×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Талантливият Мистър Куку от "Мастършеф" ще готви сардински специалитети в Гранд Хотел и СПА "Приморец"


Талантливият Мистър Куку от "Мастършеф" ще готви сардински специалитети в Гранд Хотел и СПА "Приморец"
Кулинарните изкушения обаче, далеч няма да са единствената изненада за вечерта
30 Март 2017, Четвъртък, 09:36 ч.

Ще звучат и живи музика и стихове от авторката на "Гълъбо" Вида Пиронкова и тенора Марио Николов


Средиземноморската кухня гостува в Бургас този петък –31-ви март 2017 година. Типични за Сардиния блюда ще приготви за гостите на специалната вечер в Гранд Хотел и СПА "Приморец" изключително атрактивният и вечно усмихнат участник в "MasterChef" - румънецът Стелиян Тибериус Куку. Началният час на събитието е 19:30 часа.

Тиби, както го наричат приятелите му, е роден в Търговище, Румъния. Логично, именно в родината му са първите му стъпки в кулинарията - в заведение в Брашов. После, работи за редица ресторанти в Испания, Гърция, Италия, които предлагат именно любимата му средиземноморска кухня. Казва, че сардинските специалитети са неговата слабост. У нас го води любовта - в лицето на красивата сливенчанка Петя, с която днес са щастливо семейство с две деца. Към момента, Стелиян е част от професионалния екип на Шеф Петър Михалчев и е един от 16-мата финалисти в кулинарното шоу "MasterChef".

5-степенното меню, което ще представи в Средиземноморски ресторант "Салини" в Гранд Хотел и СПА "Приморец", е типично сардинско. Кухнята в тази част от Италия е повлияна от множеството завоеватели на този край, които са оставили своя кулинарен отпечатък. Храната там е изключително разнообразна, богата, но и непретенциозна. Сардинците казват за своята кухня: "Семплата храна прави дома страхотен". Тя е дълбоко свързана с истинските, местни, пресни продукти и освен много вкусна е и полезна - Сардиния е в челната петица в света по продължителност на живота след Окинава в Япония.

Напълно в тон с концепцията на вечерта за многопластово изживяване за всички сетива, вечерята, която Стелиян ТибериусКуку ще приготви за гостите на Средиземноморски ресторант "Салини", започва с музикален хляб пане каразау, най-типичния от всички сардински хлябове. Той е изключително интересен и представлява тънки, крехки хрупкави кори с прекрасен вкус. Името "музикален хляб" идва от асоциацията с пергаментите, на които някога се записвала свещена музика и от звука, които издава този специален хляб при консумацията си. Пане каразау е с история, с много дълбоки корени - цели 1000 години преди Христа. Приготвя се изключително трудно и се пече на два пъти на дървени въглища. Издържа много дълго. В Средиземноморски ресторант "Салини" ще имате възможност да го опитате в комбинация със зеленчукови пастети, изключителна сардинскаботарга от риба тон и чери домати. Какъв по-подходящ момент и за чаша пенливо вино?

Пастата на вечерта е типична сардинска"Фрегола" (Fregula) с форма на перли, приготвена от твърда пшеница, комплиментирана с миди и морски дарове. Питието към нея, е вино. Следва основното ястие - лаврак с прясна салата. После, е ред на прочутите по цял свят сардински сирена, приготвени от овче, козе и смесено мляко и чаша истинско червено сардинско Cannonau. Десертът е панакота с горчив сардински мед. Предвидена е дегустация и на сардинска ракия, произведена от отлежало вино.

Менюто в 5 степени, подбрано от Стелиян, рисува любовта му към Сардиния - с която иска да повлияе и своите гости. Отпуснете се и се насладете - на изисканата обстановка и автентичната кухня от най-добрата вкусна дестинация в света - Италия.

Кулинарните изкушения обаче, далеч няма да са единствената изненада за вечерта. Събитието на последните месеци, омаяло столицата и цяла България със своя албум "Емпатия" и знаковата за него песен "Гълъбо" в изпълнение на Миро - Вида Пиронкова, също ще има грижата за доброто настроение на гостите. Арт-дамата която освен поет, писател и композитор е и сребърен бижутер, куратор на изложби и други културни изяви, журналист и PR, ще представи на роял осем от песни от нашумелия си албум "Емпатия", признат от специалистите в бранша за чудото на 2017 година.



В луксозния Гранд Хотел и СПА "Приморец" е не само първата премиера на "Емпатия" извън столицата, тук ще бъде първото живо изпълнение на Вида на хита "Гълъбо", в акомпанимента на роял. Две песни ще представи и бележитият ни тенор Марио Николов, а художникът Стефан Божков ще се включи в две от изпълненията на Пиронкова. Да не забравяме и литературната част на вечерта - стихове от "Броеницата на Вида" - стихосбирката библиографска ценност, залегнала в основата на албума "Емпатия". Литературното четене разбира се, ще е в ръцете на самата Вида Пиронкова, която ще омае гостите с изкусните си стихове и музика.

Заповядайте на 31-ви март / петък / от 19:30 часав елегантния Средиземноморски ресторант "Салини" в Гранда на Бургас. Очаква Ви една омайна нощ - на истинска храна от Сардиния, представена от изключителния Стелиян ТибериусКуку и истински лирика и музика, поднесени от чудото Вида Пиронкова - прибавете роял, невероятния тенор Марио Николов и Стефан Божков, които този път вместо с четка ще твори музика и получавате най-добрата културно-кулинарно-музикална  вечер за пролетното време в близост до морето… Заслужавате я!

Цена на куверт: 75.00 лева на човек.
За повече информация и резервации: +359 56 8 12345 | [email protected]




Лихвите тръгнаха нагоре
Лихвите тръгнаха нагоре 26/04/2024, Петък 13:41 0
България Всички новини
Организират великденско издание на "Купи и дари" - социална кампания в помощ на нуждаещи се Организират великденско издание на "Купи и дари" - социална кампания в помощ на нуждаещи се Всеки желаещ ще може да дари хранителни продукти С 3 млн. лв. започва дългоочакваният ремонт на  водопровода в с. Русокастро С 3 млн. лв. започва дългоочакваният ремонт на водопровода в с. Русокастро Днес бе направена символична първа копка, строителството ще продължи 360 дни Този лекар предизвика фурор в Стани богат Този лекар предизвика фурор в Стани богат Стигна до въпрос за 20 хил. лева  Голяма драма с тестовете за коклюш Голяма драма с тестовете за коклюш Болните вече надхвърлиха 450 души Детска площадка в Карнобат от проект за 650 000 лв. тъне в мрак Детска площадка в Карнобат от проект за 650 000 лв. тъне в мрак Обектът е завършен малко преди местните избори миналата година, които кметът Георги Димитров печели за пореден път, но вече е амортизиран, пише в сигнал до Флагман Появи се първата ясновидска къща в България, врачуват по интернет за 250 евро Появи се първата ясновидска къща в България, врачуват по интернет за 250 евро Гадателките рекламират дейността си в социалните мрежи чрез предсказания, които публикуват Олигархът Георги Гергов налива 7 милиона в политическия стартъп на Ваня Григорова? Олигархът Георги Гергов налива 7 милиона в политическия стартъп на Ваня Григорова? Партийното строителство у нас е бизнес с висока принадена стойност, но е нужен солиден първоначален капитал Той бе кандидат Ерген, а тя - звезда от Игри на волята... Той бе кандидат Ерген, а тя - звезда от Игри на волята... Между тях очевидно е пламнала любовна искра  Тази чалгаджийка направи на салата кръчмар, провалил гостуването й Тази чалгаджийка направи на салата кръчмар, провалил гостуването й . Заради този провален ангажимент изпуснах друг, но вече бях дала дума, ожали се бюст № 1 в поп фолка Няма да повярвате, но тази красавица с вид на чалгарка, е дъщеря на Фънки Няма да повярвате, но тази красавица с вид на чалгарка, е дъщеря на Фънки Красавицата е само на 23, но има в изобилие силикон, изкуствени мигли до веждите и тонове грим, точно като чалгарка или силиконка
Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Браншът очаква хиляди работници от Узбекистан и Непал, но документите се бавят Лихвите тръгнаха нагоре Лихвите тръгнаха нагоре Средните лихвени проценти по депозитите, договорени за ползване след предизвестие в левове и в евро се запазват на нивата от предходния месец съответно 0.10% и 0.15% Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Още повече от мъж, в когото е влюбена Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Спортният мениджър се шири в просторен апартамент в Сентрал парк, който е на минути от София Защо Маги от "Ергенът" се разрева Защо Маги от "Ергенът" се разрева Тя не получи покана за мечтаната среща с Алек Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Лидерът на ГЕРБ е капитан на отбора  „Розова луна“ над Флорида „Розова луна“ над Флорида Индианците наричали пълнолунието така, защото съвпадало с цъфтежа на първите пролетни цветя Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Бившият офицер от US разузнаването Скот Ритер пък заговори за „военен Шенген“ и за нападение на НАТО срещу Русия Телецът и Девата да започнат диета, а Козирогът да не флиртува! Телецът и Девата да започнат диета, а Козирогът да не флиртува! Хороскоп за деня – 26 април 2024, петък Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори