×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

БСП дирижира гнусната кампания срещу фолклорния фестивал в Жеравна


БСП дирижира гнусната кампания срещу фолклорния фестивал в Жеравна
Генералният спонсор на фестивала на народната носия Георги Манев проговоря за първи път пред Флагман
01 Септември 2017, Петък, 17:12 ч.
Автор: Светлозария КИДЕРОВА, снимки: личен архив на Георги Манев

Ние не сме виновни за израждането на събора на Петрова нива, вашата партия го политизира и отврати истинските родолюбци, г-жа Нинова

-Г-н Манев, за всички, които помнят как се зароди идеята за най-атрактивното фолклорно събитие от национален мащаб – фестивалът на народната носия в Жеравна, е ясно кой сте Вие и какво означавате, за да го има десета година този феномен. През последните дни наблюдаваме мултиплициране на нападките от социалните мрежи в някои медии затова, че всичко, свързано с този фестивал е изродено и комерсиализирано. Вие мълчите. Защо?

- Защото спазвам принципа да не се боря със свине. Резултатът от такива битки винаги е окаляне, а на свинята й става хубаво. Чета, гледам, слушам. За съжаление кампанията става все по-агресивна, безскрупулна.

-Защо е това настървение? Критиките, тръгнали от чисто битово ниво започнаха да придобиват  груб политически оттенък.

- Защото проблемът е чисто политически. Преди 10 години решихме с основателя и ръководителя на ансамбъл „Българе” Христо Димитров да направим този фестивал. По негова идея. Той беше поканил на своята сватба с певицата Албена Вескова всички гости под условие – да дойдат в автентични народни носии и който бе приел на шега това послание, беше върнат. Така се родиха и условията, които да се спазват за фестивала. Застанах зад идеята тогава с целия си личен финансов ресурс.

-Кое Ви запали да давате пари за подобно мероприятие?

-Аз съм наследник на тракийски бежанци по майчина линия, а от бащина страна предците ми идват от Северна Добруджа,  дядо ми е живял в Румънско, на  него съм кръстен Георги Манев - истински българин от българските земи, занаятчия, идва с целия си род в едно селце, близо до град Добрич.
Майка ми и баща ми се запознават в Бургас, аз съм роден в Бургас. Баща ми е акордеонист, майка ми е народна певица. Това е накратко историята за любовта ми към българската народна музика и причината да съм приятел с Христо Димитров.


Манев е строителен предприемач от Бургас, общински съветник, политически лидер, в Жеравна той винаги е със съпругата си Петя, тук позира с дъщеря си Ванеса

-Досега не сте казвали толкова лични неща за себе си, говорите все за политика.

- Аз съм политическо лице от 2003 г., фестивалът е от 2007 г., когато вече бях създал ПП „Средна европейска класа”, но никога не съм си правил пиар по време на този фестивал. Не съм се изправял на сцената като лидер на партия и в качеството ми на генерален спонсор не съм позволявал някой друг да го стори.  Но  тези всички гнусни писания,  аз установих, че са дирижирани от ядрото на БСП. Цялата атака за дискредитиране на фестивала на народната носия в Жеравна идва от БСП!

- Подобно обвинение звучи потресаващо.

- Ето я логиката: Съборът на Петрова нива край Малко Търново, който бележи годишнините от обявяването на Илинденско-Преображенското въстание винаги е около 19 август – третата събота от месеца, но на тази дата е и годишнината от сватбата на изключително талантивата народна певица Албена Вескова и Христо Димитров и така тя се наложи като крайъгълна през годините. Ние не сме допускали, че фестивалът ще се разрастне в такива мащаби, лавинообразно през последните 3-4 години и ще дразни организаторите на събора в Петрова нива. Първата година бяхме 500 човека, втората -1000, третата година се увеличи на 3 хил. От този фестивал се зародиха и други фестивали. Това е Второто българско Възраждане. След 2 дни ще има фестивал на надсвирването в Копривщица, има фестивал със замесване на хляб от естествени продукти и изпичането му в специални пещи. В Златоград вече има фестивал на чеверметата, коренът им е от Жеравна. Това са наши близки братя от Жеравна, които ние приветстваме. Те не използват пластмаса, телефони и прочее вещи от съвремието...

- Десета година стоите в центъра на това събитие и никой не Ви е подозирал в печалбарство. Защо точно сега се надигат подобни критики?

-Аз всяка година в петъчната вечер откривам на голямата сцена този фестивал. От 10 години е регистрирана и реално участва в политиката моята партия Средна европейска класа,  от два мандата тя е коалиционен партньор в Патриотичния фронт и в Обединени патриоти, но аз това никога не съм го изтъквал. За гостите-политици като Валери Симеонов и Цветан Цветанов мога да кажа, че са едни от първите, които дойдоха и облякоха с готовност народна носия - без някой да го отрази в медиите, без някой да ги забележи. И то е така от години.

Сега, когато съборът наброява 23-25 хил. души, някои  отчетоха като негатив, че Симеонов и Цветанов са тук.

Ама не казват, че тези хора се държат съвсем естествено и че са помагали години наред. Телевизия СКАТ е отразявала, налагала и популяризирала безвъзмездно това събитие със своите екипи от самото му зараждане, когато Валери Симеонов беше никой. Симеонов идваше в носия като медиен партньор и наш съратник.

- Но тези дни се появиха двамата с Цветанов в гротескна снимка с фестивалния вестник в ръце, вестникът е наречен "кич", оплюти са като част от шайка, която ограбва посетителите с висока входна такса и непоносими цени на сергиите.

-Ще ви кажа нещо, което не знаете. Цветан Цветанов от много години подкрепя ансамбъл "Българе", осигурявайки средства за заплати от субсидията на политическа партия ГЕРБ. Това помага да съществува този уникален фолклорен състав от 70 души-професионалисти. И ГЕРБ продължава да ги спонсорира. Това го казвам за първи път, Цветанов няма да го каже. За разлика от Корнелия Нинова, която не пропуска да се изпъчи като дари от партийната субсидия. Както казва Христо Димитров - един от неговите таланти винаги може да стане барман, но един барман не може да стане танцьор. Христо работи по 24 часа на ден,  изцяло отдаден на каузата,  въобще не става въпрос за приходи и разходи. Всичката помия идва от кръга около БСП и по-скоро от Тракийското дружество, ръководено от Красимир Премянов - винаги коалиционни партньори на БСП. Малко известен факт е, че от 7 години тракийските дружества под шапката на Премянов са организатори на събора в Петрова нива. Тракийското движение трябваше да си остане надпартийно и независимо, а не да се коалира с БСП.
Аз виждам кои журналисти пишат против фестивала в Жеравна, това са лимонки, поддържани и използвани за такива атаки от БСП. 

- Дайте рекапитулация на разходите за тазгодишното 10-то издание на Жеравна.

-Тази година се навършиха 140 години от битката при Шипка. За 20-минутната програма с всички възстановчици - около 400 души, със 7 коня, с осветлението за 20 мин., струваше 50 хил.лв. Мислите ли, че оркестърът на Иво Папазов свири даром там три денонощия?! А оркестър „Орфей”, „100 каба гайди”, Берковската Духова музика, 100 самодейни състава, които някой трябва да  финансира, за да дойдат и да огласят сцените на този фестивал?  Някои си плащат транспорта и нощувките, но на други, които нямат възможности, ние поемаме разходите и за транспорта, те се хранят  безплатно, спят безплатно в същите тези палатки, за които се коментира, че имали такса по 10 лв. за човек. Цената на централния вход за 3 дни е 25 лв. и е такава, за да може да влизат само хора, които са ценители на българското, а не са дошли с други приоритети.

Преди няколко години на Петрова нива избухна пожар и изпели гората, имаше пламнали палатки и коли. По чудо нямаше жертви.

Там ходят посетители голи до кръста, ядат кюфтета и кебапчета с неясен произход, пиянства се, навсякъде ехти долна чалга. Аз съм наследник на тракийски бежанци, които са направили много за съхраняването на българщината, заселвайки се край Бургас и мястото ми би трябвало да е на Петрова нива, но ...

- От чий тракийски род сте, г-н Манев?

- Произхождам от  рода на дядо Кольо Назъра, трите му точни имена са Николай Георгиев Марков,  през юни 1920 година се заселват от Лозенградско, откъдето са изгонени, отиват в Беломорска Тракия, после минават през Ямболско и се заселват  в днешния  квартал Лозово около Бургас. Основното огнище на това зараждащо се село е било това на Назъра и има наследници на тракийски бежанци, които знаят какъв е приносът му. Аз не членувам в Тракийското дружество, защото те политизираха тракийското движение, за да помагат като коалиционни партньори именно на БСП. Разбира се, аз не бих пришил към тях името на Стоян Проданов, който ни е подкрепял през годините. Ние не казваме колко пари сме дали като на циганска сватба. Но понеже няма хора на Петрова нива, там ходят все по-малко родолюбци, БСП смята да ни дискредитира и неглижира, да ни оплюе, да ни заличи.

Аз като наследник на тракийски бежанци се срамувам от вида на това мероприятие на Петрова нива, но не съдя Валери Симеонов и Валентин Касабов

от Патриотичния фронт, които в събота пообед напускат Жеравна и се отправят към Странджа, за да уважат политическия Тракийски събор. Не искам на никого да преча.


Георги Манев и Христо Димитров на голямата сцена при откриването на 10-тото издание

-Кой и защо избра Жеравна за събирателна точка на фестивала?

-Христо Димитров избра Жеравна, за да бъде по-близко до Бургас, заради генералния спонсор на фестивала, защото можеше да е на други места. Аз се срамувам от бургазлията, който е дошъл на 100 км, за да публикува касовата бележка с 25 лв. вход и да се гаври с Валери Симеонов и Цветан Цветанов. Вместо да похвали организаторите на тази частна проява, че са създали законна основа за всеки приход, вместо да обясни, че в този вход влизат всички почти 24-часови спектакли, разходите за докарване на ток и вода до неурбанизирана територия, за освежаването на икономиката на общините Сливен, Котел и Ямбол чрез пълните хотели и квартири. Това е косвен приход за всички ни. Концесията за тази извънградска изоставена територия е за 30 години и ние я облагородимхме. Този същият недоволен от 25-те лева вход дали някога е стъпвал в „Бедрум” на Слънчев бряг, където само за вход вземат 20 лв., а задължителната бутилка на масата е 200 лв.?!

- Колко струваше кебапчето на Жеравна?

- 1,20 лв., не 3 лв. Можеше да се опише и опашката от 50-60 човека пред сергията за хляб, които не бяха изнервени, а си говореха като стари приятели и се радваха за цялата тази картина с узряването на тестото и разстилането му в пещта.  Като дойде

Корнелия Нинова да бърка 6 часа при 40 градуса слънце тава с лютеница и да я продава директно от огъня, да я питам каква цена ще й сложи.

Но какво искаме от хора, които мислят, че още са шумкари и разбират предимно от грабежи на кошари и мандри и от въртене на чеверметата. Те не си дават сметка и колко струват възнагражденията  за 50 човека охрана на подобно масово мероприятие за три дни.

- Фирмата, която е регистрирана в навечерието на фестивала от Елена Андерсон като основен търговски субект чия е реално?

- Христо Димитров е брат на Елена Андерсон.  Шотландецът Ян Андерсон бе негов зет, вече покойник от три години. Семейство Андерсон даде над 2 млн.лв. за създаване на ансамбъл „Българе” . Елена Андерсон, ако беше като силиконките, щеше да харчи парите на някоя яхта и да обикаля най-луксозните курорти в целия свят, но тя предпочете българското, помогна за създаването на най-големия български ансамбъл. За мен Елена Андерсон е най-истинският българин, когото познавам. Тя зарази и съпруга си, който свали шотландката пола и обу български потури. Ян Андерсон е награден с почетния знак на президента Първанов като основен благодетел на „Българе”, нормално е Елена да бъде управител на тази фирма.

Флагман ще продължи безкористната си подкрепа за ансамбъл „Българе”, които ще гостуват в Летния театър на Бургас на 12 септември със спектакъла „Осмото чудо”.

Публикуваме видеоизявление на ръководителя Христо Димитров:


В категории: Политика


32
Коментара
Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 1
32
Коментара по темата
32.
Хайде в занаята!
04.09.2017 13:13:50
9
5
Обущарчето Манев да ходи да кърпи обувки, за друго не става.
31.
24
03.09.2017 09:02:28
15
9
С последните коментари на всеки стана ясно. Целта е една. И "Тракийските дружества в България" да легнат в скута на Цветанов. Ако легнат ще има чествания на Петрова нива, грандиозни със знамена и усмихнати млади хора. Ако ли не Жеравна в дните на Петрова нива. Герберска им работа ! Дай им да гонят българи от родината им но като се завръщат са много щастливи да отиват да се усмихват с тези които са ги прогонили на Жеравна ! Позитивното мислене често ражда позитивни идиоти !
30.
До 27.
02.09.2017 21:10:06
5
16
И никой не е подавал молба за излизане от опорочения и използван за лична облага от Премянов и близките му приближени Съюз.
Съвсем официално тракийците от дружествата в Бургас, Варна, Кърджали, Пловдив, а от този месец и още няколко дружества гласуваха по законен път напускането си, не защото искат да се делят, а точно защото искат да запазят тракийската общност обединена и неопорочена, а не оцапана от мръсните ръце на далавераджийте от София.
29.
Бургаски тракиец
02.09.2017 21:04:39
4
16
До 27. Типичен изказ на Премянов или някой от близкото му платено обкръжение. За пореден път крадеца вика, дръжте крадеца. И малките деца могат да видят, как Премянов точи пари от Съюза. Той лично взема толкова пари във формата на комисионни за кръга от фирми, които са негови, че няма никаква нужда от официална заплата. Назначил си е личен шофьор, който го вози по цяла България за сметка на членския внос на тракийци. Плаща издръжка за "старата" си кола повече на година, отколкото струват новите коли на така мразените от него дружества. Мразени, защото са непослушни и не искат да дават членския си внос за издръжка на партийната програма на Партията. Непослушни тракийци! Как може да вдигат шум и да питат, как Премянов дава фиктивни заеми по 30-40 хиляди лева годишно на Съюза и после си ги възстановява от държавната субсидия (излизайки на чиста печалба). (справка: отчетите във вестник Тракия). Как може да бъде продаден имот срещу Парламента за жълти стотинки и да бъде жестоко ощетен Съюза и впоследствие 100 хиляди лева да изчезнат безотчетно от официалните сметки на същия тоя Съюз... Ама на хората им писна и тази година над 5000 организирани тракиеца напуснаха опорочения и използван за лични облаги съюз. Защото Тракийската кауза е нещо висше и свято, а не поле за лично облажаване и властване. А тая история с феса и делиормана трябва да питаш Премянов да ти я разкаже. И малко дете може да провери в интернет племенника на Премянов от коя партия е издигнат за кмет. Ако искаш жокер, партията е трибуквена и първата буква е Д и гласоподавателите и не са с българско самозъзнание. Всеки може да си направи изводи как анадолския господар дърпа конците на Премянов.
28.
Мазньо
02.09.2017 19:25:23
2
21
Точно този мазник Манев ако няма далавера няма да е там. Откакто е в общинси съвет само заменки и далаверки. Той една осигуровка не е платил да данаци и ДДС да не говорим. Фирмите му все на цигани продадени. Абе мааани родолюбец от такива като него сме на тоз хал.
27.
До 16
02.09.2017 19:06:14
14
10
Абе Миндил!!!
За първи път в историята на тракийските дружества в България се случва едно лайно да бъде негов прецедател и да подаде молба за излизане от съюзът.
Това лайно има име! Казва се Тодор!!!
Та, този Тошко си е гласувал заплата за него, купил си е нова кола, назначил.си е шофьор и ......
Същия този искаше да става депутат от листата на БСП ( сега е от АБВ), но никой не го искаше тъй като всеки тракиец ( за разлика от теб) знае що за стока е той.
Затова сега това Лайно се опитва да раздели всички тракийци на ваши и наши, за да изпълни негови лични амбиций.
Така че не говори глупости, а слагай феса и марш към делиолмана
26.
24
02.09.2017 17:53:15
12
11
На различни езици говорим с вас. Не е безценно, има си цена онзи фестивал. Спонсорираният. С платените знамена. Фалшивият, натруфен. С положителните мисли . Подбран във времето така, че да съвпада с честванията на Петрова нива. Чествания без спонсори. Петрова нива - Странджанското Оборище от което се гнусеше Плевнелиев и не стъпи на него. Петрова нива за която партийните пари на ГЕРБ не дохождат. Мизерната, бедна Петрова нива. Защото там се отбелязва нещо реално. Там е истинския дух на българите. Сломен, мрънкащ, беден, отчаян, мизерен. ТАМ СМЕ БЪЛГАРИТЕ. Ако не ви харесват как изглеждаме там проблема не е в нас. Не се усмихваме. Псуваме и пием. И нямаме спонсори. Поне тази година Президента Радев дойде. А вие щастливите българи може да си спретнете и един паралелен, частен фестивал в дните на Априлското въстание. Някъде около Силистра. Уж случайно и пак да работите за заличаване на родовата памет. На идиотите никога не им слиза усмивката от лицата !
25.
Страничен наблюдател
02.09.2017 17:01:40
13
16
Живея извън България близо 30г. и си идвам почти всяко лято на почивка. Аз съм един от хората присъствали на първия събор в Жеравна и всяка година правя всичко възможно да присъствам.
Не знам кой е изкарал пари и коя партия е спонсорирала какво или е оплюла какво. Мога само да кажа мое странично мнение.
Не съм видял на друго място в БГ толкова много развяти Български знамена. Толкова много усмихнати хора. Тази година беше пренаселено, посетителите се настъпваха , чакаха допълнително време на опашки за храна . Всички бяха усмихнати, ентусиазирани, вдъхновени.
Е това прави впечатление на страничен наблюдател. Това не се вижда често за съжаление в
БГ.
А ако някой е изкарал пари за да направи 20 000 + души щастливи , това е безценно. Заслужил си ги е.
24.
24
02.09.2017 11:53:29
15
16
Кретена е друг. Този дето съпоставя събора в памет на героите на Петрова нива с неговият частен фестивал дето бил на датата на сватбата му ! И е комерсиален, защото всичко в него е платено. Ако тези 20 000 души искаха да се почувстват българи да сведяха глава пред подвига и саможертвата на странджанци а не пред пищова на Цветанов и неговите протежета ! Фолклорни чалгаджий !
23.
Запознат
02.09.2017 11:23:57
18
21
Как може някой който дори не е ходил на Жеравна да казва, че е комерсиално събитие. над 20 000 българи, всички облеени в носии. Деца за които споменът от такова събитие разпалва любовта към традицията и някой кретен, който не си е направил труда да провери дадена информация, започва да пише глупости.
22.
do7
02.09.2017 10:11:31
10
4
imame motela Kozia Rog. i kmeta mi sabori niakolko ciganski baraki i zapo4vane da stroim
21.
Българин
02.09.2017 09:13:10
19
21
Браво и похвално за организаторите. Нека да продължават в същият дух. А хейтърите да го духат.
20.
titi
02.09.2017 08:37:17
16
24
Този е тъп като галош,защо му се дава изява.
19.
Jambol
02.09.2017 07:27:25
17
26
Една питка, 10 лева !!!!
Алуу , пЪтрИота, ти нас за балъци ли ни имаш?
18.
поклон пред саможертвата
02.09.2017 07:15:33
19
29
Как изобщо може да се сравняват събора на саможертвата на странджанци на Петрова нива с частният фестивал отбелязващ годишнината от сватбата на някакъв си фолклорист, чиято сестра взела от парите на чуждестраният си мъж и му ги дала ? На Петрова нива нито е фестивал, нито е надпяване, нито е кулинарно шоу, нито е партийно мероприятие на Премянов ! Там се отбелязва честта, достойнството и мъжествеността на нашите предци ! И дума не може да става за каквото и да е сравнение ! И никакви червени или пембени партийни страсти не трябва да се споменават, когато се говори за нашите предци герой. Само много сбъркани хора, опитващи се да оправдаят съвестта си могат в дните на Петрова нива да лапат скъпи кебапчета другаде по случай тежката сватба на този неизвестен човечец ! ПОКЛОН ПРЕД ПАМЕТТА НА ГЕРОИТЕ НИ ! КАК ОТ ВАШИЯТ ДУХ СМЕ СЕ ПРЪКНАЛИ НИЕ, НЕДОСТОЙНИТЕ ...
17.
жора друг балхарски
02.09.2017 06:50:21
3
15
Что случилось таваришчи... ви уже "под столом"
16.
Бургаски тракиец
02.09.2017 01:32:36
11
23
Много добре казано.
Това е и основната причина Бургаското тракийско дружество да напусне официално съюза на Премянов и да не иска да лиже задниците на партийните другари.
Премянов трябва да бъде преследван и съден за далаверите, с които краде от тракийското имущество и е превърнал съюза в лична собственост, забравяйки тракийската кауза и идеали и опорочавайки събора в Петрова нива!
15.
Донев
02.09.2017 00:59:17
12
30
Не му вярвам на тоз патриотичния. Плюе срещу всички останали събори и фестивали. Само неговата селска вечеринка е най-хубавата. Този същия интелигент, заедно с партийните му другарчета открито скочиха и срещу Spirit of Burgas. Ако се чудите за го няма фестивала, сещайте се за тази физиономия и цървулите около него.
14.
Рико
02.09.2017 00:33:26
18
17
Събора е много як нищо общо с Петрова нива там бардак
13.
Ррр
02.09.2017 00:32:55
9
25
Този с неизмитата вечно мазна коса за какъв патеиот се пише,само преди пет години ,като председател на комисията по приватизация за малко да налапа училището по автотранспорт с цел да го събори и застрои с кооперации както направи с бившата автогара изток. А за заблудените тъпани да кажа- кланяйте му се ,лапайте му пищова ,пък той с кеф ще ви клеца.
12.
Курти
02.09.2017 00:32:03
19
16
Червени боклуци кой ви плаща да хейтвате по цял ден от къде ги взимат парите вашите благодетели с бели ризки и червени вратовръзки от вашите баби и дядовци от там .
11.
До червенковците
02.09.2017 00:22:43
16
11
Червените боклуци много се активизираха нещо тук ,как няма да реват 25лв.били много каро са свикнали само да лапат и мамят народа тази година 20-30хил били догодина ще са 100хил вярваите ми .Шумкари лека нощ
10.
Пейо георгиев
01.09.2017 23:38:31
9
27
Манев на божура освен да пускаш хапчета в питиетата на жените и след това да ги чукаш друго не можеш и къв строителен предприемач не ме разсмиваите добре че беше бенчо бенчев когато строи иначе всичко щеше да мине през носът ти
9.
Вальо желязото
01.09.2017 23:29:25
6
28
Аве наркоман умрял изшмърка си парите сега гледаш да се закачиш за някоя партия да те спонсорират освен че изпука 3 -4 милиона друго направил ли си
8.
анализаторА
01.09.2017 22:52:22
12
23
Пропуснал съм нещо. Община Жеравна (ГЕРБ) им дала (на хората на ГЕРБ и Манев) на концесия за 30 години мястото където да си провеждат фестивала. Не да плащат наем на Общината а им е дала "у тях си" да си правят фестивала. Ама това, според Манев били пустеещи никому ненужни земи и те сега благородно ги облагородявали. А пък клипа в който обвиняват в хейт всички които ги критикуват е уникален. Преминава през заплахи, "нямате право да говорите ако ...", продължава с библейски заплахи "който гроб копае..." и завършва с благодарности към спонсорите от ГЕРБ без да им споменава партийната принадлежност и как те благородно играят навсякъде без пари ..... ако някой им покрие разходите ?!? Уникално, драматично изявление. А аз искам да препоръчам на ансамбъл "Българе" да вземете за солист при вас Веско Маринов, защото и него ГЕРБ си го е осиновил и навсякъде ( изключение Варна и Бургас) Общините му плащат за т. нар. турне от нашите пари.
7.
км84
01.09.2017 22:32:21
6
9
Имате ли некакви имоти в малко търново,и ако да кои са,къде са.
6.
анализаторА
01.09.2017 22:09:26
10
28
Цветанов от партийната субсидия на ГЕРБ, дето ние народа им плащаме( уж за да не се корумпират) издържа частният (си) ансамбъл "Българе". Сестрата на този от "Българе" пък се спукала (според бивол .бг) да печели обществени поръчки в София. А в Жеравна човека на ГЕРБ, Елена Андерсон и човека на Патриотите Манев организират този фестивал(предполагам за Община Жеравна остава удоволствието да почистят след гостите). И когато ги разкриха пропищяха, че това било хейт на комунисти. Не господа в цял свят това се нарича МАФИЯ ! Обществени пари отиват не по предназначение в частни ръце (уж за благорони каузи). После там тези пари се удвояват с помощта на контролираната от властта администрация и пак се завръщат в партийните каси от патриотични, благодарствени чувства. В нормалните държави след това интервю прокуратурата щеше да почне разследване тук ще последва... мълчание.
5.
Петрова нива
01.09.2017 22:01:24
13
18
Там стана сбор на норкомани алкохолици
4.
Фф
01.09.2017 21:56:38
12
17
Ела до Петрова нива да видим ти не си от Странджа ти нищо незнаеш.ела да видиш ела да видиш нашия истински збор не платено мероприятие
3.
Странджата
01.09.2017 21:19:37
13
29
Изкуствен, шаечен, платен патриотизъм. А се оказа и изцяло комерсиален. Патриотизъм само за кинти ! А реалният живот нито носии нито български дух. Един народ, който остави безропотно да му бутнат паметника "1300 години България" си заслужава Цветанов с пищов и носия и платените патрЕоти на Каракачанов да подписват договори с македонците на македонски език. И никаква Нинова не ви е виновна сайта бивол, който е доста далече от БСП ви разкри платеното патрЕотстване.
2.
Хах
01.09.2017 20:07:51
13
29
Тоз чекиджия голям шум дига :)))
1.
фестивалчик
01.09.2017 20:03:20
13
18
Гнусна гнусна ама кат те дерат по 5 кожи наистина че става гнусно
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Единственото останало от гроба на Александър Георгиев Коджакафалията е постаментът, върху който после безсрамно комунистите слагат бюст на Георги Димитров Рецепта за класически броколи пане Рецепта за класически броколи пане Може да ползвате и замразени броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно панирате, без да е необходимо да варите и бланширате ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста Договорът с „Боташ“ се променя не от парламента, а от правителството. Направиха всичко възможно да фалира „Булгаргаз“, за да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес, посочи Делян Добрев Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби Парламентът е цирк – обиждат се на „Копейка“ и "Сороса", а отвън бургаска депутатка вдигна протест с 6 души Парламентът е цирк – обиждат се на „Копейка“ и "Сороса", а отвън бургаска депутатка вдигна протест с 6 души Добрата новина е, че 49-ото НС ще излезе в почивка до няколко дни и доколкото е възможно авторитетът на парламентаризмът ще бъде запазен При 20% от случаите на домашно насилие у нас насилници са жени При 20% от случаите на домашно насилие у нас насилници са жени Кв. „Сарафово“ завря, стотици искат постоянно полицейско присъствие Кв. „Сарафово“ завря, стотици искат постоянно полицейско присъствие „Пратете екип, защото престъпността расте, появяват се и все повече нарушители на ЗДвП, зоват местните жители Защо тази певица си отряза косите, шокира с нова визия Защо тази певица си отряза косите, шокира с нова визия Фолкдивата неузнаваема, сравниха я с нейна колежка
Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори