×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Година след екшъна във 4 you: Какво се случи след кървавата атака срещу Митьо Очите


Година след екшъна във 4 you: Какво се случи след кървавата атака срещу Митьо Очите
Несебърският бос бързо възвърна позагубените килограми, а Кравата е под „домашен арест“
08 Юни 2017, Четвъртък, 09:37 ч.
Автор: Петър ПЕТРОВ, снимки: архив Флагман

И до момента не е ясно колко точно пистолета са гърмели въпросната вечер


На 8-ми юни точно преди година беше прострелян Димитър Желязков-Митьо Очите. Несебърският бос беше направен на решето с 13 куршума, както самият той заяви пред Флагман.бг точно 4-месеца след чудотворното си оцеляване. Неговият гард Александър Алексиев-Японеца обаче нямаше подобен късмет и загуби живота си след екшъна в Слънчев бряг. Сериозно ранен от хората на Божидар Кузманов-Кравата бе и близкият съратник на Очите Николай Маринов-Магарето.

365 дни след касапницата с един труп, оцелял по чудо подземен бос и още един ранен по делото не се случва абсолютно нищо. Разследването все още продължава, въпреки че стрелбата стана на пъпа на най-оживения ни морски курорт пред множество свидетели в пълния в този момент 4you. Част от предполагаемото нахлуване на свитата на Очите пък е запечатано на видеокамери, за което съобщи пред Флагман.бг лично несебърският бос.

Първоначално след стрелбата са арестувани общо 10 души, включително и двамата съдържатели на дискотека „Оксижен“ и ресторант 4 you. Всички те се сдобиват с обвинения за организирана престъпна група с лидер Божо Кравата. (ВИЖ ЙЕРАРХИЯТА НА БАНДАТА ТУК)

Спрямо Очите и хората му не са повдигнати никакви обвинения. Лично шефът на Апелативната прокуратура в Бургас Любомир Петров обяви, че няма никакви данни несебърският бос да е стрелял във въпросната вечер. Веднага след случката във 4you пък обвинител номер 1 в държавата Сотир Цацаров определи станалото като „спор за наркомясто“.

Към настоящия момент в столичния арест са единствено двама от хората на Божо – гардът му Тодор Славов и Георги Иванчев. Срещу първия има категорични доказателства, че е стрелял смъртоносно със законно притежавания си пистолет по Сашо Японеца, а Иванчев открил огън с незаконен „Макаров“ срещу Митьо. На свобода е и Божидар Кузманов, който излезе под домашен арест, за да гледа малко дете.


Соченият за убиец на Сашо Японеца - Тодор Славов е докаран при изключителни мерки за сигурност в Съдебната палата в Бургас

Самият Желязков пък показа, че явно има 9 живота. След чудотворното си оцеляване Очите бързо възвърна голяма част от позагубените килограми и тръгна на тур по заведенията по Южното Черноморие. Запознати коментират, че Митьо е успял да запази и сериозните си позиции в региона, за което свидетелствали акциите по събарянето на голяма част от „Оксижен“ и самото 4you. (ВИЖ ТУК и ТУК)

Вижте версиите за стрелбата на двамата босове:

Митьо Очите
„Има доказателства – видеозапис, от който ясно се вижда, че аз влизам в заведението точно със 7 приятели – имахме запазена маса за вечеря и това се знаеше от Божидар Кузманов. Записите от това, което се случи вътре, бяха скрити от неговите хора, но има друг видеозапис, от който се вижда, че ние не влизаме въоръжени. Престрелка нямаше! Ние не сме отговаряли на огъня, който откриха по нас. Аз нямах оръжие! По хората на Божидар Кузманов не е открит дори един проектил. Мен ме нацепиха с 13 куршума. Вие писахте за 5, останалите са по бронежилетката ми, имам и 2 рани по крака от два рикошета... Всичко, което се случи на 8 юни, беше точно 26 секунди – в МВР и прокуратурата имат достатъчно доказателства, от които се вижда, че аз нямам за какво да бъда разпитван, обвиняван и съден. Представете си какво щеше да стане, ако аз и моите приятели бяхме на мястото на групата около Божидар Кузманов – сигурно никога нямаше да излезем от затвора. А вие сами виждате, че те един по един излязоха от ареста.“

Божо Кравата:
„Бях се поизлегнал на въпросното сепаре, в дъното на ресторанта. Не знам дали са имали резервация и на кое име са я направили. Г-н Желязков започна да крещи с влизането „Вие на мутри ли ще ми се правите, сега ще видите какво ще ви направя”. Замахна да ме удари, но не с голяма сила, за да изгубя съзнание. След това му казах: „Какво правиш, седни да говорим”. Следващото нещо, което си спомням, беше човек със зареден пистолет, защото изщрака и го насочи към мен. Чух изстрели. Беше престрелка, не знам защо се представя, че това е стрелба срещу Желязков. Това беше въоръжено нападение, организирано от Желязков. Имаше още двама човека до него, които бяха с бронежилетки. Явно са очаквали аз да стоя на земята, докато ме пребие, да демонстрира животинската сила, с която е свикнал. Някакви хора гонеха някакви цели и се опитаха да ги постихнат и чрез него.“

Противоречиви показания и объркано разследване

Според източници на Флагман.бг войната във 4you е комбинация от интриги, забъркани от „други хора“, които също имали интерес към бизнеса на Кравата в Слънчев бряг. Напрежението ескалирало, след като в споровете бил забъркан и бъдещият зет на Очите – Велислав Попов. Той бил поступан от дясната ръка на Божо – Иван Терзийски заради оборотни таксиметрови стоянки в район, контролиран от хората на Кравата. Така се стигнало до уговарянето на фаталната среща на 8-ми юни във 4you. Първоначално тя трябвало да се състои на друго място, но несебъският бос решил лично да посети Кузманов.


Хората на Кравата бяха арестувани показно, след като уж бяха повикани за следствен експеримент във 4you

Няма спор в това, че посещението в ресторанта е било организирано. Част от хората на Очите се събират в офиса на „Аркус сигурност" в Слънчев бряг. В компанията на Желязков са и служители на фирмата, които в показанията си го наричат „шефа“, макар че той се води консултант в охранителната фирма. Убитият Сашо Японеца пък по документи е основен съдружник в "Аркус". (ВИЖ ТУК)

Интересното е, че част от хората на Желязков променят първоначално дадените показания. Такъв е случаят с Младен Хайдутов, който първо потвърждава, че е имало предварителна организация, но при разпита пред съдия се отрича от думите си. (ВИЖ ТУК)

Свидетели пък разкриват пред Флагман.бг, че във въпросната вечер са видели как група от хора, носещи хладни оръжия – брадви и мачете са нахлули в ресторанта. Доказателства за това обаче не са събрани по време на разследването.

И до момента не е ясно колко точно пистолета са гърмели въпросната вечер във 4you. Ясно е обаче, че групата на Кравата е била подготвена, очаквала е Очите и хората му. Точно поради тази причина няма нито един ранен от тяхна страна по време гангстерската война преди година в Слънчев бряг.

В категории: Крими


Флагман.БГ 7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен 18/04/2024, Четвъртък 22:00 0
Това са най-трудолюбивите зодии
Това са най-трудолюбивите зодии 18/04/2024, Четвъртък 21:20 0
10
Коментара по темата
10.
do bop-a
08.06.2017 11:54:12
4
10
hvanete barbarona shefa na pomorie na trevata
9.
,,,,?
08.06.2017 11:50:00
2
26
Аз от целия панаир разбрах единствено, че на тая умряла държава Митьо Комбъла и е много скъп и го пази като очите си! Боклуци мръсни гнусни!
8.
До автора на боклука
08.06.2017 11:06:13
6
13
Ти кой си бе и какъв си точно, че даваш извод накрая на драсканиците ти? Личи си от самолет, че си платен и се дупиш на Шефа....както го наричат всички...готино е нали....хахаха ха смешник
7.
в
08.06.2017 10:28:48
1
18
Това показа и нивото на "държавата" ! Но овцете пак си гласуват за гроб,бкп и дпс.... и така до безкрай!
6.
Хм, 4
08.06.2017 09:44:19
5
7
То Маниа няма отдавна бе. Не е ли денс клуб пайнер ли кво беше сега?
5.
kombala
08.06.2017 09:32:20
2
19
на престрелка с нож, само адидаса го е спасил
4.
да ви кажа ли кво стана?
08.06.2017 09:23:14
3
14
Всичко е един "ФАРС", НЕЩО КАТО ДА СИ ГО ПРЕМЕСТИШ ОТ ЕДИНИЯТ КРАЧОЛ В ДРУГИЯ, НЕЩО ТАКОВА!

НА КРАВАТА МУ САБОРИХА ОКСИЖЕНА И ВДИГНАХА МАЛКО ШУМ, АЛА БАЛА....ОБАЧЕ ТОЙ ПЪК СИ Е ВЗЕЛ ТАЗИ ГОДИНА ДИСКОТЕКА "MANIA".

НАЛИ ВСИЧКИ РАЗБИРАМЕ КАКЪВ Е ИЗВОДА.......
3.
Преждевременно
08.06.2017 09:15:29
2
24
Полицията си раздадоха наградите! Сигурно и в прокуратурата е станало така! Иии сега е време за протакане до забрава! Стара практика в българските съдебна система! Примери бол ! Калпава система и още по калпави изпълнители! А къде е прилагането на закона ?!? И това дело с Висок обществен интерес щом се смачква ?!? :)))
2.
Гербераст до гроб
08.06.2017 08:49:39
3
14
какво се случи след решението Дидов срещу България ... Нищо? бития - бит ... простреляния ... прострелян. Това е Бургас свиквайте - така ще е ..
1.
До Флагман
08.06.2017 08:36:07
1
42
Объркали сте заглавието. Трябва да е:
КАКВО СЕ СЛУЧИ СЛЕД САМОУБИЙСТВЕНОТО НАПАДЕНИЕ НА МИТЬО ОЧИТЕ
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Общината търси наемател за 10 години, ето какви са изискванията  7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен Тези признаци разкриват перфектния партньор Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Не пишете в твърде строга форма и не зачеквайте скучни теми Това са най-трудолюбивите зодии Това са най-трудолюбивите зодии 4 зодии са много упорити, дават всичко от себе си в работата Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Любима пролетна рецепта за цялото семейство - пълнени сладки картофи, една истинска експлозия от вкусове за вашето небце AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня С четирите си просторни зали, високи тавани, артистично осветление, мека мебел в стилни цветове, успешна компилация от индустриални и natural aкценти, AZUR, впечатли всички присъстващи Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Над 12 хил. нови фирми са регистрирани за тримесечие На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона Задавали ли сте си този въпрос Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Управляващите ИЕПС ще бъдат санкционирани по ЗДвП, а заради техните нарушения - по общинска наредба би следвало да глобяват и „оператора” на услугата Това е рецептата за най-бързите и пухкави мекици Това е рецептата за най-бързите и пухкави мекици Целите са на мехури и са като памук
Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Партията “Грузинска мечта”, която управлява вече близо 12 години, настоява за необходимостта от балансирани отношения между Изтока и Запада Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Най-малко половината от двойките вече нямат шанс за дете Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Жителите на блока били силно изплашени от неканения гост Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Осакатеният твърди, че е бил нападнат от „въоръжена банда“ от шестима енориаши До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища Собствениците вече трябва да получават разрешения от властите за престои, по-кратки от 100 дни Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Медиите в емирствата нарекоха валежите „историческо климатично явление“, което „надминава всичко записано от началото на събирането на данни през 1949 г.“ Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Двамата бяха двойка още от училищната скамейка и дори се заговори за сватба Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива С Петър се запознахме в Несебър, докато бях в една сладоледаджийница, разказа Полина  Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души От удар предното стъкло се е счупило и шофьорът изхвърчал на пътното платно Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Хороскоп за деня – 18 април 2024, четвъртък
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня Интервю за работа:
- Каква заплата очаквате да получите?
- Ами "Ехаа, тва всичко за мен ли е?"
Виц на деня Виц на деня Мъж на смъртен одър:
- Жено, да ми кажеш преди да умра децата мои ли са?
- Абе да ти кажа, ама ако не умреш?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Една жена винаги знае какво да попита, когато не знае какво да отговори...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори