×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честваме паметта на свети Сава Стратилат
  • Пикът на коклюша у нас се очаква до края на май
  • Свещеникът, отслужил панихида в памет на Навални, е отстранен за три години
  • "Сиела Норма" е единственият кандидат по обявената обществена поръчка за осигуряване на машините за предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни
  • Увеличава се с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване
  • Нова руска атака срещу Харков, шестима души са ранени
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

През 2018 болница „Дева Мария“ ще направи огромна крачка в развитието си


През 2018  болница „Дева Мария“ ще направи огромна крачка в  развитието си
Предстои създаване на отделение по клинична хематология, от каквото има нужда в Бургас, разкри д-р Даниела Георгиева
29 Декември 2017, Петък, 03:18 ч.
Автор: Светлозария КИДЕРОВА

Ще бъде открит нов медицински център и нов център по образна диагностика

- Д-р Георгиева, разбрахме, че през новата 2018 година ще се случат много нови неща за университетска болница „Дева Мария“. Ще ни разкажете ли повече за плановете за развитие на болницата?

- Новата 2018 за университетска болница „Дева Мария“ ще бъде много важна година. Правим огромна крачка в развитието си- започваме строежа на новия 12-етажен корпус на болницата. Амбицията ни е да развиваме нови отделения, да предоставим съвсем различна услуга от това, което е познато до момента. Имаме изключително амбициозни планове. През 2018 ще разширим и извънболничната помощ с разкриването на нов медицински център и нов център по образна диагностика. Отдел „Пациентски грижи“ ще бъде разширен, като целта ни е да повишим още повече качеството на обслужване и грижата за пациента. Имаме планове и за отделението ни по акушерство и гинекология, като смятаме да повишим нивото му на компетентност от второ на трето.

След като успяхме да наложим най-новото ни отделение- това по медицинска онкология и да станем символ на качествено обслужване и диагностично-лечебна дейност, планираме сериозно да го разширим. Ще продължим да привличаме още водещи специалисти-онколози от цялата страна, които да дойдат в Бургас. Предстои създаване на отделение по клинична хематология, от каквото има нужда. От голям плюс за нас е много високото ниво на дейността в Клиниката по хирургия под ръководството на доц. д-р Анатоли Карашмалъков, както и в отделението по образна диагностика под ръководството на д-р Пламен Петров, с които отделението по онкология активно си партнира. От месец януари започваме профилактичните програми по диагностика на карциноми с различна локализация. Това е идея на сдружение „Онкоболни и приятели“, с което активно си партнираме в стремежа си да подобрим грижата за пациентите с онко-заболявания.

- Вече два месеца функционира отделението по медицинска онкология към болницата. Какви са първите впечатления?

- За времето, в което отделението ни по медицинска онкология функционира, през него са преминали над 300 пациенти. За да избегнем всякакви проблеми, правим редовен мониторинг на техните мнения и оценки, така че имаме ясен поглед върху впечатленията на пациентите. За наша голяма радост до момента отзивите са само положителни, а в по-голямата си част пациентите са изключително сърдечни. Виждаме, че успяваме да им създадем спокойна и уютна атмосфера, пациентите се чувстват добре, екипът е изключително качествен и грижовен. Общите впечатления са, че се предлага качествена медицинска грижа на европейско ниво, на която отговарят и условията за диагностика и лечение.

През следващата година отделението ще бъде акредитирано като база за обучение на специализанти и стажанти, с което сме сигурни, че ще привлечем още амбициозни млади лекари от цялата страна в Бургас.

- Имате планове за разрастване, отваряте нови отделения, а в момента България е в сериозен дефицит на кадри. Как се справяте с него?

- Дефицит на медицински кадри за университетска болница „Дева Мария“ не съществува. Нашите лекари са висококвалифицирани, изключително отговорни и изцяло отдадени на професията си. Успели сме да създадем екип от лекари от цяла България, в който влизат и специализанти по медицинските специалности, застъпени в болница „Дева Мария“. Имаме отлична база, медицинско оборудване, което отговаря на иновациите и съответства на въведените нови дейности. Изцяло се съобразяваме с потребностите и изискванията на лекарите-специалисти относно медицинското оборудване, лекарства и консумативи.

- Какви са Вашите пожелания за новата година към екипа и пациентите?

- Към екипа- първо да са здрави те и техните семейства и много успешни през новата 2018 година в личен и служебен план. На специализантите пожелавам успешно да положат държавните изпити за придобиване на специалност в системата на здравеопазването. На пациентите- бързо и успешно лечение и съответно уважение към труда на лекаря и медицинския специалист в България. Успешна и здрава година на всички читатели!

В категории: Здраве , Бургас


Флагман.БГ Кои храни ни причиняват кариеси Кои храни ни причиняват кариеси 24/04/2024, Сряда 20:00 0
България Всички новини
Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Топ готвачът бе доведен до отчаяние от безсилието на двата отбора 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените Да кажеш на една жена, че говори глупости или да я репликираш с: „Това, което казваш, няма смисъл“, е като да хвърлиш граната в разговор – тя непременно ще избухне Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Помогнете на другите, когато можете Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Водолеят трябва да теглите черта в отношенията си с близък човек Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Асиметричната война е вид конфликт, който Щатите доказано не са способни да водят Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Стават много вкусни Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Това лекарство премахва петна по дрехите, избелва спалното бельо и ефективно премахва мръсотията от прозорците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Депутатите с амбиции да ги гласуват на две четения на ръба на правилата ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията Остават четири партии, не са включени нови субекти след отцепването на "Зелено движение" и СЕК Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Малцина помнят участието й в риалити формат преди 15 години
Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Вписването на българите в Конституцията с още 12 народи не е никаква опасност за нас, каза той Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Ръководителят на френските съдии бесен от липсата на Стефани Фрапар Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години
Бойко Борисов Бойко Борисов Осъждам и не подкрепям поведението на журналисти или хора, които влизат в НС да се държат по подобен начин с който и да я депутат Виц на деня Виц на деня За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?
Виц на деня Виц на деня - Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Пазете Земята! У целийо Космос само тук вариме рикия...


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори