×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Известните личности на Бургаска област, които останаха завинаги в 2017 година


30 Декември 2017, Събота, 09:06 ч.
Автор: Христо НИКОЛОВ

Бивш кмет на Созопол, спортни легенди, топразузнавач, общински съветник и известен магистрат ни напуснаха през последните 12 месеца

Знакови фигури за политиката, бизнеса и спорта в Бургаска област останаха завинаги в 2017 година. Страховитата тенденция показа, че основната част от тях починаха след диагностицирани онкологични заболявания, а други бяха повалени от инфаркт или инсулт.

Да си спомним кои известни наши съграждани ни напуснаха през последната година.

На 17 януари този свят завинаги напусна съдия Стоян Георгиев, председател на Районния съд в Средец – трудолюбив магистрат, професионалист и голям човек.

В началото на годината от инфаркт бе покосен футболната легенда и бивш голмайстор на „А” група Иван Притъргов, който по-късно посмъртно бе удостоен с приза „Почетен гражданин на Бургас”.

Същият месец почина и Атанас Киров, европейски и световен шампион по вдигане на тежести, почетен гражданин на Бургас. Той е човекът, който прокара пътя за успеха на българските щанги. През 1969 година Киров спечели европейската титла, а след него страната ни се утвърди като водеща сила в силовия спорт.

Тази година ни напусна и една от емблемите на демокрацията в Бургас и легенда на футбола – Никола Георгиев-Тарльо.

Черната хроника бе продължена от друга спортна легенда - колоездачът Красимир Кънев, починал 49-годишна възраст. Той бе изп.директор на КК „Бургас” в периода 2006-2011 г.

В началото на април след дълго боледуване издъхна Петър Христов, шеф на спорта в Община Созопол –забележителен човек. Христов е бивш европейски шампион за юноши в свободната борба.

На 5 април битката с тежко онкологично заболяване загуби и Надежда Райкова, уважаван преподавател от СУ „Димчо Дебелянов” в Бургас. За живота й се бориха стотици нейни ученици и приятели, но за Надежда просто нямаше надежда.

През юли турската общност в Бургас скърбеше за Джемиле Кюпчю – съпруга на големия поет Реджеп Кюпчю. Джемиле почина на 80-годишна възраст в дома си в Истанбул. Бургазлийката е израснала в центъра на града и бе голямата опора на Реджеб Кюпчю, който не се страхуваше по време на комунизма да изразява позицията си, заради което понасяше тежки удари.

Същият месец се сбогувахме и с Осман Мехмед – най-дълго управлявалият кмет в Бургаска област. От 20 години той ръководеше село Скалак, Община Руен. Осман издъхна съвсем млад - на 51-годишна възраст.

На 25-и септември Бургас изпрати Божин Порточанов, баща на Христо Порточанов-бивш футболен бос и създател на явлението Нефтохимик. 94-годишният Божин беше известен като активен участник в Отечествената война и бе знакова личност за града през социализма.

На 15 ноември ни напусна и Оник Калустян, който си отиде на 68-годишна възраст. Бургас ще го запомни като топразузнавач, основател на Първа частна милиция. През последните 10-ина години Калустян предпочиташе усамотението и контакт само с най-близките си хора – братята от Ордена на рицарите тамплиери на Йерусалим.

На 18-и ноември след кратко боледуване издъхна руският бизнесмен Денис Ершов, който преди години управляваше мащабен бизнес заедно с Митко Събев. Ершов почина след скоротечен рак на кръвта.

През декември на 74-годишна възраст се спомина и големият шампион Ангел Сотиров-Чушката – една от легендите в българската борба. Той бе повален от инфаркт в семейната си къща в Созопол.

На 6-и декември – навръх Никулден този свят напусна забележителната Веска Караманова – Желязната лейди от Созопол. Караманова бе бивш кмет на морската община в периода 2003-2007 г. Тя бе уникален човек и управник и остави след себе си светла диря – и в политиката, и в образованието, на което се беше посветила. Караманова от години бе с диагностициран рак, но малцина узнаха за заболяването й.

12 дни по-късно Бургас се събуди с тъжната вест за смъртта на доскорошната общинска съветничка Гинка Дянкова, която издъхна след тежка битка с коварно онкологично заболяване в Гърция.

На 28 декември почина Донка Стоянова, носител на короната Мисис Бургас Универсал 2017. 54-годишната Донка издъхна след дългогодишна битка с тежко онкологично заболяване – рак на гърдата.

През последната година изпратихме и няколко знакови имена от подземния свят. Сред тях бе кръстникът на имотната мафия Здравко Донев-Капона, който почина на 15 юли от масивен инфаркт. 46-годишният бургазлия имаше сърдечни проблеми от доста време. Мнозина бургазлии обаче смятат, че го е застигнало проклятието на Хатевата къща – архитектурен паметник на ул.”Цар Симеон” в Бургас със зловеща история.

Тази година при мистериозни обстоятелства издъхна и Слави Тодоров-Ламята. 42-годишният бургазлия се считаше за важен играч на наркопазара. Официалната версия бе инфаркт. При изключително мистериозни обстоятелства, с диагноза инфаркт, почина и Горан Горанов – друга легендарна фигура от ъндърграунда.

В категории: Животът


5
Коментара
5
Коментара по темата
5.
Ht
30.12.2017 16:33:05
1
3
Видях брат му долен наркоман е станал
4.
****
30.12.2017 16:30:38
2
4
Дьлакмана мутрее ли още?
3.
да ги еба
30.12.2017 16:02:03
1
5
Последните три клозетни утайки,не беше нужно да ги споменавате бе Флегман. Това са изроди,които и под земята ще си останат изроди некадърни.
2.
Kam
30.12.2017 15:08:02
1
3
Пуснете нещо весело например: колко бургаски деца са спечелили олимпиади и състезания, колко известни бургазлии са станали родители през 2017 и т.н За 1 път виждам обзор на годината, кой е починал... мир на праха им, но не ровете такива теми
1.
Мирко КроКоп
30.12.2017 13:08:09
1
9
изродските изчадия капони,лами и горанчовци защо е нужно изобщо да се споменават и да се подсещат нормалните хора за тях????????
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
6 съобщения от мъжа, които разкриват, че е лудо влюбен във вас 6 съобщения от мъжа, които разкриват, че е лудо влюбен във вас Ето кои са те  5 отблъскващи грешки по време на целувка 5 отблъскващи грешки по време на целувка Обърнете най-голямо внимание на лошия дъх Утре е важен ден за бургаското Барби, следва 37-а вливка... Утре е важен ден за бургаското Барби, следва 37-а вливка... Медици масово отказват да й поставя повече филъри в устните заради опасността от некроза Най-големите скандалджии в зодиака Най-големите скандалджии в зодиака Скандалите и свадите с тези зодии са вързани в кърпа Рецепта за агнешко с кисело мляко Рецепта за агнешко с кисело мляко Един от шедьоврите на българската кухня Акула изплува на плаж в Бургас (СНИМКА) Акула изплува на плаж в Бургас (СНИМКА) От близко заведение са съдействали, за да бъде върната акулата обратно в морето Експерти дават съвети как да спрем да мислим прекалено много и да се тревожим Експерти дават съвети как да спрем да мислим прекалено много и да се тревожим Тревожността е бич на нашето време и психолозите обръщат все повече внимание на преодоляването ѝ Условна присъда за Васил, хванат с пико и коноп на паркинг в жк. „Лазур“ Условна присъда за Васил, хванат с пико и коноп на паркинг в жк. „Лазур“ 37-годишният бургазлия бе спипан с дрогата миналото лято до блок 13 в комплекса Тази тв водеща се прояви с нов гаф в ефира, заекна и не успя да прочете текста си Тази тв водеща се прояви с нов гаф в ефира, заекна и не успя да прочете текста си Цънцарова вече не се справя добре със задачите си  Майката на тази силиконка категорична: Преди пластичните операции беше по-красива! Майката на тази силиконка категорична: Преди пластичните операции беше по-красива! Екатерина отглежда дъщеря си след загубата на татко й - ливанеца Абдул Гани. Той бил банкер и тъкмо на него двете жени дължат охолния си живот
Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Досега спадаше към категория едно, включваща хероин, екстази... Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Жената останала в шок, била "мъртва" от месеци Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Разкриха какво ще включва менюто им Бунт в "Икеа" и "Метро" Бунт в "Икеа" и "Метро" Германският синдикат "Ферди" (verdi) започна общонационална стачка в секторите на търговията на дребно и едро в Германия Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Тя отишла на консултация при гинеколог, който след обстоен преглед ѝ казал, че биологично те не може да се нарича жена Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Египтянинът изкара седем сезона в Ливърпул и за това време успя да спечели Шампионската лига, Световното клубно първенство, ФА Къп, Суперкупите на Европа и Англия, две Купи на лигата, както и Висшата лига Американските войски се изтеглят от Африка Американските войски се изтеглят от Африка Нигер заменя западните сили в страната с руски Цените в еврозоната продължават да се стабилизират Цените в еврозоната продължават да се стабилизират Европейската централна банка ще намали лихвените проценти през юни Всеки ден тя пиеше чай с мляко, докато накрая.... Всеки ден тя пиеше чай с мляко, докато накрая.... Виетнамката често пропускала обяда или вечерята и ги заменяла с любимата си сладка напитка Задържаха 40 медицински служители при разследване в интензивни отделения за новородени Задържаха 40 медицински служители при разследване в интензивни отделения за новородени Мрежата от около 300 души е работила с 20-процентна комисиона и е прехвърляла бебета от интензивните отделения на държавни към частни болници
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори