×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Минималната работна заплата в Гърция ще бъде над 800 евро
  • Днес ни очаква дъжд и по-ниски температури
  • Израел удари покрайнините на Дамаск
  • Куба обвини САЩ, че подклаждат протести в страната
  • На следващи избори ПП-ДБ няма да съществува, убедна е Мая Манолова
  • Разпитват свидетели по делото за побой срещу прокурорския син
  • Червения пират се изправя пред съда, гледат мярката му за неотклонение
  • Кирил Десподов стана футболист на годината
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Шок! Бургаски художник се оказа бос на банда автоджамбази, задигнала лимузини за 3 млн. лв. в Испания (СНИМКИ)


17 Ноември 2017, Петък, 16:05 ч.
Автор: Петър ПЕТРОВ, снимки: Европол

Паспортът на Велико Прокопов бил откраднат при едно от пътуванията му в чужбина, след което самоличността му е мултиплицирана от бандитите


Международна банда от автоджабази разби преди броени дни испанската полиция. Акцията е ръководена от Европол, а в нея освен местни ченгета са участвали и техни колеги от България и Португалия. Част от задигнатите автомобили са открити у нас.

Бандата крадяла скъпите лимузини основно от испанската столица Мадрид, след което ги изкарвала с подправени документи към други европейски държави или ги продавала на части.

По данни на полицията от 2016 г. до момента апашите са отговорни за над 85 откраднати автомобила, от които са изкарали 1,5 млн. евро. При акцията са арестувани общо 19 души. Те са обвинени в кражби, фалшификации, пране на пари като част от организирана престъпна група.


Полицаите претърсили общо 14 адреса в Испания и Португалия при специализираната операция

Източници на Флагман.бг разкриха, че за организатор на цялата схема се сочи бургазлията Велико Прокопов, който е около 60-годишен. Интересното е, че това име е доста разпространено сред автоджамбазите в Испания. Дори в края на 90-те години се стигнало до куриозната ситуация трима души с тази самоличност да лежат в испански затвор. Сега Велико отново се появява на хоризонта.

Нашите източници разкриха, че редица автоджамбази пребивават в момента в Испания с фалшиви самоличности. Истинският Велико Прокопов е бургаски художник, научи Флагман.бг. Мъжът отишъл през 1998 г. в Испания и там му откраднали паспорта. С помощта на посолството ни му е издаден нов документ за самоличност. Задигнатият обаче е мултиплициран. Така художникът Велико Прокопов, който в момента се намира в Бургас, се оказа бос на международна престъпна организация.

Бандитите действали по класическа схема, превръщайки откраднатите коли в „двойници“. За целта след кражбата набивали нови номера на шасито и двигателя, които били на автомобил от същата марка и модел, който обаче е редовен. Документите – малък и голям талон, също се правели като точно копие на двойника. Дори регистрационните табели клонирали тези на колата, от която е взета регистрацията.

Схемата лъснала през 2016 г. Тогава испански шофьор получил множество глоби за превишена скорост от различни места, без изобщо да е пътувал до там. Освен това имало разминаване в цвета на автомобила му. Разследването установило, че „двойникът“ с пренабити номера е бил ползван от българи с множество регистрации за фалшифициране на документи, кражби и трафик на крадени автомобили.

Нашенецът отговарял за пренабиването на номерата рамата и двигателя, а други българи се занимавали с фалшифицирането на документите и осигуряването на регистрационните табели. Той и приятелката му притежавали няколко коли в България, които били регистрирани и в Испания.

Членовете на бандата били от различни националности. Освен българи и испанци в международната престъпна група участвали още: гърци, французи, румънци, поляци, португалци и бразилци.

В категории: Крими


Флагман.БГ Човек на Слави е съсипан след тази новина Човек на Слави е съсипан след тази новина 19/03/2024, Вторник 08:30 0
Флагман.БГ Каква е минималната заплата в Гърция Каква е минималната заплата в Гърция 19/03/2024, Вторник 08:11 0
15
Коментара по темата
15.
ТОЗИ ВЕЛИКО
18.11.2017 14:37:36
1
4
е същият Велико, който нашумя преди 20-тина години с участия в автокражби и дори кражба на коне от близко село, откъдето е. Родителите му бяха състоятелни и за онова време хора, задоволяваха го с всичко, а той се пръкна крадец и мошеник. На всичко отгоре има там някаква си дарба да рисува и вместо да си гледа нея и да се развива като художник, той в тези години си развивал престъпните наклонности. Не му вярвайте ,че паспортите не са негови и някой друг краде вместо него. Дори и така да е, той също е 100 процента в играта.
14.
до всички
18.11.2017 11:12:35
1
8
този Велико е голям измамник всичко е верно....но кажете нещо за бившата му жена -най-голямата крадла и измамница....дето му продаде всички картини..Собственици на магазини-Пазете се от нея защото краде и лъже в най-скъпите магазини стоки за няколко стотин ,че и повече.
13.
Към 6
18.11.2017 10:35:31
2
3
Какъв испанец си бре нашенски селяк...
12.
Смях
18.11.2017 10:31:25
0
5
Пълен смях, Прокопа художник?!!! Да, ама не! #5, е най на място с нещата.
11.
Качето наркопласьора
18.11.2017 10:15:26
0
4
Айтоското прасе
10.
Жжжжжж
18.11.2017 10:07:49
0
0
Ккккккк
9.
Качето
18.11.2017 09:41:10
0
0
Аматьор
8.
Към 7
18.11.2017 09:34:16
0
6
Той рисува върху номерата на рамите на колите. Произведенията му се продават много добре ти недей се притеснява за него.
7.
Тъй е тя
18.11.2017 09:30:35
1
4
като не му купувате цапаниците ще краде коли
6.
ispaneca
18.11.2017 09:28:30
0
7
Chudih se koi ste go kaje pruv. Tochno za bosa si pishat. Bai Veliko pak ste se oturve kato mnogo drugi puti.
5.
Пенсионер
18.11.2017 09:08:59
0
13
Какви са тези глупости? Защо не поровите малко за Велико Прокопов. Един от най големите в сферата на крадените коли в Европа. Не еднократно хващан и осъждан за пренабиване на номера и врътки с регистрация на крадени коли. Беше в испания 20 години и се занимаваше само с това. Имаше 50 човека които работиха за него. В Бургас е едва от няколко години. Бил си изгубил паспорта, тоя измамник и крадец си е баш в центъра на кючека. Дано да го хванат най накрая.
4.
Какви глупави журналя
18.11.2017 08:08:10
1
9
Хайде журналисти,професионалисти да си прочетете първото изречение и да ни кажете кой кого разби?!! bfdbe
3.
España
17.11.2017 23:57:43
0
12
Пълни глупости в Испания няма малък и голам талон и никаде по документите нама номер на двигатела само номира на рамата (bastidor).....
2.
Chechi
17.11.2017 23:48:22
2
6
Nikol hubavata li ?
1.
Hahha
17.11.2017 23:34:30
2
7
Bashtata na Nikol Prokopova
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Човек на Слави е съсипан след тази новина Човек на Слави е съсипан след тази новина Борис Солитарийски буквално рухна след развода, той много страдал за проваления си брак и че не може да види детето си Ротацията под въпрос заради министър Тагарев, а електоратът на ПП-ДБ се стопил с 30 на сто Ротацията под въпрос заради министър Тагарев, а електоратът на ПП-ДБ се стопил с 30 на сто За какво да ходим на предсрочни избори, като картината ще е същата, пита социологът Петър Чолаков Каква е минималната заплата в Гърция Каква е минималната заплата в Гърция От 1 април става 800 евро  Маскиран обра заведение във Варна Маскиран обра заведение във Варна Откраднатите пари са около 1000 лева Върнаха книги на библиотека в Русе с 50 години закъснение Върнаха книги на библиотека в Русе с 50 години закъснение  Жената, която ги изпратила по пощата, пожелала анонимност. Тя признава, че постъпката й не е за пример и е написала извинение Изправят Червения пират пред съда Според съда обвиняемият е автор на множество електронни писма Ще има ли ротация? „Промяната“ и ГЕРБ преговорят за съдбата на сглобката до 12 часа Ще има ли ротация? „Промяната“ и ГЕРБ преговорят за съдбата на сглобката до 12 часа Очаква се отговор на въпроса ще има ли правителство или предстоят извънредни парламентарни избори Гавриил Ловченски и варненският владика в спор за патриарх, митрополит Николай развя бялото знаме Гавриил Ловченски и варненският владика в спор за патриарх, митрополит Николай развя бялото знаме Не желая да съм кандидат за патриаршеския престол, каза духовникът от града под тепетата Лято 2024: Сянката на морето в Бургас ще струва 1.20 лв. Лято 2024: Сянката на морето в Бургас ще струва 1.20 лв. С вдигането на градусите започнаха да стягат българските плажове за новия сезон Заблудите, които провалят секса и интимния живот Заблудите, които провалят секса и интимния живот Хубавият секс, който ни държи здраво скрепени с половинката, невинаги е свързан толкова с това колко демонстрираме желанието си един към друг, а колко харесваме самия полов акт
Едва на 42 години почина спортна звезда Едва на 42 години почина спортна звезда Новината за смъртта на Константин Колцов беше съобщена първо от руския хокеен клуб Салават Юлаев Как спокойната Швеция заприлича на България през 90-те Как спокойната Швеция заприлича на България през 90-те Скокът в насилието върви ръка за ръка с имиграцията  На крачка от нас! Култов курорт става най-голямата база на НАТО в Европа На крачка от нас! Култов курорт става най-голямата база на НАТО в Европа 10 000 бойци ще са дислоцирани в Констанца Смъртта на принцеса Даяна беше използвана в "гнусна" реклама на евтаназия Смъртта на принцеса Даяна беше използвана в "гнусна" реклама на евтаназия Рекламната кампания беше свалена заради липсата на съобразителност и вълна от недоволство Наркотрафикант застреля полицай в Белгия, друг е тежко ранен Наркотрафикант застреля полицай в Белгия, друг е тежко ранен Барикадирал се мъж е ранил и други двама души Тръмп каза, че Путин е замесен в смъртта на Навални Тръмп каза, че Путин е замесен в смъртта на Навални Той е млад човек, така че статистически погледнато трябваше да е жив още дълго време, каза Тръмп Мъж загина след падане от балон в Австралия Мъж загина след падане от балон в Австралия Тялото е намерено в жилищен район Тази самолетна компания унизи две жени, защото били прекалено дебели Тази самолетна компания унизи две жени, защото били прекалено дебели Компанията поискала от тях да си резервират по две места заради теглото Пролетта идва с лунно затъмнение Пролетта идва с лунно затъмнение Началото на явлението от полусянката ще бъде в 06:53 ч. на 25 март Няма спасение от него, гласят го за водещ на ново риалити Няма спасение от него, гласят го за водещ на ново риалити Очаква се да се появи в новия формат на бТВ
Христо Иванов, ДБ Христо Иванов, ДБ Ако има разум, шанс винаги има Виц на деня Виц на деня При пластичния хирург:
- А може ли да направите лице, като на Лили Иванова?
- Разбира се! Ето ви каталога, изберете си година...
Виц на деня Виц на деня По време на сватба две жени си говорят:
- Булката има уморен вид!
- Ми ще има я, за това място се бори цели 10 години!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Ако след купон те боли главата, значи си се забавлявала.
Ако те боли задника, значи друг, се е забавлявал!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори