×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Няма прошка! Министерството на туризма погна хотелите на милионери в Слънчев бряг


Няма прошка! Министерството на туризма погна хотелите на милионери в Слънчев бряг
Хотелът на Ветко Арабаджиев "Чайка Бийч" е сред проверените, не е затворен, но са открити много нарушения
05 Октомври 2017, Четвъртък, 09:34 ч.
Автор: Христо НИКОЛОВ

Оказва се, че много от базите не отговарят на 4-те си звезди

Множество нарушения в едни от най-известните хотели в Слънчев бряг установи съвместната проверка на Министерството на туризма с Икономическа полиция-Бургас, НАП-Бургас, ОДБХ, РЗИ и Инспекцията по труда, съобщават от пресцентъра на туристическото ведомство.

Интересен факт е, че сред собствениците на проверяваните хотели са едни от най-богатите мъже в България - Ветко Арабаджиев, Георги Цурев, Сава Чоролеев, Бедо Догянян и други.

Без излишен шум в края на сезона е направена щателна проверка за категоризацията на хотелите в курорта и са констатирани сериозни пропуски, които удрят здраво по имиджа на България като туристическа дестинация.

Първият проверен хотел „Шипка” е с 3 звезди, но явно не отговаря и за една. Стаите и баните, например не са с нужната квадратура. Вместо 15 кв. м те са между 12,30 км.м и 13,26 кв. м. Банята и тоалетната са с размери от 1,82 кв.м до 4,08 кв.м при изискване за обща площ 4,3 кв.м. Инспекторите са установили и други липси, сред които са място за паркиране на хора с увреждания, аптечка и място на рецепцията с височина 90 см за обслужване на хора с намалена подвижност, няма и универсална инвалидна количка и др.

Проверен и 4-звездният хотел „Гранд Виктория” на бизнесмена Георги Цурев. При него е установено, че удостоверението за категоризация е изтекло, като ръководството на хотела трябва да подаде заявление за започване на процедура по издаване на ново удостоверение. Инспекторите са установили още, че липсват обособени достъпни хотелски стаи и паркинг за хора с намалена подвижност, няма и съблекалня при открия басейн, кът за деца и др.

Четиризвездният хотел „Белвю“ на Петко и Владимир Кисьови, също е инспектиран. Пропуските при него са липса на съблекалня при открития басейн, както и място за обслужване на хора с намалена подвижност на рецепцията, обособени достъпни хотелски стаи и паркинг за хора с намалена подвижност и др. Обектът е бил запечатан от органите на НАП заради извършени данъчни нарушения.

Четиризвездният хотел „Платинум“ в „Слънчев бряг“, собственост на бизнесмена Сава Чоролеев, е бил проверен на 12 септември, съобщават от Министерството на туризма. При него също са установени пропуски, които са задължителни за място за настаняване с тази категория - няма  фризьорски и козметичен салон и детска занималня. В някои от стаите банята и тоалетната са с по-малка от разписаната обща площ от 5,1 кв.м и др.

При извършена проверка на хотел „Чайка Бийч“ на Ветко Арабаджиев, е установено, че рецепцията обслужва едновременно и хотел Метропол-Аркадия. Служителите на Министерство на туризма са констатирали, че в хотел „Чайка Бийч“ липсват достъпни хотелски стаи, които да разполагат с необходимото хотелско и санитарно оборудване, уреди и приспособления за хора с намалена или ограничена подвижност. В момента на проверката не са били представени документи на персонала – трудови договори, дипломи за завършено образование, трудови книжки и други. Сред несъответствията за категория „четири звезди“ са и липсата на тоалетна за хора с намалена подвижност, както и минимум едно паркомясто за инвалиди. Установено е, че липсва оборудвана фитнес зала, няма лоби бар, а детският басейн се ползва от двата хотела и др.

Проверката на хотел „Гларус“ на Бедо Догянян в курорта показва, че в сградата има стаи и санитарен възел за хора с намалена подвижност, но не са изцяло оборудвани със съответните приспособления. Сред несъответствията за категория „три звезди“, с която разполага хотелът, са и липсата на универсална инвалидна количка, както и обозначено място на рецепцията за обслужване на хора с намалена подвижност и др.

В другия хотел на петролния бос Бедо Догянян  - „Искър“ липсва обособена стая със санитарен възел, който да е оборудван за ползване от хора с намалена подвижност, съгласно категория „три звезди“, която има хотелът и др.

В хотела на Веселин Налбантов - едно от знаковите имена в българския туризъм - „Колизеум I“ в Слънчев бряг при проверката бе установено, че няма информация за юридическото лице, МОЛ и работно време. Констатирани са несъответствия за категория „четири звезди“ – липсва място за хора с намалена подвижност на паркинга, бръснаро-фризьорски и козметичен салон, съблекалня при открития басейн. Няма обслужване с единен вътрешен телефонен номер 9 за връзка с рецепцията. Липсват също обособени и достъпни стаи с необходимото хотелско и санитарно оборудване за хора с намалена или ограничена подвижност. Няма план-схема на обекта, телефон-дериват, ръкохватки и защитна преграда на ваните, и др.

Инспекцията в двузвездния  хотел „Нимфа – Русалка“ на Георги Иванов Илиев и Алекси Стоянов, се установява, че липсва място за хора с намалена подвижност на паркинга, тоалетна за такива посетители, както и телефонна инсталация с единен вътрешен номер 9 за връзка с рецепция. Не са представени документи на управителя и персонала. Липсват план-схема на обекта, багажник в стаите, душ със завеса и др.

При проверка в хотел „ИзолаПарадайз“ на Иван Петров, собственост на "Изола Петров", (категория 4 звезди) в Слънчев бряг също са открити несъответствия с наредбата. Няма място за хора с намалена подвижност на паркинга и тоалетна за тях. Липсва магазин за продажба на стоки, сувенири, цветя, както и санитарен възел с необходимата площ в двойните стаи и др.

В категории: Бизнес , Несебър


13
Коментара
Флагман.БГ "Газпром" отчете загуба от 7 млрд. долара "Газпром" отчете загуба от 7 млрд. долара 04/05/2024, Събота 12:30 0
13
Коментара по темата
13.
Честита ви ДПС-ПФ олигархия !
07.10.2017 15:59:30
0
1
А на ДАЛАВЕРИИ хотела до стадиона, КМЕТА ли ще проверява !? Щото уж Далаверии и НАП правиха проверки в Слънчака, а накрая се оказа че адм.съд-Бургас е залят с дела на фирми срещу заповеди на Кмета Несебър !?? Сега се светнете, зашо Шумодържеца предлага АД-то да се подари на общината и като как двамата отявлени врагове последните 5-6 години (кмета Николай Димитров и Валери Симеонов) които нон стоп се съдеха, сега са от един отбор. Този на олигархията управляваща през ДПС и ПФ.
12.
До 4
06.10.2017 10:23:20
5
1
Кога,какво?Да не са ти навряни в ануса пръстите,или си умствено ограничен и не можеш да зададеш въпрос???Мишка гледай си панелката и не се бутай при батковците.
11.
ВЪПРОС
06.10.2017 10:13:34
0
3
Е,и какво точно ще им направите??? ОТГОВОР: Ще им пръднете на дядовия!!! В България всички сте в кюпа!
10.
Георги
06.10.2017 09:58:17
0
4
Е добре де,как се работили досега тези хотели?Нали държавни институции им издават сертификатите и следят за контрола,толкова години никой ли не го знаеше това?
9.
TOP NOVINA
05.10.2017 17:14:51
4
3
LEKETO KOETO ZAPALI CIGARA NA BENZINOSTANCIA V SOFIA E RODA NA TASKO ARMENKOV I 4LEN NA MLADEJKOTO BSP,ZATOVA SE E REP4IL NA SLUJITELIA NA BENZINOSTANCIATA.LEKE OT BSP.
8.
mlad kenef
05.10.2017 16:54:58
1
7
А нищо не прочетохме за Глобус, Феникс и Поморие - собственост на жената на Цеко Минев. Там всичко е далавера
7.
Петров
05.10.2017 16:36:32
1
4
До НЕ уважаемите контролни органи,които ядат нашите пари.Как не ви е срам?Как въовще поднасяте подобна информация?Толкова е смешна и жалка цялата ситуация.Да "живей" и министърката и скапаното министерство.Голяма излагация.
6.
О.Р.
05.10.2017 13:26:18
0
13
Те затова започват да ги събарят и да строят нови, още по величествени.
Само стилът "Мутробарок" се запазва.
5.
знам
05.10.2017 11:58:48
0
25
Моментално затвор за копелето дето е взело рушвета и е дало категоризациите.
4.
Аз
05.10.2017 11:49:04
2
29
А Дюн кога? А другия дето е на метри от водата КОГА?!?!
3.
ЕЛЕНА ИВАНОВА
05.10.2017 11:21:19
3
20
Не хулете министърката. Тя е с мен и всички мутри, на които им даде плажовете. Ще унищожим всички колеги, които са против нас.
2.
Ха-ха-ха
05.10.2017 11:18:03
1
32
Имитация на дейност, запечатали ги за зимата ,те зимата и без това са си затворени.
1.
123
05.10.2017 10:53:44
3
37
това е такава имитация на дейност на контролните органи.актове за пълни глупости,които я издържат ,я не в съда ,ако изобщо бъдат издадени наказателни постановления.а и хотелиерите муха ги ухапала за такива "тежки" санкции
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Как Венко се изгаври със Слави Трифонов Как Венко се изгаври със Слави Трифонов „Успех! Пожелавам ви творческо вдъхновение и въздух.“, пошегува се Венко Видеостени ще предават пасхалната служба в Бургас Видеостени ще предават пасхалната служба в Бургас За удобство в празничната нощ линии Б11 и Б12 ще извършени извънредни курсове с часове на тръгване от начална спирка в 00:30 Тя е най-скромната и мила участничка в Ергенът, но Алек я отпрати Тя е най-скромната и мила участничка в Ергенът, но Алек я отпрати Катето се сбогува с формата преди финала Заради спор за паркомясто запечатаха автомобил с монтажна пяна Заради спор за паркомясто запечатаха автомобил с монтажна пяна  По думите на потърпевшия извършителите – мъж и жена, са агресивни и са заплашвали него и приятелката му с убийство Задържаха контрабандно оборудване и обзавеждане за яхта на пристанище Бургас Задържаха контрабандно оборудване и обзавеждане за яхта на пристанище Бургас Случаят е в рамките на операцията по противодействие на контрабандата на смесените екипи от четири институции – Агенция „Митници“, ГД „Гранична полиция“, ГД „Борба с организираната престъпност" и Национална агенция за приходите Пежо се заби в мантинелата на пътя Поморие-Бургас Пежо се заби в мантинелата на пътя Поморие-Бургас Водачът на автомобила твърди, че гумата му се е спукала Румънски автомобил се обърна по таван в Русе Румънски автомобил се обърна по таван в Русе Колата е помела пътен знак с ограничение до 50 км. и е разцепила дърво край пътя Синът на Чарли Чаплин по-евтин от Лили Иванова Синът на Чарли Чаплин по-евтин от Лили Иванова Наследникът на великия актьор се изявява пред българска публика за 60 лева, примата иска по 600 за концерт в лозята Овенът ще се радва на подкрепа от висшите сили, а Близнаците на изпитание от съдбата Овенът ще се радва на подкрепа от висшите сили, а Близнаците на изпитание от съдбата Хороскоп за деня – 4 май 2024, събота Как в последния си работен ден 49-ото НС промени стопанската политика на България за 30 минути Как в последния си работен ден 49-ото НС промени стопанската политика на България за 30 минути Предизборно и поради незнайни и необосновани причини депутатите извършиха нещо невиждано в законодателната история
Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Чоткин вдига сватба с Полина Педофил ли е Кевин Спейси Педофил ли е Кевин Спейси Поемам пълна отговорност за миналото си. Но не мога и няма да поема отговорност или да се извинявам на всеки, който е измислял неща за мен или е преувеличавал Болната Михнева сама на Великден Болната Михнева сама на Великден За празника Чапа излиза от хосписа, в който живеят с журналистката Щерката на Стоичков ражда от богат венецуелец Щерката на Стоичков ражда от богат венецуелец Христина чака момче от новия си годеник Карлос през октомври Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Тя възлизала на 9,58 млрд. долара Дания разхлабва правилата за абортите Дания разхлабва правилата за абортите Случва се за първи път от 50 години Путин отива на гости на Си в Китай Путин отива на гости на Си в Китай Новият мандат на руския президент започва на 7 май Австрийската полиция спипа българин, превозващ мигранти в нечовешки условия Австрийската полиция спипа българин, превозващ мигранти в нечовешки условия Преди година една контрабандна операция от Турция до Австрия струваше 1500 евро, а сега е многократно повече, твърди говорител НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния Учението "Swift Response 24" се провежда в периода 5 - 25 май Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Генерал-майор Вадим Скибицки, заместник-началник на ГУР, коментира ситуацията пред списание "Икономист"
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори