×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Депутатът от БСП Петър Кънев: Парламентът заседава 28 минути, за какво изобщо ходим на работа?!


Депутатът от БСП Петър Кънев: Парламентът заседава 28 минути, за какво изобщо ходим на работа?!
Само дразним хората, които почват да смятат, че получаваме 160 лв. надник на ден, но не вършим нищо, обясни депутатът от БСП
29 Май 2017, Понеделник, 11:29 ч.
Автор: Емел МАХМУД, снимки: авторът

От ГЕРБ нямат нито един внесен законопроект, все още ги чакаме, казаха бургаските червени депутати



Бургаският депутат от БСП Петър Кънев се оплака, че работата на новия парламент е тръгнала много тегаво. Към този момент управляващите нямат внесени законопроекти, а заседанията буквално продължават 28 минути.

Четиримата червени народни представители от Бургас – Петър Кънев, Димитър Стоянов, Николай Тишев и Тодор Байчев дадоха пресконференция пред медиите, на която се отчетоха за свършената работа през последния месец.

"За 4-ти път съм в българския парламент, никога досега не е било така. Вече почти два месеца след изборите, месец и половина,откакто тръгна новото Народно събрание, все още нямаме внесени законопроекти от страна на правителството. В четвъртък започваме работа в 09:00 ч. и в 09:28 ч.  се изчерпват точките и си тръгваме. По-добре да се каже, че няма да има заседание, за да не дразним хората. Защото те веднага започват да изчисляват – „160 лв. надница за 28 минути, миньорският труд ряпа да яде. А тези в парламента взимат повече от миньорите”. Става абсурдна ситуация. В момента се занимаваме само с отчети на агенции и министерства. При мен в Комисията по икономическа политика  и туризъм, на която съм председател, е постъпил само един законопроект и той е на БСП. От ГЕРБ обещаваха, че имали 17 готови законопроекта, но както виждате парламентът вече работи с готови комисии от 3 седмици и още нямаме абсолютно нищо”, обясни инж. Петър Кънев.


На пресконференцията присъства и новият общински лидер на БСП-Бургас Живко Господинов (вдясно)

Към думите му се присъединиха и другите трима депутати – Димитър Стоянов, Николай Тишев и Тодор Байчев. Социалистите представиха комисиите, в които членуват и предстоящите дейности.
Николай Тишев, заедно с Тодор Байчев членува в Комисията по вероизповедания и човешки права, чието заседание бе през миналата седмица.

На нея присъствала националния омбудсман Мая Манолова и се отчела за темите, по които работила. „Г-жа Манолова е много дейна. Представи 216 страници, в които бяха посочени всички теми и успехи, които е постигнала", каза Николай Тишев членува и в Комисията по транспорт.

Тодор Байчев е член и в Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред, част от която е и Димитър Стоянов.

Заинтересувах си и попитах дали ще бъде ли облекчен достъпът до класифицирана информация, спрямо която вече е отпаднала нуждата да бъде такава, т.е. да бъде разсекретявана. В момента има работна група, която работи именно в тази посока, за да може да бъде задоволен общественият интерес и да се повдигне завесата спрямо някои събития, които се случват в момента или в близкото минало”, обясни Байчев.

Депутатът Димитър Стоянов също се оплака от работата на парламента, дори я определи като много скучна.

След като си работил по 10-12 часа на ден, а в един момент започнеш максимум по един час, после се чудиш цял ден какво да правиш”, каза Стоянов и добави, че се надява от началото на следващия месец да тръгнат нещата. Освен в Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред, той е член в най-тежката комисия – правната.

Инж. Петър Кънев изтъкна, че не са забравени поетите ангажименти по време на предизборната кампания, а от БСП ще работят по осъществяването им. Един от тях е изграждането на пречиствателната станция Синеморец-Ахтопол. Той заедно с бившия екоминистър – депутата от ГЕРБ Ивелина Василева ще има среща с новия министър на околната среда и водите Нено Димов по този въпрос. Петър Кънев е провел среща и с шефа на Пътната агенция Дончо Атанасов за дългоочаквания ремонт на пътя Царево-Малко Търново.

„Има постановление на Министерския съвет за 4,5 млн. лв. Там вече ще разчитаме на Валери Симеонов като бургаски депутат и участник в правителството – вицепремиер, да натиска в Министерския съвет проектът да мине”, обясни инж. Кънев.

Комисията по икономическа политика и туризъм, чийто председател е Петър Кънев, за първи път ще заседава тази седмица в сряда. Той обаче изрази недоволство от това, че към този момент няма теми за разглеждане и обсъждане.

Ще приемем правилника на комисията и ще поканим министър Николина Ангелкова да представи целия си екип на Министерството на туризма и да очертае приоритетите за работата му. И втората точка ще бъде блицконтрола за работа на министерството. Основните въпроси към нея предполагам, че ще бъдат за Закона за туризма и сезон лято 2017. Следващата сряда пък на заседанието на Комисията ще присъства министърът на икономиката Емил Караниколов заедно с политическия си кабинет. Там ще коментираме какво наложи спирането на приватизацията на продажбата на дялове, какво наложи удължаването с още две седмици общественото обсъждане и по същия начин ще има блицконтрол за работата и приоритетите на това министерство”, добави Кънев.

В категории: Политика


6
Коментара по темата
6.
Ретро
29.05.2017 18:51:39
0
0
Малко ми прилича на един гладен ас. цирия му викат , пъпчасалия
5.
Няма
29.05.2017 16:21:45
1
3
Няма подходяща дума в българския език за качеството на управление!!!НЯМА!!!
4.
Някой бачкат,а други обират ОВАЦИЙ
29.05.2017 15:56:41
1
3
Премиерът на България Бойко Борисов отново обра овациите на традиционния тенис турнир “Асикс Мастърс“
3.
Най щастливите
29.05.2017 14:23:40
2
10
Работещи и най добре платени в БГ !!! За толкова малко работа , толкова много пари Никъде НЕ дават ! А факира от Банкя, пак я подкара по старому!!! Няма стратегия, идея за някаква реформа-промяна?! Само отмятаме ежедневните задачи и здраво се рекламираме :(((
2.
ко?
29.05.2017 14:18:11
0
1
Ам тъй дье,за ко...?
1.
boko
29.05.2017 13:49:05
2
17
Кради го тоя ТЪП народ бате Бойче и го тъпчи, колкото си искаш. Подигравай му се, Унижавай го бате, той заслужава щом въпреки престъпленията, кражбите, непосилните заеми, узурпирането на всички власти, купуването на медиите, некачествените магистралки, псевдо-санирането и ината с който го управляваш пак те избира за премиер!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори