×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Светът празнува 135 години от рождението на Чарли Чаплин
  • Петър Стойчев преплува Гибралтарския пролив
  • Политически игри във Вашингтон - Камарата на представителите ще гласува отделни проектозакони за подкрепа за Украйна и Израел
  • Ценова секира за българите заради Шенген, над 1 милиард лева е загубата за страната ни
  • Времето се променя, вижте какво ни очаква днес
  • Военно летище за F-16 в Хмелницка област е било атакувано от руснаци
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

"Да, България" - рядък политически таратор, който издига храненик на чужди фондации за депутат от Бургас


"Да, България" - рядък политически таратор, който издига храненик на чужди фондации за депутат от Бургас
Велизар Шаламанов две десетилетия се прехранва с хонорари от чужди институти и фондации
24 Февруари 2017, Петък, 08:28 ч.
Източник: Труд

Хомосексуални бракове, агресия срещу Русия, партийни хамелеони, лобисти на чужди и корпоративни интереси лъхат от листите за депутати на партията

Претенциите на хибридната коалиция “Да, България” за уникалност на листите им от кандидати за народни представители далеч не се оправдаха. Тъкмо обратното – форсмажорната колаборация между партията на Зелените и партия ДЕОС, заради (авто)жалбите срещу регистрацията на “Да, България” пред зависимия Софийски градски съд, потвърждава пълната кадрова немощ на шумно рекламирания и натрапван лабораторно инженерстван политически проект.

От имената в листите на “Да, България” става видно, че там преобладават привърженици на легализирането на хомосексуалните бракове, на воденето на политика на агресия срещу Русия, партийни хамелеони, както и лобисти на чужди и корпоративни интереси.

Дългогодишният представител на България в Организацията на обединените нации Стефан Тафров несъмнено ще бъде запомнен с подмолната си работа срещу най-големия шанс и същевременно провал в най-новата история на българската външна политика – кандидатурата на страната за генерален секретар на ООН. Още докато пребиваваше в Ню Йорк, бе публично известно, че Тафров прави всичко възможно, за да саботира кандидатурата на генералния директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова и да лобира в полза на позорно провалилата се Кристалина Георгиева, принудила се по-късно да абдикира и от поста вицепрезидент на Европейската комисия.

Издигането на Тафров за водач на кандидатдепутатската листа на “Да, България” в 24-ти МИР в София може да се разглежда като известна компенсация към бившия дипломат в ООН от страна на кукловода на хибридната коалиция – олигарха Иво Прокопиев, който години наред гледаше на Георгиева като на персоналния си еврокомисар в Брюксел.
Наред с това Тафров перфектно се вписва в единствената донякъде избистрена политическа цел на “Да, България”, отвъд ликвидирането на независимостта на прокуратурата – легализирането на хомосексуалните бракове, което е приоритет №1 на мандатоносителите от ДЕОС.

Дипломати от кариерата с години споделят скандални подробности за рандевута в рамките на мандатите на Тафров като посланик в няколко европейски столици.

За разрешаването на гей бракове, освен членовете на ДЕОС, със сигурност ще се обяви и друг кандидат за депутат на “Да, България” – Емил Джасим, известен с арогантното си отношение към патриотични инициативи и лобист за отпадане на основни исторически и литературни произведения от учебните програми.

Ако кандидатите за депутати Тафров и Джасим парадират със своята “изтънченост”, то водачът на листата на “Да, България” в Бургас е известен с агресивното си отношение към Русия. Става въпрос за бившия служебен министър на отбраната Велизар Шаламанов. През 2014 г. Шаламанов настояваше в стратегически документ за националната сигурност да се посочи, че Русия представлява пряка заплаха за България. Стигна се дотам, че тогавашният служебен премиер Георги Близнашки трябваше лично да се намеси, за да се редактира съдържанието на отбранителната стратегия “Визия: България 2020”. Шаламанов е бивш заместник-министър на отбраната по времето на Иван Костов.

Бившият разузнавач и журналист Стефан Солаков твърди, че Шаламанов се разделя с поста в изпълнителната власт, защото е станало ясно, че лобира за закупуването на определена марка американска военна техника за армията.

Самото поставяне на Шаламанов за водач на листата на коалицията на Иво Прокопиев именно в Бургас не е насочено единствено срещу Русия, но е провокация и срещу българския бизнес в региона. Известен факт е, че хиляди руски граждани са собственици на недвижими имоти по Българското Черноморие, а българският туристически бранш продължава да разчита на интерес именно от руски туристи и за предстоящия летен сезон.

За разлика от Шаламанов, който две десетилетия се прехранва с хонорари от чужди институти и фондации, а сега е парашутиран в Бургаско, за да води пропагандна кампания срещу руските туристи и собствеността им у нас, стотици хиляди жители на региона разчитат именно на доброто съжителство и постъпленията от чуждите граждани.
Присъствието на емблематичните “екотерористи” Борислав Сандов, Тома Белев и Александър Дунчев като водачи или втори в листите на “Да, България” е пореден пример за пагубната роля, която т.нар. природозащитни организации имат спрямо българския икономически интерес. Пипалата на “Зеления октопод” напират да станат депутати не за първи път, активно подкрепяни от медийните бухалки на олигарсите от кръга “Капитал”.

Сандов, Белев и Дунчев обаче се кандидатират далеч от Кресненското дефиле и Банско. Заради рекета на “Зеления октопод” срещу строителството на финалния участък от АМ “Струма” и разширяването на ски пистите в Банско десетки невинни продължават да загиват при тежки катастрофи по натоварения участък в Кресна, а хиляди туристи съжаляват, че прекарват ваканцията си в България, след като прекарат часове по опашките на ски лифта на курорта.

Водачеството на листите от страна на Христо Иванов, Антоанета Цонева, Иво Мирчев дори не се нуждае от коментар, защото тяхната зависимост от олигархичния кукловод на “Да, България” Иво Прокопиев е достатъчно известна. Друг такъв е водачът на листата в Хасково – новият председател на партията на Зелените Владислав Панев, известен като Владо Компенсаторката, бивш служител на Прокопиев в  “Капитал”.

Христо Иванов пък е инсталирал в родния град на Прокопиев – Разград, личната си секретарка Надежда Йорданова, която преди години е била обект на разследване от европейската служба за борба с измамите ОЛАФ. Йорданова е била началник на кабинета на Иванов, докато е министър на правосъдието, което поставя под съмнение и нейната компетентност с оглед на административния хаос, заварен в края на 2015 г. в МП от доскорошната министърка Екатерина Захариева.

В пълен разрез с твърденията, че хибридната коалиция между Зелените и ДЕОС се е случила, за да има нови лица в политиката, като водачи на листи са сложени партийни хамелеони, с което рухва и митът, че “Да, България” е с нещо по-различна от листите на т.нар. партии на статуквото. Ето и част от примерите – водачът на листата на “Да, България” във Велико Търново Дончо Бораджиев съвсем доскоро се е подвизавал в партия “Глас народен” на Светльо Витков.

На местните избори през 2015 г. Бораджиев дори подкрепя кандидата за кмет на старата столица от ГЕРБ Даниел Панов. Някогашен седесар води листата в Русе, а в Кърджали листата се води от Пламен Даракчиев, който, след като беше синдикалист, седесар, десебист, за кратко се подвизаваше в Столичния инспекторат, а последните години активно помагаше на одиозния бивш военен министър Николай Ненчев в гафовете и далаверите в Министерството на отбраната.

Листите на “Да, България” разкриват и друг нелицеприятен факт за марионетките на Иво Прокопиев. Окончателно рухва дълго лансираното твърдение, че кандидатите за депутати са избирани от симпатизанти и активисти по места. Нищо подобно – листите на кандидатите за депутати очевидно показват, че номинациите са инженерствани задкулисно, като последната дума е била на Прокопиев и марионетките му Христо Иванов и Антоанета Цонева. Това донякъде е разбираемо и защото “Да, България” разчита на гласовете на работещи във фирми от олигархичния кръг “Капитал” и на ангажирани в мрежите на “грантово” зависимите неправителствени организации.

Листите за кандидат-депутати на “Да, България” по същество нямат значение за състава на следващия парламент, защото така или иначе шансовете да преминат дори 1% са минимални. Полезното е, че подредбата, направена от Прокопиев, Иванов и Цонева, показва както тоталната липса на подготвени кадри в хибридния политически проект, а най-вече как всичко е подчинено на болни амбиции за власт, които движат наследниците на “агнешките главички”.

Партията категорично отрича връзка с финансовия спекулант, подбудител на цветни революции и мигрантски нашествия, милиардерът, който трябва да бъде съден от Трибунала в Хага за престъпления срещу човечеството - зловещия Джорд Сорос. Но народът вече е измислил остроумен анекдот за тази зависимост.
Срещнали се Сорос и Христо Иванов.
Сорос попитал:
- Продавате ли нещо?
Христо Иванов отговорил:
- Да, България.



12
Коментара
12
Коментара по темата
12.
Как така
24.02.2017 20:34:14
1
1
Тия от тази партия,обичат празнят евроатлантически пушки,тип помпа.
11.
Българин
24.02.2017 15:48:14
0
1
П Р Е Д А Т Е Л И

Ж А Л К И П О Д Л О Г И

ДА СЕ МАХАТ ПРИ ДОНОРИТЕ СИ

МАМА ИМ ГАДНА!
10.
да-еш
24.02.2017 14:47:29
0
7
всеки гласуващ за тях,подкрепя лицето емил джасим,нарекъл ДЯКОНА ЛЕВСКИ-"ЛАЙНО"-СМЪРТ ЧРЕЗ ОБЕСВАНЕ
9.
клошар
24.02.2017 13:37:53
8
5
Тези от дай България си вадят хляба като са се надупили на чужда държава .По добре клошар от колкото предател,.Интересно какво ли ще работят ако не са политици,,,,,,,,,,,,,,,и за клошари не стават.
8.
ОМГ
24.02.2017 13:31:48
0
17
Позачетох се, после видях източника "Труд" и това ми беше достатъчно!;)
Касабова, по-добре ни дай гледната точка на баш патриота и депутат Симеонов за това, че сега се лижат с този, с когото до вчера се плюха - за кума и кумеца те питам;)
7.
aphex
24.02.2017 12:39:40
1
18
Каква дързост! Да си против Русия!
Вижте си посраните патриоти-всичките курви на В. Симеонов-беше приятелче и със Сидеров, с Бинев, с Енчев-едните сега се ебат с ДПС, другите сте на руската хранилка.
6.
7
24.02.2017 10:58:41
21
15
Очевадно е, че мурзилките от флегман се насират от страх пред "Да България".
Насирането обаче е съчетано и с кораво плащане от останалите патрЕотични-руски партии.

Браво флагмани - пълнете здраво и гащи и портфейли!
5.
dago duha flagman
24.02.2017 10:27:58
13
3
dago duhate flagman tupata chervenokosa jurnalistka i sichkite edin den shtre umrete
4.
Не на да България
24.02.2017 10:26:12
8
24
По скоро са редки лайна. Децата на комунисти, лапачи на грантове, най общо предатели на отечеството.
3.
a3
24.02.2017 10:22:32
27
22
Флагман, вие сте жалки плювачи и подлоги на Дебелян.
П.п. За сведение, "Да, БГ" са ми противни и няма да гласувам за тях, но вие сте много нищожни същества! Това, че преписвате от пеевския парцал ТруП е живо доказателство!
2.
Да България
24.02.2017 10:10:49
19
19
ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА ОПЛЮВАНИТЕ ОТ ФЛАГМАН-СИГУРЕН ИНДИКАТОР ЧЕ Е ПРАВИЛНОТО /СРЕЩУ МАФИЯТА/
1.
ZapoznAt
24.02.2017 10:00:39
8
18
Същите хора окупираха СУ в София преди време
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Бургазлия с екзотично предложение за Синята зона, старите собственици да паркират с приоритет Бургазлия с екзотично предложение за Синята зона, старите собственици да паркират с приоритет Не може новодомците да са по-привилегировани от нас, живущите в домовете си от 25 и повече години, казва гражданин с инициали Г.А. Мастит бизнесмен започва да строи град у нас - на около 3 км от пътя Бургас – Варна Мастит бизнесмен започва да строи град у нас - на около 3 км от пътя Бургас – Варна Комплекс от десетки еднофамилни жилищни сгради ще се появи съвсем скоро на това място  Ергенката Виктория със солидни връзки в БФС, организирала „Футболист на годината“ Ергенката Виктория със солидни връзки в БФС, организирала „Футболист на годината“ Чернокосата участничка в любовното шоу имала корави връзки в БФС, родителите й били сред най-уважаваните в спортните среди Летният сезон е пред провал заради недостиг на кадри Летният сезон е пред провал заради недостиг на кадри Работодателите чакат над 5-6 хиляди души от Узбекистан, но обработката на документите се бави Внимание: Хвърчат пачки по стотачки, ама фалшиви Внимание: Хвърчат пачки по стотачки, ама фалшиви Броят на спипаните ментета удари 17-годишен рекорд Под паркинга на ул."Ген. Гурко" има бомбоубежища, преработваме проекта за етажно съоръжение Под паркинга на ул."Ген. Гурко" има бомбоубежища, преработваме проекта за етажно съоръжение Приоритет в следващите месеци ще е строителство на такива съоръжения и в жк „Възраждане”, предстоят обществени обсъждания за предвидените терени, каза арх. Тихомир Райчев Главчев поиска смяната и на земеделския министър Главчев поиска смяната и на земеделския министър Кирил Вътев не се справял със служебните задължения Атанас Славов с бонус за три млади нотариуски, преместил ги в София в последния си ден като министър Атанас Славов с бонус за три млади нотариуски, преместил ги в София в последния си ден като министър Депутатът от ПП-ДБ бламирал провеждането на дългоочакван конкурс за 52-ма нови нотариуси, подготвил прекратяването му в края на мандата си в МП Секира! Издаването на лична карта ще струва двойно повече Секира! Издаването на лична карта ще струва двойно повече Без повече безсрочни лични карти за хора над 70 г. Министърът отказал среща с отговорника за "Магнитски", изчезнал по време на атаката на Иран срещу Израел Министърът отказал среща с отговорника за "Магнитски", изчезнал по време на атаката на Иран срещу Израел Отишъл в Черна гора и си изключил роуминга, защото му бил твърде скъп
Община Бургас призовава ВиК да си довърши работата в ж.к."Славейков" Община Бургас призовава ВиК да си довърши работата в ж.к."Славейков" Става въпрос за забавените ремонти в района на блоковете 15-16 и 25-28 Над 200 животни загинаха в пожар в зоопарк на полуостров Крим Над 200 животни загинаха в пожар в зоопарк на полуостров Крим Спасени от огнената стихия са само две мечки Краят на една ера дойде: Надал се сбогува с тениса Краят на една ера дойде: Надал се сбогува с тениса Някои неща се случват в тялото ми и не успях да следвам графика, който исках, като не можеш - не можеш, споделя испанецът Почина тик ток сензация Почина тик ток сензация Тя докосна част от живота ви лично и част от живота ви чрез нейния огромен живот на друга платформа, каза майката на влиятелната знаменитост Джаки Коен Рот Съдбата на тази участничка от "Ергенът" развълнува зрителите Съдбата на тази участничка от "Ергенът" развълнува зрителите Ти си необикновена жена, каза й Алекс на сбогуване Той е причината Мара Отварачката да стане певица Той е причината Мара Отварачката да стане певица Признанието е от самата Мария  Журито го спъна за рекордна победа Журито го спъна за рекордна победа Зомбори пък отново направи страхотно изпълнение, като поп фурия DARA Арестуваха тези българи в Гърция за големи измами Арестуваха тези българи в Гърция за големи измами Според първоначалната информация от полицията общо 42 случая са регистрирани в Патра, Илия, Закинтос, Солун, Халкидики, Янина, Кардица, Лариса, островите Корфу, Родос и Крит Над 2 евро удари цената на бензина в Гърция, масови проверки по бензиностанциите Над 2 евро удари цената на бензина в Гърция, масови проверки по бензиностанциите Геополитическото обостряне допринася за тревожността на пазара, тъй като суровият петрол Brent регистрира най-голямото си покачване от месеци, надхвърляйки от 90 долара за барел Заради няколко чалгаджийки всички ни питат как може да сме толкова прости, избухна тази изпълнителка Заради няколко чалгаджийки всички ни питат как може да сме толкова прости, избухна тази изпълнителка Екстра Нина гневна на фолк елементи като Дебора 
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня - Гинке, мъжът ми отиде за риба и вече втори ден го няма... Сигурно ми изневерява с някоя.
- Ееее, Данче, защо все най-лошото си мислиш? Може да се е удавил.
Виц на деня Виц на деня - Бабо, много ли обичаш цветята?
- Да, мила, защо?
- Тате каза, че скоро ще гушнеш букета.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Купих си къща с технология "умен дом"! Докато бях на работа, къщата напуснала страната!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори