×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Нели Панова проговори от затвора: Преследваше ме лесбийка! Убих я!


28 Януари 2017, Събота, 11:33 ч.
Източник: България днес

"Четири пъти я наръгах във врата! Хвърлих ножа в едни храсти в движение. Стигнах донякъде и осъзнах какво съм направила. Отидох веднага в полицията. Опитах се да ги заблудя, но ми беше ясно, че няма как да прикрия нещата."
С тази разтърсваща изповед ни посреща в затвора в Сливен една от най-бойните й обитателки. Нели Панова изтърпява присъда от 13 години и половина лишаване от свобода за бруталното убийство на своята 15-годишна любовница Надежда Вълкова в Мездра.



Кървавата драма се разигра през март 2011 г. в градския парк. По този фатален начин приключва лесбийски любовен триъгълник.

Нели и Надежда поддържат тайна връзка месеци наред зад гърба на дългогодишната партньорка на Нели. Когато се наситила на младата си партньорка, Нели решава да прекрати бурната афера. Тогава 15-годишната Надежда заплашва Нели, че ще разкаже всичко на истинската й изгора. Скарват се, Нели вдига ножа и го забива четири пъти в шията на непълнолетната й любовница, доказват разследващите.
При аутопсията е установено, че смъртта е настъпила от кръвозагуба, след като била намушкана четири пъти в шията. Един от ударите с нож прерязал сънната артерия.

Разследването по горещи следи бързо стига до 22-годишната тогава Нели, при която Надежда често ходела на гости в Мездра с влак от София. Двете се запознали по интернет и 15-годишното момиче хлътнало по Нели.

Близо шест години след кървавата трагедия Нели проговаря за първи път пред журналисти.
"Тя си ме закачаше и много пъти й обяснявах, че нещата между нас не могат да се случат. Бягаше от вкъщи и идваше при мен в Мездра. Някой път се е налагало да се обръщам към Транспортна полиция да си я връщат в София. Тръгва от училище, хваща влака и пътува насам. Казваше, че ме харесва и много иска да бъде с мен, че е влюбена. Което не го приемах за нормално", разказва Панова.
Въпреки това двете поддържат близък контакт месеци наред. В същото време Нели имала сериозна приятелка от Мездра. Въпрос на време е любовният триъгълник да бъде разбит и окървавен.

"Моята приятелка не знаеше за нашите контакти с Надежда. Не беше хубаво да й споделям. Накрая н
Надежда ме заплаши, че ще каже за срещите ни на гаджето ми. Че сме заедно и ще съсипе отношенията ни без значение дали искам. Може би оттам тръгна всичко", връща лентата назад Нели.
Във фаталната вечер Панова е силно изнервена. Имала неприятности вкъщи и била на силни хапчета.
"Два месеца преди убийството се бях прибрала от Италия. Мислех, че всякакви контакти с Надежда са приключили и повече няма да ме потърси. И изведнъж в 23,30 ч. дойде пред нас. Направо полудях. Излязох навън, поговорихме и се скарахме. Носех си нож, защото имах проблеми с едни местни момчета. Беше станал бой преди това. И го носех не за да убивам някой, а просто ей така, да имам нещо под ръка. Не усетих кога го извадих, всичко стана много бързо. Не беше обмислено. Нямаше хора, беше полунощ. Нищо не си казах, нищо не помислих, нямам представа защо го направих. Не мога да намеря оправдание за постъпката си. Имала съм много по-страшни караници, а от едното нищо и стана белята", описва ситуацията затворничката.

Нели твърди, че съжалява за убийството и не би го сторила, ако може да върне времето назад.

"Съжалявам много, това е човешки живот, а не сгазено куче на пътя. С тази постъпка хем си отиде момичето, хем майка ми почина от ядове по мен и тормоз от случващото се. Където и да отида, всеки знае какво се е случило. Отделно съсипах и моя живот. Но не го броя", разкайва се пред вестника Панова.

Лошо впечатление на убийцата прави гражданският иск на родителите на убитата Надежда.
"Майката на момичето претендираше за 350 000 лв. кръвнина. Не можах да разбера какво искат повече и за какво ги боли най-вече - за парите или детето им. За какво беше този граждански иск? Осъдиха ме накрая да платя 300 000 лв. кръвнина", разказва Панова.

Тя е една от малкото, които успяват да изплащат постепенно присъдената кръвнина. Зад решетките Нели работи усилено. Веднъж запилява и разпробива части за руските камиони ГАЗ и втори път майстори в строителна бригада.

"Взимам 80 лв. заплата общо, защото съм на половин щат. От тях взимам 25 за целия месец. Така на практика, ако не получавам отвън пари, няма как да се оправя. Само за цигарите, които пуша, няма да събирам", споделя Панова и допълва, че се надява на прошка.


"Каквото и да им кажа на близките на убитата, ще бъде излишно. И да поискам прошка от майката на момичето, тя няма да ми я даде. Но все пак се надявам, че някой ще ми прости, дори да не е тя. Не съм го направила умишлено, не съм чак такъв изрод. Говорим за най-нелепото убийство - без кой знае каква причина и мотив. Поне за пари да го бях направила. Аз съм най-нелепата убийца в България", разказва затворничката и добавя: "Тя беше дете и определено имаше бъдеще. Занимаваше се с брейк. Провалих един живот, който не съм създала".

И до днес Нели не може да свикне със затвора. Надява се с работата зад решетките да смъкне поне година от присъдата. Крои планове да замине за Италия, като излезе на свобода, където да работи отново в строителството.

"Близки и приятели никога не са ме изоставили и продължаваме да поддържаме контакт. Семейството ми е най-близко. Въпреки всичко не са ме оставили. Абсолютно ме подкрепят - баба ми и сестра ми", разказва Нели.

Срещнах любовта в затвора

"Татусът на врата ми е името на приятелката ми. С нея се запознахме в затвора и вече три години сме заедно. Тя излезе, но продължава да идва. Колкото и да е лошо това място, срещаш и стойностни хора", споделя Нели.

Именно с партньорката си пандизчийката обмисля да забегне в Италия.
"Щастлива съм, че я срещнах. Тя сложи началото на нещо, което не съм вярвала, че може да се случи. Промених се и пораснах. Преди бях импулсивна и правех нещата на момента. Сега виждам нещата под друг ъгъл. Не че не съм буйна, но все пак обмислям нещата, преди да ги свърша, и имам спирачки", казва Нели и добавя, че в затвора в Сливен всеки ден стават побоища. В някои от тях Панова взела дейно участие и затова има наказание да няма право на дълги свиждания.

Татуирам зад решетките

Нели е основният татуировчик в женския затвор в Сливен. "Всички татуировки ги правя само с игла. А в мъжките затвори си имат машинки", разкрива Панова.

Тя е нашарила с рисунки немалка част от тялото си. Изрисувала си е череп, прободен с нож. Досущ като сцената от убийството на 15-годишната Надежда.

"Видях го на една картинка в списание и реших да си я татуирам. Но като се замисля, наистина подсъзнателно съм избрала картинка, която пресъздава сцената на убийството. Като изляза, ще я махна и ще се нашаря цялата", разказва затворничката.

Тя е категорична, че няма приятелство зад решетките. "Всичко е цигари и интереси. За една цигара можеш да си вземеш баничка или кифла. Наркотици и алкохол не можеш да намериш. Има начини да се вкарат, но не е препоръчително. Тук си е затвор от страна на контрол и всичко. Може би е за добро, защото, ако беше по-разюздано, не ми се мисли", казва Нели.

В категории: Крими


Коментари
Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 1
0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Единственото останало от гроба на Александър Георгиев Коджакафалията е постаментът, върху който после безсрамно комунистите слагат бюст на Георги Димитров Рецепта за класически броколи пане Рецепта за класически броколи пане Може да ползвате и замразени броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно панирате, без да е необходимо да варите и бланширате ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста Договорът с „Боташ“ се променя не от парламента, а от правителството. Направиха всичко възможно да фалира „Булгаргаз“, за да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес, посочи Делян Добрев Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби
Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори