×
Личност на годината 2022 Местни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Проф. Румен Ралчев: Книгата ни ще научи депутатите как да работят за България (ВИДЕО)


Проф. Румен Ралчев: Книгата ни ще научи депутатите как да работят за България (ВИДЕО)
Надяваме се бъдещите депутати да разберат колко много масонството е помогнало на българските държавници за духовното им израстване, заяви Румен Ралчев
06 Април 2017, Четвъртък, 10:37 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ, снимки: hilife.bg

Решихме да подарим от "Летопис на масонството в България 1807-2017 г." на всеки народен представител, каза Великият приор на тамплиерите в България

Ще бъдем достатъчно добре представени в 44-то Народно събрание. Дано обаче следващите депутати да са по-масони от колегите си в предходния български парламент, които почти без съпротива гласуваха закон, който е срещу техни съмишленици. Това каза в „България сутрин“ по телевизия България ОН еър Великия приор на тамплиерите в България ген. май (о.р.) проф. Румен Ралчев.
„Според новата наредба всички служители в сферата на правораздаването трябва да декларират своята привързаност, членство към дадена тайна организация. Благодарение на масоните, този закон така бе направен, че практически почти не съществува“, добави професорът.
Водещите Лора Инджова и Симеон Белев показаха в ефир новата му книга "Летопис на масонството в България 1807-2017 г.", която бе представена преди два дни. Великият приор на тамплиерите в България обаче сподели, че тиражът й е почти изчерпан. Още на премиерата на първия том, която се състоя в Руския културно-информационен център в София, книгите са изкупени.

Двутомното изследване на масонството в България е издадено в съавторство с проф. Недьо Недев. Книгата проследява развитието на масонството у нас още от годините на османското владичество

„С проф. Недев взехме решение да подарим от тази книга на всички народни представители в 44-тото Народно събрание, за да прочетат за техните предшественици преди 9 септември, които са били политици и масони. Надяваме се бъдещите депутати да разберат колко много масонството е помогнало на българските държавници за душевното им израстване“, заяви Румен Ралчев.
„Различните инициативи, които масоните по време на Първата до Втората световна война са имали, са били за солидарност, за консолидиране на обществото, за взимане на правилните политически решения, които са в полза на Царство България. Тук е силата на единомислениците да търсят приоритети, които да са свързани с това, за което са изпратени в парламента, а не за собствени интереси“, коментира Великият приор на тамплиерите в България.

Интересът към книгата на проф. Ралчев и проф. Недев е огромен. Тя вече е изкупена

След като Лора Инджова го пита дали и в следващият парламент ще има действащи масони, той отговори, че това е задължително.
Масонството е една представителна извадка от обществото и е съвсем нормално да има свои представители в парламента, подчерта той.
„Има много писмени документи, че Георги Стойков Раковски е бил масон. Някои са изготвени от него лично. Преди няколко години излезе книга „Кой съм аз“. Има и такава постановка, която е дело на масони. Успехът й е огромен, а това показва, че е разбираема за широката публика. Актьорите в нея също са масони“, заяви проф. Ралчев, след като водещият Симеон Белев го пита дали се знае достатъчно за връзките на Раковски с масонството.
„Историята по българските земи, свързана с масонството, започва през 1807 г. Осман Пазвантоглу, който е владеел част от Сърбия, Румъния и България, е бил масон. Още в самото начало с масонството са ангажирани велики умове у нас. Писатели, художници и политици са били масони. Дамян Велчев, Патриарх Кирил, Екзарх Стефан, са сред тях“, припомня авторът на "Летопис на масонството в България 1807-2017 г.".

Представянето на I-вия том на книгата „Летопис на масонството в България (1807-2017 г.)“
бе на 4 април 2017 г. в Мраморната зала на Руския културно-информационен център в София


„Масонството в България идва по няколко канала. Единият е по Дунав, а вторият е от Цариград, където е имало над 100 000 българи и градът се е смятал едва ли не за български. Там са и първите български масони. Иван Ведър е сред тях“, добавя проф. Ралчев.
За русенецът, който се смята за основоположник на организираното масонство в България, е писал в своята книга „Страници за българското масонство“ и проф. Мико Иванов от „Факултета по журналистика и масова комуникация“ към Софийски университет. Ведър е и първият българин, достигнал до най-високата степен - 33-та.
Още през 1940 г., преди да влезе в действие Закона за защита на държавата, Великата ложа взема решение да се разпусне, заяви Великият приор на тамплиерите в България в студиото на България ОН еър.
Според него, Гиньо Ганев не е бил никога масон, но е бил запознат добре с идеите на масонската ложа, защото е бил зет на Кимон Георгиев, а той е изтъкнат представител на обществото на свободните зидари.
„Много хора прегръщат идеите ни и работят като масони, без да са такива. За да си масон, трябва да си положил клетва и да си минал съответната процедура“, обясни проф. Ралчев. 
„През есента ще излезе вторият том от книгата ни "Летопис на масонството в България 1807-2017 г.". Посветена е на 100-годишнината от създаването на Велика ложа на България и на 300 години организирано масонско движение в света - създаването на Великата ложа на Англия“, добавя Румен Ралчев.
В интервю за в. „Стандарт“ пък той разкри, че има доказателства за това, че и Захари Стоянов е масон.
„В книгата сме приложили неговото масонско свидетелство. То за първи път се показва. За останалите герои като Раковски и Левски имаме сведения за масонска принадлежност, но не и безспорни доказателства“, уточнява професорът.
„Много малко са писмените паметници. Затова един от акцентите, който даваме в първи том, е върху политиците, които са участвали активно в масонството в България. Това е първият Велик Майстор ген. Александър Протогеров, една изключителна личност. Той е член на Централния комитет на ВМРО, съратник на Тодор Александров, доброволец в Сръбско-българската война. Убит е през 1928г. в София. За него всъщност са дадени всички документи - кога, къде и как е бил приет като масон във Франция“, разказва Проф. Ралчев.
„Прибавили сме и удостоверението на Никола Стоилов от членството му в ложа "Светлина". Показваме един широк спектър от политици, на които масонството не само не им е пречело, но е помагало в политическата дейност, тъй като са имали широки контакти в цяла Европа“, каза пред в. „Стандарт“ Великият приор на тамплиерите в България.
На въпроса кога и как е внесена светлината в България, той отговаря, че това е най-важното.
„През 1917 г. България е била въвлечена във война и е била противник на Франция. Силата на масонството е дала възможност две воюващи държави да се срещнат чрез своите масонски последователи и да се извърши това въвеждане на светлина в България именно от "противниците" французи“, разказва Румен Ралчев. Дали сме писмени източници за отношението на масоните в България към военните действия, тяхното неодобрение на войната и борба за мир чрез печатните им издания, добавя той.

Спасяването на българските евреи също е заслуга на българските масони, каза проф. Ралчев

„Участвали са в спасяването им като са събирали пари. Това е един изключително благороден жест и същевременно проява на гражданска доблест и смелост. За масоните всички хора сме еднакви. Има две категории: профани, които не са въведени в масонството, и посветени. Всичко останало - цвят на кожата, материално благополучие, църковна принадлежност или политически пристрастия, няма значение. И в това е силата на масонството, защото по този начин то обединява абсолютно всички представители на едно общество“, обяснява професорът. Българското масонство е призвано да създава кадри и да усъвършенства своите членове, на база на което със своето управление в обществото те да извършват възпитанието на същото и да пръскат светлината на философията на масонството, каза още той.
Според него всяка държава трябва да е горда, когато има една могъща и здрава масонска ложа, която е гаранция за разширен диалог между хора с различни политически убеждения по начина, по който масонството го разбира - на нивелата (т.е. на едно ниво).


В категории: Животът


България Всички новини
Най-популярните митове от филмите за възрастни Най-популярните митове от филмите за възрастни Звездите на порно филмите преминават през щателни прегледи за предавани по полов път болести. Това е причината в тези филми рядко да се появяват презервативи Ченгета атакува жилище в Бургас, откриха пикото на Диянка Ченгета атакува жилище в Бургас, откриха пикото на Диянка Тя е задържана за срок до 24 часа 5 изпитани начина, с които ще подобрите настроението си веднага 5 изпитани начина, с които ще подобрите настроението си веднага Не позволявайте деградивните емоции да ви владеят прекалено дълго Кои са полиглотите на зодиака Кои са полиглотите на зодиака Стрелецът обича да изследва нови места и култури - а какъв по-добър начин да го направи от това да говори друг език Скрита камера: Високопоставен служител на Pfizer с потресаващи разкрития пред Project Veritas Скрита камера: Високопоставен служител на Pfizer с потресаващи разкрития пред Project Veritas Това е поредно разкритие на независимия екип от журналисти по отношение на имунизациите Най-добрите свински уши на скара Най-добрите свински уши на скара Пекат се и се сервират вкусни свински уши на скара със студена бира.Толкоз! Приятен апетит Сергей Станишев: Ключовият фактор за правителство след изборите е ГЕРБ - връщат доверие и влияние Сергей Станишев: Ключовият фактор за правителство след изборите е ГЕРБ - връщат доверие и влияние Когато ПП се появиха на политическата сцена, те имаха всичко – обществена, политическа и международна подкрепа, но пропиляха всичко, категоричен е експремиерът „Мета“ попари „умно-красивите“, доволни са от модерацията на Фейсбук и няма да сменя „Телус“ „Мета“ попари „умно-красивите“, доволни са от модерацията на Фейсбук и няма да сменя „Телус“ Няма основание за прекратяване на договора с „Телус“, стана ясно на парламентарната комисия за е-управление Героите Станислав и Димитър, които спасиха давеща се жена, печелят онлайн вота за "Личност на годината 2022" Героите Станислав и Димитър, които спасиха давеща се жена, печелят онлайн вота за "Личност на годината 2022" 8 са номинациите в тазгодишното издание на престижния конкурс, вижте как ги подредиха близо 10 хиляди читатели, които гласуваха Избран е проектант на кръгово на „пътя на смъртта“ в Айтос - има срок до края на февруари Избран е проектант на кръгово на „пътя на смъртта“ в Айтос - има срок до края на февруари 60 календарни дни е времето за изпълнение
САЩ са вдигнали мерника на TikTok - ще се стигне ли до пълна забрана САЩ са вдигнали мерника на TikTok - ще се стигне ли до пълна забрана Позициите във Вашингтон спрямо китайското приложение се изострят Великобритания призова пенсионерите да се върнат на работа Великобритания призова пенсионерите да се върнат на работа В момента в страната се наблюдавали ниски нива на производителност Русия блокира достъпа до сайтовете на ЦРУ и ФБР Русия блокира достъпа до сайтовете на ЦРУ и ФБР Причината за блокирането на ресурсите не се съобщава, а сайтовете не работят от 26 януари Меган Маркъл в криза, дистанцира се от Хари Меган Маркъл в криза, дистанцира се от Хари Херцогинята на Съсекс потъна вдън земя, покри се след излизането на книгата и казват, че е в криза Тръмп щял да сложи край на войната в Украйна за 24 часа Тръмп щял да сложи край на войната в Украйна за 24 часа Бившият президент се обяви против изпращането на танкове Филип Киркоров с пластични корекции за 3 млн.лева Филип Киркоров с пластични корекции за 3 млн.лева Певецът легна под ножа за кардинална промяна,корекциите ще преминат на три етапа Голямата любов на Ламбо живее втори живот Голямата любов на Ламбо живее втори живот Полската актриса Барбара Брилска проходи след година на легло със счупен гръбнак Володимир Зеленски: Само оръжията спират терористите Володимир Зеленски: Само оръжията спират терористите  Благодаря на всички наши части, които показват устойчивост, заяви украинският президент Украинците подновиха контранастъплението? Руснаците ги разярили с надуваеми танкове Украинците подновиха контранастъплението? Руснаците ги разярили с надуваеми танкове Старите самоходни оръдия "Богдан" ще прикриват западните танкове на фронта Ето го най-красивия мъж според златното сечение Ето го най-красивия мъж според златното сечение Списъкът е съставен с помощта на най-новите техники за компютърно картографиране от лицевия козметичен хирург от Харли Стрийт д-р Джулиан Де Силва
Христо Иванов, ДБ Христо Иванов, ДБ Румен Радев дава мандатите на себе си Виц на деня Виц на деня Старшина пред строя:
- Женените наляво, ергените надясно.
Въпрос от строя:
- А обратните къде?
Старшината:
- Непосредствено зад мен да застанат!
Виц на деня Виц на деня Пиян мъж се завръща късно в къщи.Отваря вратата а пред него жена му с тиган в ръка.
Мъжът:
- Ходи си лягай,не съм гладен.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Юникса вземи са себе си, дос-а раздели с приятел, а уиндоуса дай на врага.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори