Веселин Плачков: Знаех, че ще ме свързват с Апостола и това е моята съдба (ВИДЕО)
Веселин Плачков сподели, че чувството, когато го поканили да изиграе ролята на Апостола, било незабравимо, но се колебаел дали ще се справи
03 Март 2017, Петък, 07:40 ч.
Държавниците трябва да държат в кабинетите си портретите на Левски и Ботев и да се питат дали не ги гледат с укор, каза актьорът
От първия момент, в който приех ролята във филма на режисьора Максим Генчев „Дякон Левски”, знаех, че ще ме свързват с Апостола и това е моята съдба, каза в „Тази сутрин“ по бТВ актьорът Веселин Плачков.
„Изкуството не трябва да бъде самоцелно, а нужно. Винаги съм искал професията ми да бъде нужна”, сподели Плачков и обясни, че чувството, когато го поканили да изиграе ролята на Апостола, било незабравимо. Той обаче се колебаел дали ще се справи с тази отговорна задача.
„Всички хора, които отговарят за нас в момента, не трябва да забравят, че са част от елита в обществото и че те също са наследници на тези, които почитаме днес”, коментира актьорът. Той обясни, че според него би било хубаво всички държавници, които държат в кабинетите си портретите на Левски и Ботев, да се обръщат към тях от време на време и да се питат дали не ги гледат с укор.
В категории:
Животът
Живот след смъртта: Жена видя Рая, срещна загубеното си дете и се върна да разкаже
Русе грее с 900 метра празнична светлина и нова коледна магия
Лекари без договор, пациенти без сигурност – защо бюджетът за 2026 е решаващ
Открит опасен микроорганизъм в мляко за кърмачета, изтеглят партиди от пазара
Властта се срива, Радев излиза напред
Откраднаха коледна елха от района пред училище в Радомир
Протест в Смолян срещу фотоволтаична централа: Жителите се опасяват за домовете и гората
Как евтините китайски дрехи заляха Европа
Въпросът остава: Кои са били хората, стреляли по деца в Сараево, като на сафари?
Тези хора да забравят за джинджифил, въпреки че се води суперхрана
Нова горивна схема затяга коланите: Бензинът в Иран вече не е даденост
Всички правим тази грешка: Тези ястия, стават по-здравословни, но чак на следващия ден
