×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Тестват сирените в София на 1 април
  • Откриха труп до детска ясла в Русе
  • Енергийната система на Украйна е разрушена на 50%, според източник от Киев
  • Експлозия в най-голямата румънска рафинерия Петромидия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

За 26-ти път БСУ откри новата академична година (СНИМКИ)


За 26-ти път БСУ откри новата академична година (СНИМКИ)
Университетът прие студенти в 18 бакалавърски, 25 магистърски и 5 докторски програми
02 Октомври 2017, Понеделник, 10:57 ч.
Автор: Светлозария КИДЕРОВА, снимки: Авторът

Университетът прие студенти  в 18 бакалавърски, 25 магистърски  и 5 докторски програми

Бургаският свободен университет откри новата академична учебна година с тържествена церемония.  Тази учебна година БСУ осъществи прием в 18 бакалавърски, 25 магистърски  (3 от тях дистанционни) и 5 докторски програми. За 26-ти път вратите на знанието се отвориха и приеха новите първокурсници.

На официалното откриване на академичната година присъстваха областният управител на Бургас Вълчо Чолаков, зам.-кметът по култура и образование в Бургас Йорданка Ананиева, началникът на Регионалния инспекторат на МОН инж. Виолета Илиева, президентът на БСУ проф. д-р Петко Чобанов, ректорът проф. д.ик.н. Галя Христозова,  членовете на настоятелството на БСУ ген.Красимир Петров и Янко Янков, директори на училища в Бургас, с които университетът е в сътрудничество и партньорски взаимоотношения, преподаватели и студенти.

Има мигове в живота на всеки човек, които са единствени и неповторими. Те се случват само веднъж и оставят трайни следи в нашето сърце. Такъв ден е и днешният – откриването на новата учебна година за нашите първокурсници. Предстоят ви години, наситени с много трепети, преживявания и трудности, но и удовлетворения от това, че ставате все по-информирани, по-образовани, по-компетентни. Ние сме единственият университет, които реализира прием за магистърска степен два пъти годишно – през септември и февруари”, каза в приветственото си слово ректорът на Бургаския свободен университет проф. д.ик.н Галя Христозова.

БСУ е млад университет, той расте заедно с вас-неговите студенти. Ако вие отговорно учите, ако формирате последователно своите компетентности, ще бъдете конкурентно способни. Да знаеш, да можеш, да се съизмерваш с успелите, не е само услуга на твоя университет, това е преди всичко личен избор. Ако изберете да успявате, ние ръководството на университета и вашите преподаватели сме с вас и ще ви помагаме за всяка една нова идея, ще ви посочим пътя и ще ви направляваме, но вие трябва сами да го извървите. Тук има ред, организация и правила, които не само съществуват, но и се спазват. БСУ ще ви даде възможност да живеете в друг свят, светът на науката и познанието. Ученето в университета е трудно, но много интересно занимание. Бъдете работливи, активни, продуктивни, търсещи и дръзки. На добър час през новата академична учебна година 2017/2018 година”, допълни още проф. Христозова.

Областният управител на Бургас Вълчо Чолаков също приветства първокурсниците и всички студенти прекрачили прага на БСУ. Губернаторът сподели своите първи трепети от 1992 година, когато самият той е бил първокурсник по право в БСУ. В залата той разказа как още от първия учебен ден се е усъмнил дали е избрал правилната специалност и място, за да сбъдне своята мечта - да стане адвокат. 


Областният управител на Бургас Вълчо Чолаков

"Благодарение на реда, професионализма, дисциплината, на изключително личното отношение към студентите, успях да натрупам знания и да погледна през практиката на преподавателите, като част от моя опит. Имаше едно основно правила за нас първокурсниците по право и смятам, че важи за всяка една специалност – „Четене, четене и пак четене”. В условията на днешната конкуренция, всеки ден от нас, за да успее, трябва да бъде изключително добре подготвен теоретично, след това в живота ще натрупа и практика. Трябва да научите себе си  как да извадите своята уникалност, това което ви прави по-добри от останалите, за да успявате. На добър час!”, пожела на студентите в БСУ по повод откриването на новата академична 2017/2018 година.

Зам.-кметът по културата и образованието поздрави студентите и от името на кметът на Бургас Димитър Николов, като прочете пред присъстващите в залата неговия адрес.


Зам.-кметът по културата и образованието в Бургас Йорданка Ананиева

Сигурен съм, че обучението, което ще получите тук, ще ви осигури необходимата подготовка и успешна професионална реализация, с които скоро ще заемете своето достойно място в обществото. Пожелавам ви да бъдете инициативни, активни и неуморни по време на вашето обучение. Сигурен съм, че преподавателите ви ще  ви подкрепят и напътстват по пътя към придобиването на едно съвременно и конкурентно европейско образование. Надявам се, че след приключване на обучението си в БСУ, да останете да работите и да се развивате в нашия град. Бургас има нужда от вас. Честита 2017/2018  академична година”, каза зам.-кметът на Бургас Йорданка Ананиева.


Областният управител на Бургас Вълчо Чолаков (вдясно), ректорът на БСУ проф. д.ик.н Галя Христозова (в средата) и началникът на Регионалния инспекторат на МОН инж. Виолета Илиева














В категории: Бургас


Флагман.БГ Кого ядоса, за да я изгонят от Ергенът Кого ядоса, за да я изгонят от Ергенът 29/03/2024, Петък 11:59 0
България Всички новини
Кого ядоса, за да я изгонят от Ергенът Кого ядоса, за да я изгонят от Ергенът Васка влезе супер драматично - маскирана като гримьорка Не съм подписвала пътна карта за „Турски поток“, а паметна бележка за „Балкански поток“ Не съм подписвала пътна карта за „Турски поток“, а паметна бележка за „Балкански поток“ Ако я поискате, може би ще ви бъде предоставена, заяви бившата енергийна министърка Започна трети етап от обновяването на пътя от Българово към АМ "Тракия" Започна трети етап от обновяването на пътя от Българово към АМ "Тракия" По-голямата част от трасето вече е обновено Кметът на Айтос Васил Едрев подписа договорите за 4 ключови проекта за 15 млн.лева Кметът на Айтос Васил Едрев подписа договорите за 4 ключови проекта за 15 млн.лева Наред с това е спечелен и още един проект – за 1,6 млн.лева, с които ще се подмени уличното осветление в 17 населени места Наистина ли е на 60 години, а изглежда толкова секси в "Денсинг старс" Наистина ли е на 60 години, а изглежда толкова секси в "Денсинг старс" Илияна Раева показа страхотната си фигура Ученици от бургаското СУ „Петко Росен“ намериха чанта с пари и я върнаха, комисар Емил Павлов ги награждава Ученици от бургаското СУ „Петко Росен“ намериха чанта с пари и я върнаха, комисар Емил Павлов ги награждава Инспектор Никола Тодоров от Второ РУ-Бургас пък призова човекът, който е загубил пари край НУМСИ „Панчо Владигеров“, да се обади в полицията Депутати от „Възраждане“ в нов сблъсък с Манол Пейков, този път и в кулоарите на парламента Депутати от „Възраждане“ в нов сблъсък с Манол Пейков, този път и в кулоарите на парламента На Цончо Ганев му изпращат от Русия специален крем от тестис на усурийски тигър, отвърна след нападки народният представител от ПП-ДБ  Слави Трифонов пребори жестоката болест Слави Трифонов пребори жестоката болест Трифонов се подложил на експериментална модерна терапия, която дала много добри резултати Шеф Ангелов направи немислимото за тази участничка Шеф Ангелов направи немислимото за тази участничка За пръв път даде втори шанс "Приказен театър" представя "Домът на Бернарда Алба" в Бургас на 2 април "Приказен театър" представя "Домът на Бернарда Алба" в Бургас на 2 април Премиерният спектакъл е с два начални часа – 18.00 и 20.00 в зала „Тончо Русев“ на Дом на културата на НХК
Правителството подава хиляди жилища на атрактивни цени Правителството подава хиляди жилища на атрактивни цени Целта е да се реализират възможно най-много стари и необитаеми от дълго време апартаменти Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Капитанът на кораба, който събори съоръжението, съобщил за неизправности в управлението, за да си осигури „алиби“ Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Най-добрият български тенисист ще спори за място на финала с №5 в световната ранглиста Александър Зверев Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Следите водят към Киев, обявиха от руския Следствен комитет Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Защо културната жена мълчи по време на с*кс?
- Защото културната жена никога не разговаря с непознати мъже!
Виц на деня Виц на деня - Тате, тате защо редиш тези зелки в бидон?
- Виж сега, детето ми, идва зимата. Сняг, студ, киша - стоим си вкъщи. За да изкарам до пролетта, ми е нужно нещо по-кисело от физиономията на майка ти...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Женените мъже са си най-добре! Имат си сигурна охрана, която ги наблюдава, следи и пази от зли жени.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори