×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Минималната работна заплата в Гърция ще бъде над 800 евро
  • Днес ни очаква дъжд и по-ниски температури
  • Израел удари покрайнините на Дамаск
  • Куба обвини САЩ, че подклаждат протести в страната
  • На следващи избори ПП-ДБ няма да съществува, убедна е Мая Манолова
  • Разпитват свидетели по делото за побой срещу прокурорския син
  • Червения пират се изправя пред съда, гледат мярката му за неотклонение
  • Кирил Десподов стана футболист на годината
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Искат главата на шефа на „Деултум“, музеят работи на загуба


Искат главата на шефа на „Деултум“, музеят работи на загуба
Директорът Красимира Костова се вживя в ролята на гид на премиера Борисов при откриването на бижуто преди година, сега бъдещето й е неясно
03 Септември 2017, Неделя, 04:25 ч.
Автор: Петър ПЕТРОВ, снимка: Флагман.бг архив

Засега не се оправдават очакванията, че грандиозният проект ще привлича хиляди туристи годишно


Гордостта на Община Средец – Националният архелогически резерват "Античен и средновековен Деултум" работи на загуба. Това съобщи ексклузивно за Флагман.бг кметът на с. Дебелт Иванка Ангелова. Туристическото бижу беше открито с фанфари лично от премиера Бойко Борисов през април м. г. (ВИЖ ТУК)

Оказва се обаче, че проектът на стойност почти 3 млн. лв. генерира минимални приходи и засега не оправдава очакванията да превърне най-голямото село в Община Средец в атрактивна туристическа дестинация. Според Ангелова проблемът се корени изцяло в ръководството на „Деултум“ и в частност в директора на музея Красимира Костова.

„Необходима е смяна на ръководството. След като вече една година след откриването му, музеят няма приходи, според мен единствено и само виновен за това е ръководителят на дадената институция. Затова трябва да дойде нов директор, с нови хора, които да разработят Деултум и музеят да генерира приходи, а не да работи на загуба“, заяви за Флагман.бг Иванка Ангелова.

Кметът на Средец Иван Жабов също призна, че приходите не са достатъчни за такъв грандиозен проект. Той подчерта, че е необходимо допълнителното популяризиране на „Деултум“ като туристическа дестинация.

„Мисля, че приходите са между 2000 и 5000 лв. от началото на годината. Наистина тази сума е малка. Правим всичко възможно, за да популяризираме музея. В началото на учебната година планираме среща с всички директори на училища в областта, за да могат децата да посетят „Деултум“ и да се запознаят с артефактите, които са изложени в музея. Смятам, че стъпка по стъпка нещата ще се случат. Засега нямаме нагласа за смяна на ръководството. Но ако това все пак се случи, ще търсим човек, който да се занимава само с музейната експозиция и да ходи на всички туристически изложения, за да бъдем представени още по-добре“, коментира Иван Жабов.

Припомняме, че проектът „Деултум – врата към загадъчната Странджа“ е на стойност 2,78 млн. лв. и бе финансиран по Оперативна програма „Регионално развитие“. Въпреки уникалните археологически находки в района, засега очакванията музеят да привлича хиляди туристи годишно не се оправдават. (ВИЖ ТУК)

В категории: Средец


Флагман.БГ Почина уважавана учителка Почина уважавана учителка 19/03/2024, Вторник 09:55 0
Облаци по морето днес
Облаци по морето днес 19/03/2024, Вторник 09:05 0
Флагман.БГ Човек на Слави е съсипан след тази новина Човек на Слави е съсипан след тази новина 19/03/2024, Вторник 08:30 0
Флагман.БГ Каква е минималната заплата в Гърция Каква е минималната заплата в Гърция 19/03/2024, Вторник 08:11 0
28
Коментара по темата
28.
Брайко Тодоров
09.10.2017 15:11:07
0
2
Боже, Боже, тая Ивана имали акъл кво разбира тя от тея работи. Направиха едно хубаво нещо в това село и тя на контра. Ами ако я нямаше Краса щеше ли да има музеи, разкопки и да се проуе селото пък и работа за циганите да има. Да ни на кратат поне лятото. Тя що не види себеси, че в кметството не е стъпила и цял ден в фурната седи, бизнеса си гледа. Прост и завислив човек това е Иванка.
27.
Читателя
11.09.2017 17:59:07
0
6
Ивана стана много любима на Флагман напоследък. Интервютата и станаха почти колкото тези на Жабов! И все славословия, хвалебствия и т.н. Пък като гледам, в Дебелт още не текат реки от мед и масло! Само дето миризмата от канала се усеща още по- яко. Но иначе дава оценки г-жа Ангелова и то с апломб на безспорен капацитет в археологията!
26.
до Янчева // "Тони - Турс"
07.09.2017 14:02:10
0
11
Не сте права, уважаема госпожо! Ама хич не сте права!!! Община Средец си има страховит пиар- казва се Петя Пеева. Тя да ти врътне реклама- направосекундално да се затърчиш към рекламирания обект. А и доста парици смъква от рекламни договори със същата тая община! И да не забравяме, че и кмета инж. Жабов си е жива реклама...на кулинарния туризъм!
25.
Янчева // "Тони - Турс"
07.09.2017 09:41:09
2
4
Прекрасно е мястото. Толкова време задържаха проектите заради фирмички, които потриваха ръце. Разбързалиса се в общината туристическия бранш не е толкова гъвкав, както им се иска. Липсва съпътстваща инфраструктура и допълващи обекти в маршрута, както и повече реклама.
24.
Дебелт
06.09.2017 22:28:43
1
5
Ивана е вулгарна и проста селянка. За каква се е взела? Била кмет-тя си мисли така,никой не я уважава. Синчето и общ.съветник- направи го го с ...всеки знае. Какъв да е щом Ивана го е възпитава и родила. Олигофрен. Не знае за какво се отнася..
23.
Христов
06.09.2017 12:42:23
1
7
Музеят и цялото място са много добре уредени. А и е ясно, че там тепърва ще излизат изпод земята, много големи и стойностни неща. И за Дебелт ще се говори все повече.Какви печалби, какви глупости. И нека политиците да си мерят.....мозъчния капацитет някъде другаде.
22.
Юлия
06.09.2017 00:35:57
0
5
"Комплексът е с уникална история, очакванията са да е поредната атракция за чужденците по Южното Черноморие" - това за туристите - пияндурници ли дето томас Кук ги докарал с 40 000 повече тая година се има предвид?
А можеше и 10 000 само да дойдат (да отседнат в 20 пъти по малко на брой хотели, но пък с качество няколко пъти по-високо от настоящето), но щяха да са от друг тип и вероятно щяха да посетят музея
На тия дето идват сега само ментетата парцалки по слънчака са им интересни и то ако само ако цената не надхвърля 5 евро!
21.
Господинов, К.
05.09.2017 17:30:58
2
11
Коя е тази Ангелова. Кметицата на Дебелт е злобна поради политически причини. По принцип да се твърди, че музей работи на загуба, визирайки финикийските знаци, е несъстоятелно твърдение. Голямата печалба от музеите се състои в събирането и запазването на културните ценности. Те представляват паметта за миналото, служат за опознаването му и възпитаване българите в гордост и патриотизъм и са част от факторите за формирането на националната идентичност. Музеят в Дебелт бе спасен, възстановен и издигнат на високо ниво, благодарение на изключителната любов и упоритост на директорката Красимира Костова, която от малка е работила на този обект. След десети ноември музеят почти загина, както и научните проучвания на изключителната колония Деултум, точно благодарение на чиновници и администратори като тази някаква си Ангелова. А комсомолската фирма "Универс" си беше скрила една малка част от многобройните активи в страната в музея и превръщайки го в склад беше изхвърлила безценните му съкровища. Красимира Костова с голяма упоритост и сила успя да събере тези материали, които бяха разпилени по различни фондове. Проектът (а и с много други действия), чрез който Красимира Костова успя да реставрира и консервира много от откритията в Деултум, да възстанови една почти съборена сграда и да направи прекрасния музей е изключително нейно постижение. Разкриването, проучването, съхраняването и популяризирането на националното културно богатство наистина струва много пари. Но това е неизбежната цена, за запазването на културното наследство и националното ни самочувствие. Ако навсякъде в страната занемарените културни ценности имаха по една Красимира Костова, нацията ни и държавата щяха да бъдат още по-велики, а не представени предимно от бутафории, балконинги и прости политици като онази.
20.
Слави Славов
05.09.2017 16:20:43
0
5
Шибана държава, управлявана от малоумници!
19.
Eli Nenova
05.09.2017 15:45:37
0
4
Kakvi prihodi ochakvate ot bilet 5 lv i 2 lv. gospoda i dami kmetove?
18.
Невен Кацаров
05.09.2017 15:38:26
0
9
Изумен съм. Посещавал съм три пъти музея в Дебелт, преди и след ремонта. Прекрасно място, много добри порофесионалисти, любезни и внимателни. Постоянно обикалям старините на България и мога да кажа това място се подържа обгрижвано е, няма кич и бутафории. Експозицията е направена с чудесно. Резерватът е чист и приветлив. Коя е тази кметица, която е недоволна затова, че специалистите си вършат работата? Едно място, където хората са си на мястото и веднага се искат уволнениа? А кой ще опази наследството на България? - такива хора като г-жа Костова и нейния екип. Жалко, жалко, че се избират подобни кметове, те нямат капацитет да управляват подобни места. Стават само за панаири и избори.
17.
Селяка
05.09.2017 12:42:41
0
6
Аааааа...недей така, главорез! Капацитет си е Ивана, и още как! Така ще те напсува, че и сърбин ще и хареса приказката. А сърбите са корифеи на Балканите в ругатните. И в правенето на парички с далавера също е капацитет! Я виж историята с евтините дърва. Схемата и е един път! Е, малко е в боса в писаното слово, но нали за това си има секретарка в кметството. Тя все пак е кмет, няма да се занимава с дребнотемия.
16.
Главореза
04.09.2017 17:12:20
2
11
И кой иска главата на Красимира Костова? Кметицата Ивана?!?! Жив да не бях! Тя пък откога взе да разбира от култура и разкопки? Голям капаците, няма що! това да не е да въртиш тестото във фурната в Дебелт? Или да псуваш наляво и надясно и да не чуваш какво ти се говори? Ама така е! Откак станаха дупе и гащи със Жабов, делата в общината хептен се смарангясаха. Само се чудя...в крайна сметка при тия двамцата кметове- кой е дупето и кой гащите???
15.
*********
04.09.2017 15:33:32
0
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
14.
Тодоров
04.09.2017 11:30:03
2
2
А за Перперикон защо има интерес? Какво в повече има там?
13.
Хардфорд
04.09.2017 09:19:31
0
19
Че това да не е лавка че да печели. Най- богатия по експонати музей в света ( Британския ) е със свободен вход. Горките лондончани как ли си покриват колосалните загуби.
12.
Хардфорд
04.09.2017 09:12:27
0
17
Че това да не е лавка че да печели. Най- богатия по експонати музей в света ( Британския ) е със свободен вход. Горките лондончани как ли си покриват колосалните загуби.
11.
AA
04.09.2017 08:39:21
1
5
Че, какво друго са очаквали ?
10.
Хахах
04.09.2017 07:16:28
1
12
Може и да им е казано че няма да има печалби дащото това е Историята на Българската земя, но нали все пак Герберите са свикнали да крадат от всеки проект, та за това са му дали зелена светлина и прещедро финансиране!
9.
*********
04.09.2017 07:09:56
1
17
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
8.
Вальо желязото
04.09.2017 00:45:06
0
11
Страшен фотос от крадлив по крадлив да почнем с попа изряза сумати гора уж попски гори ама не наляга откадето му е удобно актове му писаха ама алчния поп няма спиране насреща жабов той ако не му дадът пари от някои проект не може да спи стигнаха дотам че улисани кой повече да краде и се скараха с барсалата и почна ваденето на кирливи ризи между тя е наи чесния българин в последно време му викат бойко суджука за него като за умряло или хубаво или нищо затва нищо не казвам
7.
Господар на ефира
03.09.2017 23:46:24
5
10
назначете някой млад меринджей да видите как ще тръгнат нещата...
6.
Гост
03.09.2017 22:15:55
3
18
Аз не разбирам защо всяка старина в България се счита за велика колкото пирамидите.
За всеки в туризма е ясно, че тълпи туристи в България може да има само за евтин алкохол. Така че протестирайте срещу такива проекти за милиони. Тези пари могат да бъдат употребени за нещо полезно.
5.
*********
03.09.2017 21:44:30
0
15
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
4.
хаха
03.09.2017 20:39:03
0
5
хаха боцко като кан Крум - взима главата и си прави чаша...
3.
*********
03.09.2017 20:09:09
0
23
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
2.
*********
03.09.2017 19:56:24
1
22
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
1.
Наблюдател
03.09.2017 19:50:02
8
24
Безнадежна работа. Още при влагането на тази народна пара трябваше да прогнозират това, че в този Джендем няма да има поток от туристи. Този който е дал идеята и е издействал тези пари е съпоставим с Цанков камък!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Дънди в “Dancing Stars” без гащи, Валери Григоров му дал своите Дънди в “Dancing Stars” без гащи, Валери Григоров му дал своите Бяхме Мечо и Клечо, а сега с Елена сме индийска храна и разстройство, сподели актьорът. Тя е индийската храна, а аз съм по-разстроеният, добавя той Живели сме в лъжа, вижте бруталните престъпления през соца Живели сме в лъжа, вижте бруталните престъпления през соца Имало е случаи на ужасни провинения, но не се е знаело, заради елемента на срам, жертвата се мести в друг град и се потулва Почина уважавана учителка Почина уважавана учителка Тони Филипова беше човек с огромно сърце, обичана от ученици, родители и колеги Борисов атакува ПП-ДБ пред съпартийци и поп в София, те обявиха „готови сме за избори“ Борисов атакува ПП-ДБ пред съпартийци и поп в София, те обявиха „готови сме за избори“ Бъдещето на правителството зависело от това дали "Продължаваме промяната - Демократична България" ще преодолеят личните си амбиции Кирил Петков и Николай Денков направили голям гаф, Румен Радев е можел да ги унижи Кирил Петков и Николай Денков направили голям гаф, Румен Радев е можел да ги унижи Влизането на други хора при връчването на мандата е незаконно, коментира доц. Наталия Киселова Критиката не й понесе и се нахвърли на хората Критиката не й понесе и се нахвърли на хората "Миловидната" Валерия показа истинското си лице Лъчетерапия при рак на простатата: Ключова роля в лечението му Лъчетерапия при рак на простатата: Ключова роля в лечението му Ракът на простатата е сериозно заболяване, което засяга милиони мъже по света Свещеникът, който обяви гладна стачка, със скандално разкритие, заговори за сделка Йоан да е патриарх Свещеникът, който обяви гладна стачка, със скандално разкритие, заговори за сделка Йоан да е патриарх Пловдивският митрополит Николай пък ще си остане сивият кардинал, но аз съм тук, за да ги объркам, каза отец Иван  Подариха й джип за 300 бона и забрави, че иска да се развежда Подариха й джип за 300 бона и забрави, че иска да се развежда Отварачката бе засечена да шофира огромен джип „Кадилак” и то чисто нов, чиято цена е някъде към 300 бона Човек на Слави е съсипан след тази новина Човек на Слави е съсипан след тази новина Борис Солитарийски буквално рухна след развода, той много страдал за проваления си брак и че не може да види детето си
Едва на 42 години почина спортна звезда Едва на 42 години почина спортна звезда Новината за смъртта на Константин Колцов беше съобщена първо от руския хокеен клуб Салават Юлаев Овенът може да си увеличи доходите, а Лъвът да внимава с авантюрите! Овенът може да си увеличи доходите, а Лъвът да внимава с авантюрите! Хороскоп за деня – 19 март 2024, вторник Как спокойната Швеция заприлича на България през 90-те Как спокойната Швеция заприлича на България през 90-те Скокът в насилието върви ръка за ръка с имиграцията  На крачка от нас! Култов курорт става най-голямата база на НАТО в Европа На крачка от нас! Култов курорт става най-голямата база на НАТО в Европа 10 000 бойци ще са дислоцирани в Констанца Смъртта на принцеса Даяна беше използвана в "гнусна" реклама на евтаназия Смъртта на принцеса Даяна беше използвана в "гнусна" реклама на евтаназия Рекламната кампания беше свалена заради липсата на съобразителност и вълна от недоволство Наркотрафикант застреля полицай в Белгия, друг е тежко ранен Наркотрафикант застреля полицай в Белгия, друг е тежко ранен Барикадирал се мъж е ранил и други двама души Тръмп каза, че Путин е замесен в смъртта на Навални Тръмп каза, че Путин е замесен в смъртта на Навални Той е млад човек, така че статистически погледнато трябваше да е жив още дълго време, каза Тръмп Мъж загина след падане от балон в Австралия Мъж загина след падане от балон в Австралия Тялото е намерено в жилищен район Тази самолетна компания унизи две жени, защото били прекалено дебели Тази самолетна компания унизи две жени, защото били прекалено дебели Компанията поискала от тях да си резервират по две места заради теглото Пролетта идва с лунно затъмнение Пролетта идва с лунно затъмнение Началото на явлението от полусянката ще бъде в 06:53 ч. на 25 март
Ути БЪЧВАРОВ Ути БЪЧВАРОВ Опелото на патриарх Неофит бе всичко, което той не беше - лицемерие, ужас и грехопадение Виц на деня Виц на деня - Как се казват кучетата ти?
- Калвин и Клайн.
- Ама това са имена на гащи.
- Да, де - кучетата са боксери...
Виц на деня Виц на деня Мъж към жена си:
- Ти мислиш повече за своите рокли, отколкото за мен!
- Разбира се. Без теб мога да се покажа навсякъде, но без рокля...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук „Днес — това е утрешният ден, за който така сме се вълнували вчера.“
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори