×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Разпети Петък е
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Сорос инжектира 18 млрд.долара в чешка банка. Готви ли се федерализация на Европа?


29 Декември 2017, Събота, 00:36 ч.
Източник: Д-р Огнян Гърков, с л.д.р. посланик за Frognews.bg

Според чешки уебсайт през септември с.г. Сорос открил банкова сметка и прехвърлил голяма част от активите си

От октомври 2017 г. Сорос е прехвърлил като дарение 18 млрд. долара на фондациите ”Отворено общество” (ФОО), мрежа от 39 взаимосвързани експозитури в третия свят или в „по-свежи /кандидат-/демокрации”. Така ФОО стана третата  по големина неправителствена  организация (НПО) след фондациите "Бил и Мелинда Гейтс" и „The Wellcome Trust” (на британския фармацевтичен магнат Хенри Уелкъм). И втората по мощ „филантропска организация в САЩ” след тази на Гейтс (според „New York Times”). Въпреки, че различията между НПО-тата с нестопански цели са огромни: тези на Гейтс са ангажирани с реални хуманни дейности в Африка и в други нуждаещи се от помощ страни, докато ФОО се оприличават като твърд юмрук на лобисти, с които се финансира сектора с нестопански цели, толерират неинтегрируеми от векове общности, разпалват се революции, активира се износ на шатски ценности, манипулират се промени на правителства, стимулират се финансово европейски депутати.

Според уебсайта aeronet.cz/news/08.12.2017 г., през септември с.г. Сорос открил банкова сметка в УниКредит, Прага. През следващите месеци се очаквало масово прехвърляне на Соросови капитали от лондонското Сити в банки в чешката столица. Предполага се, че работодателят или спонсор и на рояци хипердемократично пре-настроени съотечественици  е  превеждал значителна част от имотните си активи от САЩ на Острова в НПО-та с нестопански цели, за да си спести плащания на данъци.
Инфо-източници на aeronet.сz не изключват опцията в близко време борсовият „играч-шампион”, инжектирал и личен капитал край Вълтава, да го използва за атака срещу чешката крона, щом или ако Прага бъде притисната от Брюксел да приеме за национална валута еврото. През 1992 г. нееднозначно оценяваният общественик и философ на глобалистичната финансова дейност игра ycпeшнo cpeщy паунда c 10 млрд. $, използвайки излизaнeтo на Обединеното кралство oт Eвpoпeйcĸия вaлyтeн мexaнизъм и спечели 1 млрд. $. Преди 15 месеца той пpeдyпpeди, чe щe нacтъпи „чepeн пeтъĸ” зa финaнcoвитe пaзapи, aĸo в Кралството глacyвaт зa излизaнe oт EС. И паундът действително oтбeлязa нaй-гoлeмия cи cпaд след 31 гoдини. Изглежда, чe „демократ- благотворителят” търси oтнoвo тих пристан след Брекзита в стабилна държава-членка на Евросъюза, нечленка на еврозоната. Защото банковият надзор на Брюксел е извън дискрецията на Чешката република и на Чешката национална банка. Последната е под опеката на Лондон и на Bank of England, която е изцяло под контрола на един от двата най-добре известни банкерски родове в Щатите и в света. Както и митичните Соросови владения. По същите причини Сорос поддържал авоари на свои НПО в Лондон. Но и след брекзита той явно желае да остане в ЕС, където Великобритания губи влияние.

Евроконспиратори вещаят, че бягството на Соросови „инвестиции” в Централна Европа е част от координиран процес в подготовка за реализация на проекта за федерализиране на  Eвpoпeйcĸия съюз. Реанимиран от Макрон и Меркел. За него напомни наскоро евробюрократизираният немски социалдемократ Мартин Шулц. А Сорос е клáсен футуролог – политикономист - прагматик, но с хаотична смесица от либерални и пролевичарски политически възгледи в главата. И с незаинтересовани достатъчно от бащините амбиции деца. Иначе ФОО не биха получили толкова много средства.

По-логични  изглеждат предположения за дебаркиране на Соросовата финансова артилерия в Прага на фона на борбата за запазване на рожбата му  ЦЕУ (= Централно-европейския университет, Central European University), Будапеща. В духа на затягане на правилата за НПО и ислямски бегълци Виктор Орбан прецени, че ЦЕУ има нечестно  предимство пред унгарските ВУЗ-ове, защото дипломите му се признавали и в Унгария, и в САЩ.  И чрез изменения и допълнения в закона за висшето образование Будапеща пожела да премахне институтите, които не предлагат аналогична учебна програма в собствената си страна. Роденият в Будапеща като Дьорд Шорош възприе Орбан като идеологически противник. Последваха  „удари под кръста” в швейцарската агенция СДА, "Бернер Цайтунг”, Дойче веле, че през 1989-90 г. Орбан финансирал учебния си престой в Оксфорд със стипендия от ФОО на легендарния хедж фондов мениджър.

В началото на политическата кариера на Вацлав Клаус Сорос го подкрепяше, през 1989-92 г. бях поне косвен свидетел. През 1991 г. възникна Соросовата рожба ЦЕУ с филиали в Прага и Будапеща. След съставянето на първото правителство на Клаус унгаро-щатският виртуоз по хедж фондовeте долови неговата национална отговорност. Възникнаха принципни идеологически различия и ”крепостта на либералната глобалистка мисъл в Прага” след 1996 г. бе закрита. След като Клаус бе бащата на ГДП, както Орбан на Фидес –2 дясноцентристки партии, но с явно нетолерантни към кредото на филантропа лидери: „изграждане на отворени общества и демокрация в  региона”!?

С позоване на aeronet.cz чешки СМИ съобщиха, че през септември с.г. в същата банка в Прага открил сметка идеологическият съмишленик „княз” Карел Шварценберг (80 г.), високо каратен австро-чешки аристократ и мултимилионер (408-кратен, главно в недвижими имоти, земи и гори), създател на дясно-центристката партия „Топ-09”. На 25-26.01.2013 г. на втория кръг на изборите именно той загуби от сегашния социал-демократически ориентиран президент Милош Земан с 9,6% разлика. А на12-13 януари 2018 г. е насрочен 1-ят кръг на новите избори (2-ят би бил на 26-27 с. м.) с участие на Земан и още 8 кандидати, без австро-чеха с швейцарско гражданство, екс-председател на Международния хелзинкски комитет за правата на човека (1984-90 г.). Дори и в НС са наясно, че парите обичат тишината, та банката, Сорос и князът чевръсто опровергаха информацията на aeronet.cz.

Идеята за преместване на ЦЕУ в Прага бе подкрепена от княза, от кандидат-президента акад. Иржи Драхош, но парадоксално за неизкушени в политическия поминък хора - и от тогавашния „де факто кандидат-премиер” Андрей Бабиш.

Защото представите на двата тандема на съюзници Сорос-Шварценберг и Земан-Бабиш за чешката политика занапред са твърде различни. Съсредоточаването на Соросов капитал в Прага крие капацитет за рязко укрепване на „гражданския сектор” и за съществена метаморфоза на високата политика до няколко години, на медийното пространство, в т.ч. на електронните, печатни и интернетни социални източници на информация.

Сорос е „голяма риба” и за Бабиш, особено ако борсовата акула с посредничество на княза и други симпатизанти успее да се внедри сред опозиционни на АНО политици и партии чрез мощния си финансов лост, корумпиране, укрепване на „еничарския сектор”. А ако се наложи, Сорос има богат опит във финансиране на цветни революции и майдани.

Циркулира кулоарна информация за създаване на банкови сметки от Сорос с подкрепа на Шварценберг, който не е забравил поражението през 2013 г., „за събиране на средства” в подкрепа на опонентите на Земан кандидат-президенти. Журналисти вече в прав текст зададоха конкретизирани въпроси в този смисъл на трима от тях. Г-н Бабиш е съветван от сега медиално в близко бъдеще да търси парламентарна подкрепа за промени в законодателството с оглед нестопанският сектор да бъде урегулиран така, че да не може да влияе сериозно върху политическите процеси в ЧР. Може би като в Русия? Прехвърлянето на „предприемачески” и финансови дейности в Прага от Сорос застрашавало самия Бабиш, като съюзник на Земан и неговото правителство.

В публикацията на aeronet.cz са приложени фотокопия на имуществени и властови обвързаности на ФОО и личните документи на Сорос и Шварценберг (дипломатически паспорт), в които са премахнати серийните им номера и лични цифрови идентификатори по съображения за сигурност.




В категории: Политика


4
Коментара
4
Коментара по темата
4.
До3
31.12.2017 07:29:56
0
0
Браво,ти ще спасиш света!
3.
ДпС-Дорожное Проверовочноя Служба
30.12.2017 14:20:53
1
2
Малко известен факт е че Италианската банкова група УНИкредито е ПЕРАЧНИЦА за Руските държавни капитали .В нея се изпират и намират вратичка -проход руски милиарди на висшестоящи от Кремъл генерали от ФСБ губернатори и олигарси които ивмат забрана и ембарго вЕС.Друг малко известен факт е че РУСНАЦИте са окупирали ЧЕШКАТА икономика в техни ръце са ключови отрасли на Чешката Икономика а всичко в ПРАГА което НОСИ МНОГО ПАРИ от Туризъм е на руснаци като се почне от хотели ресторанти игрални зали стриптийз клубове публични домове разпостранение на наркотици барове кръчми бирарии.ПРАГА( нещо като Европейския БАНГКОК )е ТОП турист дестинация в ЕС при това ЦЕЛОГОДИШНА не е като Слънчака и Банско с 3-4 месеца сезон я нон стоп 12 месеца тълпи английски американски италиански китайски японски мъже жадни за жени и бира напират към ПРАГА това генерира огромни приходи които отиват в джоба на РУСНАЦИ които внасят парата в УНИкредито и 1 банка (без да споменава коя).За да УДАРИ влиянието на РУСНАЦИТЕ в Чехия дъртия евреин дясна ръка на Ротшилд атакува финансово бърлогата на Руската мечка банката УНИ снамерение да разтури кошера с руски МЕД
2.
До Флагман!!!
30.12.2017 11:31:51
0
3
Оправете си словореда и стилистиката. Повечето от изреченията нямат никакъв смисъл. Лепили текстове взети от различни източници и се е получило нещо логически несвързано.
1.
Роби
30.12.2017 10:58:56
3
3
Айде пак със конспирациите на Путин. А защо дъщерите на Путин не живеят в Русия? А това е ясно. Всеки му точи нож защото 80% от хората там са на прага на бедност.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Европейци идват у нас на гости на забранената ОМО „Илинден“ Европейци идват у нас на гости на забранената ОМО „Илинден“ ЕСА приютява сепаратисти от целия континент 58% от българите вярват в съществуването на Бог, 50% имат доверие на Църквата 58% от българите вярват в съществуването на Бог, 50% имат доверие на Църквата Това сочи изследване на "Галъп" И на децата вече е ясно, че не Главчев управлява държавата, обяви Нинова И на децата вече е ясно, че не Главчев управлява държавата, обяви Нинова И той започна като началника си Борисов да играе опозиция сам на себе си, когато стане напечено, коментира лидерката на БСП Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Изпълнителната комисия на ГЕРБ утвърди кандидат-депутатите Концесионер: Новите наредби за брой медицински лица на плаж са проблем за Лято 2024 Концесионер: Новите наредби за брой медицински лица на плаж са проблем за Лято 2024 Кадрите от морски плажове по Южното Черноморие, заснети в Несебър и Созопол, демонстрират грижата, която се полага целогодишно за опазването крайбрежието Спират V блок на АЕЦ „Козлодуй“ за планов ремонт и зареждане с гориво от „Уестингхаус“ Спират V блок на АЕЦ „Козлодуй“ за планов ремонт и зареждане с гориво от „Уестингхаус“ VI блок работи съгласно графика за електропроизводство „Сиела Норма“ ще осигури машинния вот за изборите на 9 юни „Сиела Норма“ ще осигури машинния вот за изборите на 9 юни  Тя беше единствената, която подаде документи за участие в процедурата Спипаха контрабандни цигари до сексуални стимуланти на ГКПП-Лесово Спипаха контрабандни цигари до сексуални стимуланти на ГКПП-Лесово Камионът бил отклонен за сканиране с рентген - били забелязани зони с подозрителна плътност Главчев сезира прокуратурата и ДАНС заради скандала „Мама и Аз“ Главчев сезира прокуратурата и ДАНС заради скандала „Мама и Аз“ Решението на министър-председателя било в отговор на широкия обществен отзвук, свързан с проекта Кой ще спре спринта на цените? Джуджета и Нотариуси изкривили пазара с парични потоци Кой ще спре спринта на цените? Джуджета и Нотариуси изкривили пазара с парични потоци Една от причините за по-високата инфлация у нас са и банките, които доста ентусиазирано кредитират жилищното строителство, каза Левон Хампарцумян 
Путин отива на гости на Си в Китай Путин отива на гости на Си в Китай Новият мандат на руския президент започва на 7 май Австрийската полиция спипа българин, превозващ мигранти в нечовешки условия Австрийската полиция спипа българин, превозващ мигранти в нечовешки условия НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния Учението "Swift Response 24" се провежда в периода 5 - 25 май Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Генерал-майор Вадим Скибицки, заместник-началник на ГУР, коментира ситуацията пред списание "Икономист" България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света В ЕС според "Репортери без граници" сме на 23-о място - зад нас са Унгария, Кипър, Малта и Гърция Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите В другата среща от турнира Фиорентина се справи с доста мъка на свой терен с белгийския Брюж с 3:2 Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак  Насочени били срещу Тел Авив Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир По думите му Кремъл ще се опита да направи всичко по силите си, за да разстрои провеждането на предстоящата среща в Швейцария  Правил ли е Доналд Тръмп секс със Сторми Даниълс? Милиардерът се изкара жертва на порноактрисата Правил ли е Доналд Тръмп секс със Сторми Даниълс? Милиардерът се изкара жертва на порноактрисата Изнудвала го за пари, а адвокатът й бил замесен и в други подобни мръсни сделки със знаменитости  Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Повишение се отчита и в други градове
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори