Забъркват кулинарни шедьоври край морето с остатъци от храна? (ВИДЕО)
22 Юни 2017, Четвъртък, 05:41 ч.
По-богати туристи ще дойдат, ако инвестираме в масата, каза шеф Манчев
За да докараме по-платежоспособни туристи, трябва да инвестираме в блок масата. Това каза пред камерата на Нова телевизия шеф готвач Иван Манчев.
„Храната в морските курорти не е достатъчно качествена, защото туристите, които идват, са с нисък бюджет. Те са с около 35-40 евро на ден, което е никаква цена“, коментира кулинарният спец.
Водещият на рубриката „На твоя страна” Георги Георгиев уточни, че средната цена на ол инклузива за ден е 80-90 лева. От тях 10% са за храна, добавя Манчев. За да има качествен продукт, трябва инвестиция в храната, подчерта той.
След като водещият изтъкна, че имало правило да не се изхвърля нищо от кухнята и кулинарни шедьоври се раждали с остатъци от храната от предходния ден, шеф Манчев заяви, че не е виждал такива неща.
Оризът, гарнитура към пилето, бързо може да се превърне в пълнеж за чушки или останалите и леко повехнали зеленчуци за салата, да станат част от зеленчукова супа, разказва Георги Георгиев.
През миналото лято по морето са бракувани близо 350 килограма храни. А при над 2310 извънредни проверки по Черноморието са открити 250 нарушения, т.е. почти при всяка десета инспекция е открит проблем. Най-често – храни с изтекъл срок на годност, неправилно съхранение, неизяснен произход на продуктите и лоша хигиена.
Шеф Манчев съветва хората, когато отиват на море, да не се водят от цената. Първо проверете какви са отзивите за хотела в сайтовете, каза още той.
В категории:
Животът
Декемврийски финансов пробив за Лъвовете: звездите отварят вратата към успеха
82 кг марихуана заловени на Дунав мост - наркотикът бил скрит в климатични панели
Стилиян Петров с тежка изповед: Българският футбол е обречен
Как да премахнем миризмата на канализация в банята - ефективни методи у дома
Божидар Андреев: Взех веществото, за да може жена ми да забременее
Карлос Насар и Александра Костадинова избягаха в природата - романтика на коне под открито небе
Декемврийско чудо за Лъв и Козирог: една мечта се сбъдва преди Коледа
България отново влиза в радара на глобалните инвеститори в имоти
Мирослав Боршош очерта стабилна рамка за развитието на туризма през 2026 година
Опасна схема с фалшиви обяви за коли удря български купувачи в мрежата
Защо не бива да мием пода в петък - традицията, която крие мъдрост, а не суеверие
Вселената се усмихва на Рак и Скорпион: съдбата им се обръща от 18 декември
