×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Шефът на най-висшия съд, експремиер и бивш председател на парламента излязоха на протест пред президентството (СНИМКИ)


12 Март 2017, Неделя, 08:38 ч.
Автор: Лъчезар Лисицов (снимки: Авторът)

Повод стана натискът срещу бежанците в Белене и заплахите срещу свещеника Паоло Кортези


Десетки бивши и настоящи политици, общественици, журналисти, магистрати, писатели и духовни лица подкрепиха протест през президентството срещу нехуманното отношение срещу бежанци в Белене и Елин Пелин, както и в подкрепа на свещеника Паоло Кортези.

Събитието бе организирано от Движението за обществен натиск (ДОН). Съпредседателят на ДОН бившият политически затворник Димитрин Вичев прочете открито писмо до президента Румен Радев. С него се настоява държавният глава да направи обръщение към нацията, за да се спре насаждането на омраза и незаконното прогонване на бежанци, придобили съответния статут.
Вичев посочи, че проруски фашисти у нас предизвикват напрежение.

На митинга бяха председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов, както и бившият служебен премиер Ренета Инджова и бившият председател на парламента Александър Йорданов. На събитието се събраха около 200-300 човека.

„На тази земя най-новата ни държава – третата, след освобождението от османско иго, още в първата, търновска конституция е записано, че който роб стъпи на българска земя, свободен става. И българите в продължение на десетилетия спазвахме заветите на Апостола Васил Левски да не делим хората според тяхната националност и да изградим нашата българска държава, която да е еднаква и за българи, и за турци, и за евреи, и за цигани”, каза в реч пред множеството Димитрин Вичев.

По думите му не може лумпени в Елин Пелин и Белене да поставят собствените си страхове и объркани фантазии над законите на Република България. Според Вичев България е единна държава и не бива кметовете на общините да действат по собствени правила в нарушение на закона, а прокуратурата да си затваря очите.

На няколко пъти митингът скандира „позор” заради действията на гражданите в различни общини, които прогониха бежанци.

Католическият свещеник от Белене Паоло Кортези, който напуска България след заплахи на националисти и след призив от Ватикана, бе изпратен символично с викове „Достоен”. Кортези днес не бе на митинга.

Реч пред множеството държа и прогоненият от софийския храм „Св. Александър Невски” архимандрит Дионисий. Той каза, че прокуждането на бежанци не е християнско дело и обвини българската православна църква, че мълчи по въпроса. Дионисий заяви, че очаква скоро да бъде прогонен като свещенослужител.

Димитрин Вичев пък каза, че едно е българската православна църква, а съвсем друго е синодът, който се превърнал в кочина на Държавна сигурност.


Лозан Панов (вляво) и Петър Славов от Нова Република





Александър Йорданов (вляво) и бившият посланик в Москва Илиян Василев


Ренета Инджова между двама православни свещеници. Вдясно е архимандрит Дионисий




Юлия Берберян


Литературният критик и бивш депутат Михаил Неделчев


Архимандрит Дионисий


На протеста имаше и католици в съответните одежди


Мартин Димитров, Радан Кънев и Трайчо Трайков от Нова Република


Журналистът-философ Тони Николов, писателката Теодора Димова и тв водещият в БНТ
Горан Благоев



Дипломатът-политик Стефан Тафров и Виктор Лилов от партия ДЕОС




В категории: Политика


От какво е болен този певец
От какво е болен този певец 28/04/2024, Неделя 20:00 1
16
Коментара по темата
16.
комунист
12.03.2017 20:50:54
1
6
Александър Йорданов!?! Какво прави там този откровен ФАШИСТ?
15.
Антитрол
12.03.2017 19:46:44
3
3
До руският трол № 14

Щом служи на когото трябва т.е. на Русия, нашенският васален патриарх скоро ще отмени НАКАЗАНИЕТО НА Дионисий. Така де, ако не помниш, ще ти припомня: КПСС - БКП, вечна дружба от векове за векове!

На 27 май 2014 г. по време на мирната визита на Българския патриарх Неофит в диоцеза на Руската православна църква архимандрит Дионисий е отличен от Московския и на цяла Русия патриарх Кирил с орден „Св. преп. Сергий Радонежки” III-та степен.

виж тук:http://bg-patriarshia.bg/news.php?id=157577
14.
до 12
12.03.2017 18:39:14
3
3
до Сулю че и Пулю. НЕ СА КОМПЮТРИ ! КОМПОТИ СА ! 1) ДОН не е руска организация ами е соросоидна ! Финансира се от "Америка за бг". СЪвпадък на имената просто. и 2) Тез мъже с раса не са от Православната ни църква ами са НАКАЗАНИ от нея ама те по навик продъжават да си се движат с расата ! и 3 ) Гръмне ли веднъж "Аврора" в нечия празна глава векове после ще има да заглъхва и все тез залпове ще са ти в главата ! Но Сулю пак добре, че там те е гръмна топа на "Аврората" щото ако беше в друго отверстие ...
13.
RIP
12.03.2017 18:07:25
1
2
GEY DO GEYA ......
12.
Сулю Пулю
12.03.2017 17:15:37
2
6
„Събитието бе организирано от Движението за обществен натиск (ДОН)“ ... „На митинга бяха председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов ...“ (край на цитата)

Абе, то тия „движения“ са ясни – днес ДОН, утре ВОЛГА, после МОСКВА РЕКА, и накрая КРЕМЪЛ...

Нещастници жалки!!! Как не им омръзна да плещят едно и също – бежанци, та бежанци? Да не би Турция да ги е подложила на изтребление и те да са дошли в България за да спасят живота си?
Не! Те са тук с надеждата да ги поохраним малко и когато намерят подходящ момент да отидат в Германия при баба Меркел, която ще им отпусне евра на калпак – т.е. да папкат и да акат на аванта.

Там бил и другарят Лозан Панов – представител на най-корумпираното и осмивано нещо в държавата... но, като се замисли човек, защо пък не? Поне половината от присъстващите на седянката са крайно компрометирани хора.

Там били и представители на нашенската църква (умишлено не казвам българска) – известни в цял свят като коленопреклонни слуги на Руската Имперска Православна църква.

Каква свинщина, какъв позор !!!
11.
Мъдрец
12.03.2017 15:39:52
2
17
200 човека трябва да казват какво да става?Значи за тези нямаше значение какво са казали няколко милиона на референдума след като недостигали няколко хиляди,а сега имат претенции някой да се съобразява с техните 200 гласа.Нещо много ни е криворазбрана демокрацията.И Флегми кога Станка Златева е ставали олимпийски шампион?Също така ще е интересно да ни обясните защо половината и повечето гробаджии ползват общински колела на велопохода?То не че не ни е ясно като видим спортните фигури на Рунчев и компания да разберем защо нямат лични велосипеди и защо трябваше да им организират автопоход та поне да можеше да се похвалят колко са откраднали
10.
Патриот
12.03.2017 15:36:10
3
13
Да си ги вземат по домовете мигрантите да се любят със тях и да създават терорисчета като Джамал тези дето стачкуват и да инерпретират българската история , със комиксови герои. Аз на тези снимки само комиксови герои виждам рязани пистолети , само чалми , толерантни педали дупедавци ,корумпирани типове, това не е мнението на по голямата част от бъл. население!
9.
Киро
12.03.2017 15:35:33
2
5
СМОТАНА ДЪРЖАВА
8.
Киро
12.03.2017 15:27:02
0
4
СТИГА ГЛУПОСТИ ЕЛАТЕ В КАФЕ СПОТ ЗАД РЕСТОРАНТА НА ТОХА СОБСТВЕНИКА ГЕНЧО ПРОДАВА СВОБОДНО НАРКОТИЦИ ВСИЧКИТЕ МАЛОЛЕТНИ УТАЙКИ СА ТУК ПОЛИЦАЙТЕ ГИ ПАЗЯТ ЯКО
7.
тъпак
12.03.2017 15:08:46
4
22
като виждам,че на митинга са дионисий и тафров,очевидно е някакъв гей парад.
6.
???
12.03.2017 14:39:06
15
21
На всички снимки се виждат ДЕФЕКТИРАЛИ СПЕРМАТОЗОИДИ
5.
LA
12.03.2017 14:37:17
10
23
Добре, че са останали достойни хора на таз земя българска.
4.
демократ
12.03.2017 14:35:30
13
31
Без тези 200-300 човека, който все ни навират нахално собственото си мнение като единствено меродавно България би поела единна и щастлива към бъдещето си. Ама тези не искат и не искат да освободят техните си медии от тяхното присъствие и ни задушават и ни ядосват и накрая..ще вземем да ви набием !
3.
Българин
12.03.2017 14:22:09
10
18
Протестиращите да си вземат багажа и мангалите и да отиват в Западна Европа!

Там тази "доброта" търпи голямо развитие и всички ще го усетят!

Тъпанари жалки! Родоотстъпници!
2.
Daa
12.03.2017 14:16:39
5
28
Гадни Соросоиди и заблудени овце. Като толкова са толерантни да си вземат по няколко алжирци и афганистанци в домовете си. Как могат да протестират защо други хора не искат мигранти в селата си,след като те самите са далече от този проблем защитени в големия град!? Това поведение Ботев е нарекъл "смешен плач".
1.
Селянина
12.03.2017 14:16:04
7
24
Родоотстъпници!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кирил Петков пред пълна зала в Бургас: Видяха, че не могат да ни купят и започнаха да заливат с помия Кирил Петков пред пълна зала в Бургас: Видяха, че не могат да ни купят и започнаха да заливат с помия „Ако имахме една забежка с публичен ресурс – щяхме да сме в затвора, чакат ни отдавна, нямаше да ни го простят“, категоричен е съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Новите изисквания за спасителите може да блокират летния сезон Новите изисквания за спасителите може да блокират летния сезон Най-сериозната промяна в Наредбата е свързана с двойно увеличаване на броя на медицинските специалисти, които трябва да се осигурят на всяка една такава водна площ Бойко Борисов не е в положение да поставя условия, каза Асен Василев в Бургас Бойко Борисов не е в положение да поставя условия, каза Асен Василев в Бургас Ако се освободи от зависимостите бихме седнали да преговаряме с него, обяви съпредседателят на Промяната Пролет ли? През май ни очакват температури до 35 градуса Пролет ли? През май ни очакват температури до 35 градуса За съжаление обаче най-студено се очаква да е именно по празниците От какво е болен този певец От какво е болен този певец Мистериозно заболяване мъчи Галин Първият ми съпруг ме подари на втория, призна тази певица Първият ми съпруг ме подари на втория, призна тази певица Двамата баджанаци и до днес били близки приятели  Това е най-големият стратег в "Един за друг" Това е най-големият стратег в "Един за друг" Сияна играе умно  Каква е цената на агнешкото от ферма до магазина Каква е цената на агнешкото от ферма до магазина Kъм мoмeнтa пpи пoĸyпĸи oт фepмитe цeнитe "нa eдpo" ca 8-9 лв/ĸг живo тeглo, a "нa дpeбнo" (1-2 aгнeтa) ca 10-12 лв/ĸг живo тeглo Нещо невероятно се случва с планетите Нещо невероятно се случва с планетите В личен план съвпадът на двете планети ще се отрази най-много на родените в трета декада Телци, Раци, Деви, Козирози и Риби Комунистически диктатор твърдял, че видял извънземни в България Комунистически диктатор твърдял, че видял извънземни в България Бившият Първи притежавал строго секретни записи и снимки на НЛО
Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Ефектните сценични тоалети са проектирани специално за всеки състезател, създадени са за конкретната хореография и осигуряват пълна свобода на движението, каза стилистката на предаването Августина Маркова-Тути Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Движението се отклонява през Владая и се е образувала колона от автомобили "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка Това обаче очевидно няма да се случи точно сега Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Пиърс Броснан вече е на 70 години  Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Клетите гости на предаването, което се излъчва на живо всеки вторник, съжалиха многократно, че са се паднали именно до тях Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Протест посрещна президента на САЩ преди вечерята с кореспондентите   Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори