×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • В 11 часа днес ще има пресконференция на Емил Кундев - финансово-счетоводен консултант към поморийския манастир "Свети Георги", очаквайте подробности
  • В 10:30 часа днес общинските съветници от БСП Чанко Мирчев и Станимир Баев ще дадат извънредна пресконференция, очаквайте подробности
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Манифестът на "Да, България" и ДСБ е като алтернативния бюджет на БСП - няма да се реализира!


Манифестът на "Да, България" и ДСБ е като алтернативния бюджет на БСП - няма да се реализира!
В т.нар. "Български манифест за Европа" влизат до болка познатите в дясното Христо Иванов, Радан Кънев, Мартин Димитров и компания
20 Ноември 2017, Понеделник, 16:00 ч.
Автор: Дончо ЗЛАТЕВ*

Поредното ново обединение трудно ще успее без СДС

Роди се! Новият политически проект вдясно се появи на бял свят на фона на българското и европейското знаме, че и се изпрати с химна на Европа, който не тръгна и се наложи да бъде изтананикан от Стоян Михалев, поне докато озвучителят не оправи гафа.

„Български манифест за Европа“ е пилотният проект на бъдещата нова (поредна) коалиция. В него влизали „хора с доказани принципи и качества – професионалисти и експерти в своята област“, сред които Радан Кънев, Мартин Димитров, представители на „Съюз за Пловдив“ на Дани Каназирева, Зелените, ДЕОС и други.

Като погледнеш на първо четене нищо ново. Хората са си същите. Новото уж било, че този път ги обединява мисията за достойно представяне на България по време на Европредседателството.

Само, че пропускат един важен момент. Каквото и да измислят умните им глави, каквито и декларации, позиции и манифести да напишат, други хора ще представят България и приоритетите й пред европартньорите ни.

С две думи: манифестът за европредседателството на ДСБ и Да, България е като алтернативния бюджет на БСП – няма да има реализация. Просто, защото едните не са управляващи и нямат мнозинство, че да прокарат какъвто и да е бюджет, а другите изобщо не са в Парламента, за да представят каквато и да е позиция.

Най-тъжното е, че не си дават сметка за едно. Дори и някой от европейските гости да обърне внимание на малките аутсайдери вдясно, то ще в кафе-паузата на някоя среща и то във фоайето на НДК. Не искам да обидя никой. Просто толкова ни е тежестта. Заради всичките разделения и караници, които ни оставиха извън дневния ред на политическия живот в страната.

И днес продължаваме ударно. Николай Ненчев, министър до последния ден в кабинета „Борисов 2“, се обадил на Христо Иванов, за да му съобщи, че БЗНС напускали Реформаторския блок и ще се включат в новия проект. Хвала.

Нищо, че преди един месец беше пак с тях, после преди две седмици беше в Реформаторския блок, а сега „твърдо“ е решено, че ще пише манифеста с ДСБ и Да, България. Последователност та дрънка. То и със Зелените и ДЕОС е същата картинка – ту са в коалицията, ту са извън нея.

Очертава се и Движение България на гражданите да се присъедини към тази група. Острите критики на новия лидер Димитър Делчев към Борисов и ГЕРБ, със сигурност са се харесали на лидерите на новата коалиция.

Дори самият Радан Кънев някъде спомена, че му направило добро впечатление промяната в отношението на ДБГ към ГЕРБ и даже похвали идеята им за „Реформаторска общност за демокрация“.

Май само СДС ще остане в изолация. Нещо, което само доказва факта, че основната цел не е да се обединят десните избиратели, а чрез механично събиране да се постигне колкото се може по-голям резултат (по възможност над 4-те %, а не под тях).

Ако забелязвате дори вече не се говори за „автентичната десница“. Новата коалиция около ДСБ и Да, България се определя като „демократична общност“, тук-там като „дясна“, но изрази от рода на „старата градска десница“ или „автентичната десница“ липсват.

Защо без СДС тази коалиция ще е обречена на провал.

Първата причина: Както и при Синята коалиция, така и при Реформаторския блок, най-много се разчиташе на структурите на СДС, които през годините, макар и намалели многократно, се оказаха единствените стабилни в старото дясно. Това се доказа и на местните избори, след които СДС имаше най-много кметове и общински съветници в рамките на Реформаторския блок.

Втората причина: Няма как да говорим за алтернативно дясно обединение, ако в него не влиза най-старата автентична дясна партия – СДС.

Но стига само и идеята РБ и новата коалиция около ДСБ и Да, България да се явят отделно и да разделят онези 300 хиляди гласа, което на практика да остави и двете формации извън играта.

В крайна сметка в новата коалиция вече си има двама бивши министри на Борисов, не ми е ясно какъв точно е проблемът на ДСБ и Да, България с Божидар Лукарски. А може би Николай Ненчев е подал оставка си като шеф на БЗНС? Може и аз да не съм разбрал.

Дерзайте, колеги! Но не забравяйте отговорността, която носите пред избирателите. Ако трябва затваряйте се в зала 1 на НДК, стойте там един, два, три дена, една седмица, но докато не изгладите противоречията си и не излезете най-накрая обединени, не си и помисляйте да се показвате пред десния избирател. Защото на него вече му писна от сюжета „на ти си куклите – дай си ми парцалките“.

*Дончо Златев е младежки лидер на СДС
*Заглавието е на Флагман.бг


В категории: Политика


Слънце по морето днес
Слънце по морето днес 26/04/2024, Петък 09:27 0
6
Коментара по темата
6.
Чико
21.11.2017 10:02:31
0
1
Абе Доне , забрави ли кога се явихте СДС самички 2013 г. и вземахте 1 процент. Лидери ви бяха братята Маркови заради които разтулихте Синята коалиция .Тогава Кунева и ДСБ взеха по 3 процента , а вие станахте за смях. Доне , Доне за какви още седесари говориш , тиквеник такъв. Сега заради Трикаджията Лукарски пак ви никой не иска и загивате тотално . А ти ми пишеш глупости за другите партии.
5.
Пк
21.11.2017 07:57:40
0
0
Като преписвате Флагман добре е и да цитирате коментарите под поста на тоя седесарски писател.
4.
Петър
21.11.2017 06:30:21
0
0
Манифеста, който трябва да осъществите е на улицата, Господа! Ако, Вие не поведете Народа към промяна, то ще го направят други, като бате Бойко и свитата му!? Или па "новата" столетница, която дори не се свини да се споменува така въпреки, че по Закон е престъпна партия, и всички нейни членове трябва да гният в затвора!
И да се обедините, нищо няма да постигнете, ако сте далеч от Народа си, или по-точно от проблемите им! Те бягат на Запад, Вие стоите тука, и обикаляте разни медии, докато Управляващите здраво дърпат юздите на Изток!
На, кой ще обяснявате, като следствие даден проблем? На дядо и баба останали тука, чакащи помощи от своите близки? Докато Държавата мъдри, "как аджеба да им свием доходите, че тукашните нещо се свиха", и не моем да плющим кифтета"?!
Ако те излезете на улицата, то на следващите избори не 300 000, 300 гласа ще Ви дадат, ако продължавате да се свивате, като мишки.
3.
Да си дойдем на думата ;)
20.11.2017 21:58:09
1
2
Да не използват този дълъг и прост малумник Дончо за говорител, защото никой не го познава това момче и да си кажем, че никой в дясното не иска да чуе за подлогата на ГЕРБ Костадин Марков и слагача на всички Вълчо Чолаков. За Лукарски и дума да не става...
2.
ДПС-Дорожное Проверовочноя Служба
20.11.2017 21:41:23
0
3
Пернинчанина Лукарски племеник на Герги Първанов(ДС агентГоце БКП) Лукарски защитавал на митинг Жан Виденов(БСП) .Мартин Димитров издигнат в политиката благодарение на факта че сестра му е жена на виден роднина на Андрей Карло ЛУКАНОВ (висш БКПфункционер и бг премиер )Христо Иванов роден и израстнал в МОСКВА майка му Мария Бойкикева е рода на комуниста управник Вълко Червенков.Христо живее в блок на ДСагенти в квИзток . Стефан Тафров лредставител на новата вълна в световната политика тази меката сила СОФТ ПАУР в Политиката омъжено-женен щастливо за Колумбийски дипломат(мъж) от ООН.Иван Костов най-добрия агент провокатор шклован в Украйна руски ГРУагент с кодово име агент САНКИН това име и е сбор от 2 еврейски думи САН-на руско-еврейски иврит ЗАХАПВАНЕ пробождане набучкване с нещо остро -вилица или рог КИН-на руско-еврейски иврит НАГРАДА облага печалба Костов вербован от Югославския агент Миодраг Кичович който го предлага на Воения отдел на ЦК които го пращат на5месечна школовка вКременчук заедно сКолюПарамов където водещ офицер им става полоковник отГРУ Кириястиджян-абхазки евреин .Радан Кънев цялата му рода по майчина линия Върли Комунисти евреи интернационалисти -партизани от отряд Антонивановци участвали като съдии 1944 в Комунистичесския съд и осъдили богати пловдивчани чорбаджи на смърт като Фашисто-капиталисти взел им имотите и забягнали 1949 в Тел Авив -Израел.Какво СИНЬО пространстранство какви Демократи каква страна зависимост от Москва с 2думи молодци
1.
пак ли?
20.11.2017 21:24:14
1
2
Тия всичките са за затвора. Нямам идея чие синче е дончо,ама пропуска факта че още кога изтекоха "стенограмите" прокопиев и грантоваците му, стана ясно, че ще разчитат на облъчването през нета, либерастията се котира през кифленски фейсбук статуси, на веганите, лъмбърджаците, швестърите и всякакви педерунгули като деос и соросиади в опаковка на флашмобове и протестърки "умни и красиви" напъни, а не на седераските "структури"( които даже както Кеворкян бе им се присмял не си запазиха емблемата от алчност и безхаберие)
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Следващият парламент ще е по-различен? Бойко Борисов очаква Ваня Григорова да преобърне резултата Следващият парламент ще е по-различен? Бойко Борисов очаква Ваня Григорова да преобърне резултата Тя е реалният победител на кметския вот за София, призна лидерът на ГЕРБ  Тя започва прощалното си турне през лятото Тя започва прощалното си турне през лятото Лили Иванова се оттегля от сцената  Сглобката невъзможна след изборите? Тома Биков се жалва от ядрено оръжие и от гешефт на Асен Василев Сглобката невъзможна след изборите? Тома Биков се жалва от ядрено оръжие и от гешефт на Асен Василев След изборите изобщо не знаем дали ще разговаряме с ПП-ДБ, каза бургазлията Краката предадоха тази велика българка Краката предадоха тази велика българка Актрисата е закъсала сериозно с краката и не можела да пази равновесие без помощ Росен Желязков станал заложник на ГЕРБ и ДПС, Бориславова заговори за далавера за 8 млрд. лева Росен Желязков станал заложник на ГЕРБ и ДПС, Бориславова заговори за далавера за 8 млрд. лева Тя обяви, че лидерът на ГЕРБ и Пеевски и добави, че след изборите нямало да управляват с него, но с партията на Борисов можело, ако поемат ангажимент за реформи Гала отиде в подкаста на дъщеря си и призна, че е правила секс... Гала отиде в подкаста на дъщеря си и призна, че е правила секс... Не става ясно нито къде се е случило то, нито с кого, но подозренията, естествено, падат върху настоящата й половинка Стефан Как шеф Ангелов се завърна в кухнята на Хелс Китчън Как шеф Ангелов се завърна в кухнята на Хелс Китчън "Не ми се работи, не ми се готви, но това не е концерт пожелание. Важните сте вие. Затова продължаваме", заяви шефът Решават за извънредни мерки и обявяване на епидемия срещу коклюш Решават за извънредни мерки и обявяване на епидемия срещу коклюш Пик на заразените с коклюш се очаква в края на май Добра новина за столичани, метрото ще се разшири с още две станции в "Люлин" Добра новина за столичани, метрото ще се разшири с още две станции в "Люлин" "Метрополитен" обяви конкурс за строител на продължението към Околовръстния път Комисията "Митници" праща доклада си в прокуратурата, убедени са, че се доказало участието на Асен Василев Комисията "Митници" праща доклада си в прокуратурата, убедени са, че се доказало участието на Асен Василев Докладът е изпратен на прокуратурата 
Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Лидерът на ГЕРБ е капитан на отбора  „Розова луна“ над Флорида „Розова луна“ над Флорида Индианците наричали пълнолунието така, защото съвпадало с цъфтежа на първите пролетни цветя Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Бившият офицер от US разузнаването Скот Ритер пък заговори за „военен Шенген“ и за нападение на НАТО срещу Русия Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си
Доц. Петър ЧОЛАКОВ, политолог Доц. Петър ЧОЛАКОВ, политолог Смяната на министрите, ясно показва, че има борба на различни интереси в остатъка от Сглобката Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори