×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
  • Велики четвъртък е
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бургаски депутат в неравна битка с Делян Пеевски и ГЕРБ за КТБ


Бургаски депутат в неравна битка с Делян Пеевски и ГЕРБ за КТБ
Тодор Байчев обясни от трибуната, че законопроектът на Пеевски е недопустим
08 Февруари 2018, Четвъртък, 05:13 ч.
Автор: Лъчезар Лисицов, снимки: Авторът

Тодор Байчев критикува законопроекта, който уж цели спиране на вторичното разграбване на банката


Бургаският народен представител Тодор Байчев от „БСП за България” се изправи срещу вечно отсъстващия, но най-могъщ депутат Делян Пеевски.

Байчев разкритикува законопроекта, предложен от Пеевски, Йордан Цонев и Хамид Хамид (всички от ДПС), за банковата несъстоятелност. Вносителите твърдят, че промените целят спиране на вторичното разграбване на фалиралата Корпоративна търговска банка (КТБ).

В четвъртък започна гласуването на поправките на второ четене в пленарна зала. Единствено Тодор Байчев се изправи на трибуната да критикува първите два параграфа на законопроекта.
Той обаче не говореше от свое име и явно беше упълномощен от партията да атакува промените.


Според параграф 1 на законопроекта – временният синдик и синдикът нямат право до датата на откриване на процедурата по осребряване имуществото на банката да заличават учредени от длъжници обезщетения, с изключение на случаите, при които вземането на банката е погасено изцяло чрез парично плащане.

Тодор Байчев обяви от трибуната: „БСП няма да подкрепим настоящия законопроект в този му вид. Още повече – параграфът, който се предлага, противоречи на чл. 119 от Закона за задълженията и договорите,
а именно, че с погасяването на главното вземане се погасяват и произтичащите от него допълнителни вземания, макар давността по тях още да не е изтекла. С прехвърлянето на главното вземане -  с него се прехвърлят и дадените за него облекчения. При подготвяне на главното вземане се подготвя и акцесорното. С настоящото предложение се уреждат правоотношения отпреди години по нов ред и начин – нещо, което е абсолютно недопустимо. Така че няма как да го подкрепим.”
Никой друг обаче не коментира темата. Последва гласуване, при което параграфът бе приет с 81 „за”, 10 „против” и 5 „въздържал се”.

По същия начин се развиха събитията и при параграф 2 на законопроекта.
Пак единствено Тодор Байчев излезе на трибуната да разкритикува текстовете. Последва гласуване, при което параграфът бе приет със 79 „за”, 10 „против” и 10 „въздържал се”.

Впоследствие мина и третият параграф, но поради изтичане на времето на пленарното заседание останалата част от законопроекта остана за следващия ден.

По всичко личи, че БСП остават сами в борбата срещу законопроекта на Пеевски, който е подкрепен от ГЕРБ, така че измененията ще минат с лекота. Експерти твърдят, че някои от промените са противоконституционни. Любопитно е дали президентът ще посмее да наложи вето, както и дали БСП ще даде поправките на Конституционния съд.

Делян Пеевски, разбира се, отново не се появи в парламента. В настоящото Народно събрание той е бил само веднъж в пленарна зала – при клетвата в първия работен ден.

В категории: Политика


Флагман.БГ Петте малки тайни на щастливата връзка Петте малки тайни на щастливата връзка 02/05/2024, Четвъртък 22:00 1
Май ще е прекрасен за 4 зодии
Май ще е прекрасен за 4 зодии 02/05/2024, Четвъртък 21:20 0
13
Коментара по темата
13.
Ivo
09.02.2018 10:36:06
0
1
ТАЗИ НАГЛА, ДЕБЕЛА СВИНЯ ПЕЕВСКИ СЕ ГАВРИ С ВСИЧКИ НАС,С ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.ПИТАМ СЕ: КОЙ ДАДЕ НА ТОЗИ ОТВРАТИТЕЛЕН ШИШКО ТАЗИ НЕОГРАНИЧЕНА ВЛАСТ,ПАРИ БОГАТСТВО?! КОЙ?
12.
отговарям
09.02.2018 00:41:43
0
4
Борисов и Цацаров са кукли на конци в ръцете на Пеевски, а той - в ръцете на Доган!
11.
Питам
08.02.2018 21:40:26
0
3
Абе този Пеевски наследник ли е на Илия Павлов.
10.
ДЕДО ВИ
08.02.2018 21:38:36
0
3
Направо да я взима под наем ,тая еб...на държавица ,Ще икономисаме много пари ,Няма издръжка на министерства ,агенции и т.н.Не ни трябват лапачи и нищо не вършещти.Ама ко пиша аз ТОЙ май я е взел.
9.
Бург
08.02.2018 21:26:39
1
4
А къде е нашият капацитет Николайчо Тишев? Да не би да се е навел на ДПС-то? За нищо не сатава това момченце......всъщност като се замисля с Ат. Зафиров са си лика прилика.
8.
Ми тя
08.02.2018 20:00:19
1
5
Държавата е на Пеевски. Той е главен кадровик, законодател и т.н. Подариха му Булгартабак, поднесоха му на тепсия КТБ, дадоха му да строи магистралите. Могъществото му е неограничено. Защо не му дадат да управлява. Толкова способен човек може да постигне чудеса с тази държава.
7.
до 1
08.02.2018 19:41:06
2
5
Ти сега ли разбра, че ГЕРБ И ДПС са си дружки и гласуват заедно. Лошото, е че само Байчев се е престрашил да говори. А останалите? Те само за заплати ли ще се редят?
6.
jjj
08.02.2018 18:53:01
0
5
Ей, големи престъпници са тези - кой ги избира, кой ???
Но всеки народ си заслужава управниците е казал някой...
5.
golqmata pa4a
08.02.2018 18:10:00
0
7
tozi s tazi SVINSKA GLAVA e samo za PA4A
4.
до 3
08.02.2018 17:46:45
6
2
Не ми пускай никове ми пий хапчетата Хаха
3.
мггймгй оцсъмгйчтъчтъчтэ
08.02.2018 17:39:36
2
11
ДЕБЕЛА ЧИФУТСКА СВИНЯ С АПАРТАМЕНТ В ДУБАЙ , СПОНСОРИРАЩА ВСИЧКИ МЕДИИ В БУЛГАРИСТАН
2.
Клоун
08.02.2018 17:34:13
4
3
:-) :-) :-)
1.
Асас
08.02.2018 17:31:53
0
12
Я ГЕрБ и ДПС да не са в коалиция
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Петте малки тайни на щастливата връзка Петте малки тайни на щастливата връзка Никога не изневерявайте на себе си 5 неща, които карат мъжете да се отдръпват 5 неща, които карат мъжете да се отдръпват Мъжете следят за това дали имате общи интереси и хобита Помните ли черния 2 май през 2015 г., когато Даниел прегази 8-годишния Страхил на бул. „Т. Александров“ Помните ли черния 2 май през 2015 г., когато Даниел прегази 8-годишния Страхил на бул. „Т. Александров“ Изминаха 9 години - черното БМВ на бургазлията влачи 40 метра детето, без да спре Май ще е прекрасен за 4 зодии Май ще е прекрасен за 4 зодии Вижте кои са късметлиите Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Кой ви каза, че тези храни са вредни - всъщност са здравословни Кой ви каза, че тези храни са вредни - всъщност са здравословни Ето кои са те  Ще отпаднат ли студентските такси през тази година Ще отпаднат ли студентските такси през тази година Отговорът на председателя на образователната комисия НС Красимир Вълчев Внимание! Мощна магнитна буря ни връхлита по празниците Внимание! Мощна магнитна буря ни връхлита по празниците Астрономите предупреждават, че въпросното изригване ще окаже влияние на навигационната система в някой райони по света Държавната хазна излиза от релсите Държавната хазна излиза от релсите Приходите от корпоративни данъци намаляват Внимание, кърлежи: Вижте съветите на здравните власти Внимание, кърлежи: Вижте съветите на здравните власти Ето как да използвате репелент
Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Повишение се отчита и в други градове Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Пристигналите в Гърция туристи през 2023 г. възлизат на 30,08 млн. души спрямо 29,875 млн. през 2022 г. Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Заяви приоритетите си за втори мандат пред сп. “Тайм” Почина рок легенда Почина рок легенда Издъхна на 76-годишна възраст Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Блондинката признава, че е подложена на подигравки и всекидневни оферти да скъса с принципите си Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Основната движеща сила зад този очакван спад е “изобилното предлагане” на много важни култури, особено на пшеница и царевица САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна От Москва обаче твърдят, че не разполага с военен химически арсенал Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Полицията използва сълзотворен газ и шокови гранати Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души На 2 май 2014 жив изгоря и българинът инж. Иван Милев, а Виктор Медведчук едва сега сочи организаторите на клането Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Хороскоп за деня – 2 май 2024, четвъртък
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори