×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Нинова към медиите за договорката за ВСС: Докажете - кой, кога, къде, как и срещу какво!


Нинова към медиите за договорката за ВСС: Докажете - кой, кога, къде, как и срещу какво!
Лидерката на БСП каза, че е оптимистка за борбата с "паралелната държава" след избора на ВСС
26 Септември 2017, Вторник, 14:58 ч.
Автор: Лъчезар Лисицов (снимка: Авторът)

Избраните от парламента членове били морални професионалисти


Лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви, че е оптимист за борбата й с „паралелната държава” след избора на новия Висш съдебен съвет.

Припомняме, че „червените” влязоха в очевидно съглашение с ГЕРБ, ДПС и „Обединените патриоти” въпреки противоречивия характер на кандидатите. Нинова обаче днес поиска от журналистите доказателства, че е имало договорка.
Тя даде пресконференция след заседание на Изпълнителното бюро на партията.

След въпрос на „Флагман” – дали са оптимисти за борбата с „паралелната държава” (автор на израза е самата Нинова) след избора, който са направили за ВСС, лидерката на БСП отговори: „Да, оптимисти сме след избора на ВСС заради професионалните и морални качества на хората, които избрахме за членове на ВСС. Разбира се, времето ще покаже какво ще се случи, но на фона на сегашния ВСС, който знаете, че е обременен от доста съмнения, скандали и т.н., вярвам, че новият състав на ВСС ще даде доказателства за истинска борба с корупцията и реформа в съдебната система. Но към това трябва да прибавим и очакваната дискусия и приемането на антикорупционния закон.”

По думите на Нинова - само състав на ВСС, без приемане на антикорупционно законодателство, което да даде оръжието за борбата с корупцията по високите етажи на властта, няма да стане.
„Това е комплекс от мерки. А знаете, че дискусията за антикорупционния закон тепърва предстои”, каза Корнелия Нинова. От БСП щели да държат на техния законопроект за антикорупционния орган.

След въпрос за договорката, която са направили с ГЕРБ, ДПС и ОП, Нинова поиска доказателства: „Тези дни чухме много мнения, че някъде сме се събрали, че някъде задкулисно сме се договорили и т.н. На това отговарям по следния начин – искаме доказателства! Вие знаете, че сме малка държава, няма скрито-покрито. Първите официални или неофициални новини винаги пристигат при вас или чрез вас. Който твърди, че някога някъде сме се събрали и сме се сговорили ние, Цветанов, Борисов, Карадайъ, Валери Симеонов или който и да е от нас за избор на ВСС, моля да предостави доказателства за това. Слух дори – кога и къде се е случило това! Защото обратното е просто голословно твърдение. Потвърждавам позицията на БСП – не сме влизали в никакви договорки с другите парламентарни партии за избор на Висш съдебен съвет и ще продължим с тази политика. Знам, че е трудно, когато 27 години е правено по този начин, някой да повярва, че за няколко месеца това се е променило. Но ще продължим с ежедневните си действия и доказателства, докато ви убедим и вас, и народа, че положението е различно. Че искаме да променим това и с всекидневни усилия ще ви го доказваме. Но ако някой твърди, че е имало сговор, веднага да каже кога и къде и кой, за да си носи отговорност за такова задкулисие.”

След констатация на „Флагман”, че това е очевидно, след като са гласували за кандидатите на ГЕРБ, ДПС и ОП, Нинова попита: „Това навежда на мисълта за сговор ли?”
След отговор „естествено”, лидерката на БСП попита: „А не навежда ли за законови изисквания за две трети?”

След като й се каза, че това не е оправдание, Корнелия Нинова коментира: „Разбира се. Не се оправдаваме, не можеш да се оправдаваш със закона. Законът е такъв, какъвто е, но искам доказателства за тия внушения! ”Щом сте гласували за техните, значи сте се договорили”. Дайте - кога, къде и как и срещу какво! За да имаш договорка, трябва да има „ти на мене, аз на теб”. Не влизаме в такива задкулисия.”
Лидерката на БСП отново повтори, че са предложили шестима кандидати за ВСС, което според нея е доказателство, че договорка не е имало.

Корнелия Нинова коментира изборите в Германия. Тя посочи, че там десните и левите са намалили резултата си, което било доказателство, че големите коалиции не са полезни. Това показвало, че БСП и ГЕРБ не бива да управляват заедно.



В категории: Темида , Политика


Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 1
4
Коментара по темата
4.
ДПС, ГЕРБ, БСП и патрЕЕЕооотите
27.09.2017 07:31:18
0
3
Тва ни е новата точка на опора, с която ви се пресмиваме "докажете".
3.
Дааа
27.09.2017 06:48:59
0
2
Супер професионалист е един от посочените /и избран/ член на ВСС от квотата на БСП , за който Флагман вече писа-някой си Кояджиков,който завършил с оценка тройка БСУ? Ясно защо е избран във ВСС- да изпълнява поръчки!
2.
Smith
26.09.2017 23:39:32
1
7
Същите гнусари като цацата избраха - подмолни руски пионки. Чакайте после да ни приемат за пълноправен член в Европа или да отворят Шенген - с Корнидата и Тиквата начело.
1.
Ким Чен николов
26.09.2017 16:27:42
0
1
Ей тая ша на опрайййй
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Единственото останало от гроба на Александър Георгиев Коджакафалията е постаментът, върху който после безсрамно комунистите слагат бюст на Георги Димитров Рецепта за класически броколи пане Рецепта за класически броколи пане Може да ползвате и замразени броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно панирате, без да е необходимо да варите и бланширате ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста Договорът с „Боташ“ се променя не от парламента, а от правителството. Направиха всичко възможно да фалира „Булгаргаз“, за да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес, посочи Делян Добрев Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби Парламентът е цирк – обиждат се на „Копейка“ и "Сороса", а отвън бургаска депутатка вдигна протест с 6 души Парламентът е цирк – обиждат се на „Копейка“ и "Сороса", а отвън бургаска депутатка вдигна протест с 6 души Добрата новина е, че 49-ото НС ще излезе в почивка до няколко дни и доколкото е възможно авторитетът на парламентаризмът ще бъде запазен При 20% от случаите на домашно насилие у нас насилници са жени При 20% от случаите на домашно насилие у нас насилници са жени Кв. „Сарафово“ завря, стотици искат постоянно полицейско присъствие Кв. „Сарафово“ завря, стотици искат постоянно полицейско присъствие „Пратете екип, защото престъпността расте, появяват се и все повече нарушители на ЗДвП, зоват местните жители Защо тази певица си отряза косите, шокира с нова визия Защо тази певица си отряза косите, шокира с нова визия Фолкдивата неузнаваема, сравниха я с нейна колежка
Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори