той бе кандидат Ерген, а тя - звезда от Игри на волята... Между тях очевидно е пламнала любовна искра  Тази чалгаджийка направи на салата кръчмар, провалил гостуването й Тази чалгаджийка направи на салата кръчмар, провалил гостуването й . Заради този провален ангажимент изпуснах друг, но вече бях дала дума, ожали се бюст № 1 в поп фолка Няма да повярвате, но тази красавица с вид на чалгарка, е дъщеря на Фънки Няма да повярвате, но тази красавица с вид на чалгарка, е дъщеря на Фънки Красавицата е само на 23, но има в изобилие силикон, изкуствени мигли до веждите и тонове грим, точно като чалгарка или силиконка За първи път в Бургас ще има масов Летен Никулден с музика и рибен курбан За първи път в Бургас ще има масов Летен Никулден с музика и рибен курбан На 9 май на пл. "Тройката" концерт ще изнесе група "МОЛЕЦ", а после на сцената се качва и Веселин Маринов Следващият парламент ще е по-различен? Бойко Борисов очаква Ваня Григорова да преобърне резултата Следващият парламент ще е по-различен? Бойко Борисов очаква Ваня Григорова да преобърне резултата Тя е реалният победител на кметския вот за София, призна лидерът на ГЕРБ  Тя започва прощалното си турне през лятото Тя започва прощалното си турне през лятото Лили Иванова се оттегля от сцената  Сглобката невъзможна след изборите? Тома Биков се жалва от ядрено оръжие и от гешефт на Асен Василев Сглобката невъзможна след изборите? Тома Биков се жалва от ядрено оръжие и от гешефт на Асен Василев След изборите изобщо не знаем дали ще разговаряме с ПП-ДБ, каза бургазлията Краката предадоха тази велика българка Краката предадоха тази велика българка Актрисата е закъсала сериозно с краката и не можела да пази равновесие без помощ
Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Още повече от мъж, в когото е влюбена Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Спортният мениджър се шири в просторен апартамент в Сентрал парк, който е на минути от София Защо Маги от "Ергенът" се разрева Защо Маги от "Ергенът" се разрева Тя не получи покана за мечтаната среща с Алек Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Лидерът на ГЕРБ е капитан на отбора  „Розова луна“ над Флорида „Розова луна“ над Флорида Индианците наричали пълнолунието така, защото съвпадало с цъфтежа на първите пролетни цветя Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Бившият офицер от US разузнаването Скот Ритер пък заговори за „военен Шенген“ и за нападение на НАТО срещу Русия Телецът и Девата да започнат диета, а Козирогът да не флиртува! Телецът и Девата да започнат диета, а Козирогът да не флиртува! Хороскоп за деня – 26 април 2024, петък Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори