Ето как да приготвите пълнен шаран с орехи за Никулден
06 Декември 2017, Сряда, 18:06 ч.
Източник: azjenata.bgВижте празнична рецепта
Продукти:
1 шаран (около 800 г)
3 големи глави лук, нарязани на едро
4-5 скилидки чесън на филийки
150 г светли и тъмни стафиди, накиснати в гореща вода
200 г орехи
200 г гъби, нарязани на ситно
4-5 с.л. доматено пюре
1 ч.ч. вода
олио
девесил
дафинов лист
черен пипер
сол
Приготвяне:
Почистете добре шарана, посолете го отвътре и отвън и след това го оставете за около час да престои. През това време пригответе плънката, като задушите лука и чесъна с малко олио. Отцедете стафидите и ги добавете при лука и чесъна, заедно с гъбите. След около 5 минути добавете доматеното пюре, дафиновия лист, девесила, черния пипер и солта. Накрая сложете едро счуканите орехи. След 5 минути махнете плънката от котлона. Напълнете шарана и го зашийте. Поставете рибата в тава, а отстрани разпределете останалата плънка и сипете 1 ч. ч. вода. Покрийте с фолио и печете в предварително загрята фурна на 200°C (180 °C с вентилатор). След около 60 минути махнете фолиото и запечете шарана за около още 20 минути.
В категории:
Бургас






Netflix пак ни прави на абдали - избра Абдала за ролята на шведския крал Густав III
18/09/2025, Четвъртък 11:07
0

Мъж е задържан на "Дунав мост" с 55 000 лв. от "ало" измами
18/09/2025, Четвъртък 11:00
0

Все повече случаи на западнонилска треска в Гърция, седем са починали
18/09/2025, Четвъртък 10:20
0











Младежи потрошиха луксозна кола в Пловдив за TikTok слава
18/09/2025, Четвъртък 09:48
0

Този бургазлия днес празнува
18/09/2025, Четвъртък 09:44
0



