×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Разпети Петък е
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ъпгрейднаха бургаската рент-а-байк система с електрически велосипеди


26 Юли 2017, Сряда, 16:37 ч.

В Бургас вече четири години успешно функционира система за отдаване на обществени велосипеди под наем. Благодарение на нея много хора откриха удоволствието и полезните ефекти от този вид транспорт и си закупиха собствени колелета.

Тази година системата се надгражда с пускането в експлоатация на електрически велосипеди. За момента те са седем на брой, а дали да станат повече ще се реши догодина, когато се анализират статистиките за тяхното използване и мнението на клиентите.



От днес нататък можете да наемете и да оставите електрически велосипед на следните вело станции: Морска гара, Автогара Юг, Капани, КЦ "Морско казино", а след няколко дни и при Пантеона в Морската градина. На изброените места има общо 15 колонки за паркиране, които са различни от останалите по цвят /зелени, а не сини/, но и по механизма за заключване.

Електрически велосипед можете да наемете срещу 2 лева на час, засега единствено с абонаментна карта. Опцията чрез есемес все още не е активирана.

Преди да се качите върху новия модел, задължително изчетете инструкциите върху самото колело и колонката. Първото нещо, което трябва да направите, е да натиснете бутона за ON/OFF от лявата страна на кормилото. На малкия дисплей ще видите две вертикални скали. Дясната показва колко е зареден акумулаторът /батерията/. Тази скала трябва да е пълна повече от половината, за да разчитате на допълнителна помощ към собствените ви усилия за придвижване. Велосипедът се зарежда само от колонката, не и при въртене на педалите. Лявата вертикална скала е за допълнителната скорост, която може да дойде от заредената батерия, докато карате.

Редно е да се знае, че това не е мотопед, а електрически велосипед. Няма как да се придвижвате с него, ако изобщо не въртите педалите. С допълнителната енергия, която осигурява, обаче, можете да стигнете до целта си с минимална употреба на собствени физически усилия.

Това е отлична възможност да стигнете до работа, например, без петна от изпотено върху ризата.

Към днешна дата Община Бургас разполага с над 100 велосипеда под наем и повече от 200 колонки за паркиране. В пика на летния сезон велосипедите в оборот стигат до 70 бр., през зимата се ползват, съответно изваждат навън, по-малко. За съжаление, често се налагат ремонти заради недобросъвестно използване на колелетата. Община Бургас отново призовава своите жители и гости да ги управляват с повече внимание и на подходящ терен.

На няколко места в града има също така пунктове, заредени с всичко необходимо, за да извършиш дребен ремонт или да заредиш безплатно с въздух гумите на своя велосипед.

Всички изброени политики, заедно с изграждането на свързана система от 60 километра велоалеи, направи така, че в Бургас отварят все повече магазини за велосипеди и все повече хора се придвижват по този начин, а това е нещо добро и полезно.



В категории: Бургас


2
Коментара
Флагман.БГ МВР хвана 25 водачи, употребили алкохол МВР хвана 25 водачи, употребили алкохол 03/05/2024, Петък 17:38 0
2
Коментара по темата
2.
a3
26.07.2017 15:09:59
1
3
"...или да заредиш безплатно с въздух гумите на своя велосипед..."
--------------
Флегман, вие сте пълни дебили, заклевам се...
1.
me
26.07.2017 14:10:39
0
6
Наистина, хората са си купили колелета, щото тия таралясници за нищо не стават. Скоростите изпочупени, трудно се карат. Особено има едни с гума на дупки, без надуваема гума. Разбирам, че и туристите не пазят, ама не може да продаваш срещу пари услуга, която е толкова зле. Колелетата са под всякаква критика. Все едно идват от Африка. А и дръжките са много мръсни. Надали някой си прави труда да хигиенизира.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Овенът ще се радва на подкрепа от висшите сили, а Близнаците на изпитание от съдбата Овенът ще се радва на подкрепа от висшите сили, а Близнаците на изпитание от съдбата Хороскоп за деня – 4 май 2024, събота Как в последния си работен ден 49-ото НС промени стопанската политика на България за 30 минути Как в последния си работен ден 49-ото НС промени стопанската политика на България за 30 минути Предизборно и поради незнайни и необосновани причини депутатите извършиха нещо невиждано в законодателната история Зрелищен търг вдигна почти два пъти цената на държавен имот в бургаския жк „Славейков“ Зрелищен търг вдигна почти два пъти цената на държавен имот в бургаския жк „Славейков“ След 18 наддавания скочи от 330 000 на 600 000 лв. без ДДС Шефът ви звъни след работа? Може да не му вдигате Шефът ви звъни след работа? Може да не му вдигате Работници се оплакват от практиката на някои работодатели да налагат глоби или удръжки от заплатата Задава се промяна в ръководството на НСО Задава се промяна в ръководството на НСО Очаква се началникът на Службата да предложи на президента друг заместник на мястото на навършващия пределна възраст Милен Русев Главчев вика здравния министър на среща за „най-належащите проблеми на педиатрията“ Главчев вика здравния министър на среща за „най-належащите проблеми на педиатрията“ Ще участва и министърката на финансите, както и други лица Европейци идват у нас на гости на забранената ОМО „Илинден“ Европейци идват у нас на гости на забранената ОМО „Илинден“ ЕСА приютява сепаратисти от целия континент 58% от българите вярват в съществуването на Бог, 50% имат доверие на Църквата 58% от българите вярват в съществуването на Бог, 50% имат доверие на Църквата Това сочи изследване на "Галъп" И на децата вече е ясно, че не Главчев управлява държавата, обяви Нинова И на децата вече е ясно, че не Главчев управлява държавата, обяви Нинова И той започна като началника си Борисов да играе опозиция сам на себе си, когато стане напечено, коментира лидерката на БСП Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Изпълнителната комисия на ГЕРБ утвърди кандидат-депутатите
Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Тя възлизала на 9,58 млрд. долара Дания разхлабва правилата за абортите Дания разхлабва правилата за абортите Случва се за първи път от 50 години Путин отива на гости на Си в Китай Путин отива на гости на Си в Китай Новият мандат на руския президент започва на 7 май Австрийската полиция спипа българин, превозващ мигранти в нечовешки условия Австрийската полиция спипа българин, превозващ мигранти в нечовешки условия Преди година една контрабандна операция от Турция до Австрия струваше 1500 евро, а сега е многократно повече, твърди говорител НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния Учението "Swift Response 24" се провежда в периода 5 - 25 май Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Генерал-майор Вадим Скибицки, заместник-началник на ГУР, коментира ситуацията пред списание "Икономист" България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света В ЕС според "Репортери без граници" сме на 23-о място - зад нас са Унгария, Кипър, Малта и Гърция Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите В другата среща от турнира Фиорентина се справи с доста мъка на свой терен с белгийския Брюж с 3:2 Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак  Насочени били срещу Тел Авив Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир По думите му Кремъл ще се опита да направи всичко по силите си, за да разстрои провеждането на предстоящата среща в Швейцария 
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори