×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Британско семейство дойде в Слънчев бряг след края на сезона, ето какво видяха в курорта


Британско семейство дойде в Слънчев бряг след края на сезона, ето какво видяха в курорта
Британците са очаровани от Стария Несебър
30 Септември 2017, Събота, 10:42 ч.
Автор: Флагман.бг

​Отивайки с две деца на възраст под пет години, се колебаех как ще се впишем. Но не бяхме само ние; имаше безброй семейства като нашето, възползващи се от пакетните почивки на ниски цени, разказва британско семейство

Британското издание Йоркшир евинг пост публикува изключително интересен материал за българското Черноморие (ВИЖТЕ ТУК).

Вестникът, който е с регионален обхват - за Западен Йоркшир(Лийдс), разказва за възможностите за почивка в България извън летния сезон.

Материалът е позитивен и показва непознат за английските медии сценарий - на семейство, което е избрало Слънчев бряг за своята почивка. Досега обичайната практика бе медиите на острова да представят курорта като парти дестинация, слава, която според мнозина много пречи на Слънчев бряг.

Но ето какво преживя британско семейство, оказало се по българското Черноморие, извън активния сезон:



Лятната ваканция може официално да е свършила, но все още има време да резервирате почивка за средата на октомври. Насочете се към Слънчев бряг в България.

Провинциален облик, девствени плажове и живописни пейзажи. Слънчев бряг, сега едно от най-изгодните места за почивка в Европа, има скрит чар под излъскания от слънце екстериор. Отидохме рано през сезона, преди тълпите, които се струпват всяко лято, привлечени от ниските цени на питиетата и топлите води на Черно море. Това, което открихме, беше идеална семейна дестинация, с множество чудеса на прага й.

Самият Слънчев бряг е най-големият и оживен курорт на българското крайбрежие, разполагащ с пет мили от пясъчни плажове, спортни дейности от морски каяк до парапланеризъм и е известен със своя нощен живот. Баровете отварят рано и затварят късно, а тълпите са със сигурност на градус.

Отивайки с две деца на възраст под пет години, се колебаех как ще се впишем. Но не бяхме само ние; имаше безброй семейства като нашето, възползващи се от пакетните почивки на ниски цени и новите полети директно от летище Лийдс Брадфорд.

Със сигурност има нещо привлекателно в това, че са гарантирани слънчевите лъчи, белите пясъчни плажове и хотелският басейн. Беше просто, лесно и децата бяха щастливи. Имаше водни паркове в изобилие, лесни забавления и ресторанти, гостоприемни към децата. Както и изобилие от богата култура съвсем наблизо.

Съседният Несебър беше истинско удоволствие. Защитен от ЮНЕСКО, това е "жив музей" само на няколко минути от Слънчев бряг. Този исторически град, датиращ отпреди 3 000 години и кацнал на огромен скалист полуостров, простиращ се в морето, е свързан с древни цивилизации и е дом на останките от 40 великолепни църкви.

Особено впечатляваща е средновековната крепостна стена, заобикаляща някогашния замък, като пясъчните и червените тухлени стени на църквата "Пантократор" също заслужават да бъдат споменати. С тесните си калдъръмени улички, каменни къщи и забележителна архитектура, този стар град е моментна снимка на културните съкровища на старата българска държава.

Направихме и екскурзия до Сините планини. Големите извисяващи се синьо-черни върхове, покрити със зеленина и осеяни с малки селища, сякаш ни върнаха назад във времето. Едната спирка беше в старинния град Жеравна, една сближена общност, все още обгърната в отминали обичаи. Не пийте от фонтана, предупредиха ни, или ще трябва да се омъжите за местен човек. А на върха на стръмен хълм, нагоре по извиващите се калдъръмени улички, с наредени по тях дървени къщи, които стоят на местатта си след 300 години, се намира великолепна скрита църква, в която се пазят блестящи икони и стари каменни скулптури.

Обиколката също така включваше хранене с традиционно ястие в съседното село – богато червено вино с месна яхния – преди изкачването до върха. За щастие, това беше с автобус, а слизането след горещ ден беше с лифт. Това беше най-добрият начин да вкусим живописната "истинска България".

Денят на пътуването приключи с дегустация във винарска изба в Поморие. България се гордее със своите вина. Някога един от най-големите производители в света, тя има дълга история на отглеждане на грозде. И е известна със своята ракия – мощно плодово бренди, което се поднася почти при всяко основно хранене и със сигурност е опияняващо.

Тъй като Слънчев бряг и Несебър са толкова популярни дестинации, има изобилие от ресторанти, много от които са със селекция от морски дарове. Традиционните ястия включват печено свинско и гореспоменатите яхнии, придружени от леки, свежи салати.

България е титулувана от Post Office като "Мястото с най-добрата стойност за парите ви за почивка извън еврозоната" и цената със сигурност е едно от най-привлекателните неща в страната. Вечеря с три ястия за двама, плюс бутилка вино, беше само 22,32 паунда и парите ни със сигурност стигнаха за повече неща. Халба бира, както ми казаха, е £ 1.

Отседнахме в семеен хотел, идеален за деца, с два външни парка, впечатляващи басейни и вътрешен детски кът. Уместно именувана, в „Тракийската градина” има изобилие от открито пространство, изпълнено с великолепни цветя и малка зоологическа градина.

Храната беше отлична – доста над трите звезди на хотела, а самият ресторант скоро стана любимото ми място. Това е огромна стая, обляна в светлина, с открита тераса, градина с барбекю и топлото присъствие на семейството собственици Злателина Трепечова и нейният съпруг шотландец.

Прекарахме повече време тук, отколкото по принцип на семейна почивка, но това е толкова просто решение. Само на минути от плажа, хотелът е в сърцето на Слънчев бряг, но е достатъчно тихо, за да избягате от суматохата.

България, изглежда, е неоткрито съкровище. Богата на история, с топла, приветлива атмосфера и всички удоволствия на внушителното 230 мили черноморско крайбрежие. Слънчев бряг напълно отговаря на името си, като летните температури са между 25 и 30 градуса.

За семейна почивка, това се оказа всичко, което обещаваше от гледна точка на изгодна ваканция, беше идеално.

КАК ДА СТИГНЕТЕ ДО ТАМ

Олл инклузив до икономични почивки. Полетът отнема три часа и половина до Бургас.
Седмична почивка в тризвезден хотел в Слънчев бряг струва от £ 1 306 за четиричленно семейство, включително двупосочен полет от летище Лийдс Брадфорд до Бургас и трансфери до и от курорта.

В категории: Несебър


4
Коментара
Флагман.БГ Никой не може да устои на тези бабини сиренки Никой не може да устои на тези бабини сиренки 13/05/2024, Понеделник 11:59 0
Флагман.БГ Изчислиха колко струва абитуриентския бал Изчислиха колко струва абитуриентския бал 13/05/2024, Понеделник 10:37 3
4
Коментара по темата
4.
Disco Orange
30.09.2017 20:02:15
0
1
You wanna dry slap bitch
3.
South
30.09.2017 16:26:42
1
1
Преди, след или по време на сезона.....
2.
Иван
30.09.2017 14:54:38
4
3
Последно кога са посетили Несебър......преди или след сезона......погледнете си написаното
1.
xlgxgxlgxlhxlhxlhxlyclgxlgx
30.09.2017 13:00:34
17
19
ОБЗАЛАГАМ СА ЧЕ .....СТАТИЯТА Е ПИСАНА ОТ ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ. ....С ПРЕВОДАЧКА ЖИВЕЕЩА ДО БАДЕМОВАТА ГОРИЧКА В МЕДЕН РУДНИК. ...НАПРАО СА ПРОСЪЛЗИХ. .....СЦЕНАРИЙ ДОСТОЕН ЗА БОЛИВУД ... ОТ ЙОРКШИР. ...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Местят детето, простреляно в Арбанаси, в София Местят детето, простреляно в Арбанаси, в София То е оперирано успешно, следва възстановяване Кметът на Царево със силно послание към абитуриентите: Гордея се с вас! Кметът на Царево със силно послание към абитуриентите: Гордея се с вас! Винаги можете да разчитате на мен, обърна се към завършващите Марин Киров Зрелищен екшън! Две баби се млатиха, едната е в тежко състояние в болница Зрелищен екшън! Две баби се млатиха, едната е в тежко състояние в болница Има счупване на таза Започва полицейска акция по пътищата у нас, за какво ще следят униформените Започва полицейска акция по пътищата у нас, за какво ще следят униформените В рамките на акцията ще бъдат разположени допълнителни полицейски екипи в районите на конфликтни участъци с концентрация на ПТП Младият мъж, загинал при тежката катастрофа, е син на служителка на КАТ Младият мъж, загинал при тежката катастрофа, е син на служителка на КАТ Рейндж Ровърът, който се превърна в ковчег за двама млади пловдивчани, се е движел с близо 200 км/час Чудовищно:  Жени, момичета и деца стават "материал" в порно чатове на Телеграм Чудовищно: Жени, момичета и деца стават "материал" в порно чатове на Телеграм Те са обявени като леки и телефонните им номера са разпространени сред десетки хиляди души Д-р Тихомира Георева, гастроентеролог и диетолог: Как сравнително бързо да се справим с проблема ,,хем гладен, хем дебел” Д-р Тихомира Георева, гастроентеролог и диетолог: Как сравнително бързо да се справим с проблема ,,хем гладен, хем дебел” Специалистката ще преглежда на 19 май, неделя, в ДКЦ „Бургасмед” Изчислиха колко струва абитуриентския бал Изчислиха колко струва абитуриентския бал Оказва се, че разходите за момичетата са почти два пъти по-големи от тези за момчетата 9 арестувани за купуване на гласове в Бургас още на старта на кампанията 9 арестувани за купуване на гласове в Бургас още на старта на кампанията Иззети са списъци с имена, като жителите на квартала са принуждавани да гласуват за определен кандидат и определена партия, каза прокурор Маркова Петима задържани при акция срещу купения вот в Бургас Петима задържани при акция срещу купения вот в Бургас Една от схемите е за опрощаване на дългове срещу гласуване за определена политическа сила или кандидат
Пребиха Стив Бушеми в центъра на Ню Йорк Пребиха Стив Бушеми в центъра на Ню Йорк Актьорът е бил приет в болница 15 загинали след стрелбата по жилищен блок в Белгород с ракета от района на Казачей Лопани 15 загинали след стрелбата по жилищен блок в Белгород с ракета от района на Казачей Лопани Звучи невероятно, но според украински анализатори, руснаците сами са си го взривили, а в същото време Путин уволни военният министър  Любов за Телеца, получава и енергия за лечение Любов за Телеца, получава и енергия за лечение Хороскоп за деня – 13 май 2024, понеделник Ад край Харков, земята е осеяна с разкъсани тела на украински войници и чуждестранни наемници Ад край Харков, земята е осеяна с разкъсани тела на украински войници и чуждестранни наемници Американското списание „Форбс“ пише, че руската офанзива била фалшива, но шест села паднаха за 24 часа в ръцете на окупаторите Шок за лекарите! Жена, обявена за починала, отиде на преглед Шок за лекарите! Жена, обявена за починала, отиде на преглед Поради объркването на жената вече не се изплащали обезщетения, за да се грижи за своя съпруг с увреждания Гърция размаха пръст на новия президент на Северна Македония Гърция размаха пръст на новия президент на Северна Македония  Пътят към ЕС минава през изпълнение на Преспанското споразумение, напомниха в Атина на Скопие след гафа на Гордана Силяновска Първият в света човек с бъбрек, трансплантиран от прасе, почина Първият в света човек с бъбрек, трансплантиран от прасе, почина 62-годишният мъж страдал от тежко бъбречно заболяване Радост за феновете на Гришо, би Атман в Рим Радост за феновете на Гришо, би Атман в Рим  Григор Димитров обаче изстрада победата си, след като стъпи накриво още в първия сет и доигра мача на куц крак Последният мач на Мбапе в Париж с екипа на ПСЖ е тази вечер Последният мач на Мбапе в Париж с екипа на ПСЖ е тази вечер Възпитаниците на Луис Енрике вече си осигуриха 12-ата титла Почина легенда на Холивуд - откривателят на Скорсезе и Копола Почина легенда на Холивуд - откривателят на Скорсезе и Копола Роджър Корман си отиде на 98 години
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня - Жена, всичко поскъпна. Трябва да се къпем заедно, да пестим от ток и вода.
- Аз вече се изкъпах при комшията.
Виц на деня Виц на деня При кардиолога:
- Бай Марине, колко бутилки вино изпиваш на ден?
- Две.
- Как така две, аз нали ти разреших само по една?!?
- Аз ходя и при друг доктор...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Обява:
Изгубена шофьорска книжка на жена ми. Който я намери, да я изгори! Възнаграждение
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори