×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бюджетът за 2018 г. е изпълним, Приморско е най-социалната Община!


Бюджетът за 2018 г. е изпълним, Приморско е най-социалната Община!
Успехите ни се дължат на това, че си поставяме цели и ги постигаме с много работа, заяви кметът Димитър Германов
31 Януари 2018, Сряда, 18:22 ч.
Автор: Емел МАХМУД, снимка: авторът

При гласуване на финансовата рамка нямаше дебат, приеха я с пълно единодушие, което се дължи на добре свършена работа, заяви градоначалникът Димитър Германов

Д-р Димитър Германов е втори мандат кмет на община Приморско. Вчера Общинският съвет прие финансовата рамка за 2018 г., която в размер на 20 036 304 лв., чийто акцент отново е социалната политика. Какво друго обаче включва бюджетът - отговаря градоначалникът:

- Г-н Германов, тази година отново имате амбициозен бюджет. Кои са основните акценти?

- Бюджетът не се е променил с времето, така че основните акценти са запазени – социална, културна, спортна и инфраструктурна политики и всичко останало. Мога и смея да твърдя, че Община Приморско е една от най-социалните общини в България. Основното е, че бюджетът е изпълним. Това, което е заложено като параметри от 2011 г. насам, ние си го изпълняваме. Най-вече в приходната част – от собствени приходи. Това говори за финансова дисциплина, за ред и само погледнете как изглежда Приморско и го съпоставите с начина, по който изглеждаше преди 5 години.

- Какво предвижда капиталовата програма на Бюджет 2018 г. и кои ще бъдат основните обекти по нея?

-Вие видяхте, че има една сума, която се предвижда като средства от европейските фондове – около 34 млн. лв. Тя касае Пречиствателната станция Приморско-Китен, инфраструктурни проекти на територията на общината. Отделно в бюджета, който е около 20 млн. лв., има предвидени капиталови средства, около 12 млн. лв. На ул. „Иглика“, която свързва с „Перла“ на територията на Ченгера и нагоре Бегликташ – продължаваме инвестициите и предполагам, че тази година ще приключим със строителните дейности. Говорим за подземна и надземна инфраструктура. Отделно ремонтираме други улици на територията на цялата община, както и гр. Китен.

- Как си обяснявате това, че на заседанието на ОбС-Приморско при гласуване на бюджета нямаше дори обсъждане?

- Добре свършена работа – така си го обяснявам. Сесията е крайната фаза на една процедура. Колегите от Общинския съвет са компетентни и са анализирали детайлите и информацията, която сме предоставили във времето – обсъждани са и са доуточнявани параметри. Това е крайната фаза. Няма какво да се говори. Един общински съветник, който чака последния момент, за да може да заяви намерение - означава, че той политизира цялата ситуация. За мен това е правилният начин на работа. Тук говорим за обществена ангажираност. Тоест: Общинският съвет на Приморско работи за обществото.

- С реновирането на ул. „Иглика“  ще разрешите огромна част от проблема с паркирането. Смятате ли да въведете синя зона в Приморско, както вече направиха ваши колеги от други морски общини?

- С нейното реновиране не създаваме повече паркоместа. По-скоро разширяваме самата улица, откъдето минава основният трафик на автобусите.

Относно въпроса ви за синята зона – не. В настоящия момент ние  нямаме условия и не е необходимо да въведем платено паркиране. Начинът, по който сме регулирали поведението на водачите на моторни превозни средства, е удачен. Синята зона не е добър вариант за нас.

- Няма как да не ви питаме и за оставката на заместника ви – г-жа Захарина Неделчева. Ще назначите ли друг заместник, доста е неестествено община да се управлява без зам.-кмет?

- В момента няма. Хубаво ще е да има, но няма. Бюджетът в случая е по-важен от това дали има заместник кмет или не.

- До края на мандата ви остават по-малко от две години. Какви цели си поставяте и кой ще е най-важният ви проект?

- Те са поставени от самото начало. Да запазим финансовата стабилност на Приморско, да запазим политиката, която имаме – пак казвам, това е социална дейност към всички слоеве от населението. Културна дейност, спортна дейност, възможности да инвестираме в инфраструктурата без проблеми и без притеснения. Общината е спокойна, ние работим. Когато обявим обществена поръчка много фирми идват в Приморско, защото коментарът обикновено е, че „ние плащаме“. Това е защото работим, защото сме коректни и дисциплинирани. Целите са община Приморско да се развива по начина, по който се развива в последните години – ръст на туристи, подобряване на инфраструктурата, покачване в качеството на нивото на услугите, респективно това да проличи и в качеството на туристите. Но това не е самоцел, това трябва да стане съвместно с бизнеса и с жителите на общината. Това е идеята и затова търсим контакти и правим голяма част от начинанията. За мен обществото в голяма степен е пасивно, специално бизнеса. Една община не може сама да реализира намерение. Ние не сме „всьо и вся“. Бизнесът е този, който има елементи – този, който трябва да даде информация и съответно да изисква. Понякога за жалост той е пасивен. Това е гръбнакът, на който една община се гради. Нашата идея е не да съществуваме паралелно, а да съществуваме съвместно, за да можем да инициираме и реализираме такива намерения, че това, което създадем като продукт да носи качество.

- През вашето управление през последните години общината се разви като дестинация и за алтернативен туризъм. Очаквате ли да се превърне в целогодишна туристическа дестинация?

- Няма как да се случи това. Кой е този, който ще излезе и ще ми каже, че ще успее да превърне един летен курорт в целогодишен? Това нещо с проучванията на гейзери го анализираме от години. Но това, което съществува като факти не предполага, че има такава възможност. На дълбочина от близо 2.5 км имало минарална вода – възможно е, но ще трябва да изкараме едни много големи пари, за да се осъществи това. Какво означава целогодишен туризъм? Бегликташ съществува като обект, но не е атрактивен през зимата, в снега. Усещането е по-различно, не, че не е красиво. Така че имаме идеи, но няма как морският туризъм да се превърне в целогодишен.

- Участвате в много международни туристически форуми, очаквате ли да засилите присъствието си на словашкия и чешкия пазар, както и да бележите ръст на туристите през Сезон 2018?

- Работим в тази посока, участваме в изложенията, където според нас има потенциал в сегмента, който се разработва. Имаме предварителна информация от туроператорите е, че има завишаване на интереса между чешките, словашките и полските туристи между 5 и 15 процента. Участваме активно на борсата, презентираме се и правим всичко необходимо. Все пак имаме потенциал и го предлагаме.

В категории: Приморско


Флагман.БГ 2 май ще е неучебен в цялата страна 2 май ще е неучебен в цялата страна 20/04/2024, Събота 09:00 1
11
Коментара по темата
11.
MM
01.02.2018 12:58:00
0
0
Почвам го Музея -на тънка цена ..
10.
Вечна слава
01.02.2018 11:26:30
1
5
Разни Здравковци, Гихоровци, Васко минета, Димо Бозев, кучката Лора и др. се опитаха да ми отнемат славата, но не успяха. Запомнете го! Директора - това е Приморско! И Приморско - това е директора!
9.
директора
01.02.2018 11:20:24
1
3
Учителките също трябва да имат восъчни фигури - Прокопова, Петкова, Янева... доста са!
8.
Учителка
01.02.2018 10:25:16
1
1
Да се вкара като точка на сесия следното ;Изработване и поставяне на восъчна фигура на Налбантов,но преди това да се направи музей на Славата-Ехххх Налбанте Налбанте липсваш ни
7.
,, изгорелия цирк,,
01.02.2018 09:24:33
0
1
Африканецът от Татово време в даскалото верно беше атракция.Не се ли повтаряте вече с тoзи или deja vu?
6.
майтап са става
01.02.2018 09:04:28
1
3
Щом не е вече директор, а продължават да го наричат така, значи се е превърнал в чучуло.
5.
Патрисиа Ноарбе
01.02.2018 08:52:35
1
1
Тоя директор е самозванец, присвоява си чужда самоличност и заслуги,и измислени клевети и фантазии,друго не умее.Ще се разплача за директора ... Има нещо гнило в измисления директор. Bземи се скрии ,че ми писна от артисти.
4.
директора до 1
01.02.2018 00:46:03
2
2
Ей, няма да говориш против училището! Ниско ниво на обучение има във вашто село, апък в нашто село нивото е още по-ниско. Разбра ли?
3.
Здравко
31.01.2018 21:33:07
3
12
Е как няма да е най-социалната община,като 80% от жителите са роми.Нито един нормален човек с образование няма да се засели в Приморско.
2.
до 1ви коментар
31.01.2018 20:52:59
2
5
Ко ривеш бъ ,кът ни ти изнася прав ти път.Ко муй на Приморското ,лятту купон на макс ,.Царевичка варена може и на жар,пицички ,палачинки ,.Сергийка до сергийка ,,RAFI sсладолед, файтони ,луна парк-ямболски бизнесмени ,сливенски търговци.Ко ши муй ,да пълнят бюджета ,хазната общинска да не пресъхва тва е истината .Зимъска е тъй няма хора ,ама и за ко ми са ,само да ми тварат кръвното ,.Пък ти кат не го харесваш Приморско зимата ходи в Тайланд при бат,Мони .Там ще ти хареса -светът е голям и центъра на света е ПРИМОРСКО.
1.
Добрин
31.01.2018 20:21:26
1
9
Един млад човек,напуснал Приморско,никога не се е върнал.Да красиво и райско място е но:хората със селски манталитет;завистливи;влагащи всичко спастрено в "хотели"от соца с пристроен нужник;пусти улици зимъска;лоша инфрастктура и разбити улици;непоказващи се от домовете си хора(освен от балконите)-извън туристическата жътва;училище с ниско ниво на обучение(без туй всички по-големи гледат да влязат в елитните училища в ГОЛЕМИЯТ ГРАД).......жива трагедия!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Ямболският бизнесмен е приет по спешност в болница преди няколко дни Без Шенген по земя пазаруваме стоки с до 18% по-скъпо Без Шенген по земя пазаруваме стоки с до 18% по-скъпо Над 1 милиард лева е загубила българската икономика само за година Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Единственото останало от гроба на Александър Георгиев Коджакафалията е постаментът, върху който после безсрамно комунистите слагат бюст на Георги Димитров Рецепта за класически броколи пане Рецепта за класически броколи пане Може да ползвате и замразени броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно панирате, без да е необходимо да варите и бланширате ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста Договорът с „Боташ“ се променя не от парламента, а от правителството. Направиха всичко възможно да фалира „Булгаргаз“, за да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес, посочи Делян Добрев Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук
Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Обещанията за увеличение на заплатите в градския транспорт и персонала в детските градини и ясли ще остане само на хартия, убеден е общинският съветник от ГЕРБ В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги Стриктното спазване на върховенството на закона от всички не подлежи на обсъждане, заяви министъра на развитието Костас Скрекас Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Човекът е горял в продължение на няколко минути Пари за Скорпиона, а Рибите да внимават, защото им се дава магическа сила Пари за Скорпиона, а Рибите да внимават, защото им се дава магическа сила Хороскоп за деня – 28 февруари 2024, сряда Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори