×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • 1000 евро глоба в Гърция за тормоз на домашни любимци
  • От утре времето се разваля
  • Ford може да възроди Fiesta
  • България е един обран бостан в момента, няма ги парите. ПП-ДБ ни дължат ротация, обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов
  • 4 хиляди японски войници ще участват в американски маневри в Тихия океан
  • В Черна гора протестираха срещу резолюцията за Сребреница
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

10 800 сътрудници на бившата ДС в момента работят в институциите, недоволен е Плевнелиев


27 Декември 2017, Сряда, 23:53 ч.
Автор: Флагман



Преходът в България не е приключил, защото обществото още е разделено за равносметката за социализма. Това каза в реч, посветена именно на края на прехода, бившият президент Росен Плевнелиев. Той говори пред участниците във втората годишна среща на "Милениум клуб", който обединява българи, родени след 1981 г., живеещи и работещи по света, пише ClubZ.

"Помогнете вие, младите, за да обединим обществото и да направим един музей на 20 век, в който да разкажем истината такава, каквато е била. Водих битка по време на моя мандат досиетата да отидат там, където трябва да бъдат. Докато досиетата не са обработени, не можем да знаем цялата истина. 10 800 души са в момента бившите сътрудници на бившата ДС, които работят в институциите в България. Ето, купувам си книга за 100-те най-значими личности на България и на корицата е Тодор Живков", заяви Плевнелиев.

Според държавния глава в периода 2012-2017 г. все още има много българи, които вярват, че по време на социализма е било сигурно, спокойно, докато други знаят, че е имало диктат на комунистическия режим и на тайните служби, съществували са лагери. По думите му обща равносметка за миналото няма как да има, докато не се обработят досиетата на комунистическите служби и целия режим - нещо, което у нас още не е факт. 
Плевнелиев обяви, че на България й трябва и национална стратегия с хоризонт 2030 г., в която целите да бъдат "да изкореним бедността, да развиваме иновации, да има справедливост и права за всеки". По думите му обаче наследникът му на "Дондуков" 2 Румен Радев не се интересувал от темата. 

"Днес понякога си мисля, че най-трудното и най-тежкото предстои, защото виждам шестващите национализъм и популизъм. Трябва да бъдем равни с другите, а не да робуваме на една или друга велика сила. Голяма част от българските националисти размахват чуждо, а не българско знаме, говорят за национализъм, а не за патриотизъм", каза още бившият президент. 

По думите му в сблъсъка между национализъм и популизъм, от една страна, и патриотизъм, от друга страна, една голяма част от националистите и популистите, не само в България, по-скоро служат на чужди, отколкото на национални интереси.

Плевнелиев каза още, че не може да има прогрес, когато се строят бариери и граници, а не само у нас, а и на глобално ниво има ненаучени уроци от историята. 

В категории: Политика


Флагман.БГ Лимузина с абитуриенти e катастрофирала Лимузина с абитуриенти e катастрофирала 25/05/2024, Събота 08:04 0
8
Коментара по темата
8.
БСП-бесни страшни пенсий
28.12.2017 18:07:49
0
0
ПРОКУРОР МИЛЕНА СТОЙЧЕВА ГЕНЧЕВА ПРИКРИВА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ НА СЪДИЯ ОТ РС–АЙТОС МАРИЯ ДЖАНКОВА
7.
*********
28.12.2017 09:32:22
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
6.
С-ДС
28.12.2017 08:57:29
0
1
Разровете и в Бургаските университети дето е бъкано с настоящи и бивши ченгета ( то такива НЯМА, дето е казал народа че такива и к..ви бивши няма !)...

та да видите колко ще се размирише !!!

Почнете от ректорите ( бивши и настоящи), академичните и декански съвети ...та да стигнете до редовите амбиционни некадърни преподаватели !!!

Да живее БКП-АСП-БСП-С-ДС-Г....до Амина !!!
5.
с
28.12.2017 06:15:46
0
5
Има разбира се смешнико! Единия сътрудник на ДС ти е шеф и министърпредседател на България!
Айде сега мижитурко, недоразумение недоразвито на българското президенство, бегай да се гушкаш при синоптичката, че и тя скоро ще ти бие шута!
4.
извадки от Скат тв с Г.Лилов
28.12.2017 01:11:47
0
4
НЕ е вярно и лъжа е че в екипа си Росен Плевнанлиев е НЯМАЛО хора от бившата ДС .В екипа на първите президентски съветници влизат ген.Стоимен Стоименов (бивш служител на РУМНО и ВКР)чийто дъщеря е омъжена за Иракски наркотрафикант Семир Франсис отговорник на канали за хероин който страно съвпада със стари и добре проверени канали на КИНTЕКС през Турция и Близкия и Среден Изток.Друг съветник на г-н екс президента Р.П е Румяна Коларова(наследничка на Васил Коларов висш БКП фунционер и лидер) вярно Румяна Коларова е стажантка и обучавана в САЩ и местни Университети стипендиантка на НПО и СОРОСоидни организации и "върла" "антикомунистка" омъжена за главен софийски равин и бивш говорител от ИДФ-Изрелската Армия но връзката и с ДС е явна .Друг съветник на Росен Плевнанлиев като президент е Ана Мария-Виламовска стипендианка на Немската Неолиберална Фондация РОБЕРТ БОШ Стифтунг .Фондация БОШ стои зад ФИНАНСИРАНЕТО на АНТИбългарската дейност сред кръгове в ГЕРМАНИЯ за .МИТЪТ БАТАК тоес изопачаване на българската ИСТОРИЯ и втълпяване че такова нещо като клане на българи в родопския град НЕе съществувало и всичко е измислица.Кой е Роберт Бош виден немски индустриалец фри МАСОН 33та най-висока степен един от основателите на сатанинска ложа О.Т.О Ордо Темплис ОРИЕНТалис .Фондация БОШ е финансирана от немските заводи за пробивна техника БОШ които имат големи заводи в съседна Турция и съответно бизнес отношения стурските власти на които угодничат
3.
Пусть всегда будет СОЛНЦЕ
28.12.2017 00:43:01
3
2
По СОЦа Росен П е бил в казармата обслужващ специализирана ВОЕННА техника нещо като КИПавтоматика с-ми за свръзка пароли кодове шифровка на НАЙ-висшия команден офицерски състав .ОБСЛУЖВАЛ е над 22 ВИСШИ генерали полоковници от ГЩ на БА на РУМНО ВКР.Като син на Асен Плевнанлиев висш БКП функционер и отговорник по ПРОПАНГАНДАТА на БКП (нещо като ПИАР на БКП) Росен П е бил пратен жт ГЩ на БА и РУМНО на 2СЕДМИЧНА школовка в РУСКИЯ ГРАД НОВОСИБИЙРСК във Военна школа към Воения отдел на Руските ГРУ където е обучаван да работи на Руска техника по РУСКИ методи техники и похвати.Познанството на Росен П с ВИСШИте комунистически офицери му осигурява добър бърз СТАРТ за БИЗНЕС след "демократичните" промени от1989 когато ТЪМНО ЧЕРВЕНАТА комунистка другарката Емилия Масларова негова землячка от помашкото село Якоруда му помага да организира 1та ДС фирма за износ на Работна ръка (роби помаци от Гоцеделчевските села за Германия) прибирайки 40% от заработката на помаците строители.ЯКОРУДА е турско-помашко село но през СОЦа е бил гнездо-"мозъчен център" на идеологическа борба ипропаганда на БКП .Комитерна вМОСКВА е имал и сега продължава да има ПОЛИТИКА и практика ВИСШИ ръководни позиции да се ДАВАТ на хора и лица с НЕ РУСКИ (НЕ Български) произход и вяра МЮСИЛМАНСКА да заемат ТВЪРДЕ ВАЖНИ и ОТГОВОРНИ ДЪРЖАВНИ ПОСТОВЕ и МЕСТА като президенти премиери министри зам.министри губернатори -предимно руски евреи азербайджанци казахи арменци киргизи тюркмени и всякви -станци .Целта пълен контрол над населението твърде обширната и необятна руски степи итайги и изсмукването на ПРИРОДНИТЕ БЛАГА -НЕФТ ГАЗ алуминий желязо уран диаманти от тези области .България НИЩО по различно НЕе било по РУСКИ модел на власт изплуват етнически българи с ТЪМЕН ориенталски-турско-черкезко-еврейски произход .Партията ДПС съставена предимно от черкезо-татари партията НДСВ-съставена от хора с предимно еврейски прооизход СДС-масово хора севрейски произход БСП-ръководен състав хора със смесен произход -руски или еврейски.Практиката на ЦК КПСС висшите БКП функционери да бъдат ОЖЕНВАНИ за пратенички от Москва рускини тюркменки еврейки идр .Така връзката м-у КПСС и БКП да бъде здрава и скрепена кръвно за винаги а ДАЛАВЕРАТА да върви вечно
2.
какво лицемерие
28.12.2017 00:05:21
0
5
Плевнелиев е син на висш функционер на БКП. Плевнелиев е брал плодовете на държавния капитализъм и сега прави всичко по силите си никой от младото поколение да няма същите възможности.

"Според държавния глава в периода 2012-2017 г. все още има много българи, които вярват, че по време на социализма е било сигурно, спокойно, докато други знаят, че е имало диктат на комунистическия режим и на тайните служби, съществували са лагери."

1).Въобще не е въпрос на вяра, а на проучване и статистика. Вие сте онези, които си служат с идеологеми и лозунги. В много малко отношения, за които е възможно да се говори в цифри и стойности, днешният живот е по-добър за средностатистическият българин и тези отношения нямат нищо общо с икономическата система, а с напредъка на науката. 2). Да съществуваха лагери и никога не са били някаква уникална варварщина. В онези години в САЩ съществуват например затвори за длъжници, а днес в САЩ има частни затвори, където затворници работят за 15 цента на ден, всеки ден. При нас затворниците работеха за обществото, а там работят за акционерите на няколко компании. При нас затворниците имаха път към поправка, а там рецидивизмът е 75%. Защо нашите лагери са зли, а онези не са?

"Днес понякога си мисля, че най-трудното и най-тежкото предстои, защото виждам шестващите национализъм и популизъм. Трябва да бъдем равни с другите, а не да робуваме на една или друга велика сила. Голяма част от българските националисти размахват чуждо, а не българско знаме, говорят за национализъм, а не за патриотизъм"

1) И какво направи против национализма? Нищо. За вас национализма е решение. Реториката ви е за невежи, действията ви крият истинските намерения. Вие подкрепяте тази форма на национализъм, която ще ви позволи да запазите привилигирована позиция на масата на икономическите отношения. Точно както подкрепихте, новата политическа ориентация на България, когато бяхте сигурен, че привилегиите ви са гарантирани.
2) Да си говорим за равенство и партньорство с великите сили е висша форма на кретенизъм. Реалността на международните отношения е сурова и на държава като България е необходим покровител. Имахме такъв и той беше победен, сега имаме господар. Преди Русия беше единствената държава с интерес в запазване на традиционният българският характер на тази държава и това не е въпрос на патриотизъм, робуване или каквото и да е било субективно понятие. Обективно поглед върху история на икономическите и политическите събития ще ви покаже, че отношенията България-Русия бяха аналогични на отношенията Великобритания-САЩ, докато днес сме просто още един клиент на Вашингтон.

Разбира се, че Тодор Живков смущава Плевнелиев. На смъртното си легло, Живков имаше по-голям рейтинг на одобрение от Плевнелиев днес.
1.
*********
27.12.2017 22:33:21
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, тъй като съдържаше обидни квалификации към Флагман.бг или членове на редакционния екип.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Лимузина с абитуриенти e катастрофирала Лимузина с абитуриенти e катастрофирала Част от предната броня е паднала Вижте блясъка на Випуск 24 – първата дигитална генерация Вижте блясъка на Випуск 24 – първата дигитална генерация Поколението, родено през 2005 година, израсна в интересни времена на трансформация на цялото ни общество Рецепта за вегетарианско чили с боб и царевица Рецепта за вегетарианско чили с боб и царевица с правилните подправки месото изобщо няма да ви липсва Това ли са звездите на випуска в Бургас – двама бъдещи актьори, готови да покорят Холивуд Това ли са звездите на випуска в Бургас – двама бъдещи актьори, готови да покорят Холивуд Възпитаниците на НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров“ определено са колоритни Зехтинът предпазва от деменция Зехтинът предпазва от деменция Редовните потребители на зехтин са по-малко склонни да развият и диабет Съветът на ЕС с промени в Шенген относно злоупотребите с мигранти Съветът на ЕС с промени в Шенген относно злоупотребите с мигранти Предвижда се процедура за справяне с вторичното движение на бежанци от една държава в друга Бургаски абитуриенти дефилираха с тоалети от модните столици Милано, Истанбул и... Каблешково Бургаски абитуриенти дефилираха с тоалети от модните столици Милано, Истанбул и... Каблешково Вижте ги  Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ поведе колоната от образователни институции на шествието за 24 май Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ поведе колоната от образователни институции на шествието за 24 май Чуждестранните студенти се включиха в редиците на възпитаниците на висшето учебно заведение Парад на младостта и красотата започва в Бургас Парад на младостта и красотата започва в Бургас Красиви, свежи и научили добре своите уроци, те вече гледат към бъдещето и отброяват за последно от 1 до 12  Димитър Найденов навръх 24 май обясни как да се погрижим за народността си с действия, насочени към бъдещето Димитър Найденов навръх 24 май обясни как да се погрижим за народността си с действия, насочени към бъдещето Дали заплата от 1500 лв. отговаря на ролята на учителя в нашето общество (колкото на продавачка в мола, б. а.) – толкова получава един млад педагог, който постъпва на работа, затова решихме да попитаме един политик, който се е доказал като най-работещите и милеещи за каузата Бургас
Меган Фокс: Всички в шоубизнеса мислеха само как да правят секс с мен Меган Фокс: Всички в шоубизнеса мислеха само как да правят секс с мен Деца стрелят с автомати в училище Деца стрелят с автомати в училище Отново провеждат военно обучение Жив ли е Евгений Пригожин? (видео) Жив ли е Евгений Пригожин? (видео) Каналите му в Телеграм пуснаха замаскирано видео от тази седмица, на което се вижда човек, приличащ на него Спец части арестуваха известен рапър Спец части арестуваха известен рапър Имението му посиня от полиция, баретите заключиха и майка му Това е най-продаваният автомобил в Европа през април 2024 година Това е най-продаваният автомобил в Европа през април 2024 година Volkswagen остава лидер с дял от 27.8%, докато Ford отбелязва най-голям спад Китай планира да нахлуе в Тайван в началото на юни Китай планира да нахлуе в Тайван в началото на юни На 23 май Пекин започна мащабни военни учения около острова Той зашлеви Нова тв, отива в БНТ Той зашлеви Нова тв, отива в БНТ Ще прави нов формат Маги взе 5 бона за тази снимка, която спаси рейтинга на Ергена Маги взе 5 бона за тази снимка, която спаси рейтинга на Ергена Интригантското риалити се опита да разсее слуховете за финала  Трагедия в Палма де Майорка! Срути се ресторант, има жертви и десетки ранени Трагедия в Палма де Майорка! Срути се ресторант, има жертви и десетки ранени Сградата е била разположена на един от плажовете в курорта   Какви изненади се очакват на изборите в Нидерландия Какви изненади се очакват на изборите в Нидерландия Крайнодясната Партия на свободата набира сила
Бойко БОРИСОВ, лидер на ПП ГЕРБ Бойко БОРИСОВ, лидер на ПП ГЕРБ България е един обран бостан в момента, няма ги парите Виц на деня Виц на деня Двама вървят след една засукана мацка и единия казва на дугия:
- Знаеш ли, че с ей тая съм спал?
Тя се обърнала и отговорила:
- Да си е*ал, да не си спал!
Виц на деня Виц на деня - Колега, вярно ли е, че сте направили издателска къща?
- Да!
- И какво издавате?
- Онзи ден издадохме комшията, че вари ракия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Болшинството българи, считат, че болшинството българи са идиоти!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори