×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Елитни бургаски училища загърбват Деня на будителите и празнуват Хелоуин


Елитни бургаски училища загърбват Деня на будителите и празнуват Хелоуин
Братя Миладинови ще се обърнат в гроба, ако видят какви огвратителни инсталации прави училище, носещо името им
27 Октомври 2017, Петък, 18:51 ч.
Автор: Гергана РАДЕВА

Рязани пръсти от тесто се дават на дечица в детските градини под формата на невинна "шега"

Елитни бургаски училища забравиха заветите на нашите просветители и се хвърлиха да организират "Хелоуин" за своите ученици. И понеже на 1 ноември България има истински духовен празник - Ден на народните будители, не е зле да си припомним част от прокламацията на Министъра на просвещението Стоян Омарчевски при обявяването му за национален празник през 1922 година:

„Нашата младеж трябва да знае, че животът само тогава е ценен, когато е вдъхновен от идейност, от стремеж; САМО ТОГАВА ЖИВОТЪТ Е СЪДЪРЖАТЕЛЕН и СМИСЛЕН, когато е обзет от идеализъм, КОГАТО ДУШИТЕ И СЪРЦАТА ТРЕПТЯТ ЗА ХУБАВОТО, НАЦИОНАЛНОТО, ИДЕАЛНОТО, а това е вложено в образите и творенията на всички ония наши дейци, които будиха нашия народ в дните на неговото робство, които го водиха към просвета и национална свобода през епохата на възраждането и които му създадоха ВЕЧНИ КУЛТУРНИ ЦЕННОСТИ ПРЕЗ СВОБОДНИЯ МУ ЖИВОТ...”

На фона на тези възвишени слова, днешното поведение на ръководствата на знакови бургаски училища и детски градини е меко казано безотговорно и осъдително.
Ето какво показва проучване, направено през 2015 година:

"ОУ”Бр.Миладинови”, СОУ „Св.св. Кирил и Методий”,  Търговска гимназия,  ПГ по механоелектротехника и електроника, чиито табелки с имена висят по гротескните арт инсталации в Мол Галерия, очевидно са активно включени в Хелоуин. На други пет основни училища и четири детски градини позвънихме на случаен принцип с въпросите: как отбелязват Хелоуин и Деня на народните будители, чия е инициативата за празнуването на Хелоуин и има ли регламент за използваните костюми. Само в едно от тях (ОУ”Княз Борис I”) категорично заявиха, че не виждат основание да се празнува Хелоуин, а имат  презентация за Деня на народните будители от 1-3 ноември. 

За другите (ОУ „П.Р.Славейков”, „Л.Каравелов”, „В.Априлов”, „Г.Раковски”) Хелоуин е на по-преден план.  Учителите са тези, които решават какво, как и къде ще се прави за повода. Няма никакви ограничения за вида на маските, плакатите и костюмите, изработвани и/или използвани от учениците, при това в учебно време и в училищните сгради.  Денят на народните будители се отбелязва вяло, с някое табло в коридора или с беседа в час на класния.

В ОДЗ „Веселушко” – само една от групите ще празнува Хелоуин, но отново по инициатива на учителите.  В ОДЗ ”Звънче” ще ходят на театър, в ОДЗ”Моряче” ще си направят празник на есента, а в ОДЗ”Калина Малина” изобщо не харесват празника и затова няма да го празнуват. В частните детски центрове и занимални  обаче Хелоуин е едно активно отбелязвано „събитие”, според публикуваното в уеб и ФБ страниците им. Но докато в едни се играе на карнавал с герои от приказки и се приготвят тикви, в други се разказват „страшни” истории от маскирани учителки, а в тавата със сладки се редят и рязани пръсти от тесто. Много „забавно”, нали?", четем в петиция на родители срещу отбелязването на Хелоуин в училащата и детските градини.

Тази година СОУ" СВ. СВ. Кирил и Методий" дори използва общинския Пресцентър, за да рекламира Хелоуин.
Редица изследвания на много учени-психолози и психиатри показват, че „Хелоуин” носи голяма опасност за децата.  Участващите в подобни мероприятия деца нерядко изпитват страх, потиснато настроение, агресия и склонност към самоубийство.


В категории: Бургас


71
Коментара по темата
71.
До 67
31.10.2017 10:02:50
0
0
Ей дърт комуняга, марш в Северна Корея, там сте винаги на власт! Кво правиш в БГ , мястото ти не е тук. Дърт философ - педераст !
70.
Заблуда на противника
30.10.2017 18:37:45
0
1
Вижте снимките на другата статия: "Бургаски ученици отричат Хелоуин, организират Оранжев празник с благотворителна цел". Успели са да излъжат журналистите и пак си карат по тяхному.
Фенери, вази и свещници от тиква... Родителите им пък направили тиквеници. На снимките се виждат изтърбушените тикви с очи, нос и уста... Там другаде - някаква украсена тиква и набодени на нея сладки във вид на маски и човешки лица...
Кого лъжете, бе! Баш Хелоуин си честват децата!!! Ама някой иска да извърти нещата уж, че не било Хелоуин. Това вече е толкова дълбоко вкоренено в съзнанието им, че няма как да избягаме от него. По-скоро будителите ще бъдат забравени, но Хелоин никога!
69.
до даскалите
30.10.2017 17:49:43
0
1
абе даскалите,как не вие е срам ,че вие сте луди е ясно,но защо подлудявате децата. Скоро и в учителската стая ще правите оргии и вакханалий.,безсрамнеци и пропаднали подкупни алкохолици.Всичките изнудвате децата за частни уроци,да си пълните джобовете с пари от бедните родители.
68.
Вълчо Чолаков
30.10.2017 17:33:41
1
2
В нашия регион официално сме приели празника Хелоуин за официален!
Сорос медия ми направи хубаво подарък и няма как да откажа!
67.
Комунист
30.10.2017 17:21:18
1
3
Ех ех ,ако се върнем на власт ще ви пратим в ТВУ-трудово възпитателно училище за непълнолетни и малолетни. Хелуууин ли ? ще има да обикаляте плаца с патешко ходене и бодра песен....
66.
морков
30.10.2017 17:14:10
0
4
деградирали поклоници на сатаната и дявола =психясали даскали и пиклювци хулигани
65.
dodo до 53 и 54
30.10.2017 17:09:05
0
3
Явно нещо не разбираш-повтарям ти-в училището се влиза и се УЧИ и ОБРАЗОВА !!! Никой не те спира извън училището ,ако ще й със свалени гащи да ходиш.
Наглоста ти ПОКАЗВА ,че си приел за Разрешено да правиш каквото си щеш в училището . Това е в следствие липсата на домашно възпитание и ценности.
64.
Веси
30.10.2017 16:48:07
0
1
Мани,мани, страхотен изказ,страхотни правописни грешки...Браво деца, вие сте бъдещето...Горко ти,Българийо. Велико поколение идва...
63.
Дракула
30.10.2017 16:41:14
2
1
Оставете децата да е забавляват,ве уеййй.Че и група си направили.Направете си група ”да прекопаем градинката пред блока” или нещо друго ,което да е полезно.Всеки си празнува каквото си иска,иначе ставаме Сеяерна Корея.Никой не пречи ни на кукеров ден,ни наБаба Марта,ни на Св. Унуфрии.Ама ха !
62.
Бояна
30.10.2017 16:36:40
1
5
С развитието на човешката цивилизация човечеството все повече деградира нравствено и духовно. Ако погледнем внимателно еталона за престиж и успех, за каквито ни се представят политиците и така наречените звезди от всякакъв калибър, културтрегерите и така нататък, виждаме лъжа, наглост, арогантност, порочност, разврат, егоизъм, гордост. Мярката за нормалност на човешкото поведение все повече клони към низост, скотщина, постигане на материални цели с безсрамни и безнравствени методи, пълна бездуховност и опустошение откъм човешки чувства. На този фон празници като хелоуин само измерват инфантилността, до която хората са достигнали, оглупяването, обезличаването, зомбирането на човека, загубването на човешката същност.
61.
Бояна
30.10.2017 16:21:56
3
3
Ненормално е деца да бъдат маскирани като вещици, зомбита и привидения, и по този начин да се възлага злото, съдържащо се в тези образи, върху крехките им плещи! Какво общо може да има дете с подобен кървав гробищен маскарад? Това е извратена педагогика, която родителите, обичащи децата си не трябва да допускат! Срамно е, че има толкова много учители и директори, които го правят!
60.
ne 4etete statii a men
30.10.2017 14:45:18
1
3
кой и как не го досрамя да направи в морската градина паметник на калоянчев какъв принос има за бургас този човек пишат го че е роден в бургас за по пристижно но това е не вярно инфо.А кой прост гений издейства на Петьо пандира паметник пред моста този жалък и не заслужаващ малоумник пиандюр направете тогава и на Коко лудия цял бургас го знаеше
59.
до 56 и 58
30.10.2017 14:35:02
2
2
Нали ти казвам, много глупости четеш и оттам идва бъркотията в главата ти!
58.
Хари Потър
30.10.2017 13:55:13
2
1
https://anonybulgaria.wordpress.com/2014/10/30/окултните-корени-на-хелоуин/
57.
до Луцифер
30.10.2017 13:42:10
2
2
Много си чел Хари Потър.
56.
666 Lucifer
30.10.2017 12:16:11
5
8
Това са сатанически ритуали. По този начин се храни дявола, отдава му се чест и се правят жертвоприношения.
Хората го приемат като някакъв си празник, но то е много повече.
Все едно да си пожелаваме: Много болести и зарази, много смърт да те сполети. Бъди болен, умри скоро.
55.
a3
30.10.2017 10:24:48
3
4
Значи, не харесвам Хелоуин. Смятам го за тъпанарско надяждане със сладкиши и докарване на диабет, но това изречение ме утрепа с лопатата:

"Редица изследвания на много учени-психолози и психиатри показват, че „Хелоуин” носи голяма опасност за децата. Участващите в подобни мероприятия деца нерядко изпитват страх, потиснато настроение, агресия и склонност към самоубийство."

Разправяте, че Хелоуин е причина за депресии и самоубийства... Вие идиоти ли сте бе?
54.
До 52
30.10.2017 09:05:49
2
4
Ей Додо ами то мартениците са езически ритуал дай да забраним мартениците в училищата, а?
Но всъщност аз съм против празнуването на Хелоуин. Защото научаваме децата на чужди ритуали, а междуврумунно не им показваме нашите и няма да мине много когато българите ще забравят българското. Защо не организират подобни състезания с кукерски маски през февруари, защо не подтикват децата да правят коледуване, сурвакарство. Притеснява ме фактът че доста българи подкрепят деца да се маскират като "смъртта с коса" или с кървави елеменнти, а същите българи преди няколко години с вой се възпротивиха на тричането на кучета в Странджа, където нито имаше смърт нито кръв, нито беше насаждана агресия към хора.
53.
Храм на науката и знанието... дрън-дрън
29.10.2017 22:41:05
5
4
Додо, додо! Говориш като партиен секретар, дето освен конско да четат друго не могат. Умряха партийните секретари и сега се появиха такива като тебе. Измислят си разни ХРАМОВЕ и задължават хората да се молят в тях. Ай стига толкоз! Стани поп, ако искаш, ама остави хората да си живеят живота както те смятат за добре! Кой си ти, че да им казваш какво да правят?
52.
dodo
29.10.2017 20:56:18
7
8
училището е ХРАМ на науката и знанието! В този ХРАМ НЯМАТ място Езически и Сатанински ритуали ...
Всеки било то учител или ученик щом напусне сградата на училището може да бъде какъвто си иска-сам носи отговорност за постъпките си пред обществото, НО щом прекрачи училищния праг ,там може да бъде само или учител и носител на знания и просвета или ученик на науката....
Всичко друго е Анархия и Срам за Нацията и Падение за Българското общество.
51.
космополит
29.10.2017 20:34:35
3
4
Е, англоезична държава още не сме, ама покрай тези американски филми прихванахме и културата им, манталитета им - всичко. По едно време и франкофони бяхме... Нищо лошо! Защо да не вземем хубавото от Запада? А това, което ни натрапват като национализъм и патриотизъм си е чиста ксенофобия и екстремизъм, нещо подобно на талибаните в ИДИЛ - предразсъдъци, омраза, злоба... Кому е нужно това?
50.
50
29.10.2017 17:39:32
5
6
Ние живеем в англоезична държава и го празнуваме този празник.
Относно будителите - какво да празнувам? За мен празник означава забавление. Будителите висят по стените на училищата като некролози. На 1 ноемвриможем да им отдадем почит и уважение, но чак пъкда празнуваме.... Малко ми е странно.
Хелоуин е на 31 октомври. Нямат нищо общо. Но вие сами чрез спор правите реклама повече на Хелоуин, отколкото на Денят на народните будители. И добре че е Хелоуин, че да се чуе, че има и Ден на будителите.
49.
Браво на Никито!
29.10.2017 16:47:49
1
3
Пък туй Ники било много умно. Глей го какви умни приказки говори!
48.
европеец
29.10.2017 16:15:13
13
5
Хелоуин трябва да се празнува. Само така ще се приобщим към общите европейски ценности.
47.
Събуден Хелоуин
29.10.2017 15:49:06
1
3
Не разбрах, трябва ли да го празнуваме този празник или не трябва. Един казва едно, друг друго... Ами хайде, разберете се!
46.
до Ники
29.10.2017 15:47:34
0
1
аха... знайш ли че си много прав!
45.
Niki
29.10.2017 14:59:25
1
6
До 41:
Ако сте чели внимателно, а не да говорите наизуст, щяхте да видите, че питам защо се позволява използването на обиди и обидни думи! Никъде не съм поискал цензура. Когато се изказва мнение, по даден въпрос, не намирам за нормално да обиждаш и псуваш несъгласния или изказал различно мнение от твоето собствено. Неприемането и невъзможността да имаш различно мнение беше присъщо на комунизма. Единственото, което смятам, че е редно да се случва, е да има нормален диалог, без обиди. Това е трудно за доста индивиди явно.
Второто, което питам, е именно свързано с цензура - защо, не може да се гласува за или против определени коментари ?
Не знам, къде точно в написаното от мен има призив за цензура ? Свободата на словото не е правото да обиждаш и използваш обидни думи, квалификаци и нападки, по отношение на останалите коментиращи.
44.
до 43
29.10.2017 14:52:30
1
4
не довечера, а на 31-ви
43.
Лакомство или пакост?
29.10.2017 14:37:33
4
5
И да не забравите да направите тиквини фенери на децата си довечера?:)
42.
Пешо
29.10.2017 13:53:19
1
6
Ас сам оченик от луска и тас година ше се маскирам като стена ф женската туалетна на мола.
41.
Свобода на словото!!!
29.10.2017 13:01:26
4
7
Ники, що не се върнеш в комунизма, когато имаше цензура?
40.
Niki
29.10.2017 12:49:51
4
7
Интересно защо модераторите, ако има такива, позволяват използването на обиди и обидни думи, без да се намесват ? Интересно и защо е невъзможно да се гласува за или против, за много от коментарите ?
39.
историкът216
29.10.2017 12:31:14
0
8
“Братя Миладинови ще се обърнат в гроба”...
Ако въобще имат гроб, който и досега е неизвестен.
По-скоро ще се обърнат в гроба като разберат какво са ги направили в Македония - от българи на македонци.
38.
Хелоуин е стар български празник!
29.10.2017 12:13:46
4
6
На времето преди да дойдат славяните, тук дошли готите и оттогава тук се празнува Хелоуин. После тръгнали на северозапад и пренесли празника на британските острови. Тъй че празникът е по-скоро български, а не англосаксонски.
37.
Специалист по маркетинг
29.10.2017 11:41:15
4
11
Добре, че е Хелоуин да се вдига повече шум около другия празник, иначе никой нямаше да е чувал нито за Будители, нито щяха да знаят кога е деня им.
36.
Алън Дълес: Даааа, така правехме!
29.10.2017 11:32:40
1
7
САЩ хем унищожават Европа, хем й помагат с Плана Маршал... Как става тая работа, не знам!
35.
КГБ
29.10.2017 11:29:28
1
6
По-голяма глупост не бях чувал: за някакъв...
“план на ЦРУ за бавно и методично унищожаване на човешките ценности в цяла Европа зад фалшивите призиви за човешки права...”
и то още през 1959 г., когато Европа е разделена на Източен и Западен блок. Как ли са могли да предвидят, че след 30 години Европа ще е обединена?
34.
до 33
29.10.2017 11:09:45
6
9
Българско... българско... Кое ти е българско, ве? Телефона ли? Колата ли? Телевизора, компютъра? Или китайските боклуци около теб? ГМО-тата, които ядеш?... Той целия облъчен с чуждоземни боклуци и символи, а сега тръгнал да реве, че Хелоуин му пречел...
33.
до “Ей”
29.10.2017 10:56:32
9
3
И кое му е българското на християнството? Взели сме го от гърците.
32.
Ей!
29.10.2017 09:54:05
9
9
ХЕЛОУИН НЕ Е БЪЛГАРСКИ, НИТО ХРИСТИЯНСКИ ПРАЗНИК!!!
Колко време ви трябва да проумеете, че някой ви промива мозъците и ви превръща в роби??? Днес ХЕЛОУИН, утре св. Валентин...и така докато забравите, че сте българи!!!
В коя друга държава празнуват наши празници???
31.
Ненормални хора бе!
29.10.2017 09:34:52
0
9
Алън Дълес пил кръв през 1959 и само от това Европа щяла да умре... Имам чувството, че от Флагман си правят тука експерименти с човешката глупост, докъде може да стигне тя.
30.
до 28
29.10.2017 09:25:09
0
5
За такива глупости ли мислиш по цял ден? Това ли са ти интересите? Кой каква кръв пиел от какво чаша я пиел - позлатена или непозлатена... Алън Дълес бил пиел кръв!?!? Дори и да предположим, че е пиел кръв, и какво ще стане след това. ЕДНО ГОЛЯМО НИЩО!
29.
29
28.10.2017 22:17:02
10
9
За мен лично Денят на народните будители не е празник, а помен.
Защо не оставите децата да се забавляват??
28.
до 24
27.10.2017 21:21:25
5
2
33та е най-висока и последна степен.Получаването и се придобива след изпиване на чаша(позлатен бокал) с човешка кръв в-у която останалите членове(братя) призовавт Великия Архитект(Луцфер) и неговите легиони да дадат на техния брат сили да властва над хората(You tube;Turkish masonic Satanic Workship [от журналиста Salman bin Kurden продължителност 7м и30секунди).Изпиването на чашата с КРЪВ е антипод на изпиване( поглъщане)на нафа(вино+хляб)при хрстиянската меса
27.
nqmam ime
27.10.2017 20:56:50
2
5
Абе айде като не знаете да не си отваряте много устата! Професионална търговска гимназия В ЧЕСТ НА НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ организира факелно шествие, започващо от тройката в 5:45. Който не вярва нека дойде да се увери сам! И това за мол галерия... Лично аз видях как изпратения от мола човек дойде и залепи плаката във фоаето на училището с цел да покани желаещите ученици да отидат да празнуват хелоуин. 5 мин по-късно, след намесата на директора, плаката се свали оттам. Така че, точно за търговска гимназия моля не пишете като не сте обедени. Сигурна съм че и други училища са в "черния списък", а в действителност няма нищо такова.
26.
Т. нар. "Будители"
27.10.2017 20:42:25
7
11
Този "празник" няма собствено лице, а съществува като някой паразит на гърба на Хелоуин. Затова трябва да се нарича не "Будители", а Анти-Хелоуин. Този "празник" се захранва от омразата срещу Хелоуин, иначе не може да съществува.
Обърнете внимание! Основната тема на привържениците на Будителите на са самите будители, а Хелоин - колко бил лош. А на привържениците на Хелоуин не им пука, дали има ден на будителите или няма. На тях им е все едно. Те просто си празнуват, веселят се, смеят се... Толкова ли е трудно да се сетите кой е истинският празник?!
25.
до 24
27.10.2017 20:39:30
5
2
Ти със сигурност се занимаваш с глупости, но не и ЦРУ още от времето на Алън Дълес, та до днешни дни! Всички виждаме какво се случва в Европа, а в България катастрофата е пълна!!!
24.
Алоооу, Алън Дълес!
27.10.2017 20:31:06
3
2
"Алън Дълес... фримасон 33-та степен..."
(И каква е разликата между 33-та и 34-та степен? Малко е това, да беше казал 133-та степен, може и да ти повярва някой.)
"член на окултните сатнински ложи Skul and Bones Пси Епселон Алфа..."
(И пак дрън-дрън... Ще тръгне Алън Дълес да се занимава с глупости! Нямаме си друга работа и Алън Дълес ни е виновен.)
23.
Питам...
27.10.2017 20:17:16
7
8
Вие- хомо, гей и всякакви други плужеци, изроди и продажници, давате ли си сметка какво се случва с вас, децата ви, с държавата България...???
И аз знам за плана на ЦРУ още от времето на Алън Дъглас за бавно и методично разрушаване на човешките ценности в цяла Европа, зад фалшиви призиви за човешки права! Няколкото коментара на неграмотници показват, че са успели...!
22.
Учител
27.10.2017 20:09:34
4
8
Безпочвени публикации от вашия сайт.Вие дойдохте ли в ОУ"Бр.Миладинови"и установихте ли,че празнуваме Хелоуин?Това ,че някой ходи в МОЛ и си слага табела с името на училището,за да реализира своето творчество,не означава,че го правят учителите в сградата.Стига с вашите измишльотини !Гнусни сте!
21.
ММ
27.10.2017 19:43:16
4
11
Хелоун е чисто комерсиален празник. В България се наложи точно заради това да се правят пари от него. Големите фирми да си продават евтините костюмчета и окраси. Денят на будителите е празник, които за жалост като повечето други български празници, не се празнува и уважава от българите.
20.
до Гошо
27.10.2017 19:42:32
7
15
Точно така бъди докрай куул ! Вземи децата си и за да е празненството истинско и на макс направо ги заведи на гробището ! Там в този ден все ще има някое погребение и се присеиденете към процесията ! Нека се забавляват милите празнуващи дечица ! .. П.. европейски П !
19.
биг кок
27.10.2017 19:31:34
10
16
Промити мозъчета от Неправителствените организации много ясно толерират подобни празници. Да не пропуснете и гей парадите, скоро и във вашето училище.
18.
Fine Living
27.10.2017 19:29:35
8
8
Ето какво казва още 1959година полоковник АЛЪН ДЪЛЕС 4ия по ред шеф на CIA(ЦРУ) фримасон 33-та степн член на окултните сатнински ложи Skul and Bones Пси Епселон Алфа .Алън Дълес;Ние ЩЕ вложим всчки пари на света ЩЕхвърлим всички възможни усилия за разващаване на МЛАДЕЖТА чрез масова и постояна пропаганда на наркотици разюздан живот насилие евтин фалшив акохол секс алтернативни религи движения(секти) нпо-та скрити под лозунга за повече праа и свободи.Ще разложим така Обществата отвътре че те саим да се самоунищожат
17.
Гошо
27.10.2017 19:23:47
18
18
Жалки мрънкалници и псевдо-патриотари!

Какво ви пречи да се забавляват децата? Ако наистина бяхте прочели някоя от книгите, за които толкова мърморите съвсем друго щяхте да пишете.

Невежи нещастници сте вие и обричате децата си на същото - да останат дълбоко заседнали в тъмното и сиво минало на вашата посредственост.
16.
Кольо кура
27.10.2017 19:19:58
12
15
Къв хелуин ве...ебаси мамата изпедерастяха тия лапета в днешно време..преди ги нямаше тия хомопразници..много модерни станаха сега марсоли пълни.
15.
Hi
27.10.2017 19:11:08
18
14
Да еба вашата мама и дърти комуняги задръстени да еба! Седнали тук да ми се правят на големи патриоти, пък че имат по 2 лв в джоба нищо не казват, щото държавата всичко им дава в изобилие. Хелуин им пречел, на майка им путката им пречела, вечно недоволни. Ебете си путката майчина хейтъри долни
14.
Thanks
27.10.2017 18:55:28
15
10
До 12
Нели, никой не е казал, че не трябва да знаем за Вазов. Едното няма нищо общо с другото. Какво толкова ви пречи децата да се забавляват? Къв Иван Вазов кви пет лева?
13.
kfld
27.10.2017 18:50:01
16
21
ОТВРАТИТЕЛНО
Отвратени сме цялото семейство от това че ще празнуват гнусният празник "Хелуин".
Призоваваме ръководството на Общината и Министерството да поискат обяснение от директорите
12.
Нели Дякова
27.10.2017 18:43:24
9
17
Чужди празници.. А "Под Игото" - защо ни е Иван Вазов, минали "отживелици"...... Накъде отиваме???????
11.
Георги
27.10.2017 18:36:52
5
15
До №10.
Ами да празнуваме тъпотата ти тогава. От това по-спонтанно, здраве му кажи.
10.
до 6
27.10.2017 17:14:45
20
12
Какви 100 години, бе КЕЛЕШ? Празнували са го от 1922 до 1944 - само 22 години. После от 1991 насам са само 25 години и пак не е никакъв празник, а нещо, което се прави по задължение и отбиване на номера. Празникът е нещо спонтанно, а не наложено насила със закон.
9.
Az
27.10.2017 17:10:59
3
2
Shh knqza nai dobroto daskalo manqci !!!
8.
До 6
27.10.2017 17:06:14
9
5
И как се празнува да попитам?
7.
До 5
27.10.2017 17:05:21
13
3
Малоумник на теб обяснения ли трябва да давам?
6.
до 4
27.10.2017 17:05:15
7
21
Празникът на будителите се празнува близо 100 години, бе АБДАЛ!
5.
Ей!
27.10.2017 17:02:00
6
16
# 3 Простааааааак! Имаш ли българско име???
4.
истината
27.10.2017 17:01:36
26
9
Хелоуин е истинският празник, а будителите са наложени със закон от държавата. Нещо което е задължително няма как да е празник.
3.
Робин Худ
27.10.2017 16:51:03
26
20
Да ви еба майката. Всеки е свободен да си празнува каквото иска. Големи родолюбци станахте всичките ама само на приказки в нета. Кво ви пречи децата да си празнуват хелуин и да се забавляват
2.
Позор!
27.10.2017 16:29:12
9
30
Позор за училищните ръководства, избрали да празнуват чужд празник!
А точно в училище децата трябва да се възпитават на родолюбие!!!
Наистина сме скапана държава, тук се случват най-грозните неща, затова интелигентните хора бягат!!!
1.
Родител
27.10.2017 16:04:23
10
22
Браво на креативните директори на тези училища.Знаем ,че ще бъде почетен и денят на будителите,който е наустина много важен за нас като нация.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори  Анджелина Джоли смуче Брат Пит като пиявица - прибра му над $100 милиона Анджелина Джоли смуче Брат Пит като пиявица - прибра му над $100 милиона Само от продажбата на дела си във винарната "Миравел" красавицата е получила 50 милиона Колко ще ни струва великденския козунак Колко ще ни струва великденския козунак Козунаци в София се продават и за десетина, и за 20, че и за 100 лв. в някои от най-снобските пекарни в центъра на столицата Утре започва най-голямото географско събитие в България Утре започва най-голямото географско събитие в България Ще има над 500 участници от цялата страна  Лаборатория "ЛИНА" извършва PCR тест за коклюш, резултатите излизат още същия ден Лаборатория "ЛИНА" извършва PCR тест за коклюш, резултатите излизат още същия ден Горещо препоръчвам PCR тестовете да се правят още преди започване на антибиотичната терапия, съветва вирусологът д-р Татяна Николова Българинът Димитър Труканов влезе в световните медии Българинът Димитър Труканов влезе в световните медии От 12 страни участнички в престижния турнир, отборът на Саудитска Арабия, ръководен от Труканов печели златните медали във всички категории и съответно I-во и II-ро място в индивидуалното крайно класиране, както и I-во място в отборното класиране Малки лазарки посетиха Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ Малки лазарки посетиха Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ Ръководството на ФОЗЗГ, които са и инициатори на проявата, поднесоха на дечицата питка за здраве, великденски яйца и лакомства Ако имате и 20 лв. задължения към държава или община, подлежащи на принудително вземане, не може да прехвърлите имот Ако имате и 20 лв. задължения към държава или община, подлежащи на принудително вземане, не може да прехвърлите имот Ето какво съветва нотариус Милена Илчева, за да се сключват спокойно и законосъобразно сделките за всички страни
Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ 76-годишната комедийна легенда наскоро пак имаше перипетии със здравето, но се надявал до есента да бъде в отлична кондиция, за да не се провали екскурзията на живота му
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори