×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

В сряда служебното правителство е взело съдбовно за България решение за приемането на бежанци!


31 Март 2017, Петък, 10:57 ч.
Автор: Флагман.бг

​В решението не се посочва бройката на хората, които ще бъдат приети, но според източник на изданието става дума за около 50 души

България ще започне да приема бежанци от Турция и официално, е решило правителството в сряда. Решението не е обявено публично, твърди в. "Сега". Министрите се позовават на подписаното през март м.г. споразумение между ЕС и южната ни съседка за презаселване на мигранти, което не се признава от Общия съд на ЕС и от отделни държави.

В решението не се посочва бройката на хората, които ще бъдат приети, но според източник на изданието става дума за около 50 души. Още толкова България има ангажимент да приеме по друго споразумение от Гърция или Италия до края на годината.

През октомври бившият вътрешен министър Румяна Бъчварова съобщи, че България е поела ангажимент, заедно с всички останали държави по механизма на релокацията да приеме 1300-1400 бежанци и 100 души по механизма за презаселване от Турция. По информация на Европейската комисия досега по споразумението за релокация на ЕС у нас са дошли 29 чужденци от Гърция. Сред тях беше сирийското семейство, изгонено от общинската власт в Белене. Направени са заявки за още 50 сирийци. Всеки чужденец ще бъде избиран от български екипи, които ще бъдат командировани в Турция.

В тях ще се включат експерти от агенцията за бежанците, ДАНС, МВР и преводачи. Документите на чужденците ще се подготвят от Върховния комисариат на ООН за бежанците. Българските екипи ще проверяват истинността на паспортите и ще снемат пръстови отпечатъци. Те ще оформят досиета на мигрантите, които предстои да бъдат приети по схемата за презаселване.

Досиетата трябва да съдържат лични данни и друга информация, въз основа на която да бъде направена преценка за наличието на основания да се смята, че чужденецът би могъл да бъде заплаха за обществения ред или националната сигурност на България. На базата на изготвеното досие и предоставените от комисариата на ООН документи екипът ще изготвя писмен доклад с предложение относно приемането на хората в България по схемата за презаселване.

Парадоксалното е, че България тръгва да изпълнява договорката с Турция в момент на остра криза в отношенията между Ердоган и европейските правителства. Освен това в началото на месеца Общият съд на ЕС отхвърли като неофициална договорката между Евросъюза и Турция от миналия март за решаване на мигрантската криза.

Според магистратите решение за сключване на споразумение с турското правителство не е вземано нито от Европейския съвет, нито от която и да било друга институция на ЕС. В деня, в който българският кабинет взе решението за приемане на бежанци от Турция, лидерите на Чехия, Унгария, Словакия и Полша съобщиха, че няма да приемат плана за преразпределение на мигрантите, изготвен от Европейския съюз.

"Този план е чисто изнудване и ние няма да го приемем", се казва в съобщение на страните от Вишеградската група. И четирите държави от доста време насам открито се противопоставят на допълнителното натоварване и приемане на мигранти, основно от Сирия.

По време на съвместна пресконференция във Варшава полският министър-председател Беата Шидло заяви, че "Групата никога няма да приеме този диктат и това изнудване" по отношение на бежанската политика. Съвместното изявление бе подписано от премиера на Чехия Бохуслав Соботка, премиера на Унгария Виктор Орбан, премиера на Полша Беата Шидло и премиера на Словакия Роберт Фицо.

"Новото унгарско законодателство дава възможност търсещите убежище да бъдат задържани в лагери. То е най-вече насочено към осигуряване на безопасността на гражданите на ЕС. Безопасността на германците и австрийците в действителност сега е обезпечена от унгарските данъкоплатци", каза Орбан.

От Брюксел предупредиха, че държавите, които отказват да изпълнят плана за преразпределение на бежанци, може да бъдат изправени пред финансови санкции. Броят на бежанците, които са избягали от конфликта в Сирия, е надвишил пет милиона, съобщиха в четвъртък от ООН, предаде Франс прес."Международната общност трябва да направи повече, за да им помогне", подчерта Върховният комисариат на ООН за бежанците



В категории: Политика


3
Коментара
Флагман.БГ Почина един от основателите на ГЕРБ Почина един от основателите на ГЕРБ 04/05/2024, Събота 16:36 0
3
Коментара по темата
3.
Анонимен
31.03.2017 16:33:37
0
6
Днес в центъра на Бургас видях 2 групи араби от по 4-5 човека. Имаше и жени сред тях. Едните се качиха в миниван пред х-л България, а другите чакаха на задния вход на общината. Някой ще каже ли какви са тези хора и какво правят в общината?
2.
karnobatliq
31.03.2017 10:28:18
2
23
Да си ги релоксират в Бояна, Банкя, Драгалевци. Там ще са им под ръка, когато ги засърби.
1.
слуги на турция
31.03.2017 10:22:13
6
42
шибана държава шибани политици шибани закони шибан живот! Това е реалността в България! Парно, ток, вода, газ, храна, всички цени скочиха след преизбирането на ГРОБ! За терористи и шибани цигани пари има за българските деца и за българите НЯМА! Шибани слуги на турция и меркел това са политиците! Заробват народа и го обричат на сигурна бавна и мъчителна смърт! Копелета шибани дано умрете в адски мъки всички вие безродни боклуци! Нямате нито чест нито съвест нито грам достойнство!!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Откриха останки в село Дебелт Откриха останки в село Дебелт Вероятно приживе човекът е страдал от гигантизъм или друго рядко заболяване Чудо в Странджа! От икона в с. Бродилово тече миро Чудо в Странджа! От икона в с. Бродилово тече миро На същия този ден се видя, че старата аязма се е напълнила с лековита вода, след като повече от 20 години беше пресъхнала Ще Ви липсва ли? Тази изпълнителка слага край на шеметната си кариера Ще Ви липсва ли? Тази изпълнителка слага край на шеметната си кариера Първата ми изява е на 3 юли в летния театър във Варна. Следват Бургас, Пловдив, Русе и т.н., споделя Кичка Яйца от екзотични птици боядисват в Зоопарк Бургас Яйца от екзотични птици боядисват в Зоопарк Бургас Експозицията е постоянна и всеки посетител може да се запознае отблизо с редки видове яйца, обагрени в натурални цветове Известен политолог издаде присъдата си за новите играчи на вота Известен политолог издаде присъдата си за новите играчи на вота Нито една от новите формации няма да влезе в парламента, убеден е проф. Тодор Галунов  Румяна стана за резил заради 500 лева от Стани богат Румяна стана за резил заради 500 лева от Стани богат Отдавна не е имало толкова голямо излагане в шоуто  Къпех се в банкноти, призна тази фолкпевица Къпех се в банкноти, призна тази фолкпевица С Десислава си пълнихме куфарчето с банкноти от митничарите, кълне се легендарната Хищна хиена  Тези две ергенки се хванаха за косите, а враждата им излезе извън шоуто Тези две ергенки се хванаха за косите, а враждата им излезе извън шоуто Караницата между сценаристката и оперната певица продължи и извън телевизионното студио, където Мила Михова нападна прясно напусналата Кристина за нейното поведение в риалитито Каква присъда получи Валентин - шофьорът на зърновоза, убил две деца в Айтос Каква присъда получи Валентин - шофьорът на зърновоза, убил две деца в Айтос По време на делото стана ясно, че при навлизане в десния завой, скоростта на камиона се увеличила и той започнал да занася Чоткин се побърка, ще купува пръстен за 5 бона Чоткин се побърка, ще купува пръстен за 5 бона Съвсем наскоро стана ясно, че финалистът в шоуто се стяга за сватба, а избраницата му също е част от участниците този сезон – това е Камелия
Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Минималната пенсия скача на 620 лева  Почина един от основателите на ГЕРБ Почина един от основателите на ГЕРБ Йордан Кюмюрджиев беше открит и принципен човек, който не приемаше лицемерие и сляпо партийно послушание Тази скандална реклама взриви социалните мрежи Тази скандална реклама взриви социалните мрежи В тв клипа три млади жени се наслаждават на вкуса му, като едната прави двусмислено изказване със сексуален подтекст Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Чоткин вдига сватба с Полина Педофил ли е Кевин Спейси Педофил ли е Кевин Спейси Поемам пълна отговорност за миналото си. Но не мога и няма да поема отговорност или да се извинявам на всеки, който е измислял неща за мен или е преувеличавал Болната Михнева сама на Великден Болната Михнева сама на Великден За празника Чапа излиза от хосписа, в който живеят с журналистката Щерката на Стоичков ражда от богат венецуелец Щерката на Стоичков ражда от богат венецуелец Христина чака момче от новия си годеник Карлос през октомври Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Тя възлизала на 9,58 млрд. долара Дания разхлабва правилата за абортите Дания разхлабва правилата за абортите Случва се за първи път от 50 години Путин отива на гости на Си в Китай Путин отива на гости на Си в Китай Новият мандат на руския президент започва на 7 май
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори