Ето как да приготвите пълнен шаран с орехи за Никулден
06 Декември 2017, Сряда, 18:06 ч.
Източник: azjenata.bgВижте празнична рецепта
Продукти:
1 шаран (около 800 г)
3 големи глави лук, нарязани на едро
4-5 скилидки чесън на филийки
150 г светли и тъмни стафиди, накиснати в гореща вода
200 г орехи
200 г гъби, нарязани на ситно
4-5 с.л. доматено пюре
1 ч.ч. вода
олио
девесил
дафинов лист
черен пипер
сол
Приготвяне:
Почистете добре шарана, посолете го отвътре и отвън и след това го оставете за около час да престои. През това време пригответе плънката, като задушите лука и чесъна с малко олио. Отцедете стафидите и ги добавете при лука и чесъна, заедно с гъбите. След около 5 минути добавете доматеното пюре, дафиновия лист, девесила, черния пипер и солта. Накрая сложете едро счуканите орехи. След 5 минути махнете плънката от котлона. Напълнете шарана и го зашийте. Поставете рибата в тава, а отстрани разпределете останалата плънка и сипете 1 ч. ч. вода. Покрийте с фолио и печете в предварително загрята фурна на 200°C (180 °C с вентилатор). След около 60 минути махнете фолиото и запечете шарана за около още 20 минути.
В категории:
Бургас






Показа безкрайни крака
16/06/2025, Понеделник 21:57
0

Стегна куфарите за Гърция
16/06/2025, Понеделник 21:40
2

Закъса много
16/06/2025, Понеделник 21:20
0

Двойка на обща възраст над 200 години се радва на първа рожба
16/06/2025, Понеделник 20:48
0

Показа се с лъскаво Ферари и...
16/06/2025, Понеделник 20:33
9

Синът й се размина на косъм от смъртта
16/06/2025, Понеделник 20:20
1

Сполетя го голям ужас
16/06/2025, Понеделник 20:00
0



Див екшън в голям роден град
16/06/2025, Понеделник 19:24
0





Заляха я с критики
16/06/2025, Понеделник 18:40
3