×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Истината за местния вот през 2019 г., ако Димитър Николов се оттегли


Истината за местния вот през 2019 г., ако Димитър Николов се оттегли
И ако БСП разчита на тези свои лидери, да знае, че няма как да вземе половината общини
23 Октомври 2017, Понеделник, 13:05 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

БСП  има идея, но няма човек, ГЕРБ не подготвя заместник, а патриотите са далеч от тая тема

Днес бургаските лидери на БСП хвърлиха  ръкавицата на управляващите на местно ниво, като направо казаха, че им отнемат половината кметове в Бургаска област през 2019 г. (ВИЖТЕ ТУК)

Да оставим настрана огромните вътрешни проблеми на Столетницата с националната им лидерка Корнелия Нинова, която след 28 октомври на предизвикания от нея самата конгрес, може и да си иде заради мегаломанския й характер да слуша само себе си. И да се спрем на амбициите на бургаския актив, който от доста години не е изглеждал така сплотен, така единен в своето мислене.

Всъщност в БСП-Бугас имат ясна визия какво търсят, за да го изправят срещу Димитър Николов през октомври 2019 г. Това трябва да е надпартийна фигура на мъж или жена, с твърд характер ала Румен Радев, но за разлика от него – да ги слуша и да не се еманципира, да изглежда категоричен и да е харесван от масовата публика, а не от тяснопартийните ядки. 

Такава фигура обаче, при всичките усилия, които се полагат да се издири, в Бургас няма. Просто няма. И дори с тези наши писмени разсъждения тук опитваме да предизвикаме вниманието на мислещите хора – нека дадат предложения. В БСП са отворени да ги чуят.

Въпреки че вътрешно, и то никак, ама никак не им се води сериозна борба срещу четвърти мандат за Димитър Николов. Самият той вече наистина не иска да носи огромния товар на 12-годишното управление, но шансовете му да се оттегли, колкото и да му се иска, а на него реално му се иска, са сведени до минимум, поради нежеланието на Бойко Борисов да рискува Бургас с друг неподготвен от самия Николов играч.

Приемлив като продължител на делото герберово би могъл да бъде зам.министърът на енергетиката Жечо Станков, но не ни е известно някой от централата на ГЕРБ да се е сетил за него и да го въвежда в детайлите на „кухнята”. Напротив – Станков е запратен в министерство с ресор, от който нищо не зависи.

За НФСБ, партията на Валери Симеонов, местният вот е толкова далечна тема, че никой не вдига въпрос за подготовка на претендент за кметски стол. Сега тази партия е заета по-скоро да реши проблемите си със структурите и лидерите им по общини. Не е известно да има и лидер на областно ниво в Бургас.

При тази тежка партийна криза тук в НФСБ едва ли някой вижда потенциала на Ивайло Вагенщайн, който физически се чувства доста добре, напълно възстановен след тежко и продължително боледуване. Вагенщайн е доста активен и ангажиран обществено, но това го виждат повече в другите партии, отколкото някой в неговата собствена.

Истината е, че основният противник на ГЕРБ в Бургаска община – БСП, тайно се надява, Димитър Николов отново да е избран за кмет, но поради умората в избирателя, този път да вземат повече места в Общинския съвет с един добър надпартиен опонент.

В областта обаче Столетницата е повече от зле. Ако смятат да извадят отново Петко Арнаудов в Царево, Лиляна Димова в Приморско, Янко Германов в Средец  и Стефан Бонев в Камено – отсега да знаят, че са обречени срещу настоящите управници на ГЕРБ, позиционирани по начини и схеми, които така са обхванали избирателя, че няма как да изпадне от „клещите”.

А в другите общини реалността е такава: в Айтос Васил Едрев няма как да падне от д-р Паруш Парушев, който в сравнение с лидера на БСП Андрей Андреев е доста нива нагоре, но така или иначе шансовете му са незначителни.

В Созопол Панайот Рейзи ще има още един мандат, защото там местните влиятелни родове още не са стигнали до решението, че е дошло време за Тихомир Янакиев. Просто там така се решава изход на избори и не зависи от партиите. По аналогия на Несебър.

Ако в Поморие червените излязат с Никодим Стоянов, кметското кресло ще си остане за тях още един мандат блян.

За Руен и Сунгурларе няма нужда да си говорим  - те са изцяло в ръцете на ДПС.

В Карнобат четвърти мандат ще има Георги Димитров, но той няма да направи крачка назад в знак на прошка и да се върне отново при своите в партията, а  ще се яви като независим.

Впрочем, засега Малко Търново изглежда вакантно, защото не е известно Илиян Янчев да иска трети мандат. Но пък някой познава ли лидера на БСП там или някой друг изявен от червените, след годините, откакто Иван Иванов премина в историята?

В категории: Карнобат , Политика


Любовен хороскоп за май
Любовен хороскоп за май 25/04/2024, Четвъртък 21:00 0
Колко често правят sex Гущерови?
Колко често правят sex Гущерови? 25/04/2024, Четвъртък 20:16 3
16
Коментара по темата
16.
план на герб
12.11.2017 14:58:32
0
0
2019 г. ще бъде избран кмет от ДОСТ, това тайно споразумение между борисов и ердоган, д.николов ще бъде издигнат за премиер в коалиция с патриотите, а борисов ще заеме президентския пост, това е част от плана за 20-годишен полицейски режим на герб преди официалната турска окупация
15.
?
25.10.2017 07:33:30
0
4
Много рано почнаха номинациите за Свинефермата??
14.
do 11
24.10.2017 03:56:13
0
5
Срещнали се на полянка,
прабългарин и славянка.
Цуни гуни,вади тури-
народили чукундури.
Хем ебливи,хем крадливи-
най-вече,завистливи.

Радой Ралин
13.
пасарелка
23.10.2017 22:20:38
2
11
Дано в Камено изкарат Мариана Стефанова-съпругата на Бонев,кадърна е да управлява и Бургас дори.
12.
Цацата
23.10.2017 20:04:31
1
0
Николай Тишев ....
11.
пророка Олег
23.10.2017 19:01:40
0
15
Боли ма кура за местния вот ....без извинение.
Истината е или във въоръжена борба или Терминал -2.
България , ако не се управлява отвън и нашите дупедавци ако не я продават ежедневно, може да бъде една от най-проспериращите държави в Европа, защото има всичко. Но не случи на народ. Бай Радой ни е описал много добре: крадливи, завистливи и ебливи.
10.
Чепов
23.10.2017 17:00:59
3
1
Дано,дано,данооооо
9.
Гари
23.10.2017 16:59:39
1
2
А Приморско?
8.
Nabludatel
23.10.2017 15:44:04
3
17
Въобще имам чувството че БСП лидерите в Бургас се молят Николов да си седи на престола за да продължи да си ги отхранва тихо и полекичка, щото джобни си трябват! А и те направиха чудеса за да продължават да се гризкат едни други... та така де. Дано Митко да продължи да кметува!
7.
Дернев
23.10.2017 15:26:13
1
10
Карнобат трябва да се замислят много. Вече ще им трябва човек, който не само да дърпа общината напред, но и Бургас, защото там явно пак ще се очертае пасивност, която града не заслужава. Карнобат, с връзката 3 морета и река, може да помага за по-голяма обша активност с няколко общини в и зад граница.
6.
ТТТ
23.10.2017 15:23:13
3
11
МОСИНКАТА, ТОЙ ОТДАВНА СЕ СЪНУВА КАТО КМЕТ! В КРАЕН СЛУЧАЙ ГО ПРАТЕТЕ В МАЛКО ТЪРНОВО ИЛИ ГРУДОВО! ТАМ А ДАНО......АМА НА ДАЛИ!!
5.
Ааа...без тия
23.10.2017 14:45:47
2
6
Да вЕ светна - Стоенчо К.....ненов. Той ще е.
4.
Малев
23.10.2017 14:44:37
3
15
Трябва законово да се постанови както в Румъния - един човек на каквато и да е изборна длъжност максимум 2 мандата! Без изключения!
3.
ким чен николов
23.10.2017 14:44:10
8
14
пак ли кухи статии, Няма да се оттегли, защото това му е бащиния. Пак ще е кандидат, а и БСП имат готова кандидатура и ДПС също. А флегман, ще подкрепи пак Луков и Николов, или мома на кабрио. Нали им се плаща ???
2.
Наблюдател
23.10.2017 14:37:19
0
10
"...Сунгурларе няма нужда да си говорим - те са изцяло в ръцете на ДПС." Не Сунгурларе е в ръцете на БСП, но на тях им е по-изгодно друг да носи отговорността за това, което става там. И затова издигат неизберарми фигури.
1.
Иво Христович
23.10.2017 14:31:32
33
9
БСП може да издигне Стайко Танков, Димитър Стоянов, Павел Маринов, Йордан Георгиев, Атанас Зафиров, Евгени Мосинов, Любомир Пантелеев и още много достойни хора...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Не е успял да подели общ имот с фирма „Беркс 2004“ ЕООД на Атанас Ангелов Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Това е добър знак към пазара на труда в България, защото туризмът се бори за работници, каза Евтим Милошев Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение
Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори