×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бургас има крещяща нужда от паркинги, това да е акцент на Бюджет 2017


Бургас има крещяща нужда от паркинги, това да е акцент на Бюджет 2017
Ангел Божидаров е острието на бургаската опозиция. На този етап той няма никакви амбиции за парламента и ще остане да бъде трън за ГЕРБ
16 Януари 2017, Понеделник, 13:27 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ, снимка: архив Флагман.бг

Предложението ни е паркингите да се намират в най-засегнатите квартали - ж.к."Възраждане" и ж.к."Братя Миладинови"


Ангел Божидаров е областен лидер на НФСБ. Острието на патриотите в ОбС Бургас винаги има собствено мнение по наболели за града проблеми и не се страхува да застане зад позицията си и да я защити. Само след няколко дни ще се гласува Бюджет 2017. Ще подкрепи ли опозиционната НФСБ проекта за финансова рамка, вижте в интервюто на Ангел Божидаров пред Флагман.бг:

- Г-н Божидаров, какво е мнението ви за Бюджет 2017 в сегашния му вид, дни преди да бъде подложен на гласуване?

- Започвам с уговорката, че това е лично мое мнение, а не на групата, защото още не сме го обсъдили и нямаме политическо решение по въпроса. На първо четене няколко неща ми правят впечатление. Парите по европейски програми намалят - сега са 46 млн.лв., а през миналата бяха 50 млн.лева. Тази тенденция е още от 2016 година. Още тогава попитах администрация защо намалят, след като през предходния мандат на Димитър Николов (2011-2015 г.), средствата бяха по 150 милиона на година? Обясниха ми, че е заради смяната на програмния период и изборите. Сега обаче парите са дори по-малко от миналата година. На предстоящата сесия смятам отново да повдигна същия въпрос и мога само да предполагам какво ще бъде обяснението този път. Това е един доста драстичен спад от 100 милиона за вече втора година. Да не би да имаме санкции или глоби? Що се отнася до НФСБ и СЕК – ние ще имаме няколко наши предложения за бюджета и ако те се приемат най-вероятно ще го подкрепим. Ако обаче не се приемат ще бъдем катгорично против.

- Какви ще бъдат вашите предложения?

- Политиката на НФСБ и СЕК е предвидима и праволинейна. Искаме нови паркинги в Бургас, от които, както е видно, има крещяща нужда. Предложението ни е да се отделят 150 000 лева от бюджета за изграждане на паркинги в най-засегнатите квартали на града – ж.к. „Възраждане” и ж.к.„Братя Миладинови”. В ж.к. „Лазур” също имаме идея да се увеличат паркоместата на улица „Копривщица” до улица „Батак”. Смятаме също, че рибният фестивал трябва да залегне в програмата. Тази година едва успяхме да го осъществим и го направихме от 1 до 6 декември, което се оказа много неудачен период. На предстоящата сесия ще предложим фестивала да бъде през втората седмица на септември. И за да не бъдем упреквани и тази година, ще предложим и от самия бюджет да бъдат отпуснати средства за провеждане на тематичното рибно събитие. Искам само да отбележа, че миналата година в Царево за рибния фестивал бяха отделени 80 000 лева. За сравнение в Бургас се готвим да искаме 20 000. Царево, което не може да стъпи на малкия пръст на Бургас като големина. Ние предлагаме скромни 20 хил. лева, все пак сме Община Бургас. Имаме и някои други предложени, но тях ще видите на самата сесия.

- Достатъчно ли е балансиран според Вас бюджета?

- Тази дума „балансиран” малко се изтърка. Какво означава това? На десет различни човека ако им се даде да съставят бюджета, всеки един от тях ще има различно виждане. Чел съм Бюджет 2017 само на прима виста. Когато в идната седмица се съберем от групата на Обединените патриоти ще го прегледаме доста по-задълбочено и ще изразим становището си.

- Г-н Божидаров, имахте конфликти с ГЕРБ в местния парламент през последната година, да очакваме ли страстите да се разпалят на първите сесии, предвид предстоящите парламентарни избори?

- Действително имахме доста проблеми. С ГЕРБ винаги има конфликти. Много често те не гледат какво се предлага, а кой го предлага. Стараем се чрез убеждения, факти, аргументи и доказателства да им доказваме правотата на нашите предложения. Смятам, че през изминалата година имаше известна чуваемост. Много зависи от предстоящата на 31 януари сесия. За миналата година не можем да отречем, че те приеха всички наши предложения за бюджета. Предложенията на Миразчийски, Вагенщайн, Бачийски бяха приети безрезервно. Има и още много други неща. Но ето например това, за което Бачийски се бори толкоав дълго време вече се реализира. Предстои да подпишем договор с „Фрапорт” и много скоро Бургас ще има 1 или 2 нови целогодишни линии, свързващи летището в Сарафово с две европейски държави – Франция и Германия. Тоест нашето летище ще започне постепенно да придобива вида, който заслужава от години.

- Има ли някакво развитие по друга болна тема, която засегнахте през миналата година - проблема със стадион „Черноморец”?

- Засега няма нищо ново. Чакаме да видим какво ще решат шефовете на ПСФК-то. Визирам г-н Събев и г-н Николов. С този дългогодишен проблем в последно време затихнаха нещата. Събев говореше за 30 милиона, които иска от Община Бургас, но ние от НФСБ и СЕК категорично заявихме, че ще ги даваме на прокуратурата. Миразчийски подготвяше документа и дори гласувахме в Общински съвет да се внесе в прокуратурата за разследване. Трябва да стане пределно ясно, че не може да искате от някого 30 милиона лева и да не можете да кажете за какво са тези пари. Все едно аз да ви кажа, че ми дължите 100 000 лева и когато ме питате за какво, да ви кажа, че няма значение. Аз попитах изрично за какво ги дължи тези пари и ми отговориха, че на другата сесия ще ми кажат. Донесоха ни една бележка за задължения към футболисти и треньори на обща стойност от 500 хил. лева. А останалите 29.5 милиона? Пълно мълчание. Крият документите и искат да „прекарат” община Бургас с 30 милиона лева. Само, че разбраха, че няма да минат метър. Ние от години се занимаваме с този проблем и му дадохме светлина. За този стадион сме готови да водим война!

- Предстоят предсрочни избори. Патриотите имат всички шансове да спечелят два, дори три мандата от Бургаска област. Кои са фаворитите за първите места в листата?

- Все още не сме гласували кой точно ще бъде. Ще направим събранията по общини, ще издигнем кандидатурите и по нашия устав (говоря за НФСБ) националното ръководство взема окончателно решение за подреждане на листата. С по-големи шансове засега аз виждам Валери Симеонов, Валентин Касабов, както и Димитър Байрактаров, който се утвърди като един от най-активните народни представители не само от Патриотичния фронт, но и в цялото Народно събрание. Той не само се изказва редовно, но и активно чете законите и внимава изключително много в предложенията си. Не бива да пропускаме и Христиан Митев, който макар да не се изказваше много от трибуната, свърши изключително много работа от „втора линия”. Той е юрист и това му помогна да подготви редица законопроекти, които изиграха ключова роля в парламента през годината.

- Смятате ли, че ПГ „Обединени патриоти” ще успее да издържи и през 2017 г.? Има ли вътрешни разногласия, които смятате, че могат да се окажат пагубни за развитието на групата?

- Във всяко семейство има разногласия. Ние сме няколко партии и е абсолютно нормално да имаме различни гледни точки и мниения. Но в края на краищата коалиционният съвет се събира и взима окончателното решение. Така е в политиката. Партиите са изградени от съмишленици, които неизбежно имат различни мнения. Когато има спорове се гласува и се приема решението на този, който спечели гласовете. Нямаме никакви сериозни разногласия. На изборите ще се явим като „Обединени патриоти”.

В категории: Бургас


Любовен хороскоп за май
Любовен хороскоп за май 25/04/2024, Четвъртък 21:00 0
Колко често правят sex Гущерови?
Колко често правят sex Гущерови? 25/04/2024, Четвъртък 20:16 3
14
Коментара по темата
14.
Денислав
17.01.2017 12:07:56
0
1
В Бургас има всичко - магистрала, която го свързва със столицата, хубави пътища, летище, транспорт. Това е изключително важно за развитието на града. От тук насетне трябава правилно управление на активите.
13.
Вандовска Национална Телевизия
17.01.2017 08:46:37
1
0
ДНЕВНИК" - централен информационен обзор с Янко Вандов. Всяка вечер в 20:00 ч

"СПОРТЕН КАЛЕНДАР" - спортни емисии в 12:20, 20:40, и 22:30 ч. Водещ Янко Вандов

"ДЕНОНОЩНА СОФИЯ" - сериал с участията на Гошко, Цеци, Мони и Надя. Премиера всеки петък от 21 часа.

"СПОРТНА НЕДЕЛЯ" - двучасов спортен обзор на седмицата. Всяка неделя от 15 часа с Янко Вандов.

"БЕДНИ И БОГАТИ" - минус и плюс са равно на Валентина Вандова. Всеки понеделник от 21 до 22 часа.

"НА ХОРОТО" - неделя от 12 до 14:30 часа. Поздрави на живо с Янко Вандов.

рекламни блокове в 18:55, 19:55, 20:25, 20:50, 21:55 и 22:25 часа. Анонси в 22:50 часа. Рекламираните идват при Нас!

"АВТО ШОУ" - новите и старите коли на фокус. Вторник 21 часа.

"ЧЕРПАК" с Валентина Вандова. Всеки делник от 11:50, 17:20 и 23:00 часа.

"ТОТОМАНИАЦИ" - телевизионна игра с Цветан Вандов. Събота 19 часа, тегления на игрите всеки делник от 17:45 часа.

"РЕКОЛТА" - земеделието е при нас. Събота 12 часа.

"СПЪТНИК" - неделен обзор с мнения и коментари. Водещ Янко Вандов неделя 9-12 часа.

"СУТРЕШЕН СТАНДАРТ" - сутрешен блок всеки делник в 7:15 часа. Янко и Валя Вандови.
12.
Селския
16.01.2017 21:18:20
0
6
Иначе като се върнете от почивка в западна Европа, снимки и фейса, разкази по кафетата как живеят хората ааа..

Франция с крути мерки в борбата със замърсения въздух. От днес всички моторни превозни средства на територията на Париж са задължени да се движат с еко винетки, съобщава НОВА. Забранено е да се движат автомобили, произведени преди януари 1997-а.
/КРОСС/ Франция с крути мерки в борбата със замърсения въздух. От днес всички моторни превозни средства на територията на Париж са задължени да се движат с еко винетки, съобщава НОВА. Забранено е да се движат автомобили, произведени преди януари 1997-а.

Стикери, декорирани в различни цветове, ще класифицират моторно-превозните средства в 6 отделни категории, в зависимост от вредните емисии, които излъчват. Те стават задължителни за всички, които карат на територията на Париж.

Видът на винетката се определя от годината на производство и двигателя на автомобила. Така в зелено са оцветени стикерите за електрическите и хибридни коли, а в сиво - за най-старите и замърсяващи, с право да се движат из парижките улици.

Превозни средства, регистрирани преди '97-а година, остават без винетка и извън движение в делничните дни от 8 часа до 20 часа.
11.
Нблюдател
16.01.2017 20:40:47
4
6
Божидаров е един от най опитните местни политици.Не се притеснява да критикува силните на деня.Предложенията му са винаги в полза на Бургас.Е това не винаги се прощава.
10.
Сашко
16.01.2017 20:29:40
1
10
Един от проблемите на Бургас е наистина паркирането.Другото е инвестиции и работни места.
9.
СМЕШНИ СКАТАДЖИИ
16.01.2017 20:26:37
2
9
Скатаджии да оправят града ?Те една телеяизия не могат да направят, тръгнали с политика да се занимават ! Да слушат фюрера си, че ще ги изгони от партийката !
8.
бс
16.01.2017 20:22:53
4
6
Този е ебаси и гнусния тип !
7.
така така
16.01.2017 19:15:37
1
8
Направете един хубав подземен паркинг под Борисовата градина и да е на нормални цени за да се напълни.. сложете и охрана и камери... Само да не го прави по са!
6.
куртака
16.01.2017 19:04:59
1
5
GROBpatriot e na tova se vika marla4
5.
Кво става
16.01.2017 19:03:58
1
9
С Гроб ?!? Правителството падна, министри, кметове един по един клиенти на прокуратурата :))) А в Бс кога ?!?
4.
sdd
16.01.2017 18:48:00
2
8
Приоритети на общината - нови паркинги и рибен фестивал.
Най-голямата драма пред общината - Защо намаляват европомощите.
Голямо бъдеше го чака тоя град.
3.
Опо
16.01.2017 18:08:11
1
4
Обединени патриоти и атака вече са едно
2.
Доктор ох боли
16.01.2017 18:01:29
1
11
Абсолютен селянин!! Лисицата като не може да стигне гроздето казала че е кисело.
1.
Kasabova
16.01.2017 17:42:44
2
1
Касабов ме изпрати
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Не е успял да подели общ имот с фирма „Беркс 2004“ ЕООД на Атанас Ангелов Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Това е добър знак към пазара на труда в България, защото туризмът се бори за работници, каза Евтим Милошев Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение
Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори