×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Асоциацията на прокурорите: Определен кръг се опитва да омаловажи усилията ни да се борим с корупцията


Асоциацията на прокурорите: Определен кръг се опитва да омаловажи усилията ни да се борим с корупцията
Това е логото на Асоциацията на прокурорите
28 Април 2017, Петък, 17:54 ч.

Ние, прокурорите, сме винаги под прицел и когато работата ни е тиха и няма шумни акции, получаваме упреци, че бездействаме. А когато бъркаме в "кошера с оси", веднага се намират "обществени защитници", пишат обвинителите

Обществена подкрепа и задружни усилия на всички български граждани, за да изпълнява прокуратурата адекватно и успешно задължението си да гарантира разкриване на престъпленията и да изобличава виновните при съблюдаване на върховенството на закона. За това призоваха от Управителния съвет на Асоциацията на прокурорите в декларация, предаде БГНЕС.

Поводът за него е "стремежът на отделни кръгове и медии да омаловажат усилията на прокуратурата за постигане на решителни успехи в борбата срещу корупцията и организираната престъпност". Затова от съсловната организация заявяват, че "българските прокурори имат нужда от реална оценка на работата си".

"Без обществена подкрепа и съдействие, и задружни усилия от страна на всички български граждани, прокуратурата не би могла да изпълнява адекватно и успешно, вмененото й от Конституцията на Република България задължение да гарантира разкриване на престъпленията и изобличаване на виновните при съблюдаване на върховенството на закона. Колкото по-силна е обществената подкрепа, толкова по-силна и можеща е прокуратурата!", пише в становището. То се спира първо на коментарите по повод засилената напоследък активност на държавното обвинение.  

"Възмутени сме от опитите да се преиначи активността на прокуратурата да се бори с корупцията по високите етажи на властта. В общественото пространство манипулативно се поставя въпросът: " … значи те се разработиха... Защо сега?". Опитват се да ни накарат да се почувстваме гузни за това, че работим!", заявяват от асоциацията. И продължават: "А кога, ако не сега, се питамe ние?", пишат обвинителите. 

После заявяват, че отношението към тях понякога е нечестно и несправедливо. "Ние, прокурорите, сме винаги под прицел и когато работата ни е тиха и няма шумни акции, получаваме упреци, че бездействаме. А когато бъркаме в "кошера с оси", веднага се намират "обществени защитници", които търсят в активностите ни преднамереност", пише в становището. От ръководството на асоциацията обясняват, че като организация са призвани да защитят работата на колегите си и застават зад тях.

"Защото колегите от специализираните звена, които са на огневата линия, са граждани и хора като всички нас. И имат нужда от подкрепа за усилията си!", казва съсловната организация.

От асоциацията декларират: "Прокуратурата не бива да се поддава на влияние! И не следва да се подлага на натиск! Прокуратурата няма политически и бизнес интереси, и нека бизнесът и политиците не се опитват да се месят в нейната дейност! Независима прокуратура означава не само независима от изпълнителната власт, а означава и независима от всякакви външни влияния".

И завършва с обобщението: "Това изисква Конституцията на Република България и това е европейският модел, към който се стремим!".



В категории: Темида


2
Коментара
Жесток удар по Лена
Жесток удар по Лена 27/04/2024, Събота 10:00 5
2
Коментара по темата
2.
aide
28.04.2017 17:20:43
0
0
zapohva se proverka za voennite prebivavali na granicata kato v malki sluhai sa speli pod 35 leva i sa dostogali do 70 na hovek. osobenno vpehetlenie pravi spaneto v Rezovo Cinemorec kadeto sa spali v xotel na kmet i drugia e v Malko Tarnovo Kozia Rog nroverkata ste zasegne i komandirite na podelenia koito sa dlajni da napraviat predvaritelni prouhvania
1.
българин
28.04.2017 15:08:59
1
2
Хе..хе..хе...ко става...и вие се обадихте най- сетне !!!

Къде бяхте до сега...кой ви подучи..да защитавате началника си..??
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Смени в Надзорния съвет на НОИ Смени в Надзорния съвет на НОИ От състава на Надзорния съвет са освободени: Иванка Николова Шалапатова, Весела Начева Начева, Добринка Димитрова Вичева Жесток удар по Лена Жесток удар по Лена Днешните й думи не ми остават друг избор, освен да заведа срещу нея едно дело за клевета, заяви управителят на НЗОК Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Правят имунизационни кабинети във всеки областен център за безплатната ваксинация на бременни жени Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Все още има незавършени процедури по проектирането на съоръжението Лазаровден е! Лазаровден е! 3 страхотни имена черпят на светлия празник Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Излъчени са около 100 номинации за представители в ЕП Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Не е препоръчително през следващата седмица теренът да се използва Ударна ревизия на Закона за хазарта Ударна ревизия на Закона за хазарта На първо четене парламентът прие пълна забрана за рекламата на хазартни игри в радио, телевизия, печатни и електронни издания, както и на обществени места и фасади на сгради Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата
Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори