×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Путин печели изборите с 87%
  • Путин печели изборите с 87%
  • Жена е намерена мъртва в дома й в Пловдив, задържан е синът й
  • Остават 2 седмици, в които може да платите данъка си с 5%
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Безумни съвети за гледане на деца заливат интернет или защо форумите на "мамите" може да са опасни


Безумни съвети за гледане на деца заливат интернет или защо форумите на "мамите" може да са опасни
Фатме от с. Тънково, Тинка от Горно Езерово, Бедрие зад механото, Димитричка от Поморие са хит сред бургаские майки
21 Октомври 2017, Неделя, 00:15 ч.
Автор: вестник Труд

Модерната майка общува със себеподобните чрез интернет и там споделя своите "открития" и "познания"


В началото бяха бабите. Преди години те бяха крайната инстанция по въпросите с отглеждането и здравето на децата. Днес много от техните методи и съвети могат да ни изглеждат странни и нелепи, но в крайна сметка важен бе резултатът – бебетата порастваха и ставаха читави възрастни хора, въпреки, че ги мажеха със сол и мас, „за да не миришат” и стягаха крачетата им с повои „за да не станат криви”, пише Труд.

После дойде модата на книгите. Всяка уважаваща себе си мама се образоваше „научно” за здравето и възпитанието на детето от литературата по въпроса. „Бебешките” книги бяха издигнати в култ, предаваха се от ръка на ръка, от поколение на поколение. Доктор Бенджамин Спок достигна статута на бог, той бе ултимативен арбитър как да се гледа и възпитава детето. Е и какво? Едва ли някое бебе е пострадало от книгите – пак си израстваха нормални, възрастни индивиди.

В днешната епоха на комуникации и феминизъм обаче са забелязва тенденция да се игнорират съзнателно авторитетите. Съвременните мами нямат нужда от жокери, те усещат интуитивно нещата. Раждането вече е под вода, обезателно вкъщи и с благословията на сър Ричард Брансън – не след дълго и в Космоса. Модерната майка общува със себеподобните чрез интернет и там споделя своите открития. В повечето случаи разменените съвети за гледане на дете са полезни, но понякога се стига до абсурди и комични ситуации. Точно на това искаме да обърнем внимание с този материал.

Новата лудост - сух пост

Да оставиш дни наред детето си без храна и вода. Това според някои родители е лечебен глад и се оказа, че масово се практикува и у нас.

В социалните мрежи са създадени групи за здравословно гладуване, а последната мода е и децата да бъдат подлагани на т.нар. здравословен глад. В тези групи майките и бащите разказват за опасните практики.
В единия от тях майка на малчугани на 5 и 8 години обяснява, че когато те се разболеят ги оставя без храна, а ако поискат такава им дава сок, докато отшумят основните симптоми.

И още постове: “Синът ми е на 5 години и прави 4-5 дни сух пост”. “Всяка сряда дъщеря ми прави по 36 часа сух пост, чел съм в книгите, че децата могат да са без храна и вода толкова дни на колкото са години”.

Според родителите те подлагат децата си на глад и жажда с дни, за да “пречистят” организма им от токсини.

“Няма как едно дете да не се дехидратира, ако не пие течности. Ако детето не пие вода, това няма да го детоксикира, а ще го интоксикира”, обясни специалистът по хранене и диететика проф. Донка Байкова.

Абсурди - на бебе до 1 година не се леело куршум

Майките на София и Майките на Бургас. Пардон, Мамите на Бургас. Все групи за майки, но макар да си приличат, си имат своите специфики. Ето например, Майките на София са луди на тема имуностимулатори. Значи, там майките дават биозин, коластра, алое вера, прополис, зелена енергия, шуслерови соли 3, 4, 8, 19, 35 и 68 самбукол, активимун, имуномикс, рибено масло. Само да се внимава, да не са едновременно. Детето като тръгне на детска градина, започвате да давата Капките на Бах за увереност, за да не плаче. Та тези капки са направени като се събира енергията при разпукване на цвета на билката. Нали си го представихте? Дебнат се разпукващи се цветове, казва “пук” и се хваща енергията. Това е енергийно-вибрационно лечение с тези капки и детето моментално свиква с детската градина. Обаче нещото, което много се уважава и от Майките на София и от Мамите на Бургас, е ЧЕРЕН БЪЗ. Разбира се, добре е да е набран и направен лично по рецепта от групата. Не си ти, ако не даваш черен бъз.

Мамите на Бургас не са толкова привързани към имуностимулаторите и освен черния бъз, карат на молитви. Киприянови молитви, чисти молитви, най-разнообразни молитви. Тях няма кой да ги бие на тема гледачки. Май е като градско хоби. Сега ще ви кажа къде да ходите, да не попаднете на шарлатани. При тези получаваш това, което искаш – качествена услуга. Фатме от с. Тънково, Тинка от Горно Езерово, Бедрие зад механото, Димитричка от Поморие- тя даже лее куршум и гледа на кафе. Обаче много е важно да знаете, че на бебе до една година не се лее куршум. Може да му се пръсне сърчицето. Само на дрешка може.

Така, ако сте си направили тест за бременност, задължително снимка в групата (няма значение в коя), за да разберете дали наистина сте бременна. Колкото са по-червени чертите, толкова сте по-бременна. Ако едната е по-бледа, разглобявате теста. След това може да препикаете жаба или поне някоя рукола.
След всичко това сте разбрали, че сте бременна и даже вече сте родили.

Според Мамите на Бургас, бебето може да се подстригва само след като е кръстено. Чувствам се адски тъпо, щото моите деца не са кръстени, пък ги подстригвам. А според Майките на София, на бебето не се прави погача преди 40-я ден. Нито пък в събота, щото е Денят на мъртвите. Чувствам се още по-тъпо, щото на моите деца изобщо не съм правила погача. Очевидно, никаква майка не съм. Ще взема да им почета молитвата от църквата на спагетеното чудовище.

Майчинството е свързано с всякакви рискове. От Майките на София разбрах, че е напълно възможно да се събудиш с изкълчен крак. Ми… ти си спиш, пък той взел, че се изкълчил някак.

Няма как да не спомена и групата Родени през 2016. Там са, как да кажа, малко екстравагантни. Оттам разбрах за бижутата от кърма. Обици, медальончета, дори кръстчета. Да си имаш за спомен от периода на кърмене. Попитах 17-годишния си син как би реагирал, ако му подаря кръстче от кърма, да си спомня мама как го е кърмила. Той каза, че ще побърза да се изнесе. Понеже аз отдавна съм минала периода на кърмене, но крача към климактериума и предполагам, че ще ми липсват дните на месечен цикъл, та може да помисля за едно бижу. Като се замисля, това може да се приложи с всякакви телесни течности. Може и с косичка или нокти на бебето. Може и пъпната връв да се вгради или пък защо да не се затварят околоплодни води в шишенце да си го носиш на врата. Спирам, че въображението ми се развихри, да се върнем на кърмата.

В групата Родени през 2016 можете да намерите рецепти с кърма. С нея можете да правите близалки, сладолед, хляб, супа, въобще, използвате я навсякъде вместо мляко. Само не разбрах, ако вкисне, дали може да се направи таратор. Хубаво е и да уведомите гостите, все пак.

В категории: Здраве


18
Коментара
Флагман.БГ Дете почина в двора на училище в Казанлък Дете почина в двора на училище в Казанлък 18/03/2024, Понеделник 18:51 2
18
Коментара по темата
18.
Онуфри
23.10.2017 05:55:49
0
9
Заформя се нова лудост наречена съвременна майка.
Как бабите ни без да четат книги и да се ровят из интернет са отглеждали и възпитавали по няколко деца , а сега видиш ли се оказва трудна работа да отгледаш и възпиташ дете.
17.
ЦИО
23.10.2017 01:08:37
0
4
cheap whore Този път не познахте.Статията е копирана две-трети от друг автор.Няма какво да го обръщате на политика.Истинската автока и "откривател" на проблематиката не я третира по този начин,нито с преписаните й намерения.Достоен,работещт човек и многодетна майка.Но се надявам да си получите хонорара (или да си го заслужите) споменавайки Пеевски.От тези ,които го създадоха и го добутаха до тук.Сега им е криво,че креатурата надмина създателите .
16.
Мммм
22.10.2017 22:06:34
9
2
Това е статия от абсолютно ограничена и незадоволявана от мъжа си застаряваща женица, по голяма тъпотия не бях чела. Вместо да пишеш глупости се стегни и вземи да се занимаваш с по-смислени дела
15.
Виолина
22.10.2017 21:25:10
4
10
Да добавя- на бебе до една година не е хубаво да се дава вода! Това го прочетох в Мамите на Бургас! Пълна скръп са тези майки, горките дечица!
14.
Бург
22.10.2017 18:42:04
2
12
“Бургаски майки “ (от Странджа ) тея майки до вчера бяха на село на мегдана сега мозък леят по форуми ,до вчера срала на двора днес в средата на мола .
13.
:)
22.10.2017 16:36:56
1
16
Майки - психопати !!
12.
ММ
22.10.2017 16:12:07
0
9
Аз съм на мнението, че всеки глупак има право на мнение и ние хората често го забравяме това. Всеки може да си изяви некомпетентното мнение по форуми и фейсбук страници и всеки глупак може да се върже. Затова не трябва да се вярва на всичко което пише в интернет и един човек с мялко мозък може да отсее глупостите, които са написани. Друг е въпроса за тези които вярват на всичко което чуят или прочетат.
11.
Iva
22.10.2017 13:38:56
2
8
Доктор Бенджамин Спок живя над 90 години. Беше световен авторитет за отглеждане на деца. В края на живота си направи изявление, с което се извини на милионите хора по цял свят, които са ползвали съветите му, че им е давал неправилни съвети и е грешал в много случаи. Това втрещи много хора. Но все пак му прави чест, че е направил такова изявление. Така, че да се има едно на ум - всеки случай е индивидуален.
10.
бургаски тати
22.10.2017 13:12:25
7
10
горепосочените цитати са преписани от форума на асоциация умни маики в софия-нашите мами са далеч по умни и красиви от софианките и това е научно доказано.конкуренцията на морето е смазваща рускини чехкини и полякини отдавна са оценили бургаските татковци така че бургаските мами отдавна не висят по форумите ами готвят на мажете си и за това са винаги пред софианките които се превърнаха в срам за името бг мама
9.
До 0908
22.10.2017 12:12:45
7
9
Само гербери са ти в устата. Сигурно и в гъза ти го слагат щом все за тях плямпаш.
8.
Ха ха
22.10.2017 12:09:28
3
28
Голяма част от тези майки са прости, но със самочувствие. То и затова децата им растат неграмотни, нагли и тъпи.
7.
Ана
22.10.2017 11:59:37
1
19
Всичките ми приятелки са клюкарки от този бургадки форум.Без да съм във форума доста съм се ограмотила,четейки докторски съвети или начини за лечение без антибиотици.Всичко друго ми е като някакво "махлянско" ехо, а аз с такива неща не мога да си губя времето.Бъзът наистина е идеален за зимните вируси,но децата постоянно да се тъпчат със стимуланти по 6-8 месеца в годината не ми се струва редно.
6.
Ко не
22.10.2017 11:45:45
8
19
Не е лесно да си проста дебела и грозна бургаска майка пълна с комплекси за малоценност .Странжа !!!!
5.
0908
22.10.2017 11:35:13
7
6
нова лудост-сух пост редовно се слу4ва при управлението на Тиквата и Опитомените Мафиоти
4.
Бургаски шофьор
22.10.2017 11:35:03
0
22
Все пак тези бургаски мама са нашите съпруги те са най-умните .Бургаска мама+бургаски шофьор = олигофрен такаче и със лайна да го храниш ще е същия тъпак като родителите си.
3.
0908
22.10.2017 11:34:07
3
10
нова лудост-сух пост редовно се сли4ва при управлението на Тиквата и Опитомените Мафиоте
2.
?
22.10.2017 11:17:05
7
8
Според мен Катето е разбрала, че се събират пари за рекламните постове в Мамите на Бургас ама няма фактури както при нея и се дразни. Нормално е.
1.
cheap whore
22.10.2017 11:16:56
23
11
По злобна статия от курвата на пеевски не бях чел . Мръсно ялово жалко проституиращо нищожество !
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Лято 2024: Сянката на морето в Бургас ще струва 1.20 лв. Лято 2024: Сянката на морето в Бургас ще струва 1.20 лв. С вдигането на градусите започнаха да стягат българските плажове за новия сезон Заблудите, които провалят секса и интимния живот Заблудите, които провалят секса и интимния живот Хубавият секс, който ни държи здраво скрепени с половинката, невинаги е свързан толкова с това колко демонстрираме желанието си един към друг, а колко харесваме самия полов акт Какво подсказва, че може би сме част от любовен триъгълник, без да знаем? Какво подсказва, че може би сме част от любовен триъгълник, без да знаем? Ако вашият партньор рядко ви е глезил с цветя и подаръци, но усещате промяна в тази посока и получавате жестове на внимание без причина, тогава си струва да се замислите Зодиите, които са родени да бъдат обожавани Зодиите, които са родени да бъдат обожавани Ето кои са те  Турската бисквитена сладост Сарай сарма, която ще ви подлуди с вкуса си Турската бисквитена сладост Сарай сарма, която ще ви подлуди с вкуса си Нежен, копринено мек и много приятен на вкус Тя стана водеща на "Съдебен спор" и вече се хвали с нова къща Тя стана водеща на "Съдебен спор" и вече се хвали с нова къща Имотът се намира край София, а Ромина Тасевска го определя като своя "мечта" Хората пощуряха от безпаричие: Домашното насилие драстично нарасна Хората пощуряха от безпаричие: Домашното насилие драстично нарасна Най-често мъже бият жените си, синове също посягат на майките „Генерал СВР“: Кремъл планира за лятото да парализира няколко страни от ЕС и НАТО (видео, български субтитри) „Генерал СВР“: Кремъл планира за лятото да парализира няколко страни от ЕС и НАТО (видео, български субтитри) „Това ще е хакерска хибридна операция, в която ще бъдат блокирани всички банки, учреждения, услуги и пътища“, твърди каналът, зад който стоят бивши руски разузнавачи Ергенът избра две лелки, перничанка,  софтуерен инженер и студентка да стигнат до финал Ергенът избра две лелки, перничанка, софтуерен инженер и студентка да стигнат до финал Ясни като бял ден са 5-те финалистки в третия сезон на шоуто Свещеник обяви гладна стачка заради касиран избор Свещеник обяви гладна стачка заради касиран избор Отец Иван Янков е от храм "Св.Троица" в Сливен
Как спокойната Швеция заприлича на България през 90-те Как спокойната Швеция заприлича на България през 90-те Скокът в насилието върви ръка за ръка с имиграцията  На крачка от нас! Култов курорт става най-голямата база на НАТО в Европа На крачка от нас! Култов курорт става най-голямата база на НАТО в Европа 10 000 бойци ще са дислоцирани в Констанца Смъртта на принцеса Даяна беше използвана в "гнусна" реклама на евтаназия Смъртта на принцеса Даяна беше използвана в "гнусна" реклама на евтаназия Рекламната кампания беше свалена заради липсата на съобразителност и вълна от недоволство Наркотрафикант застреля полицай в Белгия, друг е тежко ранен Наркотрафикант застреля полицай в Белгия, друг е тежко ранен Барикадирал се мъж е ранил и други двама души Тръмп каза, че Путин е замесен в смъртта на Навални Тръмп каза, че Путин е замесен в смъртта на Навални Той е млад човек, така че статистически погледнато трябваше да е жив още дълго време, каза Тръмп Мъж загина след падане от балон в Австралия Мъж загина след падане от балон в Австралия Тялото е намерено в жилищен район Тази самолетна компания унизи две жени, защото били прекалено дебели Тази самолетна компания унизи две жени, защото били прекалено дебели Компанията поискала от тях да си резервират по две места заради теглото Пролетта идва с лунно затъмнение Пролетта идва с лунно затъмнение Началото на явлението от полусянката ще бъде в 06:53 ч. на 25 март Няма спасение от него, гласят го за водещ на ново риалити Няма спасение от него, гласят го за водещ на ново риалити Очаква се да се появи в новия формат на бТВ Историята на Азис, когато още беше Васко Историята на Азис, когато още беше Васко Днешният Крал на попфолка е започнал от църковния хор
Христо Иванов, ДБ Христо Иванов, ДБ Ако има разум, шанс винаги има Виц на деня Виц на деня При пластичния хирург:
- А може ли да направите лице, като на Лили Иванова?
- Разбира се! Ето ви каталога, изберете си година...
Виц на деня Виц на деня По време на сватба две жени си говорят:
- Булката има уморен вид!
- Ми ще има я, за това място се бори цели 10 години!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Ако след купон те боли главата, значи си се забавлявала.
Ако те боли задника, значи друг, се е забавлявал!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори