×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бургас трябва да продължи да се развива, вижте каква е визията за града на ГЕРБ, БСП и Патриотите (ВИДЕО)


Бургас трябва да продължи да се развива, вижте каква е визията за града на ГЕРБ, БСП и Патриотите (ВИДЕО)
Бургас трябва да продължи да се развива, каза Ивелина Василева. Подкрепете ни, за да продължим да работим за България, призова тя.
14 Март 2017, Сряда, 00:35 ч.

Посланик Гьокче е нагъл и нахален, не може Анкара да ни се меси, казаха Ивелина Василева, Петър Кънев и Валери Симеонов

Водачите на листите на ГЕРБ, БСП и Обединени патриоти в Бургас Ивелина Василева, Валери Симеонов и Петър Кънев се обединиха около позицията, че Турция заслужава по-сериозна санкция заради предизборната агитация на турския министър и на посланика.

Не може една държава да се меси във вътрешните работи на друга. Това е основно правило в дипломатическите взаимоотношения, коментира Василева по време на предизборния дебат по бТВ „Парламент 44“.

„Турция се меси във вътрешните работи на България, а реакцията на служебното правителство е плаха. Трябва да е по-категорична, защото не става въпрос за еднократен акт, а за поредица от провокативно реализирани акции“, заяви Валери Симеонов.

„Представяте ли си ако руският, или американският посланик тръгнат да правят предизборна кампания у нас? Ще се взриви всичко. Мисля, че това, което прави турският дипломат у нас, заслужава много по-строга санкция от това да бъде привикан само в Министерството на външните работи. Той (б.а. Сюлейман Гьокче) е изключително нагъл и нахален. Трябва да бъде поставен на мястото си“, подчерта Петър Кънев.

Тримата се обединиха и за оградата по границата с Турция, като Василева припомни, че остават още около 12 км, които трябва да бъдат изградени. С Валери Симеонов сме работили за бързото изграждане на това съоръжение, за да се ограничат рисковете за навлизане на мигранти в България, заяви тя. Оказа се, че около общи каузи българският парламент може да бъде обединен и една такава бе оградата, добави Симеонов. Кънев също каза, че България има нужда от оградно съоръжение, но изтъкна, че само то не може да спре мигрантите.


Всички бургазлии считаме, че Бургас е морската столица на България и се  гордеем с това. ГЕРБ направи много, за да се върне самочувствието на хората. Това каза водачът на листата на ГЕРБ Ивелина Василева.
„ГЕРБ няма да се откаже от модернизацията на страната и изграждането на инфраструктура. Това е важно за нас. Ние обаче надграждаме. Изграждаме нашите четири основни стълба в програмата, насочени към човека. Хората са във фокуса на нашата управленска програма за следващия управленски мандат. Те ще имат шанс за по-добро, по-качествено образование и здравни услуги“, заяви Василева.

„Здравеопазването е силен приоритет в нашата програма. Сигурността на хората и развитието на икономиката ще осигурят по-добри доходи, защото основен постулат е, че благоденствието в една държава зависи от инвестиции, икономика, доходи. Инвестираме в хората. Имаме и регионална програма, защото всички вярваме, че Бургас трябва да продължи да се развива“, добавя бившият министър.

„Беше инвестирано в модернизацията на Бургас и региона. Важно е да работим за доходите. Човешкият капитал е във фокуса на нашите усилия. Това, към което ние се стремим, е да развиваме Бургас като център на чисто производство и високи технологии. Затова беше направено много с индустриалните зони, които са обособени. Вече повече от 20 фирми са се разположили там и на последното заседание на Министерския съвет ние предоставихме възможност да се развие зоната на Равнец“, заяви Ивелина Василева.

„За първи път БСП пренареди приоритетите си. На първо място излезе икономиката. След това вървят образованието, здравеопазването и екологията. Нужно е да създаваме по-добри условия за младия бизнес. Доходите са основния проблем на целия народ. С тези заплати и пенсии, които до момента управлявалите гарантираха, трудно ще можем да продължим напред. Ще останем без народ, ако продължаваме така“, предупреди Петър Кънев.
Според него, Бургас е чудесно място, но през последните 10 години населението е намаляло с 13 000 души. „Проблемът са работните места. Има една огромна диспропорция между развитието на индустрията и туризма. Бургас в сравнение с останалите региони е доста по-зле откъм индустрия и промишленост“, заяви Кънев.


Това не е вярно, възрази представителката на ГЕРБ в студиото.
„В Бургас ще се върнат младите хора, когато направим една нормална бизнес среда и думата справедливост започне да означава нещо“, обясни кандидатът на БСП за депутат.
„Увеличението на БВП е 15,43%. Действително туризмът е много добре развит. 36% от легловата база и от реализираните нощувки на територията на страната са в бургаска област. Туризмът трябва да продължи да бъде приоритет за нашия регион. Затова настояваме всички да се обединим около това да се запази и Министерството на туризма, което бе формирано по предложение на бургаската група народни представители“, каза Ивелина Василева.

„Действително има концентрация на средства, но и Петър Кънев е прав, че те отиват в едни и същи големи фирми. Бургазлии знаят кои реализират големите проекти. Това е слабост на досегашното управление и трябва да се промени. На малките и средните предприятия е нужно не само да се даде възможност да участват в конкурсите, но и да ги печелят“, заяви Валери Симеонов.

„Не съм съгласен, че младите бягат от Бургас. Има един естествен приток на хора от Ямбол, Сливен и от цялата страна към нашия град. С присъединяването на Ветрен и Банево дори се увеличи населението на града“, уточнява водачът на листата на „Обединени патриоти“ в Бургас. Регионът ни има огромен културен, исторически и туристически потенциал, подчерта той. Нужна е специална държавна политика за Странджа, добавя лидерът на НФСБ.

Като основен приоритет той посочи икономиката. „Тя е в основа за просперитета на държавата и на нацията. На второ място са доходите и конкретно пенсиите, а на трето – борбата с битовата престъпност. Икономиката трябва да бъде насочена към насърчаване на малките и средните предприятия. Нужно е да се отстранят всички ограничения, задушаващи клаузи и да отпаднат част от регулациите. Смятам, че минимална пенсия от 300 лева е реално постижима цел. Защитили сме това в нашия законопроект, който внесохме“, добавя Валери Симеонов.

След като водещият Антон Хекимян припомни въпроса на бургаския поет Стоимен Стоименов как може да се повиши доверието в съдебната система, Кънев отговори, че това може да стане, ако в следващият парламент всички политически сили намерят някакъв консенсус. Един поне трябва да бъде вкаран в затвора, добавя социалистът.

„Трябва да продължим реформата в съдебната система. Променихме дори Конституцията, за да вървим напред и да направим правосъдната система ефективна, достъпна и бърза. Борбата с корупцията трябва да е на всички етажи и да е безкомпромисна. Предвиждаме и намаляване на административните тежести върху бизнеса“, обясни Василева.

„В борбата с корупцията имаме много сериозни постижения в 43-тото Народно събрание, с които се гордея. Ние събрахме над 210 гласа при промяната на основния закон на републиката. Конституцията бе променена за оздравяването на съдебната система“, заяви Симеонов.

Програмата за саниране, която е изключително успешна, ангажира в Бургас повече от 200 фирми, изтъкна водачът на листата на ГЕРБ в морския град. „Доста притеснително е това, че в еуфорията на предизборната кампания БСП превърна думите „обществени поръчки“, „публично частно партньорство“ и „концесии“ в мръсни. Знам, че неговото предприятие е имало такива поръчки“, заяви Василева. Как възнамерявате да управлявате при положение, че държавата трябва да управлява публичния ресурс, попита тя опонента си от БСП.

„Ние не сме срещу Закона за обществените поръчки. Искам обаче да питам защо във Велинград санирането е на цена 288 лв/кв.м, в Кюстендил – на 116 лв/кв.м, а в Бургас – 243 лева при завършени 12 блока“, каза Кънев.

Това е некоректна информация, отговори Василева. В Бургас цената за саниране е 140 лева/кв.м, уточни тя. „Това не е само за полагане на морска пяна, както някой си представят, а е цялостно обновяване. Включени са и разходите за конструктивно укрепване на сградите“, обясни бившият екоминистър.

„Срещу 2 млрд. лева се обработват 2000 блока, в които живеят 340 000 човека, т.е. 5% от населението. Нали си представяте, че за 100% трябва да имаме 400 млрд. лева? Всичко има граници“, коментира представителят на БСП в студиото.

„Слабото място на програмата за енергийна ефективност е, че няма граждански контрол, защото на харизан кон зъбите не се гледат. Трябваше да има самоучастие на хората. Тогава те щяха да следят за качеството на материалите и за услугите. Истина ли е това, че бл. 101 в „Меден рудник“ бе направен на цена 254 лева/кв.м? Вярно е, че са санирани и асансьорните клетки, укрепени са вътрешните връзки между панелите, но всичко това се прави в Бургас на цена 114 лева.

За опонентите си в студиото той каза, че те са едни от най-добрите специалисти, които познава от 43-тото Народно събрание. „Кънев бе човека, който направи сериозна промяна в Кодекса на труда що се отнася до еднодневните договори, а Василева бе една от най-успешните министри на ГЕРБ“, добави Симеонов.

След като водещият го пита дали „Обединени патриоти“ ще се коалират с БСП или с ГЕРБ, той отговори, че всичко е възможно. „Разговорите могат да започнат оттам, докъдето стигнахме в 43-тото Народно събрание за минимална пенсия от 300 лева и пропорционално повишаване на останалите, защото България е държавата, в която пенсионерите са в най-незавидно положение. С кого ще се коалираме не зная, защото може да сме най-голяма политическа сила и някои от другите партии да ни подкрепи“, заяви лидерът на НФСБ.

Ивелина Василева сподели притесненията си, относно информацията за намаляване на бройките за студенти в Бургаския университет „Д-р Асен Златаров“ в специалностите, свързани със здравните грижи и туризъм. Апелираме да се запазят поне бройките, които са били досега, защото за нас е важно здравеопазването, подчерта тя.

Кънев пък заяви, че ГЕРБ трябва да си промени отношението към бизнеса. „Задушихме го с такси. Не създадем ли условия за тези 98% от всички фирми в България, ще си приказваме глупости. Трябва да се довърши до две години пътя Сарафово – Слънчев бряг, да се направи отсечката Малко Търново-Царево и обходните пътища в Бургас“, заяви водачът на червената листа в Бургас.

Симеонов пък призова колегите си да се обърнат към своите представители в ЦИК да променят методическите указания, с които на 10 март са разрешили попълването на декларации в Турция да става извън секциите. Това противоречи на чл. 10 на същите методични указания, който забранява изнасянето на изборни книжа, обясни патриотът. „Така ще ни залеят с няколко хиляди за секция гласа и това ще обърне резултата. Ще бъдат вкарани поне 7-8 депутати от Турция. Това не трябва да се допуска“, подчерта лидерът на НФСБ.

Темата е нова за нас и не можем да коментираме, признаха Кънев и Василева.
„Нашите регионални приоритети са свързани с това да размразим програмата за саниране, да създадем Медицински факултет, да доизградим пътя Бургас-Слънчев бряг, зала Арена-Бургас и да превърнем града ни в център за привличане на инвеститори в чисто производство и високи технологии. Само така ще съумеем да доведем до желаната цел за по-високи доходи, по-добри грижи за уязвимите и по-добри условия за живот на нашите съграждани.  Подкрепете ни с номер 11 в бюлетината, за да продължим да работим за България!“, призова Ивелина Василева.

„Поисках промяната – това е нашият девиз. Тя започна с избора на ген. Румен Радев – нашият кандидат. Промяната продължи в партията с конгреса и новия ръководител. Промяна трябва да има в цялото ни общество и затова приветствам последните социологически резултати. Явно ние ще сме победителите и бих пожелал на всички наши приятели, познати и симпатизанти бюлетина номер 10“, заяви Петър Кънев.

„Важно е какво ще кажат избирателите. С номер 17 в интегралната бюлетина гласувайте за „Обединени патриоти“ - НФСБ, „Атака“ и ВМРО, защото ние показваме модела за решаване на тежките проблеми на България, търсим обединението. Пожелавам на колегите в следващото Народно събрание да го намерим, защото трябва да решим проблемите, защитавайки интересите на България!“, каза Валери Симеонов.


В категории: Политика


България Всички новини
Депутат от ПП се изложи, смята, че Ирландия не е част от ЕС Депутат от ПП се изложи, смята, че Ирландия не е част от ЕС Бившият пиар на Промяната Диана Дамянова явно е била права за него Обединителна фигура застана начело на БСП в Бургас Обединителна фигура застана начело на БСП в Бургас Паруш Парушев получи подкрепата на днешната общинска конференция  Кои партии изненадващо могат да станат част от следващото НС, вижте водачите им в Бургас Кои партии изненадващо могат да станат част от следващото НС, вижте водачите им в Бургас „Левицата“ и „Център“ на Васил Божков са с най-големи шансове да преминат 4-процентовата бариера, убеден е проф. Александър Маринов Тежка катастрофа на "кръстовището на смъртта" Тежка катастрофа на "кръстовището на смъртта" От Агенция „Пътна инфраструктура” преди дни представиха проект за евентуално изграждане на кръгово движение в участъка Стартира първото издание на „Созопол рън“, дъждът не уплаши спортните ентусиасти Стартира първото издание на „Созопол рън“, дъждът не уплаши спортните ентусиасти Целим чрез спорт да удължим сезона в крилата му – април-май и септември-октомври, каза кметът Тихомир Янакиев Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Поведението на Чоткин е абсурдно - не е подходящо за възрастен човек Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Предложението е шофьорите да плащат за обезщетенията за увредено имущество и пострадали хора, ако катастрофата е станали след превишаване на разрешената скорост в населено място с повече от 50 км/ч Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Нашите политики бяха изключени напълно, подчерта той Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ на дрогиран шофьор Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ на дрогиран шофьор Според непотвърдени данни проверката е за алкохол и наркотици Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Ямболският бизнесмен е приет по спешност в болница преди няколко дни
Динко щял да се сдобие с обвинение до часове, ОПГ-то му рекетирало шофьори на тирове Динко щял да се сдобие с обвинение до часове, ОПГ-то му рекетирало шофьори на тирове Все още няма официална информация от МВР Мъж откри 200 хил. долара на плажа, но... Мъж откри 200 хил. долара на плажа, но... Окааза се, че са фалшиви Консулът ни в Одрин: Има пострадали българи при катастрофата с автобус в Турция Консулът ни в Одрин: Има пострадали българи при катастрофата с автобус в Турция Генералният консул допълни, че причините все още се разследват Той още не може да повярва, че е министър Той още не може да повярва, че е министър Не мога да свикна с обръщението "господин министър", призна Евтим Милошев Може ли да познаете коя е тази очарователна гимнастичка Може ли да познаете коя е тази очарователна гимнастичка Оказа се, че Киара е тренирала художествена гимнастика в националния отбор на България Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Обвинението срещу Начо е преквалифицирано  Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Според него прокуратурата трябва да си върши работата професионална по случая с Живко Коцев, а не да се окаже, че сега трябва да плащаме на НЕКСО 4 млрд. лв Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Обещанията за увеличение на заплатите в градския транспорт и персонала в детските градини и ясли ще остане само на хартия, убеден е общинският съветник от ГЕРБ В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги Стриктното спазване на върховенството на закона от всички не подлежи на обсъждане, заяви министъра на развитието Костас Скрекас Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Човекът е горял в продължение на няколко минути
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори