×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бягствата от затвора - по Монте Кристо и Казанова


Бягствата от затвора - по Монте Кристо и Казанова
Шливата беше издирван под дърво и камък близо 2 седмици, след като духна заради 16-годишна ученичка
10 Септември 2017, Неделя, 09:35 ч.
Автор: Флагман.бг

За последните 9 години близо 100 осъдени успяват да избягат от българските затвори


Смели, дръзки и безскрупулно решителни. Инстинктивно решени да вкусят пак свободата или не издържали от страст, през последните месеци избягали затворници все по-често се появяват в новините.

Бягствата им са все по-изобретателни и могат спокойно да бъдат сравнени с тези на легендарните герои от романите за Граф Монте Кристо и Казанова, които духват от занданите фамозно.

За разлика от героя на писателя Дюма и любовника Джакомо обаче нашенците не си губят времето да копаят дупки или да си сътрудничат със съзаклятници отвън. Повечето от тях разчитат на себе си и на подръчните материали, до които се докопат, съобщава България днес. Решенията им са някак спонтанни, но същевременно лишени от всякаква форма на колебание.


Хосе Луис Гевара Мартинез стреля с автомат по бизнесмен

Такъв е случаят на печения измамник Румен Асенов, който избяга в понеделник. Той е осъден за кражба и имал да лежи още по-малко от 11 месеца. Докато е ескортиран във Варна за дело, устройва бягството си като по филмов сценарий. С крак на метален стол разтваря решетките на прозореца, след което навързва един за друг чаршафи. Така по импровизираното въже се спуска от втория етаж на пандиза и дим да го няма.

За последните 9 години близо 100 осъдени успяват да избягат от българските затвори, сочат статистиките от 2015 и 2016 година. Най-често това се случва на път за съда или при местенето им в друг затвор. Някои бягат и докато са пратени за лечение в болница.

Не липсват обаче и изключително агресивни и отчаяни опити, при които пандизчиите влизат в бой с ченгетата. Такъв е случаят със страховития Тома Ендрев, осъден за убийство. Той излежава 18-годишна присъда за клането на хазяина си, който разчленил и изхвърлил в чувал през терасата от шестия етаж. През февруари Ендрев духна барабар с белезниците след боричкане с ченгетата, докато е конвоиран до централната сграда на затвора. Избягал, за да види любимата си. И пак заради нея е заловен дни след това. Ченгетата го излъгали, че гаджето му е болно, и той й отишъл на свиждане. Ендрев бяга за втори път заради приятелката си. Истински Казанова, но доста зъл за любовник, шегуват се пловдивските надзиратели.


Малин Крумов-Маце е осъден за убийство на чужденец

Аналогично, но по-колоритно е бягството на грабителя Петър Бонев-Медито, който духва от Бургаския затвор през декември миналата година. Пратили го да хвърли боклука в контейнерите зад сградата, но не знаели, че смугла ромка е размътила главата на пандизчията. Влюбеният Бонев минал през две полоси, избягал на 14 кучета и прескочил 4-метров зид, за да се отдаде на ласки в леглото на циганката. Открит в обятията на любимата си, Бонев далеч не е толкова романтичен и любвеобилен извън чаршафите. Той търпи присъда от 8 години за брутално нападение и зверски побой и обир над пенсионерка и сина й в град Средец.

Ако опитът за бягство е неуспешен, осъдените се разминават, без да им се увеличи присъдата. Ако все пак прекарат известно време на свобода, получават още няколко годинки затвор и солидна глоба.
Такъв е случаят с Николай Георгиев, който духва, докато е на работа на строеж през февруари тази година. Неподготвен и заловен бързо, той прибавя към присъдата си още две години и половина и 4 бона глоба.


Ендрев тръпне за гаджето си зад решетките

Георги Димитров от Сунгурларе пък просто не се завърнал от отпуск и се нанесъл в къщата на покоен роднина. Там започнал да се грижи за нива от канабис и дори захванал бизнес с дрога, без да се притеснява, че ченгетата го дирят.

Фрапантен е случаят с 56-годишния пандизчия Георги, избягал през август 2015 година от затвора в Белене. Той бе заловен тази година, докато се опитва да се вреди за операция в болница, представяйки се за брат си.

През 2014 година бившият шеф на затворите ген. Петър Василев обяви, че по 120 затворници бягат годишно и една от причините е слабата подготовка на служителите по занданите. Особено дръзки и сплотени са пандизчиите от затворническите общежития и от занданите в малките градове, където охраната е по-лека.

През юли т.г. от Следствения арест във Велико Търново избяга Найден Данаилов - изпечен мургав бандит с татуировки, обвинен за тежко криминално престъпление.

През август Петър Попов-Пъпеша, осъден на 12 години за грабеж, духна мистериозно след работа в лафката, докато се прибирал към килията с аверите си.

През 2015 година в затвора в Бобовдол бе открита дупка в тавана, копана повече от година с лъжици. Ако планът не бе осуетен, идеолозите му - четирима затворници - щяха да попаднат в историята с колоритното си бягство.

Върхът в класацията до момента се държи от легендарните гангстери Николай Кръстев Николов-Шатката и гватемалеца Хосе Луис Гевара Мартинез. Те се изпаряват от Софийския затвор, като бягството им е най-успешното за последните 20 години. Рецидивистите изчезнаха безследно през 2014 година. Твърди се, че са се заселили в Италия.


Медито припада по тази циганка и бяга

Маце без конкуренция

Без конкуренция в затворническата антология на бягствата остава килърът Малин Крумов-Маце. Той духна за 3 минути и 10 секунди през 5-метрова телена ограда от Варненския зандан. По-късно бе заловен и върнат да излежава доживотната си присъда за предумишлено убийство на македонеца Орце Коруновски. Никой досега не може да се мери с Маце по гъвкавостта и бързината му.

Година по-късно други двама доживотници последвали примера му. Планът им е осъществен навръх Великден 2011-а. Виктор Николов и Йордан Петров прерязват решетките на спалното помещение с ножовка, изкопават дупка в спалното в стената и свалят десет тухли. След това се опитват да преодолеят огражденията в двора на затвора, но са заловени на покрива.

Тази година български затворник се прочу и сред индонезийските пандизчии. Димитър Илиев преплува 15-метров тунел с вода, прокаран по канализацията на затвора и отвеждащ към главната улица в Денпасар заедно с четирима свои авери.

Шливата духна заради фатална ученичка

Флагман.бг припомня, че 23-годишният Иван Гюров, по прякор Шливата, също духна от любов от Бургаския затвор. Вечерта на 4 срещу 5 май 2014 г. Шливата прескочи оградата на затворническото общежитие „Строител“ и потъна вдън земя. Той дори беше обявен за общодържавно издирване и след 2 седмици в неизвестност бе открит на строеж в Приморско, където си работел съвсем спокойно. Оказа се, че Гюров решил да избяга заради 16-годишната ученичка Емануела.

Шливата е от бандата на Мечо, Игуаната и Ламята. Четиримата бяха задържани още през 2010 година и обвинени за въоръжени грабежи в магазини и бензиностанции в Бургас, Сливен и Поморие.

В категории: Крими


2
Коментара
Флагман.БГ 2 май ще е неучебен в цялата страна 2 май ще е неучебен в цялата страна 20/04/2024, Събота 09:00 1
2
Коментара по темата
2.
Шливата е от бандата на Мечо, Игуаната и Ламята.
10.09.2017 23:40:56
0
0
ebasi prqkorite druj me4o druj
1.
:))))
10.09.2017 17:58:47
0
4
Пазете ли килията на Кела за прокурор Ангел Георгиев??
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Поведението на Чоткин е абсурдно - не е подходящо за възрастен човек Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Предложението е шофьорите да плащат за обезщетенията за увредено имущество и пострадали хора, ако катастрофата е станали след превишаване на разрешената скорост в населено място с повече от 50 км/ч Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Нашите политики бяха изключени напълно, подчерта той Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ Според непотвърдени данни проверката е за алкохол и наркотици Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Ямболският бизнесмен е приет по спешност в болница преди няколко дни Без Шенген по земя пазаруваме стоки с до 18% по-скъпо Без Шенген по земя пазаруваме стоки с до 18% по-скъпо Над 1 милиард лева е загубила българската икономика само за година Димитър Главчев: Няма да предлагам нов кандидат за външен министър. Това не е кастинг! Димитър Главчев: Няма да предлагам нов кандидат за външен министър. Това не е кастинг! Сега отговорност за българската външна политика носи този, който не подписа указа, каза служебният премиер Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот
Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Обвинението срещу Начо е преквалифицирано  Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Според него прокуратурата трябва да си върши работата професионална по случая с Живко Коцев, а не да се окаже, че сега трябва да плащаме на НЕКСО 4 млрд. лв Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Обещанията за увеличение на заплатите в градския транспорт и персонала в детските градини и ясли ще остане само на хартия, убеден е общинският съветник от ГЕРБ В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги Стриктното спазване на върховенството на закона от всички не подлежи на обсъждане, заяви министъра на развитието Костас Скрекас Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Човекът е горял в продължение на няколко минути Пари за Скорпиона, а Рибите да внимават, защото им се дава магическа сила Пари за Скорпиона, а Рибите да внимават, защото им се дава магическа сила Хороскоп за деня – 28 февруари 2024, сряда Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори