Как Западът клатеше социализма чрез нудисти по морето


Как Западът клатеше социализма чрез нудисти по морето
Уникална снимка - атракцията в Слънчев бряг през 70-те бе камила, а източногерманците умираха да се снимат с нея. На заден план е хотел "Глобус"
07 Октомври 2017, Събота
Източник: 24часа

Много от служителите на “Балкантурист” са посочвани от БКП и са вербувани от ДС, показват разсекретени архиви


В годините на социализма туризмът е един от икономическите отрасли в България, който е бил най-сериозно наблюдаван от цялата държавна машина и най вече от ДС и МВР. Другарите от спецслужбите го следели, защото това бил най-лесният и удобен начин за проникване на чуждо идеологическо влияние, внедряване на шпиони, които събират данни за военни и промишлени обекти, икономиката и политическа информация, занимават се с подривна дейност, вербуване на българи за агенти, както и незаконно преминаване на границата на Източния блок в посока към Турция и оттам на Запад.

Буржоазната идеология прониквала лесно по канала на международния туризъм, затова подготовката за всеки летен сезон е започвала още през зимните месеци, показват разсекретените архиви на Комисията по досиетата. Държавна сигурност и всички структури на милицията са вдигани на крак, за да са в готовност за посрещане на стотиците хиляди чужди туристи по Черноморието.

От една от разсекретените справки например става ясно, че през 1964 г. България е посетена от 725 000 чужденци, от които 430 000 са от капиталистически страни. Година по-късно цифрите са по-големи - 1 млн. чужденци са били в страната ни, от които 634 хил. от западни държави - 43% от тях пък са от ФРГ. През 1966 г. само Слънчев бряг е бил посетен от 107 хил. чужди туристи от общо 125 000, а в Бургаски окръг почиващите са били 1 млн. Само 6 г. по-късно Слънчев бряг е посетен от 87 000 западни туристи, 150 хил. от социалистическите страни и още 350 000 българи.

Заради този голям поток е било естествено да се полагат сериозни грижи да не се изложим пред чужденците

и да компрометираме социалистическия строй, аот друга страна, България да не допусне безконтролно чужди агенти да работят против страната ни под прикритието на летуващи.

Естествено, винаги се е започвало от подбора на кадрите в бранша, тогава служители на “Балкантурист”. Наблюденията показвали, че обслужващият персонал е “изложен най-много на буржоазно влияние”, заради това подборът е трябвало да е стриктен. Голяма част от тях са били вербувани за агенти, които да следят и донасят за поведението на западните туристи.

В една от инструкциите на МВР се посочва, че “окръжните и градските комитети на БКП трябва да помагат за назначаване в “Балкантурист” на честни, активни патриоти на работа в хотелите, ресторантите, къмпингите, музеите и др. места, посещавани от граждани на капиталистически страни”. В други документ се посочва, че окръжните управления на МВР и Второ главно на ДС (контраразузнаването - б.а.) трябва да съдействат за набиране на “подходящи лица за сервитьори, салонни управители, бармани”. Трябвало е да се подбират членове на БКП и активни комсомолци. Най-важна била ролята на екскурзоводите, които трябвало да бъдат с отлична идейно-политическа подготовка и да показват в пълен обем постиженията на социализма.

За предпазване на административно-обслужващия персонал от идеологическото въздействие на чуждите туристи през 1976 г. Държавният комитет по туризъм съвместно с МВР организирал цикъл от лекции в комплексите Златни пясъци, Слънчев бряг, Албена и др., свързани с

шпионската и идеологическата подривна дейност на противника”, се казва в строго секретна справка на Второ главно управление.

Явно от лекциите не е имало кой знае колко сериозен резултат, защото в справки се посочва, че са правени обиски на служители на “Балкантурист” и в стаите им са намирани сериозни количества комбинезони, ризи и други подаръци. “Служителите се излагат пред чужденците и показват колко ниска е моралната им устойчивост, изложени на вражеско влияние”, анализират милиционерите.

Друг важен момент в подготовката е бил командироването на служители на ДС по морските курорти, както и вербуването на агенти. В заповед на зам.-министъра на МВР от 1961 г. до всички управления на ДС се казва: “Забранява се подставянето (прикрепването - б.а.) към чужденците от капиталистическите страни на агенти - мъже и жени, с неиздържан морал и леко поведение, които да влизат в интимни отношения с тях, без това да се диктува от сериозни оперативни интереси”.

Обръщало се е внимание на взаимодействието с други наши спецслужби. В информация по този повод за Разузнавателното управление на Министерството на отбраната (РУМНО) например се казва: “Другарите от Слънчев бряг сочат, че повечето от агентите на РУМНО са битово разложени хора, които се занимават с валутна незаконна търговия”.

След организиране на агентурния апарат се е пристъпвало към чисто милиционерските дейности - прочистване на курортите от всичко, което би ни компрометирало. Още през пролетта се издават заповеди като тази: “Да се прочистят общодостъпните заведения, посещавани основно от чужденци, от момичета с леко поведение, лумпенизирани младежи, разни мошеници и спекуланти, които излагат страната ни.”

Или пък формулировка от друга година: “Недопускане в курортния сезон в Бургаски и Варненски окръг да отиват крадци, хулигани, проститутки и други антиобществени елементи.

Морално-битово разложените мъже и жени да бъдат изселвани в райони, по-малко посещавани от чужденци.”

Друга справка пък анализира, че през сезона курортите “все по-масово се посещават от наши младежи и девойки, които прекарват по 2-3 месеца, без да работят. Основната им цел е да се запознаят със западни граждани, да създадат близки отношения. Не са редки случаите, когато има синове и дъщери на наши партийни и държавни функционери и военнослужещи.” Обръща се внимание, че женитбата на наши със западни граждани е “особена форма на разложение и въздействие върху неукрепналите младежи. Връщат се в България с леки коли, носят подаръци и черпят”, притеснени са контраразузнавачите за подкопаването на социалистическите устои.

В края на всеки летен сезон се е правил отчет и анализ. Описвани са всички случаи, свързани със заплаха за националната сигурност, от страна на гостуващите чужденци.

Всяка година са образувани поне по десетина оперативни дела с окраска “шпионаж”. Най-често уличените в шпионска дейност фотографирали наши военни обекти, заводи, ТКЗС-та. Представяли се основно за журналисти и разпитвали уж случайно за икономиката ни, за политическите процеси.

Често хората от ДС са осветявали фотоленти, на които чужденците снимали цигански махали

с порутени къщи, мръсни и боси циганчета. Сериозен проблем при проследяването създавали западняците, ползващи коли на рент-а-кар. Нашите агенти трудно им влизали в дирите и невинаги разбирали къде ходят, с кого се срещат и какво снимат чужденците, пътувайки с кола под наем.

Сериозен дял от работата на агентурата е свързан с т. нар. изменници. Това са туристи от социалистическите страни, които идват уж на почивка у нас, а правят опити да се измъкнат извън желязната завеса, като минат нелегално в Турция. Всеки летен сезон са предотвратявани десетки такива опити. Бегълците или пеша се опитвали да минат през зелената граница, или пък скрити в багажници на леки коли на западняци. Най-често туристи от ГФР обработвали сънародници от ГДР да избягат в западната част на Германия.

“ За безнаказаното посещение в граничната зона и бягство в Турция съдейства и туристическа карта на НРБ, издадена от Комитета по туризъм. В нея са посочени несъществуващи къмпинги, като този край устието на р. Велека и с. Синеморец”, се казва в един от докладите по темата. Така били спипани няколко потенциални изменници, които уж търсели къмпинги в граничната зона, а всъщност искали да избягат.

Буржоазното влияние у нас прониквало дори и чрез внасянето на лъскави модни и порно списания, оставяни “случайно” в хотелите или по заведенията, отчитат от ДС.

През 1962 г. пък бил засечен американски пенсионер, пристигнал с най-нов модел кадилак

Мак Мотро посетил София, Бургас и Варна. Спирал на оживени места и създавал ситуация около себе си и колата, за да се съберат много хора, които се дивели на возилото. Пред тях казвал, че не е никакъв проблем с пенсията си да идва на почивка и да плати 1000 долара за пренасяне на колата си през океана, пише в една от справките. Пак същата година нашите агенти засекли и две 19-годишни момчета, пристигнали със спортна алфа ромео. Пред българи в Слънчев бряг те се хвалели, че са чираци в месарска фабрика във ГФР, но демонстрирали благополучие и много пари.

Други чужденци масово черпели по заведенията българи, правили им дребни подаръци като кремове и парфюми и така ги “развращавали”.

Една от големите драми, с които се сблъсква ДС, е през 1971 г. За сезона тогава най-характерно било посещението на групи “хипита и бийтълси”, както ги наричат родните агенти. Първата група, която шокирала нашите ченгета, била от 62-ма младежи и девойки от Западен Берлин, пристигнали на къмпинг “Тополите”. Според справка на агента, който ги следял, те били с “дълги коси и бради, скъсани дънки, мръсни, с кръстове на вратовете и живееха животински”.

Организирали оргии и развращавали нашите младежи. “Успяха да въвлекат някои наши морално неустойчиви девойки”, пише агентът, който дори дал предложение за изгонването на хипитата, но това не станало.

“Оказаха изключително лошо влияние върху нашите младежи. Външният им вид бе под всякаква критика. С дълги и мръсни коси, полуоблечени с изпокъсани дрехи, миришещи от мръсота. Болшинството бяха индивидуални туристи, автостоповци, с много малко или без средства за самоиздръжка, предимно от скандинавските страни и ГФР. За целия сезон общата им бройка е не повече от 1000”, пише в доклад зам.-началникът на окръжното управление на МВР.

Той докладва още, че от хипитата се възмущавали не само българите, но и чужденците, а мнението на здравните органи било, че тези хора са и “заразоопасни”. “Тяхното недопускане в НРБ няма да се отрази отрицателно на туризма, а ще се оцени като положителна мярка”, прогнозира полицейският шеф и предлага да се заостри вниманието на граничните власти да не допускат такива хипита да влизат у нас. През 1973 г. 800 западни туристи с дълги коси и бради и неприличен външен вид не са били допуснати да влязат в страната ни.

Само 2 години по-рано наистина контролът по капепетата е бил занижен, щом са пропуснати толкова неугледни туристи през 1971 г. Преди това обаче граничните власти са били по-бдителни, показва справка от 1968 г. На 7 февруари на ГКПП Драгоман от влака е бил свален югославски музикант от естраден състав с дълга коса. Заведен бил да се подстриже. Седмица по-късно баскетболист също от Югославия не бил допуснат в страната ни отново заради дълга коса. Тогава обаче стриктните капепейци отнесли мъмрене заради престараване.

Югославяните не били типични хипита и при спирането им на границата служителите се “ръководели само от един белег - косата, а иначе били чисти и с приличен вид”, самокритични са нашите власти.

Първият сериозен сблъсък на родните спецченгета с нудистите бил през 1972 г. Получен бил сигнал, че в северната част на плажа на Албена има проява на нОдизъм (правописът е оригинален - б.р.). Последвала бърза проверка и се оказало, че сигналът е верен.

“Установено е, че група туристи от ГФР са автори на тази срамна и недостойна проява за нашия морал и нравственост. Бяха въвлечени туристи от ГДР, Чехословакия, Полша. Единични случаи на увлечение имаше и от някои служители на “Балкантурист”. С положените усилия тази проява бе ликвидирана. Създадена бе организация за своевременно долавяне на първите прояви на нодизъм, за да бъдат пресечени”, се отчита в края на сезона.

Става ясно, че усилия в тази посока са били положени от МВР, доброволните отряди, партийното и стопанското ръководство на “Балкантурист”. Направено е съвещание с представители на туристическите фирми и те са предупредени за отговорността, която носят за недопускане на нудисти по плажовете.

Интересното във всичките 178 документа, публикувани от комисията по досиетата от архива на МВР за контраразузнавателната работа на ДС по линия на чуждите туристи, е, че освен отчитането на успехите в “битката с империализма” има много критични и самокритични справки, отчетени са пропуски в специфичната работа не само на спецслужбите, но и по линия на обслужването на гостите в морските ни курорти.

В категории: Ретро Флагман


6
Коментара по темата

Добавете коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 
6.
Ооооох
08.10.2017 11:19:24
0
1
Агресията има различни прояви. Как един католически мисионер внедрява западния стил на живот в Африка. С кротост ,настойчивост,постоянно показване всички хубавини на тези които са го насочили там. Най-важното е че мисионера вярва в това което върши. Той просто е използван от инвеститорите-едно за хиляда.Соца беше силно отбранителен .Разчиташе на така наречения "народ" който сега се нарича "хората". ДС беше силна защото държават беше собственик на всичко и трябваше да защитава собствеността.Кой българин приема някой/друг българин/ да му бъде началник. Началникът трябва да е друг -турчин,руснак,грък,янки, германец и т.н. само не и българин.
5.
Д-р Храчков
08.10.2017 10:58:37
3
0
Браво, на Хитър Петър! Не бях чел скоро по-добър коментар! Радвам се, че има и нормални хора в БГ.
4.
Хитър Петър
08.10.2017 09:19:21
5
1
Социалистическа България я клатеха (в буквалния и преносен смисъл) единствено комунистическите другари от Империята на злото.
Всичко, каквото изкарвахме,отиваше за тях. Взеха дори златния резерв!
А,на комунягите им харесваше (защото са извратеняци)! Един правешки цървул, който 35 г. беше пръв между тях, казваше с гордост:
"Ама да знаете, другарят Брежнев, как ма дра!"
Оня го "драл", а нашенският боклук се хвали. Сбъркани хорица сте това комунягите, и скверни!

"Смърт на комунизма - свобода за народа"
3.
Петър
08.10.2017 06:51:29
7
5
Западът има икономика в пъти по-жизнена и раждаща т.н. БВП, дори и по онуй време!
Ретро Флагман, защо му е на Запада да "клати" великият соц затвор? Ако беше вярно, то България нямаше да фалира, на три пъти, докато взимаше кредити от лошите и вредни идеологически западняци! Флагман, или флегматично некадърни по вероятно, когато представяте "истината" за социалистическото ни минало!
2.
до 1
07.10.2017 20:50:50
9
14
в понеделник при лекаря да ти утрои хапчетата ! а сега в леглото !!!
1.
Стига с тоя социализъм бе....
07.10.2017 20:02:17
16
7
Стига вече, като ви се живее в социализъм-комунизъм отивайте в КНДР и да ви облъчват с пропаганда всеки ден. Няма социализъм вече. От 30 години сме демокрация, стремим се да вървим с капитализма, макар и управляващите да искат роби за 500 лв на месец, рано или късно и те ще си отидат. Приключихме с тази глупост комунизъм. Бъдете мислещи развиващи се хора. Престанете да давате властта на хора които да мислят вместо вас. Мислете вие и направете така, че да живеете добре. Не се надявайте онези горе да направят живота ви по добър. Няма да го направят. Те мислят за себе си и искат цялата власт и пари да са в тях....


Новините
Вашият сигнал до ФЛАГМАН
Животът
Политика
Крими
Темида
Бизнес
Разследване
Просвета
Здраве
Лична драма
Лайфстайл
Астро
Пътна обстановка
Ретро Флагман
Спорт
Крими
Цигани подлудиха карнобатски квартал, полицията не може да ги спре (ВИДЕО)
Цигани подлудиха карнобатски квартал, полицията не може да ги спре (ВИДЕО) От сутринта са започнали с грозни кючеци и силна музика, недоволстват жителите на кв.“Люляците“

Всичко в категорията
Сигнал до Флагман.бг: Наперена дама с този джип гази закона в Бургас Върховна наглост: Ето как паркират истинските джигити на Меден рудник (СНИМКИ) Внимание! Ледени късове висят от покрива на сградата на НАП в Бургас Кошмар в Граматиково: Селото е без ток от 24 часа, не е ясно кога ще възстановят захранването Гнусно! Жена си купи торта от магазин в Слънчев бряг и изпадна в потрес от това, което откри (СНИМКА) Мистерия! Неадекватен младеж обикаля Лондон и твърди, че е от Бургас, познавате ли го? (СНИМКИ) Сигнал до Флагман.бг! Зловеща находка стресна хората на плажа в Слънчев бряг (СНИМКИ) Сигнал до Флагман.бг! Половината ж.к."Възраждане" без ток, ЕВН нехае Майки от Свети Влас: Вижте в какво превърнаха детската ни площадка, сложете камери (СНИМКИ) 4 месеца няма кой да оправи опасна шахта на бул."Демокрация", днес тя вече е капан за пешеходците(СНИМКИ) Бургаски майки с апел: Направете нормална рампа за детски колички в ДКЦ II (СНИМКИ)
Българска апаратура заработи в орбита над Марс
Българска апаратура заработи в орбита над Марс В средата на април 2018 г. се очаква включване на „Люлин-МО” в пълен режим на работа


Всичко в категорията
ГЕРБ обявиха Таско Ерменков за функционално неграмотен заради русофилската гавра с Ботев
ГЕРБ обявиха Таско Ерменков за функционално неграмотен заради русофилската гавра с Ботев Питат Корнелия Нинова дали анексията на Крим обслужва българския национален интерес
Всичко в категорията
Гинка искала и църковен имот, патриархът не й дал. Парламентът пак ще я призове Готви ли се преврат в СДС? Искат главата на лидера Божидар Лукарски Калфин: Срещата с Ердоган във Варна е за пари, но може и да се провали (ВИДЕО) Борисов извади 15 млн.лв. за надзирателите, за да не протестират на конференцията за европейски прокурор БСП „разконспирира” хитрата тактика на ГЕРБ за печелене на избори – тя обаче се изчерпала Не можело с парите на мюсюлманите да се слага кръст в Шумен! Скандална декларация на ВМРО срещу НФСБ Ерменков за „идиотите” от ЕС и САЩ: Не знам кои са, не е позиция на БСП - пиша вечер, по къси гащи и на коляно СДС: Не пипайте закона, а го прилагайте Хасан Азис: Приемам нормално Ердоган да казва, че Кърджали е останал в душата му Следващата цел на Путин – следсъветска идеология Гърция реши: Ето как ще се казва Македония!
За блудство с дете и тормоз: Тя, която всъщност е той – в затвора!
За блудство с дете и тормоз: Тя, която всъщност е той – в затвора! Алисия, но всъщност Благовест, плашил съседка с убийство


Всичко в категорията
Бивш полицейски шеф и зам-кмет прие "почерпка" и сега се изправя на подсъдимата скамейка Кучко, приготви парите, че ако не ги дадеш, ще ти отрежа ушите, ръцете и краката! Скандално видео! Нарушава ли Бабата, екзекутирал наркобоса Костов, домашния си арест, скрита камера засне шокиращи факти Санкции ли?! Момичето, провесило бебето през балкона, отива на психолог, а родителите - на курс Панайот Генков се „бетонира“ като шеф на Административен съд-Бургас, Станимира Друмева отказала да го замести Съдът пусна под домашен арест началника на РЗОК-Ловеч Процесът на учителката-мъчителка Веселина тръгва при нов докладчик, съдия Захарин Захариев в дълъг болничен В парламента: Главният прокурор с жалба срещу депутата Таско Ерменков Мистериозен свидетел отложи процеса срещу сина на Сава Чоролеев и гарда му Божидар Георгиев, обвинени за нападение в дискотека Помните ли дрогирания циганин Марин, който едва не екзекутира брат си? Обвиниха го в убийство Георги Вълев от "Килърите" съди Бургаския затвор, иска по 50 лв. на ден за свеж въздух
БЧК приютява оръжейна фирма в централата си (ВИДЕО)
БЧК приютява оръжейна фирма в централата си (ВИДЕО) Председателят на хуманитарната организация обясни, че за тях са важни парите, които получават от отдадените под наем помещения

Всичко в категорията
Шест вида поведение, които разрушават връзката Сигнал до Флагман.бг! Защо тази сграда в сърцето на Бургас функционира без АКТ 16 Собствениците и наемателят на "Ред Корнер" с ексклузивни разкрития пред Флагман Банка притиска хотел в Приморско - иска му парите от клиент, платил с чужда кредитна карта Само във Флагман.бг! Вижте как експолицай овладя бизнеса с трупове в Бургаско Траурни агенти или злодеи? Вижте как 16-годишният мъртвец Костадин сам поръча погребението си Само във Флагман! Потопът, отнел 4 човешки живота и червената компания от Камено Бургазлията Станислав Панайотов-Тачо – свиреп наркобос или примерен съпруг и баща, преценете сами (СНИМКИ) Вижте как гард на самоубилия се Кристиян Коджуклиев превърна семейната къща в наркоферма (СНИМКИ) Само във Флагман.бг! Лейтенант в новата наркобанда се оказа зет на съдружник в „Аркус”, сменил убития гард на Очите Само във Флагман.бг! Кой е Недялко Гетов: От очевидец на разстрела на Костов до лидер на новата наркобанда в Бургаско
Образователният министър: Учителската заплата трябва да превишава средната за страната За здравето: Правят шкафчета за всички ученици до 7-и клас София филм фест на брега стартира днес с шведска сатирична драма номинирана за "Оскар" На 27 март показват първо в Бургас истинската история на Стефан Данаилов Наказват дисциплинарно учителка след жалба на ученици, че им дърпа ушите Бургаски ученици спечелиха три приза в Осмото национално състезание по творческо писане на английски език Красимир Попов: Видеонаблюдението в детските градини е безсмислено, превръща децата в актьори (ВИДЕО) Ето го победителя в конкурса за лого на IT гимназията в Бургас Прехвърлят управлението на блок 46 в жк „Зорница“ на Спортното училище за ремонт, какво ще се случи с ЛУСКА? Конкурс за изящно и приложно изкуство дава шанс за прием във филиала на НХА в Бургас Матурата по български – на 21 май, втората задължителна матура – на 23 май
Огромен интерес към Кабинета по диабетно стъпало в университетска болница „Дева Мария“ Стартира второто издание на Инициативата „Достойните лекари“ на „Фаркол“АД Акад. Богдан Петрунов: Изтупвайте дрехите навън и не си лягайте без да си вземете душ! 18 души преминаха в първия ден през Кабинета по диабетно стъпало Кампания по кръводаряване стартира УМБАЛ-Бургас, търси доброволци в Айтос и Несебър Най-ефикасната диета включва натурални продукти Вижте фън шуй съветите за разтърсващ секс Диетолозите са категорични: Най-полезна и ефикасна е диетата на бедните МЦ „Стайков и фамилия“ поставя нови стандарти в Бургас! Ще лекува с апаратура, използвана от най-престижните клиники в Европа Прокуратурата започна разследване на 6 болници, Пирогов в критично състояние Извинителните бележки за децата ще са без пари от 1 юли
Иво Богданов: 7 години бях в затвор без вина, но не загубих надеждата (ВИДЕО)
Иво Богданов: 7 години бях в затвор без вина, но не загубих надеждата (ВИДЕО) Заедно с брат си Константин той бе осъден на доживотна присъда за убийството на поляк, който се оказа, че е умрял от естествена смърт години по-късно
Всичко в категорията
Ужасяващо: 25-годишен младеж си сложи бесилото Манекенката Кристин Илиева е била с Дивна при катастрофата, ранена е тежко Скръбна вест! Почина известна българска журналистка Тъжна вест! Почина една от най-големите легенди в бокса, беше треньор и на Кубрат Пулев Неописуема трагедия! Ученик се самоуби с пушката на баща си, подозират играта "Син кит" Вижте ексклузивни кадри от огнения ад, при който загинаха Антон, Ана и двете им деца (ВИДЕО) Жестока трагедия! Ана стана четвъртата жертва на огнения ад в Средец, едно от децата й е с 88% изгаряния Невероятната история на 93-годишна баба трогна целия свят (СНИМКИ) Огромна трагедия! Радослав си сложи бесилото заради дългове Разкритие! Джипът-ковчег, с който загина моделката Асиана, е на семейство строителни предприемачи Огромна мъка! Красива актриса зове загиналата Асиана: Идвам, мила моя! Чакай ме!
Златкова Райкова: Няма как някой да ме бие! Абсурд!
Златкова Райкова: Няма как някой да ме бие! Абсурд! Плеймейтката призна, че е готова да става майка
Всичко в категорията
Астролог: На жена днес не се отказва, желанието й е закон
Астролог: На жена днес не се отказва, желанието й е закон Който не си поговори с дете в този ден, през целия месец няма да намери щастие, предупреждава Ивелина Пенчева
Всичко в категорията
Огромна трагедия! 25-годишен бургаски полицай загина при жестока катастрофа край Котел (СНИМКИ/ВИДЕО)
Огромна трагедия! 25-годишен бургаски полицай загина при жестока катастрофа край Котел (СНИМКИ/ВИДЕО) Изпуснал е контрол над автомобила и е връхлетял върху Рено с хасковска регистрация

Всичко в категорията
Спомени от соца: Ужасът, наречен смъртна присъда
Спомени от соца: Ужасът, наречен смъртна присъда Осъдените на смърт полудявали в очакване на екзекуцията

Всичко в категорията
http://www.AVTOCHASTIonline24.Bg
Общините
Бургас Бургас
Меден Рудник Меден Рудник
Айтос Айтос
Карнобат Карнобат
Несебър Несебър
Поморие Поморие
Созопол Созопол
Царево Царево
Приморско Приморско
Средец Средец
Малко Търново Малко Търново
Камено Камено
Сунгурларе Сунгурларе
Руен Руен
Бургас
Бургаски родители събират средства за нова площадка в ДЦ ”Моряче”, нека им помогнем Николо Коцев ще свири на Burgas Jam Църква=порно и лъжи? Вижте какво градят поповете в сърцето на Бургас (СНИМКИ) Мащабна спецакция в Бургаско! Арестуваха 15 мъже за лихварство и продажба на наркотици Любимите актьори от "Етажна собственост" идват за невероятна постановка в Бургас този петък Този бургаски бакшиш издърпал от зебра пешеходка, която току-що блъснал в Бургас, търсят се свидетели (СНИМКИ) Societe Generale Експресбанк покани водещ макроикономист-визионер на среща с бургаския бизнес В Бургаско организираната престъпност продава дрога, пере пари и корумпира Ето какви ще са специалностите във филиала на Националната художествена академия в Бургас Панайот Генков се „бетонира“ като шеф на Административен съд-Бургас, Станимира Друмева отказала да го замести Изрод трови кучета в бургаския кв.Банево, джак ръселът Майло умря в адски мъчения (ВИДЕО)
Удар на полицията! Хванаха Христина от бургаския ж.к. "Меден рудник" в подли интернет номера Ужас в "Меден рудник"! Бандит нападна и ограби млада бургазлийка Шок в „Меден рудник”! Бургазлия отиде на гости на приятел, прости се с портфейл, пълен с пари и кредитни карти Върховна наглост: Ето как паркират истинските джигити на Меден рудник (СНИМКИ) Екшън край ез. Мандра! Пребиха служител на ИАРА-Бургас Снежен апокалипсис ли? Този бургазлия не се оплаква, а просто... кара ски (ВИДЕО) Търсят малкия Шапрон, виждали ли сте го? Внимание: Пропадна част от пътя Малко Търново-Царево (СНИМКИ/ВИДЕО) Паника в ОУ "Елин Пелин" в жк Меден рудник: Късо съединение в ел.табло предизвика пожар по време на родителска среща Търсят директор на гимназията по иновации в Бургас, вижте какви са изискванията Нов рекорд: Кукерски костюм на бургазлия с най-дълъг косъм в България (СНИМКА)
Николай Тишев проведе среща с директора на най-старото училище в Айтос Само във Флагман.бг! Започва мащабен ремонт на улици в Айтос, кметът Васил Едрев подписа договор за 2 млн. лв. Невероятна трагедия в Айтос: 82-годишна жена остана на улицата, измамена от собствения си внук Златомир след присъдата за убийство на пътя: Пълни паляци и помияри Майката на убития Велислав със скандални разкрития: Скри се, че е имало пети човек, който отказва да се качи в колата! Внимание! Не ходете в парк „Славеева река“, опасно е заради тежките машини Жестоко: Айтозлийка откри мъжа си увиснал на бесилото Зверска катастрофа! Бургазлията Георги оцеля по чудо, след като БМВ-то му се преобърна няколко пъти и се заби в скат Само във Флагман.бг! Освободиха Свилен и Мариян – признаха всичко. Николай оставя две сирачета Само във Флагман.бг: Свилен крещял обезумял: „Убихме приятел!“. Но кой е шофирал злополучната кола след банкета? (СНИМКИ) Само във Флагман.бг: Николай от Айтос премазан от двамата си приятели. Правели си майтап
Високо ниво на язовирите в Карнобатско. Кметът Георги Димитров: Предприели сме необходимите мерки, всичко е под контрол Масови арести в Карнобат! Полицейска спецакция завърши с 8 закопчани Най-възрастният жител на Община Карнобат баба Джена стана на 102 години Депутатът Николай Тишев с приемна в Карнобат След купон на 8 март: Ченгета спипаха 72-годишен мъртво пиян шофьор в Созопол и напушен младеж зад волана в Поморие Закриват училището с мъртвите души в Соколово, 29 деца-емигранти крепели школото Снежна ваканция за учениците в Айтос и Карнобат Смел шофьор кръстосва карнобатските улици, носи храна и провизии на закъсали по пътищата жители Обновяват държавните сгради в 28 общини, в Бургаско - само в три Президентът на „Карнобат“ Теодор Иванов: Обещаваме на феновете по-добри игри и победи Жестока съдба след изпепелената къща в Карнобат: Баба Мария и семейството й остават на улицата (СНИМКИ)
Несебърски Шумахер заби БМВ-то си в други 4 коли, бързал да завие Защо отцепиха цяла улица пред руския клуб в Несебър? Да не би да са докарали мумията на Ленин? Само във Флагман.бг: Съдят сина на Сава Чоролеев и гарда му Божидар Георгиев за бой в дискотека „Вижън” Ученици от Несебър грабнаха 6 медала от V-ия международен турнир „Математика без граници” Арестуваха братя от Равда с незаконно оръжие и марихуана Парче мазилка падна от тавана на училището в Стария град в Несебър, местят децата в основната сграда Слънчев бряг е шестата най-достъпна дестинация за покупка на имот от американци Най-голямото училище в Несебър отбеляза 136-тата годишнина от основаването си (СНИМКИ) Над 500 жители и гости на Несебър изпълниха централния площад за 3 март (СНИМКИ) Очите vs. Кравата - 120 свидетели и 10 подсъдими в сложно дело със стрелба, дрога, рекет и убийство Несебър остава без синя зона, засега
Помориец се качи в колата си предрусал с амфети, пико и канабис
Помориец се качи в колата си предрусал с амфети, пико и канабис Ченгетата останали втрещени от резултатите на наркотеста, веднага щракнали белезниците на 25-годишния мъж

Всичко в категорията
Ето го Костадин от Поморие, плячкосал диаманти и злато за 35 хил.лева Вадят потъналото в Поморие корабче „Кук“, затвориха главна улица в морския град Ахелойци към инвеститорите на асфалтовата база: Не искаме да се превърнем в промишлена зона, а да развием туризма! Само във Флагман.бг: Разширението на пътя Поморие-Ахелой приключва предсрочно, Бойко Борисов първи ще го тества Предстои обществено обсъждане на намерението за изграждане на асфалтова база в Ахелой Жителите на Ахелой са готови на протест срещу изграждане на асфалтова база в града Поморие ще отбележи годишнината от Освобождението на България Учениците в Поморие също в снежна ваканция за три дни Тежка зимна обстановка в Поморие: Автомобили закъсаха в преспите, села са без ток Райони в община Малко Търново и Поморие останаха без ток Бурята нанесе сериозни щети на емблематичен кораб в Поморие (СНИМКИ)
Екшън в Царево! Мъж вдигна на крак пожарна, полиция и Бърза помощ, след като подпали жилището си (СНИМКИ)
Екшън в Царево! Мъж вдигна на крак пожарна, полиция и Бърза помощ, след като подпали жилището си (СНИМКИ) Съседите недоволстват и са категорични, че някой трябва да се намеси и пироманът да бъде прибран 


Всичко в категорията
Пазач ограби базата на „Артистите на България” в Ахтопол, отмъкна 30 легла Супер скандал в Царево: Намеси ли се кметът Лапчев в сблъсък за златен имот край морския плаж Знаете ли къде се намира „Мъртвият град”? Вижте призрачния Коста дел Кроко край Царево Пчелари искат странджанският цветен прашец да стане защитено наименование за произход Царево на бунт заради циганина, пребил учителка (ВИДЕО) След алармата на Флагман.бг! Царево завря: Питат кмета Лапчев защо натроши и къде скри паметника - емблема на града Къде сбъркахме? Петокласник от Царево нападна учител, заби му юмрук Премахнаха и изпочупиха символ на Царево от сърцето на града при ремонта на площада (СНИМКИ) Прокуратурата проверява добиват ли се назаконно инертни материали от р. Велека Шефът на базата в Резово вземал рушвети, жалбите са потулвани? (ВИДЕО) С пирончета ли хванаха коледната елха на Царево? Вятърът я помете и провали тържествата в морската община
Извънредно! Река Средецка заля къщи и дворове в Дебелт, селото пред евакуация (СНИМКИ) Трагедия! 19-годишният Васил помете с БМВ пешеходка, уби я на място Ученици решаваха сложни казуси на иновационен уъркшоп в Средец Ромите от Средец: Нашите съседи изгоряха живи, защото пожарната дойде с 40-минутно закъснение (ВИДЕО) Ужас! Баща и двете му деца изгоряха живи при пожар в Средец Живко Гърков: Не искаме повече да гласуваме нагласени план сметки и продажби, а нашите бащи и майки да няма къде да се лекуват! Скандал в Средец! Опозицията напусна сесията на ОбС, обвини кмета за колапса на здравеопазването Кметът Иван Жабов и "Царя на виното" благословиха лозите на Средец за Трифон Зарезан Със закон: Закриват опитните станции по земеделие в Поморие и Средец – вливат ги в ново държавно предприятие Средец с 15,8 млн. лв. бюджет, акцентират върху инфраструктурата Опозицията в Средец бламира кмета Иван Жабов за чистотата и пътните на учителите
Кметът на М.Търново със силни думи заради бедствието: Виновни ли сме, че избрахме да останем тук – в нашата Странджа?! Николай Тишев организира приемна за жители на Малко Търново Райони в община Малко Търново и Поморие останаха без ток Отпускат средства за ремонт на социалните центрове в Малко Търново Обновяват държавните сгради в 28 общини, в Бургаско - само в три Традицията в Странджа е жива: Бял кукер носи благоденствие и берекет в Малко Търново (СНИМКА) Пенсионерите в Малко Търново с повече информация и още един телефон срещу алоизмамите Около 3 500 000 лв. е проектобюджетът на Община Малко Търново за 2018 г. Защо депутат-русофил обяви Странджа за българската Камчатка Само във Флагман.бг! Вижте пълния абсурд на самонастанените в домовете на военните в Странджа (ВИДЕО) Вадят ромите от военните имоти в с. Звездец, те молят за отсрочка
Кметът на Камено: Реката в Ливада е преляла, моля се да не се случи трагедия (ВИДЕО)
Кметът на Камено: Реката в Ливада е преляла, моля се да не се случи трагедия (ВИДЕО) Как да спим, като вали, стоим по цели нощи отвън, споделя Панайот Матев
Всичко в категорията
Истина ли е? Контролен „орган” помлял пиян личното си БМВ, бракува го набързо Жители на сунгурларски села: Тук е снежен капан, не пътувайте! Измамник метна баба, че й дава златен пендар, взе й 2400 лева Бургаският депутат Петър Кънев се срещна с кмета на Сунгурларе: Умуват как да намалят безработицата в района Ако някой иска да добие най-голямата сила - нека дари камбана на храма в с. Есен Община Сунгурларе налива близо 100 хил. лв. в три села: Чубра се сдобива с нов площад, ремонти в Садово и Манолич Брутално зверство в Сунгурларе: Циганин-рецидивист изнасили 70-годишна баба Ето какво отговориха от Община Сунгурларе за масовата сеч в с. Славянци Масова сеч съсипва Сунгурларско, общинари гонят очевидци от парка на село Славянци Сунгурларе иска 1,3 млн. лв. за ремонт на пътищата Освобождават от данъци, ако инвестираш в Руен, Сунгурларе и Средец (ВИДЕО)
Вероятността за предсрочни избори намалява, правителството е добро, но администрациите са тромави и доста плесенясали Интервю Всички интервюта Валери Симеонов пред „Флагман“: Вероятността за предсрочни избори намалява, правителството е добро, но администрациите са тромави и доста плесенясали
Много често, след като се постави задача, тя се забавя, тихо буксува и спира, а ти си мислиш, че нещата вървят, недоволен е вицепремиерът
Глас отвътре Всички Катя КАСАБОВА, Главен редактор на ФЛАГМАН, разследващ журналист, публицист Катя КАСАБОВА Църква=порно и лъжи? Вижте какво градят поповете в сърцето на Бургас (СНИМКИ) Църковно училище или хотел, загрозяващ най-ценната придобивка на демокрацията в Бургас – университета ни Вашият сигнал до Флагман Всички сигнали Цигани подлудиха карнобатски квартал, полицията не може да ги спре (ВИДЕО) Сигнал до Флагман.бг: Наперена дама с този джип гази закона в Бургас Върховна наглост: Ето как паркират истинските джигити на Меден рудник (СНИМКИ) Внимание! Ледени късове висят от покрива на сградата на НАП в Бургас Кошмар в Граматиково: Селото е без ток от 24 часа, не е ясно кога ще възстановят захранването
Вижте какво Ви очаква днес - здраве, работа, учение, пари, любов
Дневен хороскоп за 21.03.2018на Стефка Добрева - астролог, нумеролог и лечител
Овен Телец Близнаци Рак Лъв Дева
Можете да започнете да работите по нов проект и да подобрите отношенията с вашите партньори. Ако получите примамливи предложения, не се колебайте! Времето е благоприятно и за постигането на споразумения. Отделете внимание и на любимия човек! Покажете му отново, че го обичате! Оставете се на интуицията да ви води! Ще сгрешите повече, ако се вслушате в мнението на околните. Днес е по-добре да не разчитате на помощ. Имате достатъчно сили, за да се справите сам с всичко, което ви се изпречи на пътя. От любимите очаквайте приятни изненади. Старайте се да не вземате прибързани решения! Обмислете всичко, преди да предприемете действия! Дръжте думите и емоциите си под контрол! Полезно е през този ден да си спомните за миналото. Добре е да почетете покойниците. Ограничете контактите с непознати! Пазете се от интриганти и простаци! На дебелашките шеги „отговаряйте“ с мълчание! Ласкатели ще се опитат да приспят бдителността ви. Не им се връзвайте! Бъдете търпеливи, но пазете личното си пространство от досадниците! Не спорете с шефа, но ако той нагруби колегите ви, се опитайте да ги защитите! Отнасяйте се с уважение и към по-възрастните! Ако се наложи да избирате между справедливост и жестокост, не се колебайте! Днес е противопоказно да се обиждат и малтретират по-слабите. Отложете важните срещи и стартът на новите проекти за по-благоприятно време! Сега е добре само да завършите това, което сте започнали или да анализирате нещата, които сте преживели и да се промените. Семейните да внимават с децата, насърчете ги в стремежа им да станат по-добри! Този ден не е никак спокоен, а сега не сте във форма да се надбягвате с времето. Не се намесвайте в спорове за неща, които не ви засягат! Вместо да се самосъжалявате, си набележете цел и действайте! Може да започнете здравни процедури или да посетите козметичен салон. Ако в този динамичен ден се опитате да забавите темпото, може да се почувствате като звяр в клетка. Не се оставяйте да ви опитомят, отстоявайте си интересите! Без притеснения може да преговаряте с високопоставени началници, а у дома ви очакват с отворени обятия. Работете и се забавлявайте! Не вземайте прибързани решения! Внимателно обмисляйте всичко, преди да направите каквото и да било! Склонни сте сега да омаловажавате постиженията си, а не трябва. За решителни действия обаче не му е сега времето. Семейните ви отношения може да се влошат, ако не обсъдите проблемите. Това е ден, в който маските падат. Бъдете такъв, какъвто сте! Не се усмихвайте насила! Кажете това, което ви е на душата, вместо да преигравате в стремежа си да предизвикате съчувствие! Сега е време за решителни действия, но е желателно да не стартирате нови проекти. Днес сте непредвидими. Проблемите, с които доскоро не сте се осмелявали да се захванете, днес ще ви се струват лесни за разрешаване. Ако дължите на някого пари, е желателно да му ги върнете днес. Сега е моментът да изненадате тези, които обичате, с предложения, на които да не могат да откажат. Търсенето на работа може да е стресиращо. Безработните представители на тази зодия обаче  не са сами в това трудно начинание. Може да разчитате на подкрепа от приятели. В този ден е добре да се вслушвате в съветите на хората с повече опит. За да запазите семейния мир, правете компромиси!
Везни Скорпион Стрелец Козирог Водолей Риби
Автори Флагмани
Маркетинг Екип